ЯНУАРСКИ дневници - година 2010 - епизод 27

• 24 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Rosi79 как си правиш поръчките от Некст?Сама или чрез фирма?Харесах си едно нещо,но не схващам има ли го в наличност и колко струва.
Ей за туй беличкото иде реч.Като сликна на него ми се отваря коренно различна снимка,на друга дрешка  newsm78

# 151
  • Варна
Тани`, сега ми беше първата поръчка. Поръчах чрез фирма Алезар: http://www.detskidrehionline.com/-----3-w.asp
Защото Некст не доставят до България.
Те имат един формуляр за попълване, там слагаш линковете на стоките, които искаш. От фирмата ми писаха на мейла дали нещата, които съм харесала, са налични в момента.
А това беличкото, което си харесала, е много сладурско, по описанието му мисля че става въпрос за него, въпреки че като кликнеш снимката е на друга дрешка. Но все пак ако решиш да го поръчаш, питай и фирмата, която ще ти го достави  Peace

# 152
# 153
Стефанийка, изобщо не ти се смея, аз също си представям как къпем бебето на масата в хола - такава ми е представата, защото така къпеха моя племенник и си спомням в каква социална дейност се превръщаше къпането, как всички си играехме с него и той още от съвсем малък обичаше да се къпе и се смееше ... И някак ми допадна по този начин да се изгради позитивна нагласа на детето към водата - друг е въпросът, че в новия апартамент още нямаме нито една маса  Joy
Роксандра, при д-р Хранов ще раждам  Simple Smile
Като гледам никой не се изказва отрицателно за повивалник в банята, така че може и така да го направим  Thinking
А, още нещо се сетих да питам - аз понеже съм много зиморничава по принцип и не искам и детето ми така да се разглезва, затова ми се ще да го гледаме на не повече от 20 градуса зимата, максимум 21... Обаче новият ни апартамент май ще е много топъл, без да е пускано никакво парно там досега, май е 23  ooooh! Та се чудя, ако леко се отваря прозорец отгоре дали ще е проблем така да спи бебето? Все пак по градинките си спи навън... Какво мислите?

# 154
Здравейте!Редовно ви чета ,но досега все не намирах време да пиша.
На последната консултация ми казаха ,че следващия път консултацията ще включва запис на тонове , за което да си нося 8 лв.Исках да питам тези които са ходили да ли са плащали за тази услуга.

# 155
  Мамчета днес бях на преглед задържала съм скъсяването на 2см.Бебка е 2.544кг.аз съм 33 днес я завършвам а по УЗ вървим 35-36г.с В понеделник съм на ЖК да си взема болничния и да ми пуснат изследваняия както не съм ходила 3 месеца не знам как ще реагира доктора по ЖК.Но аз си ходя на частно през две седмици и сметнах че няма нужда да се разкарвам за килограми  и кръвно всеки месец.
  Гледам че обсъждате шишета и биби.И аз мисля като отидем другата седмица да пазарим за бебка да си взема.Вие по колко чифта чершафчета мислите да приготвите да се ориентирам защото обичам често да сменям но и от гледна точка на повръщане май ще ми трябват към 5-6 комплекта.
  Аз пък Евка  мисля дано поне се разпише че е добре.
  И всеки ден мисля Обичанка и бебчетата и дано вече и ванката да си диша самостоятелно.Дано да пише скоро как са.Връщам се да ви чета че от обяд сте писали доста Simple Smile

# 156
  • София
Момичета, аз след 2 часа заминавам. Пожелавам ви приятел уикенд и стискайте палци да не ми се наложи да си използвам вестителките преди следващата сряда Simple Smile Хубава вечер!

# 157
ЗА ШИШЕТАТА НА DR. BRAWN - бях питала скоро в един магазин каква е разликата между шишетата на dr. Brawn и шишетата на b-free, защото до колко знам и до колкото съм ги виждала и двете изглеждат по един и същ начин. продавачката ми отговори,че единствената разлика е в марката. преди години е била само марката dr. Brawn,но двамата собственици се разделят и единия започва с марката  b-free.и че нямат никаква друга разлика. незнам дали е така но това ми каза жената. (моите са  b-free).
ЗА АСПИРАТОРА ЗА НОСЛЕ - и аз смятам,че е много удобен,дори немога да си представя как иначе ща му искарам секретите от това малко носле.този аспиратор,който аз купих има 2 накрайника и двата са малки,така че не мисля,че ще имам проблеми с това.
ЗА КЪПАНЕТО - и ние ще го къпим нашиа бебчо в спалнята, заради топлината разбира се.птосто банята ни не се отоплява.
ЗА БИБЕРОНА - аз съм взела на авент.след всичкото четене и разпитване установих,че тези са доста добри.освен това продавачката в магазина ми каза,че тези биберони са анатомични и дори били полезни.

# 158
Записвам се и аз тука, да следя какво става в темичката  Wink

Аз да питам при вас как е с депресията, харесва ли ви този бременнски период. На мен май ми идват в повече глезорийте от страна на всички + килограмите. Нищо не ме боли попринцип, но не мога да седя, не мога да лежа без да се чувствам некомфортно, отделно никой нищо не ми дава да правя и се чудя къде да се дяна, гонят ме от кухнята, гонят ме от лекции ..... вместо щастлива, се чувствам по скоро непълноценна, половин човек  Cry  Ей такива мисли са ме обзели напоследък  Rolling Eyes

# 159
  • София
Здравейте Мами,

Неуспявах да ви пиша толкова време... но ме нямаше много в къщи тия дни! И сега докато ви изчета... Simple Smile
Поздравления на всички празнуващи, които съм изпуснала! Много щастие и късмет ви желая!   bouquet

n3ni - леле колко мило! И аз чета от време на време на моята бебка! Страшно ти мерси! Трогната съм! За сега идеята е да се продължи поредицата, само незнам другата година бях запланувала предимно гледане на бебче, но ако видя, че има шанс да съчетая нещата ще направя следващата книжка:)

Katinche - за онлайн продаване на книжката до Коледа - май-по-скоро няма да я има още, защото това е неясна територия за издателката, която сега тепърва ще разучи... Има един вариант за който още не мога да обещая, но бих могла да взимам директно от нея книжки и да ги продавам с отстъпката - на 12 лв! Както са сега на панаира.

Arven  - ето линк разбира се - мерси за интереса: http://this-and-that.eu/

На мамите с които се видяхме в Кривото във вторник - страшно ми беше драго и така сладко си говорехте! Никак не ми се тръгваше!

Сега да ви се пооплача освен всичко... Аз не ходех към здравната каса на лекар, а при мой познат (от много години ходя при него и му имам доверие принципно), обаче аз ли съм кърък или той е голям шемет и някак си бил останал с впечатлението, че си ходя и към здравна каса и ми се пускат редовно изследвания. А аз от 3-я месец насам нямам такива  Shocked и се чудех, защо не ми пуска ?!? Ами вчера си пуснах - имам анемия и множество повишени (или понижени) показатели, като най-общото заключение освен анемията беше и сгъстяване на кръвта. И някакви 2 малки хематома в плацентата ми видя на прегледа (то от там и покрай разни други мои оплаквания стана на въпрос и за изследванията). Сега пак почнах да пия желязо, но кой знае от кога се нося с тази анемия?!? Вчера ми се понакара по телефона (на мене вместо аз на него:)) и аз съвсем се бях притеснила. Но сега говорих с JP-то и ме успокои, че тези неща не се отразяват на бебчо... че се бях пошашавила малко. Само с хематомите трябва да внимавам сега.

Иначе се свързах с д-р Маркова от Шейново с която ще се видим другата семдица евентуално за израждането. Някой познава ли я и има ли впечатление от нея?

# 160
Редче значи да не се тревожа- ще си компютъризирана и в родилния дом а  Mr. Green А за изказванията на свеки нямам думи  ooooh! ooooh! Според нея всички семейства с новородени си перат дрехите другаде- може би тези които нямат роднини наблизо използват обществена пералня а  ooooh! ooooh!
violetblue дано повече никога да не изпитваш този страх и паника. Много добре те разбирам- аз имах такава случка с моята сестра преди 4г.. Тогава тя беше на 6г.. и я бях взела следобяд с мен в офиса и ще я прибирам и както ми беше пред очите докато се обърна да обясня нещо и хоп нея я няма, ама никъде я няма и никой не я беше виждал  Shocked Направо се побърках от страх, така се изплаших, сърцето ми слезе в петите, а тя нашата взела, че слязла на 1-я етаж и се крие пред вратата и ми се смее  ooooh! ooooh!
edna ot nas   и аз не виждам никаква причина да не сложите повивалника в банята- щом е топло не би трябвало да има проблем  Peace
roxandra добре дошла   bouquet
Роси79 и аз се чудя до кога трябва да пием Магнезия- не се сетих да питам предния път доки. Сега имам час за преглед при нея за 15.12 и тогава ще я разпитам.
За бибероните - аз имам 2 малки на Авент, които бяха комплект с помпата за кърма. Засега не мисля да купувам други.

# 161
Здравейте мамчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Вайлет това с Ема е просто ужасно, аз също съм го изживявала, за последно миналия месец загубихме Дандю в морската, слънчев ден и разбира се много хора, добре, че бях с мъжа ми, че ме остави на една пейка, а пък нашия видял,че се загубил и отишъл при една леличка,коя то продава пуканки и я помолил да ползва телефона/ неговия си го беше забравил вкъщи/, та така се намерили с баща си, абе деца, кво да ти кажа, Господ да ги пази Praynig Praynig Praynig
Уики то е нормалноо някои показатели да са завишени и да са извън референтни стойности, но е хубаво и лекарката, която те изражда да ги види, а за анемията, пийвай хапчетата и хапвай червено цвекло на салата
И моите наща дойдоха от некста, но едно гащеризонче го няма, явно се е изчерпало, е здраве да е Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За аспиратора за нос и аз не можах така и да се науча да го ползвам, сега се чудя да взимам ли
Катинче и аз ползвам стеримар, но точно се чудех подходящ ли е за бебета, а този ринорин, дано не бъркам името, ще го видя в аптеката и ще го взема щом казваш, че е по-хубав
Както каза Мама Це, момичета да стискамее още малко, а пък аз се моля всички ние майките с планово секцио да си дочакаме датите, дай Боже Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 162
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Как усещате бебенцата ? На мен ми се струва , че рита много слабо и мн малко ...  Confused 

На мен не можаха да ми издадат болничен със задна дата и стана една....
Как така ви ги издава личната, мен ме пращат на комисия ...

# 163
  • Варна
Моето геройче се прибра, всичко е минало благополучно, вече няма пирончета в крачето, а доктора му ги е дал да си ги пази за спомен. Радвам се, че това е вече зад гърба ни.
Ето нещата, които получих от Некст:
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244365
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244367
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244371
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244372
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244375
http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16244376
Нещо от апарата ми не са излезли реалните цветове, изглеждат по-бледи. Но иначе цветовете са същите както в сайта.
А ето я и моя милост с детенце:
http://rosi79.snimka.bg/children/viki.270511.16245053

# 164
Здравейте от мене, мами!

Аз се загубих, но вкъщи нямам интернет (1 седмица не могат да го оправят) и семейни събирания големи бяха за Деня на благодарността. Не съм успяла да ви прочета, само погледнах дали има нови бебчета, та да се моля и за тях! Дано Димана и Иван скоро са си вкъщи здравички Praynig

Честити рождени дни  и годишнини на всички, които пропускам!!! Пожелавам мн, мн любов, търпение на последната права, леки раждания и ПРЕКРАСНИ здрави бебоци!

Малко да се отчета, че тр да отивам в последния ми клас. Утре с любимия сме на предродилен курс: ще ни учат да дишаме, да се масажираме, ще се отчета! Пък в неделя е бебешкото ми парти и за там ще се отчета Simple Smile Абе бебешки уикенд! А иначе както нямахме грам мебел за малката, изведнъж се сдобихме с най-разнообразни! Ще споделя подробности Simple Smile

Малката Анна София е мн добре: заради нейния проблем имаме повече ултразвуци от нормалното (12та иа 20та седмица) и вчера пак я видяхме: има мн коса  Laughing И пухкави бузки, мн й се радвах Simple Smile Иначе май най-вероятно си е здраво бебче  Praynig
Питах колко тежи, но отговорът беше, че не това е целта на ултразвука, та нямам идея ooooh! Аз съм се родила 4.600...

А, да ви питам, намерих "стречинг" упражнения, които помагали на 80 % от жените да избегнат епизотомията, някой правил ли го е? Аз мисля да ги правя, едва ли ще навредят, макар да са странни. Почват се в 34та седмица, аз съм още 32ра.

Имам доста инфо за слингове също! Типове (аз се сдобивам с 2) и препоръки, но пусто бързам. babywearer.com е супер полезен сайт, но ще пиша пак. Само да кажа, че тези с халките товарят само едното рамо и е по-трудно.

Хайде, хубав ви уикенд, скоро пак ще се включа!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт