Може ли възрастен човек да възпитава добре

• 10 346
  • 330
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Китана, не майка ми, но дори и баба ми не е така безнадеждно ограничена. И сега като се замисля, няма и опашка, на която някой да се бута с лакти, за да ми гледа трите деца. Камоли да ги соли, пои с кола /това е изцяло моя привилегия и вечно бабите се цупят за таз проклета кола!/, тъпче с гараш, оковава в пелени, брули орехи, топи мас и т.н. Някаква много интересна еклектика около теб - гараш-мас, кола-осоляване. Ту да си помисли човек си попаднала на хипер задръстени бабички, и аха - пият кола и ядат гараш.  Laughing Laughing Laughing

Дайте малко по-ведро, че съвсем зациклихме тук.

# 241
Вилико,върни се малко назад и прочети какво съм написала-дори нещата,казани от лекаря бяха игнорирани,пък нещата,които казах аз мислиш ли,че са имали някаква тежест?
Тук не става въпрос за това кой е интелигентен и кой не.Една интелигентна жена също може да пренебрегне всички забрани ,просто защото си мисли,че тя знае по-добре.

КОла не пият.Само майка ми.Но в нашия дом такова нещо не се внася дори.Освен ако свекървата не го скрие под шлифера. Laughing

# 242
  • Пловдив
...
По- рано в темата казах, че не смятам, че е работа на бабите и дядовците да възпитават и да се натоварват с целодневни ангажименти. Но те имат своето важно място в живота на децата, най- малкото, за да знаят децата, че и ние сме били деца.

Бояна, не допусках, че е възможно да се появи тема, в която с теб да сме в консенсус. Вярно, по Коледа стават чудеса!  Laughing

# 243
Не, една интелигентна жена уважава мнението на околните и би уважила твоето. Явно тук не става въпрос за възраст, а за характер просто!

Бабите и дядовците не се натоварват, а го правят с огромно желание! Целодневно предпочитам именно те да го гледат, отколкото да наемам бавачка! Или може би не трябва да работя, докато не тръгне на училище  Thinking

# 244
  • София
...
По- рано в темата казах, че не смятам, че е работа на бабите и дядовците да възпитават и да се натоварват с целодневни ангажименти. Но те имат своето важно място в живота на децата, най- малкото, за да знаят децата, че и ние сме били деца.

Бояна, не допусках, че е възможно да се появи тема, в която с теб да сме в консенсус. Вярно, по Коледа стават чудеса!  Laughing
Hug

# 245
Аз съм съгласна ,че може да има и възрастни хора,на които човек може да се довери.Ако беше жив баща ми,щеше да е един прекрасен дядка.Страшно много обичаше децата,спокоен по характер,страшно умен човек.Бих поверила детето си без капка притеснение.Но...за мен тези хора са изключение ,отколкото правило.

# 246

Целодневно предпочитам именно те да го гледат, отколкото да наемам бавачка!
Така не ти ли остава много малко време което да прекарваш с детето си?

# 247
Но...за мен тези хора са изключение ,отколкото правило.
Изключение са разбира се Peace

# 248
  • София

Предположи, че работи. Wink

# 249
  • най-шареното място
Е, и на теб ти е трудно ти да оставяш храната и да казваш как да е облечено детето, когато баба му го гледа, така ли? Защото аз така правех! Обясних на баба ми /прабаба на детето/ как да се процедира и нормално интелигентната жена ме разбра! Но това въобще няма общо с възпитанието на ценности и знания...

Просто  не си прочела. Не всички са толкова интелигентни. За съжаление.
И точно с тези неща има общо. Защото как квалифицираш проява на диаметрално противоположно поведение след неколкократно повтаряни прости изисквания?

Изобщо не чакам отговор. Само обръщам внимание че не се чете Simple Smile

# 250

Да, на всички, на които децата ходят на градина и на училище - също им остава по-малко време, ама какво - да ги спрем децата ли?

Предположи, че работи. Wink

Кой да работи - бабата ли? Или да предположи някои, че аз работя...би ли уточнила?

Е, и на теб ти е трудно ти да оставяш храната и да казваш как да е облечено детето, когато баба му го гледа, така ли? Защото аз така правех! Обясних на баба ми /прабаба на детето/ как да се процедира и нормално интелигентната жена ме разбра! Но това въобще няма общо с възпитанието на ценности и знания...

И точно с тези неща има общо. Защото как квалифицираш проява на диаметрално противоположно поведение след неколкократно повтаряни прости изисквания?

newsm78

# 251
  • Пловдив
Не съм Бояна, но според мен предполага, че ти работиш. Ако бабата работеше всичко щеше да е ОК, защото щеше да е на безопасно разстояние от детето и да преживя торта в обедната си почивка, а ти ежесекундно да си с детето си  Simple Smile.

# 252
Не, нямаше да съм пак ежесекундно - има други варианти, може би сама ги знаеш  Wink
Въпроса не е във възможността, а в желанието - поне за това мисля, че се говори в темата!
За мен пък не е нормално детето да се гледа вкъщи до тръгване на училище все от мама, ама това е друга тема.

# 253
  • София
Да, viliko, да предположи, че ти работиш и ти се налага да не си с детето, затова го гледа баба му. Така предполагам аз, разбира се.

# 254
  • Пловдив
Аз не само ги знам, но и се възползвам безогледно от тях.  Laughing И по иронично стечение на обстоятелствата бабите са ми последната сламка. Но да не излизаме от темата.

Общи условия

Активация на акаунт