Машина за хляб -22 част

  • 39 917
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Може ли да помоля някой да ми изпрати книжката с таблицата,в която пише на всяка програма отделните цикли и тяхното времетраене.
Машината ми е Северин 3983. Ще бъда много благодарен  Hug

Моята машина е такава, ето заповядай:
1. Основна:
  -Първо месене                5 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                20 мин
  -Първо втасване             39 мин
  -Knock back                     10 сек
  -Второ втасване             25 мин
                                          50 сек  
  -Отвеждане на газове   15 сек
  -Последно втасване        49 мин
                                           45 сек
Изпичане:
    - 500 гр                          48 мин
    - 750 гр                          53 мин
    - 1000 гр                        60 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                          3.13
    - 750 гр                          3.18
    - 1000 гр                        3.25  

2. Бял хляб:
  -Първо месене                5 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                20 мин
  -Първо втасване             39 мин
  -Knock back                     10 сек
  -Второ втасване             30 мин
                                          50 сек  
  -Отвеждане на газове   10 сек
  -Последно втасване        59 мин
                                           50 сек
Изпичане:
    - 500 гр                          50 мин
    - 750 гр                          52 мин
    - 1000 гр                        55 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                          3.30
    - 750 гр                          3.32
    - 1000 гр                        3.35

3. Пълнозърнест хляб:
  -Предварително подгряване    30 мин
  -Първо месене                            5 мин
  -Остатъчно време                      5 мин
  -Второ месене                            15 мин
  -Първо втасване                        49 мин
  -Knock back                                10 сек
  -Второ втасване                        25 мин
                                                     50 сек  
  -Отвеждане на газове              10 сек
  -Последно втасване                  44 мин
                                                     50 сек
Изпичане:
    - 500 гр                                    48 мин
    - 750 гр                                    50 мин
    - 1000 гр                                  53 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                                    3.43
    - 750 гр                                    3.45
    - 1000 гр                                  3.48    

4. Сладкиш с мая (козунак):
  -Първо месене                5 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                20 мин
  -Първо втасване             39 мин
  -Knock back                     10 сек
  -Второ втасване             25 мин
                                          50 сек  
  -Отвеждане на газове    5 сек
  -Последно втасване        51 мин
                                           55 сек
Изпичане:
    - 500 гр                          50 мин
    - 750 гр                          55 мин
    - 1000 гр                        60 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                          3.17
    - 750 гр                          3.22
    - 1000 гр                        3.27

                     

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:16 от Джемма

# 496
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
5. Кратка програма 750 гр:
  -Първо месене                13 мин
  -Остатъчно време          10 мин
  -Второ месене                     -
  -Първо втасване                 -
  -Knock back                         -
  -Второ втасване                 -                                            
  -Отвеждане на газове       -
  -Последно втасване           -
                                          
Изпичане:
        - 750 гр                          25 мин
    
Обща продължителност:      0.58

6. Кратка програма 1000 гр:
  -Първо месене                10 мин
  -Остатъчно време          8 мин
  -Второ месене                     -
  -Първо втасване                 -
  -Knock back                         -
  -Второ втасване                 -                                            
  -Отвеждане на газове       -
  -Последно втасване           -
                                          
Изпичане:
        - 750 гр                          40 мин
    
Обща продължителност:      0.58

7. Сладкиш с бакпулвер (кекс):
  -Първо месене                3 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                5 мин  
  -Първо втасване                -
  -Knock back                         -
  -Второ втасване                 -                                            
  -Отвеждане на газове       -
  -Последно втасване           -
                                          
Изпичане:                             90 мин
          
Обща продължителност:      1.43

8. Хляб от смесено брашно 1000 гр:
  -Предварително подгряване    30 мин
  -Първо месене                            5 мин
  -Остатъчно време                      10 мин
  -Второ месене                            20 мин
  -Първо втасване                        39 мин
  -Knock back                                10 сек
  -Второ втасване                        25 мин
                                                     50 сек                                            
  -Отвеждане на газове              10 сек
  -Последно втасване                  44 мин
                                                     50 сек
                                          
Изпичане:                                    60 мин        
    
Обща продължителност:            3.55
      
      

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:21 от Джемма

# 497
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
9. Тесто:
  -Първо замесване     5 мин
  -Остатъчно време     5 мин
  -Второ замесване      20 мин
  -Втасване                   60 мин

Продължителност:       1.30

10. Тесто рохкаво:
  -Месене                     30 мин
  -Втасване                  90 мин

Продължителност:       2.00

11. Мармалад:
  -Месене                     15 мин
  -Изпичане                  50 мин

Продължителсност:     1.05   

12. Изпичане:                60 мин
   

# 498
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Освен това 1, 2 и 3 програма могат да се съкращават. Продължителността им е следната:

1. Основна -бърза програма:
  -Първо месене                5 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                20 мин
  -Първо втасване             15 мин
  -Knock back                     10 сек
  -Второ втасване             8 мин
                                          50 сек   
  -Отвеждане на газове   10 сек
  -Последно втасване        29 мин
                                           50 сек
Изпичане:
    - 500 гр                          48 мин
    - 750 гр                          53 мин
    - 1000 гр                        60 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                          2.12
    - 750 гр                          2.17
    - 1000 гр                        2.24 

2. Бял хляб- бърза програма:
  -Първо месене                5 мин
  -Остатъчно време          5 мин
  -Второ месене                20 мин
  -Първо втасване             15 мин
  -Knock back                     10 сек
  -Второ втасване             15 мин
                                          50 сек   
  -Отвеждане на газове   10 сек
  -Последно втасване        38 мин
                                           50 сек
Изпичане:
    - 500 гр                          50 мин
    - 750 гр                          52 мин
    - 1000 гр                        55 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                          2.30
    - 750 гр                          2.32
    - 1000 гр                        2.35

3. Пълнозърнест хляб- бърза програма:
  -Предварително подгряване     5 мин
  -Първо месене                            5 мин
  -Остатъчно време                      5 мин
  -Второ месене                            15 мин
  -Първо втасване                        24 мин
  -Knock back                                10 сек
  -Второ втасване                        10 мин
                                                     50 сек   
  -Отвеждане на газове              10 сек
  -Последно втасване                  34 мин
                                                     50 сек
Изпичане:
    - 500 гр                                    48 мин
    - 750 гр                                    50 мин
    - 1000 гр                                  53 мин
Обща продължителност:
    - 500 гр                                    2.28
    - 750 гр                                    2.30
    - 1000 гр                                  2.33   

# 499
  • Русе
  • Мнения: 7 934
marinelka , и аз съм от Русе и аз оттам я купих моята. Отиваш и я оставяш в магазина. Моята 4 пъти я носих на ремонт. Не отказват да я вземат и даже те ме посъветваха да се оплача в КЗП. Добре че се намесиха от Мулинекс БГ и ми я смениха. Ако имаш нужда от подробна информация или тел. на супервайзера на МУлинекс БГ, пиши ми  Peace

# 500
  • Пловдив
  • Мнения: 928
Да споделя, че вчера правих рецептата за пълнозърнест хляб от книжката на Мулинекс, но с моя модификация, т.е вместо 50:50 пълнозърнесто и ръжено брашно, сложих само пълнозърнесто/грахам на Техра/ и като семена сложих слънчогледови семки и сусам.
Стана страхотно хлебче. Извода който си направих от скромния си опит е, че когато се спазват точно грамажа на продуктите и последователността на слагането им хляба става супер  Simple Smile
marinelka, имам спомен, че ако повече от 3 пъти даден продукт се ремонтира в рамките на определен период, следва да бъде сменен. Може и да бъркам, но при всички положения трябва да я занесеш в магазина, от където си я купила.
Моят опит е с един епилатор на Филипс, закупен от Метро и ползван почти 1 г. Един ден спря да работи, занесохме го в Метро и там веднага ми го смениха, защото политиката на Филипс била да не поправят епилатори  Rolling Eyes

# 501
  • Бургас
  • Мнения: 1 382
Търся проверена рецепта за пита, иска ми се да не си губя времето в месена на ръкапо Коледа.
 Машината ми е Мулинекс  5003. Някой да даде идея,моля!

# 502
  • София
  • Мнения: 6 232
newsm45 .ПЛАЧЕ МИ СЕ!!!Днес я занесох пак във сервиза и ги питам какво да направя за да ми я сменят,а те ми казаха,че най-вероятно няма да я сменят.Утре имам рожден ден и се бях наточила да правя нещо,но сега нямам никакво желание.МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ.БЛАГОДАРЯ!
Маринелка, аз, слава Богу, на дефектна техника не съм попадала, но ме влудиха с една запалка,която бях подарила на мъжа ми за сума пари, международна гаранция и всичките им простотии-на второ палене нещо изхвърча-след като не ми я смениха,замениха или оправиха в магазина и взеха да се измъкват, директно писах в централата,както ми беше излезнала пяна на устата- резултатът е 3!!! запалки...е,вярно, третата получихме сега след година и нещо, но е факт. Сега си ги редува  Laughing За това, най-сигурно се свържи с вносителя за България, ако и  те се направят на луди- със самата фирма-производител-по-гневничко.Пожелавам ти заменена машинка за РД  Hug

# 503
  • Мнения: 419
Момичета, моля ви кажете как вадите изделията от машините?  Embarassed Имах известни притеснения, че ще имам проблем с това и точно така стана. Ами те тези бъркалки се забиват дълбоко в тестото и при изпичането хляба трябва да се разкъса, за да излезе  ooooh! Язък ми за хубавия иначе хляб. #2gunfire

# 504
  • Мнения: 285
Здравейте! Моля за отзиви за хлебопекарна Таурус Praynig Благодаря!

# 505
  • София
  • Мнения: 6 232
Момичета, моля ви кажете как вадите изделията от машините?  Embarassed Имах известни притеснения, че ще имам проблем с това и точно така стана. Ами те тези бъркалки се забиват дълбоко в тестото и при изпичането хляба трябва да се разкъса, за да излезе  ooooh! Язък ми за хубавия иначе хляб. #2gunfire
Въпреки отложения старт,който много ме кефеше-сега  гледам да я следя и да я хвана преди последното втасване, за да махна бъркалките-въпреки многото мазнина, с която мажа бъркалките, пак има хлябове, в които ми остават огромни дупки,като тръгна да ги вадя и половината ми филия я няма,което е много грозно и ме дразни. Има и опити,при които се разминавам само с лек прорез, но друг път е кратер  #2gunfire

# 506
  • Мнения: 419
Значи това е голям недостатък и недомислица. Хмм.

# 507
  • Мнения: 2 752
Аз ги вадя след последното месене - намазняваш си ръцете с олио, повдигаш малко тестото - не е трудно, а дупчиците са толкова дискретни, че почти ги няма. Малко практика и кратерите ги няма!

# 508
  • София
  • Мнения: 6 232
fata_morgana ,кратерите са ми,ако  не съм се прибрала навреме,за да ги извадя при последното премесване, иначе са незабележими,наистина....ама нали затова е отложеният старт-да си меси и да си пече, а като се прибере човек от работа, да си извади хлебчето  newsm78
 

# 509
  • Варна
  • Мнения: 1 231
Пък моята перка един път си излиза сама, друг път - не. Rolling Eyes
Предполагам, че е от вида на брашното.

Никой не каза дали пресява брашното за хляба. Thinking

Аз повечето пъти го правя, но още не съм засякла дали става по-хубав, та ми беше интересно да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт