Машина за хляб -22 част

  • 38 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Добрич
  • Мнения: 5 492
Благодаря ти за отговора. На нас също така ни се сториха и решихме, че макар машината да е на промоция, заради количеството едва ли ще ползваме тази функция. Моето семейство е ящно. През ден им пека по един бял хляб от 1500г. /всъщност той е по - малко, ако се претегли/, а за сравнение - за себе си пека по един пълнозърнест от 750 г. на седмица. Багетките от 100г. до никъде няма да им опрат.

Като кажа на съпруга си колко тежат, най - вероятно ще ми отговори "Ние какво само зъбите си ли ще цапаме?!"  Mr. Green

# 16
  • Мнения: 466
dunia53, голямо благодарско за новата темичка  bouquet
ana_ , багетите изглеждат много хубави, тези форми към машината ли вървят?

# 17
  • Мнения: 427
dunia53,благодаря за темичката  bouquet

# 18
  • Мнения: 9 019
И аз да следя Simple Smile

Hug

# 19
  • Мнения: 372
Благодаря за новата тема на dunia53   bouquet

Вместо запис!
Днес правих багети с бяло и пълнозърнесто брашно.Ето ги:

http://media.snimka.bg/4990/016235799.jpg
http://media.snimka.bg/4990/016235796.jpg

Станаха много вкусни.Липсват им прорезите,които направих преди да ги изпека. Joy
Явно трябва да са по-дълбоки.
Браво за багетките,много са хубави!   newsm10

# 20
  • Мнения: 9 776
Май ще се разправяме със София мел smile3516. Хлябът ми стана превъзходен на външен вид, но като го видях срязан.... #Cussing out. Отвътре е с ужасна структура. Шупли, огромна дупка по средата, под кората също. Какво е това чудо, не знам. За първи път ми се получава такъв хляб. И това е изпитана рецепта - хлябът без кора на Пина. Ужас #Crazy!

# 21
  • Мнения: 372
dunia53, голямо благодарско за новата темичка  bouquet
ana_ , багетите изглеждат много хубави, тези форми към машината ли вървят?
Вървят към тази Мулинекс 
http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … p;products_id=131

# 22
  • София
  • Мнения: 7 986
... но се и оглеждам за някоя питка за бъдни вечер... Някой с идеи Simple Smile

Ако трябва да се спазва традицията на Бъдни вечер се правят всички продукти без никакви животински продукти (вкл. мляко, яйца и масло), затова у нас правим содена питка.

Ако някой има възможност да ми каже в колко см. тава печете питките и козунаците.Нямам подходяща,ще си купувам та затова питам.До сега пекох в инджението на Тефал,но ми идва малка и разделях тестото в двете тавички.
...

Ами за козунаците например понеже гледам да направя няколко, че един голям не се изяжда наведнъж - ползвам едни правоъгълни метални трапецовидни тавички за кексове. Така правя 3 козунака. Като изстинат хубаво опаковам с онова домакинското полиетиленово фолио и така ги задържам няколко дни свежи и меки.

# 23
  • Русе
  • Мнения: 7 804
Запис. Сори че няма с какво да се похваля но моите мъже освен хляб нищо друго не ядат  Crossing Arms

# 24
  • Мнения: 372
Току-що пуснах хляба за утре да се меси(все още не мисля да пробвам отложения старт,защото ме е страх на какво ще прилича хляба на сутринта,в смисъл - да не сбъркам пропорцията и на закуска да гледам)  Shocked
Отчет: В момента пробвам хляба със сирене и маслини,но ще е някакъв хибрид,защото половинката каза "Няма ли да има и малко шпек вътре?".Та,ще видим какво ще излезе накрая.Ще докладвам резултата,но може би ще е утре.   smile3507

А утре ще пробвам и това  http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=5088

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 23:24 от just_femme

# 25
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Привет в новата тема.dunia53bouquet.
Започваме темата с много хубави произведения,браво.
Полин,да вземем да им пишем на тези от Соф мел-а.Точно пък за празниците да се чудим какво брашно да ползваме.
Да кажа и аз за моите тави.Питката,тестото на която няма предварително втасване я оформям в тава с диаметър 26 см,изпълва я цялата и самата питка е висока.Рецептата е за половин доза,ако направя цяла тавата е с диаметър 30 см.
За козунаците и аз ползвам кексови форми,че иначе стават много големи.
Имам и две йенски тенджери и в тях пека понякога питки,зависи от големината на тестото.

# 26
  • София
  • Мнения: 6 232
ana_ ,страхотно изглеждат багетите  yes От книжката ли ги прави? аз нещо не мога да ги докарам на вътрешност така  Twisted Evil Стават ми тежки и сбити  newsm78

# 27
  • София
  • Мнения: 372
dunia53    bouquet

# 28
  • София
  • Мнения: 4 145
Ердинч, благодаря ще пробвам.

# 29
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 346
Да се пУФаля в новата тема с балонестия хляб от вчера  http://www.album.bg/vili_b/images/19707548/  Направих го като Дядо Хаджия на два реда топки. Моите са по-малко на брой, че се събуди дребосъчка и трябваше да бързам. Много е вкусен.  Другия път ще го пусна като polin_a на основната програма. Експериментално купих от квартално магазинче за 59 ст брашно ARO (марката на Метро). На пакета пише, че е произведено от София мел. В съдържанието е посочено, че има ензими, какво ще рече това не ми е ясно  newsm78 Ще пробвам и Клевър-а на Била.

Общи условия

Активация на акаунт