Машина за хляб -22 част

  • 39 947
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Искам да помоля, ако някой има в къщи от живата френска мая "Виво", да пише за какво количество брашно е?

rossana_pl, браво, много се радвам, че си успяла да се пребориш с Техномаркет.

# 421
  • Разград
  • Мнения: 3 114
МалинкаКалинка,аз в момента такава ползвам,но нищо не пише на опаковката.Ползвам си я както обикновено.

# 422
  • Мнения: 9 785
На мен пък вчера ми попадна Юва и ще я пробвам. Бяхте ли доволни от нея, че не помня отзиви Thinking?

# 423
  • Разград
  • Мнения: 3 114
На мен пък вчера ми попадна Юва и ще я пробвам. Бяхте ли доволни от нея, че не помня отзиви Thinking?

Много съм доволна,спокойно можеш да си действаш.Ползвала съм и сухата и прясната.

# 424
  • Мнения: 9 785
Моята е суха 11г. Едно пакетче за два хляба мисля, нали?

# 425
  • Силистра
  • Мнения: 288
Момичета, здравейте !
Аз от доста време само чета, много отдаван не съм писала, но сега имам един въпрос: Имам много кайсиеви ядки, ама са сухи, реших и ги смлях, фино. Може ли да ги ползвам като заместител на част от брашното? Как мислите дали ще се получи?

# 426
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Моята е суха 11г. Едно пакетче за два хляба мисля, нали?

Аз действам с бързата програма,по 2 чл слагам и спирам-пускам два пъти,по твоя метод.

# 427
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
да ви споделя...
Хляба от предните картинки не е вкусен. Въобще не се лъжете да си купувате зеленчуковата смес на ТЕХРА. НЕ става  Naughty

Днес рано сутринта викам да пусна един нов хляб, който да е вкусен. Бре, час по час го гледам, викам си, тоя хляб доста ще се надигне... А той седи на мекица в дъното... Аз си скубя косите и се чудя и дивя... Сложих пекарната в/у миятлната. Пуснах последната и реших, че хлебопекарната ще е на топличко и това е още по-добре за втасването... И пак гледам и пак се пуля  Shocked Имам си чиста мекица...
И един час преди края на програмата ми "блесва"... забравила съм да сложа маята  Confused И хоп - всичко на боклука и сега машинката е пусната отново... Само още 2:50ч. й остават  ooooh!
"Похвалих" ви се  Joy

# 428
  • Мнения: 4 916
Моята е суха 11г. Едно пакетче за два хляба мисля, нали?


Ако е за аляска с една бъркалка - мисля, че за 1 кг. трябват 7 г. суха мая, т.е. или ако сложиш по-малко тесто, ще едно пакетче ще ти стигне за два пъти.

# 429
  • Мнения: 493
Шани,ти маята забрави,а аз направо бъркалките,големи сме заплеси! LaughingДано сега стане!

# 430
  • Мнения: X
Момичета,понякога ,като ме обхване мерак за хлебопекарна и прочитам по малко от темите за машина за хляб ,изчетох цялата тема,в която се обсъждат различните модели,спрях се на два-Мулинекс 5000 или Аляска.Имам обаче две три бързи въпросчета,на които ще съм благодарна да ми отговорите:
1.колко време трае пълната програма за изпичане на хляб?
2.колко време,след като е изпечен му е необходимо да изпръхне/така да се каже/ хляба,за да може да се реже на тънко?
3.колко брашно отива за хляб от 750 гр.?
4.ако машината е до 1 кг. хляб,може ли да измеси и толкова тесто,колкото е необходимо за една стандартна прилична питка?
5.колко време отнема месенето на тестото,когато е за питка?
На мен лично ми е по-необходима за тесто,че никак не съм по месенето и все си мисля,че и да се захвана нищо няма да скопосам.Иначе у нас хляб се купува,но гледат моите да не прекаляват,за това избираме нарязан на тънки филийки,по възможност пълнозърнест/до колкото може да се вярва че са такива/.

# 431
  • Мнения: 111
най-дългата програма на моята машина е около 4 часа. За да се режат тънки филий трябва да го направиш от предишния ден или от сутринта за вечерта. Отива около 500 гр. брашно.
Няма сравнение между пълнозърнестия хляб от машината и купешкия. Аз от както я имам си правя различни диетични - пълнозърнест, многозърнест, грахам, типов, царевичен дори и тричавия дето е без брашно. Страхотни са.
За питка месенето е 25 минути, но втасването е 1 час.

# 432
  • Мнения: 4 916
1.колко време трае пълната програма за изпичане на хляб? - най-дългата на аляската е 3 ч и 30 мин., на мулинекса май пак е около това време. Аз обикновено пека на 3 часа.
2.колко време,след като е изпечен му е необходимо да изпръхне/така да се каже/ хляба,за да може да се реже на тънко? тук не знам, ние все топъл го нападаме, т.е. за да се реже на тънко трябва да е добре изстинал
3.колко брашно отива за хляб от 750 гр.? и това не знам, но мога да погледна в книжката после довечера
4.ако машината е до 1 кг. хляб,може ли да измеси и толкова тесто,колкото е необходимо за една стандартна прилична питка? може
5.колко време отнема месенето на тестото,когато е за питка? трийсетина минути някъде

# 433
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,понякога ,като ме обхване мерак за хлебопекарна и прочитам по малко от темите за машина за хляб ,изчетох цялата тема,в която се обсъждат различните модели,спрях се на два-Мулинекс 5000 или Аляска.Имам обаче две три бързи въпросчета,на които ще съм благодарна да ми отговорите:
1.колко време трае пълната програма за изпичане на хляб?около 3,30 часа
2.колко време,след като е изпечен му е необходимо да изпръхне/така да се каже/ хляба,за да може да се реже на тънко?както Сузана е казала,от вечерта до сутринта,примерно
3.колко брашно отива за хляб от 750 гр.?500 гр
4.ако машината е до 1 кг. хляб,може ли да измеси и толкова тесто,колкото е необходимо за една стандартна прилична питка?без проблем
5.колко време отнема месенето на тестото,когато е за питка?програмата *Само месене*-14 минути,програма *Месене+втасване*-1,30 часа
На мен лично ми е по-необходима за тесто,че никак не съм по месенето и все си мисля,че и да се захвана нищо няма да скопосам.Иначе у нас хляб се купува,но гледат моите да не прекаляват,за това избираме нарязан на тънки филийки,по възможност пълнозърнест/до колкото може да се вярва че са такива/.-Чак толкова тънки филийки незнам дали могат да се докарат,но машината си заслужава.

# 434
  • Мнения: X
Благодаря ви,момичета,много сте бързи!  bouquet Heart Eyes
Основното ми притеснение е моичките да не наблегнат повече на хляба отколкото сега,че никак няма да им се отрази добре Mr. Green и ще трябва да я прибера в шкафа.У нас основно хляб се яде на закуска,така че като я пусна от вечерта,до сутринта ще е станал хляба и ще е изстинал.А трябва ли да се оставя отворена машината да изстине хляба или не му пречи да си стои в затворената машина,имам предвид,няма ли да се спари/овлажни/?

Общи условия

Активация на акаунт