Машина за хляб -22 част

  • 39 936
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря ви,момичета,много сте бързи!  bouquet Heart Eyes
Основното ми притеснение е моичките да не наблегнат повече на хляба отколкото сега,че никак няма да им се отрази добре Mr. Green и ще трябва да я прибера в шкафа.У нас основно хляб се яде на закуска,така че като я пусна от вечерта,до сутринта ще е станал хляба и ще е изстинал.А трябва ли да се оставя отворена машината да изстине хляба или не му пречи да си стои в затворената машина,имам предвид,няма ли да се спари/овлажни/?

След като приключи дадена програма,хлябът се поддържа топъл още един час,след който час хлябът се навлажнява,ако стои в машината.Според мен,трябва да приготвяш хляба от вечерта,до сутринта ще е изстинал.

# 436
  • Мнения: X
След като приключи дадена програма,хлябът се поддържа топъл още един час,след който час хлябът се навлажнява,ако стои в машината.Според мен,трябва да приготвяш хляба от вечерта,до сутринта ще е изстинал.
Ясно,мерси много! Hug

# 437
  • Хасково
  • Мнения: 1 084
Аз имам Аляска.
Момичета,понякога ,като ме обхване мерак за хлебопекарна и прочитам по малко от темите за машина за хляб ,изчетох цялата тема,в която се обсъждат различните модели,спрях се на два-Мулинекс 5000 или Аляска.Имам обаче две три бързи въпросчета,на които ще съм благодарна да ми отговорите:
1.колко време трае пълната програма за изпичане на хляб? Най-дългата е 3.40 пълнозърнест хляб.Основната е за бял хляб и е 3 часа.
2.колко време,след като е изпечен му е необходимо да изпръхне/така да се каже/ хляба,за да може да се реже на тънко? Хляба трябва да е изстинал напълно за да можеш да го нарежеш на тънки филийки.А това колко са тънки зависи и от ножа с който се реже.
3.колко брашно отива за хляб от 750 гр.? За 750 гр. не съм теглила, но за 900 гр. хляб отива приблизително 700 гр. брашно \пълнозърнесто+бяло\
4.ако машината е до 1 кг. хляб,може ли да измеси и толкова тесто,колкото е необходимо за една стандартна прилична питка? да
5.колко време отнема месенето на тестото,когато е за питка? 1.20-1.30 това е месене +втасване
На мен лично ми е по-необходима за тесто,че никак не съм по месенето и все си мисля,че и да се захвана нищо няма да скопосам.Иначе у нас хляб се купува,но гледат моите да не прекаляват,за това избираме нарязан на тънки филийки,по възможност пълнозърнест/до колкото може да се вярва че са такива/.

Не се притеснявайте от този хляб се яде по-малко!

# 438
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143

стана много вкусен, но спихна в средата.  Tired ooooh!
И вече е факт: понеже в кухнята ми е студено, хлябът ми не втасва добре. Ще си държа машинката на по-топло.
Аз също съм с Аляска. Днес пуснах на 3:40ч. мапинката. Но обикновено я ползвам на основната - 3ч.

# 439
  • Разград
  • Мнения: 3 114

стана много вкусен, но спихна в средата.  Tired ooooh!
И вече е факт: понеже в кухнята ми е студено, хлябът ми не втасва добре. Ще си държа машинката на по-топло.
Аз също съм с Аляска. Днес пуснах на 3:40ч. мапинката. Но обикновено я ползвам на основната - 3ч.

Казваш не втасва,но в случая хлябът е превтасал.Аз ползвам само бързата,че така мога да контролирам втасването.Не мисля,че заради външната температура,тестото няма да втаса добре в машинката.Нали машинката подгрява тестото?Даже козуначно тесто съм правила на 18-20 градуса и не съм имала проблем.

# 440
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
max-mama - едва ли превтаса...
Аз го проверявах нон-стоп и с пръст го понатиснах. И после си остана вдлапка.
Ти с Аляска ли беше?
Бързата програма ме плаши. Въобще гледам да ползвам само 1-ва.

# 441
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Шани,аз съм с Мулинекс 3000.Хлябът ти,докато втасва е бил добре,но при печенето,нали,в началото продължава втасването и после вече се пече?Тогава предполагам е станал гафа.А защо те плаши бързата?Можеш да ползваш програма-Месене+втасване и после програма-Печене,пак става.

# 442
  • Мнения: 383
 дами и господа, поръчах си нова машина за хляб  Hug

# 443
  • Хасково
  • Мнения: 1 084
max-mama - едва ли превтаса...
Аз го проверявах нон-стоп и с пръст го понатиснах. И после си остана вдлапка.
Ти с Аляска ли беше?
Бързата програма ме плаши. Въобще гледам да ползвам само 1-ва.

Това, че си го проверявала може да е довело до описания от теб резултат.
Аз съм с Аляска и при мен в началото ставаше вдлъбнат хляба. Увеличи брашното примерно  на 310 мл. айрян примерно се слагат около 700 гр. брашно типово и бяло 40\60 и една мерителна лъжица малка суха мая.Прибави и 2\3 ч.л. лимонов сок. И печи на при пълнозърнест хляб на програма 3 за Аляска.
Не го отваряй като вземе да втасва въобще.Само, при месенето отварям ако преценя че не е хубава топка.

# 444
  • София
  • Мнения: 8 497
...

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:59 от ===

# 445
  • София
  • Мнения: 6 232
Ердинч,ако със старата постигаше такива резултати,какво ли трябва да очакваме с новата   Rolling Eyes newsm78

# 446
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
Бе да ви кажа, относно месенето, само първия път, дето се уплаших, но после почнах да си го усещам. Аз програмите ги потватрям, рестартирам, особено за месенето - като правих козунака и питките. И не се страхувам нито от месене, нито от втасване - по-ме притеснява печенето. Там все съм на тръни и постоянно ми се струва, че е готово, след малко - че е сурово, после - препечено, после - пак сурово. Там не знам и аз какво искам  Simple Smile

Когато стане някой път издънка с някой хляб и ми се обясни - сбъркала си втасването и месенето, тогава ще разбера вече важността и истинската му същност - засега действам на магия. Но се получава.

Ама аз нали ви казах - не мога да меся заради китките ми и машинката си я ползвам сериозно да ми върши тая работа  Grinning А и много ваши снимки разглеждам, та и от тях сдобивам опит.

Хайде, изчезвам. До утре!  Hug

# 447
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
PURE ELIXIR, машините за хляб до 1 кг не могат да измесят тесто за нормална питка. Т.е може и да могат, но 1-2 пъти, после ще си повредиш машината, защото ще я презориш. За ткава машина са подходящи рецепти до 600 гр брашно, аз рядко си позволявам да слагам и 700. Но за нормална питка тестото е с 1 кг брашно. Аз лично питката я меся на 2 пъти, след това ръчно съединявам тестото и оставям да втасва извън машината.

Моята нова машинка я няма още, но пък вчера месих тесто за емденки на старата. Изкалпазаних се с това чудо на техниката- вече и тесто за сладки не ми се меси. на ръка. Laughing

# 448
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
.А защо те плаши бързата?Можеш да ползваш програма-Месене+втасване и после програма-Печене,пак става.

пробвах веднъж и не ми се получи. Пък и аз обичам всичко само да си тече... А не да го проверявам (преди не проверявах дали се надига, защото си се надигаше, та чак преливаша хлебчето ми).

Това, че си го проверявала може да е довело до описания от теб резултат....
... Не го отваряй като вземе да втасва въобще....

да, точно затова се вдлъбна. Убедена съм.

И я да ви питам - яйцето и млякото със стайна Т ли са, когато ги зареждате в коншицата?
 
Ердинч, честито  Peace

# 449
  • Мнения: 9 785
Шани, най-често яйцето и млякото ги вадя директно от хладилника. Напоследък млякото го затоплям малко в МВ. Но преди няколко дни ползвах пр. месене+втасване и после печене и се получи много добър хляб. Сега пак така пуснах. Ако си си в къщи, не виждам порблем. Просто си засечи кога да отидеш край машинката и да включиш печенето. Иначе е грешка да отваряш машинката по време на втасване и да проверяваш.

Сега пробвам една друга мая - Вили или нещо от сорта. Някой ползвал ли е?

Общи условия

Активация на акаунт