ЮНЧЕТАТА весело писукат - на Коледни песнички се учат. Тема № 97

• 20 829
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
За мен и всички зеленчукови са отвратителни, но бебетата харесват някои, други не... Иначе купувам пуешко на Овко, което смесвам със зеленчуци собствено производство. Засега съм дала заешко веднъж и се прие добре. Харесват и рибата хек на Ганчев. Предубедена съм към пилешкото по принцип. Имам приятел, чийто баща имаше ферма за пилета. Тъпчат ги здраво с хормони за бърз растеж и към 10% умират от инфаркт (или някакъв вид разрив на сърцето) на няколко месеца.  Нямам намерение да гледам децата в изолирана среда, но доколкото мога, ще ги предпазвам поне до първата годинка.

# 376
Момичета, кажете откъде да намеря тези упражнения на Сидни. Само да не е от замундата, защото не мога да тегля оттам. Може и на лични.

# 377
Има ли вкусно пюре, независимо от марката и вида му /зеленчуково или месно/?  Rolling Eyes

Кате, то само пилетата да се хранят по този начин. Всички животни се тъпчат с напомпващи ги смески, пълни с антибиотици.
Особено зайците, които измират и при най-лекото заболяване. Като пилетата се гледат и пуйките. На гъските, които се угояват или казано иначе "гушат" за черен дроб, краката им се заковават за пода, хранят се през два часа, като смеската се изсипва директно в гърлото....

# 378
Е, аз лично зеленчуковите на Хипп не харесвам. Имам чувството, че всички са с един вкус...А морковите... Sick, но проблема при мен е, че не ям месо и съответно няма как да ги опитам.... Ще купя някое друго за опитване и ще видим каква ще е реакцията.
Петя, благодаря ти за инфото. Поне що се касае до апетит, не можем да се оплачем...има го даже в излишък! Ей сега вечеряме и той мляска отстрани, та му направих малко да хапне...че да не го делим човека!
Благодаря и на всички останали, който споделиха опит с кашата.
Франчи, аз лично харесвам на Гербер. Някак си са ми най- естествен вкус...А плодовите на Хипп също ми допадат... Но все пак е въпрос на вкус!
ИИИИИ,това е особенно гадно с гъските  Sick да не се чудя скоро защо съм вегетарианка...горките животинки! Cry

# 379
Франчи, за жалост е така... това беше една от причините да не близна месо 7 години. Проядох само пилешко и пуешко, уж като най-чисти  Naughty (защото целият свят ми навираше в лицето, че не забременявам от вегетарианството). А даже вече са ми вкусни и ми се дояжда, но сигурно един ден пак ще сложа край на месоядството ми...

# 380
polito_87 аз ги свалих от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359781  в края на първия пост пише CD1 и CD2 това са 2-те части гимнастика на Синди Крауфорд.

# 381
Здравейте отново Simple Smile

Честито на празнуващите!

The 1, моят бебо и аз не харесваме Хип определено!

Много са подвеждащи тези месеци по кутиите с каши и бурканчетата...

То и ние май ще ядем оттук оттам по някое пюре, от вид по нещо.

Утре сме на преглед и ваксина. Малко съм притеснена, че бебо има две-три загрубели петънца по задната част на едното краче и ръчичка /и по-чевени/. Дано не се окаже алергичен, че той нали е синеок, русокос /изби отдолу платинена коса/, бял.....

Петя, и аз имам същите  наблюдения относно Велин. За момента е само на един прием на друга храна и си досуква. Но так ни гледа, че...Що зависи от мен, няма да спира да суче. Обземат ме мисли, че може да се откаже по-рано от брат си...Ще се водя от него. Но ти знаеш, че в някои случаи по-големият прием на друга храна води до това. Дано не ни се случи.

За баткото купих нещо, което си беше харесал сам:
дървен влак и часовник - ще потърся сайта им
http://www.goki-spielzeug.eu/index.htm    /точно този влак и часовник ги няма/

и един пъзел, за който ми говореше една седмица, а той взе, че се оказа 1000 части Shocked и то дребни, но детето иска на всяка цена да го направим. Ще му ги разделям на групи за по-лесно - река, дървета, планина /че е пейзаж и то с едни есенни листа... и снежни върхове Simple Smile/.

На малкото:
http://taftoys.com/view.php?itemid=10355
и още дрешки, четките за зъби на Нуби, гумена книжка, че много обича, мека музикална играчка и една дървена дрънкалка /още търся сайта им/
http://www.handelshaus-goki.de/  - по-различна е, като истинска гривна и около нея разни неща;http://www.krokitoys.com/
 и разни консумативи, от които имаше нужда.

За Стоянчо купувах цял замразен заек от Калея и ползвах няколко пъти. Един път имаше глава с очи и аз изживях ужас, виках мъжа ми да я махне...

Проходилка не съм ползвала, против съм, няма да купувам и да слагам детето.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 22:28 от ayas

# 382
То не само на кутиите ами и на пюретата също,аз затова като купувам каквато и да е била бебешка храна хубаво чета етикетите и следя кое кога въвеждам на мен ми беше направило впечатление че пюретата на Хип имат два етикета на единия на български пише а на другия е лепнат превод дори питах от едно и също място ли са, аз ги харесвам но само плодовете другите така или иначе приготвям сама а за пилешко заешко и телешко имаме домашно нарязах ги на хапки и ги замразих
Петя забравих да ти благодаря за рецептите харесах си двечки и мисля да ги пробвам  Hug
Ние вече му ги накупихме стол за хранене.паяк.ферари (с цвят червен  Joy),едно влакче,зимно одеало много сладко, халатче и сигурно ще има още

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 21:04 от anjeelina

# 383
Аз уж чета, ама да знаете как му дадах пюре с пълномаслено мляко.... ooooh! уж гледах.... аз го взех като уж само граха ни беше нов....и онзи ден поглеждам какви зеленчуци има (за да му правя меню) и като гледам мляко...
И аз нарязах на малки парченца месото и е във фризера на -20 градуса (телешкото ставало по-крехко, това го знам от много добър готвач)
Иначе днес ми казаха, че има пюрета на Хипп с черен дроб за 4 месеца....Аз знам, че се включва след годинката.... newsm78
Не знам дали сте коментирали темата, ама да питам и аз: какви подаръци смятате да купите на децата?> Все пак им  е първа Коледа, ние сме в голяма чуденка... newsm78 Някакви идеи?

# 384
  • Пловдив
Да честитя и тук имения ден на Анелия и Анито! Да сте ни живи и здрави! И честито и на другите празнуващи днес.
Да, днес с Нелито си изкарахме много приятно на ресторант.  Grinning и нейния Тони си стоеше в количката и не спираше да вика Ма-ма. А моята Марина вечер като си ляга след 12,00 си поспа в ресторанта и после си хапна пюре картоф с морков/домашно производство/.
За марките пюретата не мога да се включа защото за сега сме само на домашни. Снощи пасирах един заек и го замразих във формички за лед. Само, че на моя пасатор му дойде доста от това заешко и взе, че се стопи. Но аз и без това бях решила да си купувам нов, защото нали ще правя много пюренца.
Вече и на нас ни излезе второто зъбче.
Сега ще аз ще сложа коледна снимка в албумчето за първата страница.

# 385
Направих пилешките гърди във формички,като замръзнат ще ги сложа в торбичка,за да ги вадя по лесно.
Така ще процедирам и с другите видове месо,а ще купувам само зеленчукови пюрета.
И плодовите не си заслужава да давам по 1,50-2лв за банан или круша,които струват стотинки,и се приготвят за 5мин Peace
За сега тях ги давам за десерт след пюрето на обяд.

Франческа,това за пуйките направо ме потресе Confused

# 386
Аяс, страхотни играчки!!!! Браво на теб за добрия вкус!!!
Рая, сама ли си правиш плодовите? Ще разкажеш ли как? Всички плодове ли се варят?

the1, аз за малко да дам глутен преди време. Днес всъщност официално опитаха 2-3 лъжички глутеново пюре с грис и плодове.

Някой да дава АМ Милумил????

# 387
Честито днес на всички именнички! - Анелия и Ани!  newsm51
Като ви чета всички сте почнали със захранването - плодови, зеленчукови и дори местни пюрета, а и каши - ние още сме на АМ - към Коледа смятам и аз да почна . Дори си накупих пюрета - без глутен, без мляко, еднокомпонентни - каквото сте писали и вие.
Опитах се да оставя малчо сам да заспи в кошарата, ама не ми излезе късмета - пак се полюшкахме.
В тази връзка вашите бебчета сами ли заспиват или и вие като мен ги люшкате?
За Коледа купихме вече подаръци за децата - за баткото DVD, а за Марти - засега съм взела книжка -играчка - шумоляща, цветна - мисля, че ще му е интересна! Ще мислим и за още подаръци, ама има още време!

# 388
Кате, да не се притеснявам тогава...не съм само аз  hahaha а бе аз понякога се чудя как ги свършвам, ама на...аз направо му го дадах! И сега се чудя дали да се притеснявам от млякото...нищо не му стана, а пък тогава омете цялото пюре...даже за мен не остана да го опитам! Grinning
Оффф и ние се люшкаме...един - два пъти да е заспал съвсем сам! В книжката пише да го оставим сам в кошарата, ако се разплаче да се върнем в стаята след 5 минути. На другата вечер след 10 и така да се увеличава времето. А пък бебетата се успокоявали сами и заспивали. И трябвало да имат изграден ритуал преди заспиване за да си знаят и да са подготвени! Е ние имахме...ама вече не! Преди къпане, ядене и спане...сега се къпем, пие вода и се кокори до 23 часа....

# 389
.... В книжката пише да го оставим сам в кошарата, ако се разплаче да се върнем в стаята след 5 минути. На другата вечер след 10 и така да се увеличава времето. А пък бебетата се успокоявали сами и заспивали.
the1, много добре звучи.... но за мен ще е фантастика Simple Smile В стаята има още едно спящо бебе и винаги тичаме като ревне някоя, за да не събуди сестра си. Истински глезанки  Laughing

galinkacat, само така! Ние също започнахме на 5 месеца и половина и сега сме в разгара  Crazy

Аз си имам баба-помощница и много ми личи днес  Laughing Изписах 3 поста на една страница  Flutter Спирам и ви желая поспалива нощ!

Общи условия

Активация на акаунт