ЮНЧЕТАТА весело писукат - на Коледни песнички се учат. Тема № 97

• 20 829
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро и от мен!

Първо да се включа с един въпрос:

Някой може ли да ми каже колко хранения изцяло с АМ трябва да има едно бебе на 7м. на ден?
А колко трябва да са самите хранения на ден (АМ, пюрета, каши)?

Нашата оферта са Нова година в Банско отпадна. В крайна сметка ще празнуваме на една вила до София - шест човека с три деца. За Бъдни вечер ще сме си вкъщи. Тази година реших да си приготвя цялата празнична трапеза сама и да празнуваме само аз, Боби и децата. На Коледа ще сме на обяд при свекър ми и свекърва ми. А след това и при моите родители.

# 661
Охоо Снежи и вие сте на 3-4 хранения.Само аз ли съм заместила 2 хранения? Днес започвам да замествам и следобедното с плодово пюре.

Не, аз това казах - предлагам му 2-3 пъти през деня храна, различна от мляко, но нямам за цел да замествам хранене. Винаги след това си дояжда с кърма. Никога досега не е изял повече от 2-3чл твърда храна наведнъж.

Ооо ските - любимо! Миналата година ходихме два пъти - единия път в 3-ти месец, втория вече бях в 5-ти Simple Smile...Не можех вече да си закопчавам грейката от тумбачето...Тази година обаче ще идем първо на топло през януари, а чак може през март ще идем и на ски. Мен ме е страх да карам с него на гърба, та сигурно ще се редуваме. А на Стефан ще купим малка шейна и той тогава се надявам да е достатъчно голям да го пускаме с шейничката по малки склонове Simple Smile (Тук има бебешки шейни с колани - да не си помислите, че ще го тапосам в голяма шейна без никаква безопасност  Mr. Green)

Добро утро!

Близначкова, ние ще ходим следващия уикенд за три дни на ски с едно семейство, което също имат бебе на 3 седмици - ще се сменяме в гледането. Иначе зимата ще ходим само през почивните дни да караме, за да може бабата да гледа Силия. Мъжът ми е много добър скиор, обаче не се наема да се спуска със Силия, защото няма доверие на другите скиори. Иначе Килиан беше на 2г.и половина, когато го качихме на ските миналата година и много му хареса. 
Airina, сигурно са ти препоръчали южен Тирол, в Италия, там е по-евтино от Швейцария. Ние миналата година бяхме в Австрия - много ми хареса, даже повече от тук.  Е, аз не карах, но се отдадох на уелнес. Ето и една снимчица на Килиан на ските http://media.snimka.bg/5068/016391759.jpg.

Лек ден!

Голям е сладур Килиан. Кате - колко кг горе-долу, или висок, трябва да бъде, за да се качи на ски? Нямам търпение да качим Стефан на ски, и да си караме дружно...Макар че мъжът ми кара сноуборд, та може да имаме малко пререкания на какво да го качим детето първо Simple Smile

Ние след малко ще излизаме - реших да обърна малко режима на разходките, преди го извеждах следобяд, ама то докато се обърна и направя 2 завоя и се е стъмнило. Стъмва се в 3ч тук. Та днес ще го изведа към 9.30-10, дано се съмне дотогава  Mr. Green, и ще се приберем за обяд и съвместен сън следобяд...

Приятен ден ви пожелавам!

# 662

Охоо Снежи и вие сте на 3-4 хранения.Само аз ли съм заместила 2 хранения? Днес започвам да замествам и следобедното с плодово пюре.

Райче, Снежи не е писала че е заместила хранене, а че предлага 3-4 пъти храна различна от мляко, но след това си му дава да си досуче.
Аз те съветвам да не бързаш много да и заместваш млякото на Еми, защото останах с впечатление, че това и е любимата храна, а и има време. Децата на годинка трябва да ядат 3 твърди хранения и 2 млечни.
Дано не ми се разсърдиш, че ти се бъркам  Hug
А урина можеш да вземеш по всяко време на деня, това за сутрешна урина на гладно е само за възрастните.

П.П Тя Снежи ти е отговорила.

# 663
Полито, по принцип храненията трябва храненията да са пет. Например:
7 ч. АМ или кърма

10,30 - 11 ч. попара или нещо друго за земестване на храненето + плодово пюре/сок/ако не е пълна порция АМ или кърма/

13,30-14,00 ч- пюре /месно или зеленчуково/ /ако не е пълна порция АМ или кърма/

17,30-18,00 ч.- каша+ плодово пюре/сок  /ако не е пълна порция АМ или кърма/

21,30-22,00 ч- АМ или кърма

Т.е. трябва да имаш две изцяло млечни хранения и три заместени. Това обаче при дете захранено на 5 или по-малко месеца.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 10:04 от Франческа Салиери

# 664
  • София
А какво се дава в 10.30 ако не е захранено с глутен или има някаква друга попара? Аз сега давам в този час малко плодово пюре за десерт.

# 665
Bliznachkova,ще се радвам да се обадиш,когато дойдете насам.Аз също съм запалена скиорка от малка,а на 12 се научих да карам сноуборд и от тогава ските са на второ място (само когато обучавам някой-работя в едно ски училище зимата).И аз имам пропуски  е сезоните,само заради бременеенето.Иначе баща ми работи дълги години на лифтовете,когато още бяха малко...и цялото детство ми е минало в планината-страхотно детство имахме-незнам нашите деца какво ще имат...  Cry

Аз да ви кажа,с Ралица (средната) така и не карах захранването по схеми и таблици...Тя започна смесено с някакви пюрета и педагогически (с парченца от нашата храна) и не сме имали никакви проблеми.Сега и Лора я захранвам педагогически,но без пюрета-от това,което ядем ние давам и на нея стрито между пръстите или,ако е меко направо с чаената лъжичка.Тя се справя чудесно с дъвкането и много се забавлява,и си търси още.Аз давам,докато иска.Просто я слагам заедно с нас на масата-хем да свиква,че семейството се храни заедно.А за заместено кърмене не мога да се наема да казвам,понеже тя няма установен брой кърмения-на поискване е и не знам кога по колко е изсукала  Wink Преди няколко седмици и излязоха едни петна по кожата,които се оказаха атопичен дерматит,но след седмица се изчисти всичко-аз спрях да ям млечни продукти и цитруци,а на нея продължавам да давам по същия начин...Което ме кара да се съмнявам в диагнозата  #Crazy Сега вкарвам пак млечните,за да разбера,дали има непоносимост към тях и за 4 ден вече нищо няма.След седмица ще вкарам пак и цитрусите и да видим....

# 666
Франчи, благодаря много за отговора. Лошото при нас, е че доста често (поради късното му ставане сутрин или дълъг следобеден сън) му се събират четири, а не пет хранения. Надявам се това да не е проблем, но просто няма как да събера точния брой хранения.

Анелия, как пет хранения на годинка... Дъщеря ми още на 9-10м. вече не огладняваше за толкова пъти. А като го гледам и Павката и той скоро ще ги чукне точно на четири бройки...

# 667
Поли, всичко е ориентировъчно, не го мисли толкова, Никола до преди 2-3 дни си ядеше 6 пъти.

Честито на днешните месечинки  bouquet

# 668
А какво се дава в 10.30 ако не е захранено с глутен или има някаква друга попара? Аз сега давам в този час малко плодово пюре за десерт.

Ако детето не е захранено с глутен, се процедира като теб. Когато се захрани с глутен се дава попара + плодово пюре/сок.
Ако не искаш да даваш попара, можеш да предлагаш някои от предлаганите на пазара готови детски храни/десерти.

# 669
Цитат
Публикувана от: anelia_zlatanova
Вмъкни Цитат
Цитат на: raia123 в Понеделник, 14 Декември 2009, 09:15

Райче, Снежи не е писала че е заместила хранене, а че предлага 3-4 пъти храна различна от мляко, но след това си му дава да си досуче.
Аз те съветвам да не бързаш много да и заместваш млякото на Еми, защото останах с впечатление, че това и е любимата храна, а и има време. Децата на годинка трябва да ядат 3 твърди хранения и 2 млечни.

Да,ясно. Аз незнам дали мога да кажа,че изцяло съм заместила хранене,след като млякото си го пием по цял ден Mr. Green,даже май повече от преди newsm78

Примерно 10ч каша,10,30 към 80мл мляко.
                  2ч пюре
                  5ч мляко, и тн. още 3 млечни.
Значи ни се събират 2 немлечни и 5 млечни #Crazy

Вчера например еми си хапна баница,така да се каже-давах и малки трошички от баницата,която завъртях.

Мъжа ми е купил някакви био яйца,пише че кокошките са отглеждани на открито.Яйцата са чисто бели овън,а жълтъка им я ярко жълт.
Дали мога да давам от жълтъка на Ема?

Момичета завиждам ви за ските,аз така и не се научих. Мен повече ме влече плуването.
Но една година на Банско всеки ден карах кънки на лед,беше страхотно.

# 670

Анелия, как пет хранения на годинка... Дъщеря ми още на 9-10м. вече не огладняваше за толкова пъти. А като го гледам и Павката и той скоро ще ги чукне точно на четири бройки...
Поли, всичко е ориентировъчно, не го мисли толкова, Никола до преди 2-3 дни си ядеше 6 пъти.

Така е , а мъжа ми доскоро ядеше 5 пъти на ден стандартните 3 хранения
плюс две междинки сутрин и следобяд със нещо сладичко  Mr. Green

# 671
anelia_zlatanova  Laughing не помня на коя приятелка Джипито и беше казала, "Как ще махаш нощното хранене, детето щом се буди и яде, значи е гладно  Naughty аз съм на 50 години и още имам нощно хранене "  Laughing

Има едни плодови дуети на Хип в бурканчета, извара или йогурт с плодове, след 8мия месец са идеални за следобедна закуска, Благо много ги обичаше и ги ядеше до 2 години.

# 672
Честити половингодинки на Нора, Кирил и Боянски (който вече уважих във фейса).   cook  cook  cook

Вече и аз нямам търпение да захранвам, много изостанахме  Outta Joint хихи

# 673
Вижте на какво попаднах

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=101

Смятам да задам въпрос към доктора и да приложа лечение Naughty

# 674
Иха, ски  Grinning
два пропуснати сезона заради две беремености - е направихме по 1-2 спускания де  Rolling Eyes Тази година тайфата обсъждаме да ходим някъде из Алпите - та като го решим твърдо и пристъпим към осъществяването му - ще ви тормозя да казвате добри оферти - тези дето вече сте били там. Тази зима ще трябва да кача и Даяна на ски - време и е  Grinning Миналата година въпреки огромното ми желание, беше още малка  Sad

Общи условия

Активация на акаунт