С прежда и куки, да скучаем не знаем

• 72 308
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Честит Имен Ден и от мен на всички ИМЕННИЦИ !  cheers  И Умната с пукницата !!!    bigdance2

# 91
  • в баира
Ваня и Тити: Много ми харесаха пуловерите за децата, явно защото са с "кабели",  а те са ми слабост.

Аз да се похваля, че в Равелри качих първия си "дизайнерски"  Whistling модел на шал за свободен даунлоуд - http://www.ravelry.com/patterns/library/marios-scarf#

# 92
Честито на именниците днес!

Красотите на Ваня и тити (и плетивата и манекените) са страхотни! Поздравления момичета, много добре са ви се получили!

Аз се записвам в новата тема с поредната плетена кравичка. "Обзаведена" е с така модерния за сезона "шал листо".

Същият изплетох за подарък и на свекърва ми, в комплект с шапка.

Много благодаря за преводите на Dima Cherkovska и Мацата. Без тяхното описание на български въобще нямаше да се захвана с тези модели. Шалът леко преработих, тъй като исках да е по-широк.

И още една шапчица за дъщеря ми, украсена с много цветя. За нея имаме описание в библиотеката (мъжка, двуцветна), при моя начин на плетене се получи това.

Имам голяма молба и за превод на една наметка, ако на някой му се занимава ще съм много благодарна. За това става въпрос http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=114& … id=31&lang=en

# 93
  • София

И преди съм го казвала - моделът ти е роден манекен...  Heart Eyes невероятно естествено седи пред камерата... и замечтаното изражение в стил (хич и не знам, че ме снимат), и закачливото - там, където демонстрира баретата... просто си има талант!

# 94
# 95
Ето тук под снимката има линк за преждата.
http://picasaweb.google.bg/vanyia39/KdSoWE#5389014829627761362

# 96
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОТ МЕН!!!

bouquet  bouquet  bouquet

Днес не плетете,на празник не се плете  bouquet

# 97
след 16 часа може

# 98
снежи, кравата е съвършена, произведение на изкуството е  Peace все си викам, по-добро от това не може да направи....и ти ме учудваш пак.

Цитат
Днес ходихме на Благотворителния базар организиран от жените на дипломатите в Експо център и си закупих готин шал за 20 лв. - тип пачуърк, вълнен, на една кука - голяма играчка.

додо, към теб е този цитат - позволих си да го копна от съфорумка, защото не можах да си представя този шал, сигурно ти знаеш за какво говори тя?

# 99

Цитат
Днес ходихме на Благотворителния базар организиран от жените на дипломатите в Експо център и си закупих готин шал за 20 лв. - тип пачуърк, вълнен, на една кука - голяма играчка.

додо, към теб е този цитат - позволих си да го копна от съфорумка, защото не можах да си представя този шал, сигурно ти знаеш за какво говори тя?

тити, за съжаление все още не знам. Очаквам снимки и разкази от момичетата, които са успели да отидат.

Аз седя кротко пред компа...

поплитам за удоволствие, щото нали днес не се работи и си говоря с тези две мецанчета 

Simple Smile

Joy

# 100
Здравейте неуморни..само ви чета и малко плета... Embarassed  Може ли да ми каже някой ,че не ми е ясно какво е К1 и дали е като к1.. / лицева бр../ама как го обясних,исках да кажа К1 дали е крайната бримка...ето къде зяпам :
  Puf st
Rows 1 and 3 (RS)Purl
Rows 2 *( K1,p1,k1)  into next st,p3 tog.   rep from * to the end
Rows 4 * P3tog( k1,p1,k1)in to next st.  rep from * to the end
Rep row s 1 to 4 until desired lenght

на 1 кука ги научих как стават,ама на 2 ..  Embarassed а седи много сладко.  
да, к1 е 1 лицева бримка

Редове 1 и 3 (т.е. нечетни) опакови бримки
ред 2* (1 лицева, 1 опакова, 1 лицева) в следващата бримка, 3 опакови се изплитат заедно; повтаря се от * до края
ред 4* 3 опакови се изплитат заедно, (1 лицева, 1 опакова, 1 лицева) в следващата бримка;  повтаря се от * до края
Повтаряш от 1 до 4 ред до достигане на желаната дължина

Дано ти свърши работа Hug И после да покажеш резултата Wink

Честит празник на всички именници!   bouquet

Много нежни украшения, Додо!
Снежи, ще идвам на уроци! Прекрасна е кравичката   bouquet

# 101
Много ти благодаря,,,,веднага го почвам,само да метна рибата,че така ми е писнало с това готвене...и почвам... Hug

# 102
момичета когато на схемата са дадени само редовете номерирани с нечетни числа се предполага че са лицеви нали? и ако е така опаковите как се плетат?  newsm78

# 103
  • София
момичета когато на схемата са дадени само редовете номерирани с нечетни числа се предполага че са лицеви нали? и ако е така опаковите как се плетат?  newsm78

Да, лицеви.
Четните се плетат както се виждат.

# 104
да ви се оплача...
Все имах едно усещане че най- плетения шал във форума ми е познат отнякъде newsm78
Въпреки всичко почнах го аз и го докарах до полвината. Днес идва маман на гости и възкликва- Я! Като на баба ти дантелите за чаршафи. Откъде го изкопа този модел?
Така че...разплетох изплетеното...

Общи условия

Активация на акаунт