С прежда и куки, да скучаем не знаем

• 72 411
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Ето го от дропса в друг цвят и с малки разлики:  

Да виждала съм го в Дропса, но така и не успях да намеря схемата, а и с тези копчета нещо не ми харесва.

Фантази  - и аз си купих новия брой на " Жилетки и наметки ". Обаче "Избрано плетиво " е по - хубаво списание , а новите модели са прелест. Жалко че няма как да ви ги покажа.

Това моделче го има да , хубавко е и не е трудно.

Взех си и избрано плетиво, и от там съм си харесала няколко модела, но е крайно време да спра да плета по 20 неща едновременно че не смогвам вече Grinning

# 271
tuly намерих и звездичка на 1 кука. Като идея е сходно за изпълнение. За мики маус се договорихме ще преведа описанието на главата да го пробваш.
Ето звездичката

СУПЕР ЗВЕЗДА (5 лъча)
на 1 игла

Изберете прежда и кука с такава дебелина, че да не остават дупчици в плетивото.

Съкращения:
СБН – стълб без наметка = нисък пълнеж
Бр. - бримка

Начало:
Изплетете синджир от 2 бр.
1 ред: 5 СБН във втората бр. от синджира = 5 бр.
2 ред: по 2 СБН във всяка бр. от предния ред = 10 бр.
3 ред: по 2 СБН във всяка втора бр. от предния ред = 15 бр.
4 ред: по 2 СБН във всяка трета бр. от предния ред = 20 бр.
5 ред: по 2 СБН във всяка втора бр. от предния ред = 30 бр.

Първи лъч:
1 ред: синджир от 1 бр., 6 СБН в следващите 6 бр., обърнете
2 ред: синджир от 1 бр., СБН във всяка бр. от предния ред = 6 бр., обърнете
3 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно, по 1 СБН в следващите 2 бр., 2 СБН заедно=4 бр., обърнете
4 ред: синджир от 1 бр., СБН във всяка бр. от предния ред = 4 бр., обърнете
5 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно два пъти = 2 бр., обърнете
6 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно, закрепете и отрежете конеца

Втори (и следващи лъчи)
Закрепете конец до изплетения лъч
1 ред: синджир от 1 бр., 6 СБН в следващите 6 бр., обърнете
2 ред: синджир от 1 бр., СБН във всяка бр. от предния ред = 6 бр., обърнете
3 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно, по 1 СБН в следващите 2 бр., 2 СБН заедно=4 бр., обърнете
4 ред: синджир от 1 бр., СБН във всяка бр. от предния ред = 4 бр., обърнете
5 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно два пъти = 2 бр., обърнете
6 ред: синджир от 1 бр., 2 СБН заедно, закрепете и отрежете конеца

Изплетете още един детаил. Зашийте ги един към друг и напълнете.

Fantasy_Girl в момента съм на наметката от Дропс, като я свърша ще пробвам и тази. Успех на теб!

# 272
tuly намерих и звездичка на 1 кука. Като идея е сходно за изпълнение. За мики маус се договорихме ще преведа описанието на главата да го пробваш.
Ето звездичката

СУПЕР ЗВЕЗДА (5 лъча)
на 1 игла

...

Snejana
, а снимка на звездичката има ли?

Joy

# 273
пуфанче хелп за всички свивки: за ръкавните извивки на предната част и гърба ..за деколтето и врата, а как точно се правят ръкавите като се започне на колко реда и по колко бода се наддава идея си нямам а пък в горната част как ли ще ги оформя  Joy  Rolling Eyes ..въобще незнам ..плета обаче смело..поне до началото на ръкавната извивика , като не можах да се справя с бордюра на пелената поне тук дано се получат нещата  Party
ето това се опитвам да изплета на 80 бримки +2 крайни го започнах
http://picasaweb.google.bg/racheosmokrache/jnAxFL#5411096676551858338  Hug

# 274
Здравейте!
Някой да има идея как мога да оплета корсет на една кука  Rolling Eyes ?Ще ми трябва за събота,а още и идея нямам как може да стане  Tired .

# 275
Момичета, имам един въпрос към плетачките на една кука, който може да ви се стори глупав, но ми е много спешно  Embarassed Виждала съм да се правят къщички, като се "облича" някаква конструкция с плетено на една кука " покритие"... Оф, ама и аз го обясних! ooooh! Виждала съм такива кутии, салфетници, панерчета... Надявам се, разбирате, за какво става дума... ТА въпроса ми е, как се " облича" такава конструкция? Thinking Нещо не мога да схвана  Embarassed

# 276
Ами " Жилетки и наметки " е на Александър ЕООД. Тази есен пуснаха два броя .Досега май не са го издавали.Само тези две списания са.

# 277
Желязна ръка, не знам колко ти е спешно, в смисъл, че някъде имах схеми на такива облечени кутии, но ми трябва малко време да ги намеря. Иначе принципа на обличане е съвсем простичък. С ниски пълнежи се изплита квадратно или правоъгълно, или кръгло дъно; после изплиташ стенички и накрая "таванче", на което в средата оставяш прорез за да се вадят салфетките. За да може да се презарежда си избираш къде да зашиеш копчета. Могат да бъдат и тик-так да не се виждат, може и декоративни. Правиш си украса по избор, която да пришиеш и готово. Hug
Не знам какво разбра. Пиши и като приспя децата ще намеря схеми или поне модели и ще ги кача /след 22.30 Mr. Green/

# 278
katiABV,
готова съм. Трябва ми майл на който мога да ти пратя файла.

# 279
Чова, много сладка рокличка! Може и като туника за си я носиш през зимата.
Фиф, това е нищо в сравнение с местата, където ти ме "изпращаш".
Снежана, благодаря за обяснението!
Додофит, описанието е по една снимка, за която tuly настоятелно питаше напоследък.

# 280
  • Пловдив
tane, ти какво изплете от GIPSY?
Една наметка , започнах и чанта , но още нямам снимки.

Ангора Рам само двойно ли я плетете , аз мислех от един кат , какво ще кажете newsm78 , ще стане ли?

# 281
пуфанче хелп за всички свивки: за ръкавните извивки на предната част и гърба ..за деколтето и врата, а как точно се правят ръкавите като се започне на колко реда и по колко бода се наддава идея си нямам а пък в горната част как ли ще ги оформя  Joy  Rolling Eyes ..въобще незнам ..плета обаче смело..поне до началото на ръкавната извивика , като не можах да се справя с бордюра на пелената поне тук дано се получат нещата  Party
ето това се опитвам да изплета на 80 бримки +2 крайни го започнах
http://picasaweb.google.bg/racheosmokrache/jnAxFL#5411096676551858338  Hug

Е, хубаво де. Справяш се значи. Засечи къде ти е подмишницата, щом нямаш схема. Свий 5 бримки отдясно наляво, после си продължи плетката. Изплети реда. После от другия край отново свий 5 бримки. Отново продължи с плетката и свърши реда. Ако искаш да има наклон ръкавната извивка, а не да бъде право парче, може да свиеш равномерно по 3х1 бр., 2х1 бр., 1х1 бр. Незнам колко бримки ти е гръбчето на плешките. Мери се.

Относно ръкавите - явно искаш ръкави!!!  Simple Smile Започни, примерно с 45-49 бримки. Незнам колко е ръчичката ти голяма. Може и много да са. Плети ластик, примерно 5-6 см. Ластикът е плетката, с която си почнала гръбчето и предницата. В последния ред на ластика наддай примерно 10 или 20 бримки, равномерно, ако искаш да е буфан ръкав, ако не искаш, наддай само 5-6 бр. отново равномерно по реда. После си продължи плетката, като наддаваш през 6-7 реда с по 1 бр. в двата края на ръкава, преди крайните бримки. Целта е да достигнеш см. на ръкавната извивка. После завършваш и зашиваш.

Не знам дали ме разбра, но ... толкова мога дистанционно да те обуча.  Heart Eyes

# 282
Lily , много ти благодаря! Hug Спешно ми е, защото на 21- ви Дядо Коледа идва в нашата детска градина  Wink Желанието на дъщеричката ми е плюшена кучешка колибка  Rolling Eyes Търсих, търсих, бих предпочела да купя готова , разбира се, никъде не намерих...  Sad Затова пък имам розов "Мечо Пух" и реших  да опитам да обвия една кутия от меденки  Embarassed
Ще чакам , ако имаш някакви схемички   bouquet

# 283
Момичета, имам един въпрос към плетачките на една кука, който може да ви се стори глупав, но ми е много спешно  Embarassed Виждала съм да се правят къщички, като се "облича" някаква конструкция с плетено на една кука " покритие"... Оф, ама и аз го обясних! ooooh! Виждала съм такива кутии, салфетници, панерчета... Надявам се, разбирате, за какво става дума... ТА въпроса ми е, как се " облича" такава конструкция? Thinking Нещо не мога да схвана  Embarassed

http://picasaweb.google.com/margarita617/ChristmasVillage#5334471525199490338 и следващите....лесно е ще схванеш...само че тези са колосани по някакъв правойгълник или квадрат

Додофит, описанието е по една снимка, за която tuly настоятелно питаше напоследък.

това е на 1 кука....

# 284
а на 16-та стр. Снежана Г ми е обяснила това за което питах на две куки....  http://picasaweb.google.com/lapuzel/Snowflakes#5206024616483170322

мисля да пробвам и двете, въпреки че не съм сигурна,че ще с с правя с двете куки

Анелина, корсет на мен ми звучи като потник или греша.....а дали ще успееш до събота - хм, незнам, само един ден е малко време според мен

http://picasaweb.google.com/Milentuna/Topy#
http://club.osinka.ru/topic-37786?p=1473592&highlight=#1473592
http://club.osinka.ru/topic-53812?p=2511559&highlight=#2511559

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 21:42 от tuly

Общи условия

Активация на акаунт