Имам честта да познавам една мама с две дечица, чийто бивш съпруг е изрод на квадрат. След свиждането с него по-голямото детенце (5 годишно) трепери като лист, заеква, не смее да пусне сълзички и да хване майка си за ръка. Бях свидетел на тази сцена и безсилието, което ме обзе, не може да се опише с думи. Да видиш едно 5 годишно момиченце (метър високо), как не се осмелява да заплаче от страх и не може да си каже името от заекване, и да не можеш да направиш нищо!!! Представяте ли си какво значи толкова малко дете да сдържа емоциите си - да не смее да се хвърли в ръцете на майка си и да поплаче на воля?! И на фона на тази сцена един кръгъл идиот, който стряска всички наоколо с агресивното си патологично поведение. А на 10 м. от него група полицаи обсъжда злободневни теми.
След години домашно насилие, майката е намерила сили да се спаси от този тип. Но как да спаси децата си?! Знаем, че лошият избор преследва и тя ще носи товара му до края на дните си. Но какво са виновни децата за лошия избор на майката?!! Как да спасим тях от последиците??? Как да излъжем съдебната система, която защитава правото на родителя с приоритет пред правото на детето?!
Ако някой от вас е минал през нещо подобно и е успял да спаси децата си, то моля да сподели. Нека помогнем на тази нещастна жена!