СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 216
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Защо действително не направите отделна тема в Клюкарника за София/провинция, във връзка или не с ДЗ. Вероятно дори има, но тези които пишем в настоящата тема по др причини просто не знаем.
Има подобна тема!
И там страстите са неутихващи.
Нека да не си гледаме един на друг в паницата. Всички се борим за една кауза все пак. И да не се търси вина на ниво произход и жителство  Peace
В Испания детските градини са с такса около 500 евро. И там в големите градове има голям наплив. Но предполагам манталитетът е по-различен, защото представете си как тогава биха гледали на децата на емигрантите.

# 1 021

В Испания детските градини са с такса около 500 евро. И там в големите градове има голям наплив. Но предполагам манталитетът е по-различен, защото представете си как тогава биха гледали на децата на емигрантите.

А заплатите едва ли са 500 лв.
МРЗ в Испания е около 650 евро.

# 1 022
И пак по темата:

Някой има ли отговор от ИСОДГ кога в критерийте за точки - точката за чиста ясла, вместо набор 2006, ще напишат набор 2007? Може би със старта на кандидатстването  newsm78
И друг въпрос: Тази една точка ще важи ли за градински групи в ОДЗ. Тоест ако дете 2007 кандидатства в ОДЗ за градинска група, дали ще му се брой едната точка или тя е само за градини?
Питах ИСОДГ края на миналата година, но още нямам отговор.

# 1 023
Който се е припознал в предния ми пост, нямаше нужда да ми отговаря, аз тази тема я приключих. Веднъж съм се палила заради подобни постове, вече нямам намерение да си губя времето.
В нашия квартал за временна адресна регистрация се иска декларация за съгласие на собствениците.

# 1 024
  • София
Не всички там са адвокати и лекари  Peace
На фона на заплатите, които болшинството взима, 500 евро е сериозна сума. Не е като да ги е бълха ухапала.
Моят свекър получава сравнително добра заплата в Испания, но повярвай ми тези 500 евро са си достатъчен процент от нея. Това важи за повечето хора там. А кризата жестоко ги е ударила и още не са се съвзели.

# 1 025
Не всички там са адвокати и лекари  Peace
На фона на заплатите, които болшинството взима, 500 евро е сериозна сума. Не е като да ги е бълха ухапала.
Моят свекър получава сравнително добра заплата в Испания, но повярвай ми тези 500 евро са си достатъчен процент от нея. Това важи за повечето хора там. А кризата жестоко ги е ударила и още не са се съвзели.

Сори за офф-а, ама МРЗ /минимална работна заплата/ едва ли вземат адвокатите.
И брат ми получава добра заплата там, дава и солидна часто от нея за ДГ, но поне знае къде му отиват парите.

# 1 026
  • София
И пак по темата:

Някой има ли отговор от ИСОДГ кога в критерийте за точки - точката за чиста ясла, вместо набор 2006, ще напишат набор 2007? Може би със старта на кандидатстването  newsm78
И друг въпрос: Тази една точка ще важи ли за градински групи в ОДЗ. Тоест ако дете 2007 кандидатства в ОДЗ за градинска група, дали ще му се брой едната точка или тя е само за градини?
Питах ИСОДГ края на миналата година, но още нямам отговор.
Ако се запази този критерий /както очакваме всъщност/ точката ще се дава на 2007 набор. Миналата година си важеше за всички първи групи - и в ОДЗ, и в ЦДГ.

# 1 027
Искам да попитам знае ли се вече от коя дата ще се кандидатства за детските градини за наесен, и ако не, къде трябва да се следи, за да го научи човек своевременно.

# 1 028
Искам да попитам знае ли се вече от коя дата ще се кандидатства за детските градини за наесен, и ако не, къде трябва да се следи, за да го научи човек своевременно.

Ето тук следи: http://kg.sofia.bg/

# 1 029

Със сигурност и по медиите ще се чуе, няма начин да не разберем всички.

# 1 030
  • София
"ВАЖНО! Предстои период без класирания в ИСОДГ до 16.01.2010 г. включително.

Първото текущо класиране за тази година ще бъде
на 23 Януари 2010 г.

Екип ИСОДГ "

Това пише на страницата им.

# 1 031
ОДЗ 179, телефон на директорката 920 40 53, Емилия Богданова
Крилото се строи, но чак като се открие, тогава ще вкарат приема в системата и ще може градината да се посочи като желание  Peace

# 1 032
  • София
misLinka, има текущи класирания всяка събота.Класирането на 23.01 също е текущо и не се отнася за новата кампания.Тоест не се отнася за набор 2009, не се отнася и за ЦДГ за набор 2007.Просто това ще си е поредното текущо класиране за новата година.

# 1 033
  • София
aria_82   bouquet

# 1 034
  • София
Сори за офф-а, ама МРЗ /минимална работна заплата/ едва ли вземат адвокатите.
И брат ми получава добра заплата там, дава и солидна часто от нея за ДГ, но поне знае къде му отиват парите.
Това имах и аз предвид, но явно не ми се получи добре обяснението.
При МРЗ 650 евро, 500 евро детска градина си е множко откъдето и да се погледне. Затова дадох пример с Испания, за да се види, че там положението не е кой знае колко по-розово от тук. При нас таксата си е направо смешна дори.

Общи условия

Активация на акаунт