СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 025
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Sofia
От както аз чета тук "пълна поддръжка" на критерия К4 от родители не е имало. Имало е склонни да се съгласят и примирени с аргумента "те, децата им, така и така влизат, сега това само се легализира". Ако търсите родителска позиция, то можете да се позовете на анкетата пусната миналата година от ИСДОГ.

И откога по-точно четеш тук? newsm78 Аз съм За критерия А4. Както се вижда по-горе има и други.
Кое ти дава право да обощаваш така тенденциозно родителските мнения?

# 1 126
  • София
SORY но не съм компетентна ако може някои да ми разясни кои са тези мами от СНБМ ?
кои ги назначава или по точно им дава права да решават съдбата на децата ни ?
има ли мами от това сдружение на които децата да не са влезли в ДГ независимо по какъв начин ?
може ли и аз например да стана мама от СНБМ?
Извинете ме за въпросите и за това , че съм гост ( понеже не харесва на някои тук , които просто е регистриран, но анонимен точно колкото мен , в смисъл регистриран или не тук сме не познати и всеки има право на мнение )
п.п. подражавам идеите на kikimora1  и Little wingels  ( само за информация)

Съюз на бъдещите и настоящи майки. Неправителствена организация с идеална цел. Според Законите на Републиката можеш да станеш неин член, ако си съгласна с Устава (който не съм чела, не съм член на организацията).

ПП
Аз съм против който и да било критерий.
Но не мисля, че всички са длъжни да споделят моето мнение - макар че то, разбира се, е най- правилното.

# 1 127
Ти сама си отговорила на собствения си въпрос. Нали ти си обяснявала (не защитавала!) по принуда (пистолет ли ти опряха в челото?!) какви са мотивите на родителите, чиито искания в петицията СНБМ не споделя. Ти нали присъстваш на срещите на работната група като представител на СНБМ? Има си протоколи от тези срещи, може да се провери кой какво е защитавал и обяснявал. Но ти в качеството си на каква си се изказвала там вместо авторите на петицията?! Ако ти или някой друг от работната група си беше направил труда да покани авторите да присъстват, нямаше да ти се налага да обясняваш чужди позиции, които и без това не разбираш.
Въпросът на Кикимора, чийто отговор искам и аз да чуя, е много прост - как СНБМ формира позицията си по даден въпрос? Ако не можеш или не искаш да отговориш, ще потърся отговора другаде.

Що бе, пиле шарено, се заяждаш вместо да се информираш от сайта на СОС кога са им заседанията и какво имат в дневния ред комисиите. С какво точно да те поканят - с бъклица или питка със сол. Информират хората, както си му е редът. Или за теб конкретно всеки път трябва да пращата кола с шофьор и лично послание. Но то като веднъж му пратят посланието с кола и шофьор и човек после трудно слиза на земята. Кофти, ама проблемът не е мой.

По въпросът за това как се формира позиция на СНБМ - не е твоя, нито на Кикимора работа. Нито пък сме длъжни на всяка манджа да сме мерудия. Най-лесно е кат те сърби нещо, някой друг да те почеше. Пък като не ще и не му е работа е много виновен и трябва да му се потърси отговорност. Сори ама за това че ви присърбява на определени теми нито СНБМ нито папата са ви виновни.

Пожелавам ти успех в търсене на отговори за глобалната конспирация и други обществено значими теми.

Хе, хе...откога неудобните въпроси са заяждане?! Не прочетох смислено от теб като каква си обяснявала пред работната група чужда родителска позиция, която нито ти лично, нито СНБМ споделя. Като не сте длъжни (СНБМ) да сте на всяка манджа мерудия, ти какво търсиш в ролята на мерудия във всяка общинска манджа,а?!

Относно тона на постинга ти, ще се възползвам от опцията "Информирай модератор". По всичко личи, че работата ти във въпросната работна група в общината ти се отразява негативно на нервната система. 

# 1 128
SORY но не съм компетентна ако може някои да ми разясни кои са тези мами от СНБМ ?
има ли мами от това сдружение на които децата да не са влезли в ДГ независимо по какъв начин ?
Извинете ме за въпросите и за това , че съм гост ( понеже не харесва на някои тук , които просто е регистриран, но анонимен точно колкото мен , в смисъл регистриран или не тук сме не познати и всеки има право на мнение )
п.п. подражавам идеите на kikimora1  и Little wingels  ( само за информация)

Съюз на бъдещите и настоящи майки. Неправителствена организация с идеална цел. Според Законите на Републиката можеш да станеш неин член, ако си съгласна с Устава (който не съм чела, не съм член на организацията).

ПП
Аз съм против който и да било критерий.
Но не мисля, че всички са длъжни да споделят моето мнение - макар че то, разбира се, е най- правилното.

Кати
, СНБМ е Сдружение на Настоящи и Бъдещи Майки. Peace
И никой не говори за споделяне на неговото мнение, а за обясняване на чуждото такова, което не споделяш, пред други хора в отсъствието на споделящите това мнение. Сега разбра ли?

# 1 129
Кикимора, както казах ако те сърби си намери някой друг да те почеше. Най-лесно е да натиснеш някой друг да се бори за твоята кауза. Цитатите ти са - как да се изразя - абсолютно извадени от контекста и както сама виждаш не са свързани с конкретни критерии.

Като не ти харесва К4, пробвай по по-почтения начин. Събери съмишленици, регистрирай организация с желаната от теб цел - преборване на К4 и пусни заявление до СО че искате включване на представител в работната група или към консултативния съвет или където желаеш да се пробваш.

Тържествено обещавам че ако се появи още една родителска организация и пожелае да се включи с представител в работната група, ще настоявам това да стане.

п.п. подражавам идеите на kikimora1  и Little wingels  ( само за информация)

Много покъртително. Поредната случайно влязла гостенка. Може ли следващия път малко по грамотно?

Ели (Hrisa), ей тези думи/в червено/ не правят чест на теб, а освен това злепоставяш организацията, която представляваш.
Всичко започна от ето това изречение - От СНБМ няма да допуснем да ни замажат очичките. Развитие ще има./инсп. Гаджет/ - което ми направи силно впечатление с категоричността си и интонацията, която АЗ усетих. Това провокира в мен добронамерено желание да се позаинтересувам по-подробно. Можехте ти или останалите тук пишещи членове от СНБМ просто да ми изпратите линк или да ми копнете инфо. Щеше да е достатъчно.

Не съм искала от никой да се бори вместо мен за каузата "отпадане на критерий К4".

И как да се изразя..като смяташ, че цитатите са извадени от контекста защо не ми отговориш по същество? Ще си позволя да ти покажа две абсолютно противоположни твърдения:

СНБМ няма становище по отделните критерии /мн. число/
определяне на нови, по-справедливи критерии за прием в детските заведения /мн. число/

На последно място понеже намеси и моето име в поста си до Little wingels  си позволявам да отговоря: Little wingels не те атакува лично теб, а твоята дейност в качеството ти на член на СНБМ. В този смисъл би трябвало да бъдеш по-хладнокръвна. Който се бои от мечки не ходи в гората.

В края на краищата тук четат много други хора потенциални бъдещи ваши членове и симпатизанти. Не бива така лесно да ги отблъсквате, а и последните страници доста поговорихме за Сдружението "Настоящи  и бъдещи майки"  Wink

# 1 130
От както аз чета тук "пълна поддръжка" на критерия К4 от родители не е имало. Имало е склонни да се съгласят и примирени с аргумента "те, децата им, така и така влизат, сега това само се легализира". Ако търсите родителска позиция, то можете да се позовете на анкетата пусната миналата година от ИСДОГ.

И откога по-точно четеш тук? newsm78 Аз съм За критерия А4. Както се вижда по-горе има и други.

Какво е обобщила, тя казва "откакто аз чета тук".
И какво значи тенденциозно?! Тенденциозно е да използваш хорските мнения от форума по различни въпроси и да казваш, че това е преобладаващото родителско мнение. За съжаление има много лица, организации и институции, които го правят непрекъснато и публично и един от ефектите е, че така манипулират общественото мнение по даден въпрос.

# 1 131

Чак пък тенденциозни... Чета от близо година по същия начин както повечето от вас. Понякога подробно всички страници наред, друг път прескачам 10-15 страници и минавам по диагонал с мишката. Точно както ти си направила и без да проследиш началото на разговора си извадила думите ми от контекста. Оттук на сетне, обаче ще броя - за сега 2 /двама/.

Ще ми е интересно да разбаре защо така лесно подценяваш себе си и детето си та даваш на други повече права? Защо толкова категорично се съгласяваш на това административно регламентирано неравенство.

.....Ние считаме тези истини за видни от само себе си, че всички хора са създадени равни, че те са дарени от своя Създател с някои неотчуждими права, че сред тези права са живот, свобода и стремеж към щастие.....тези думи са основата на големите достижения в политическата и гражданска култура.

# 1 132
  • СОФИЯ
"От СНБМ няма да допуснем да ни замажат очичките. Развитие ще има./инсп. Гаджет/"

Този цитат е мой и се отнася конкретно до ЕСПА. Мисля, че беше в отговор на една мама, която предлагаше помощ за развитието именно на този въпрос.
След това
Обещах да ви държа в течение с развитието на въпроса с ЕСПА и предприетите от СНБМ действия. В законоустановения срок депозирахме жалба чрез СО до Административен съд - София град, с която обжалваме мълчаливия отказ по подаденото заявление за достъп до обществена информация.

Нали никой не е на мнение, че с горепосоченото действие ангажираме всички родители, които по един или друг начин се борят за повече места в ДЗ на територията на гр. София?

На нападките срещу СНБМ към настоящия момент се въздържам за отговарям, но Бога ми не за дълго  Grinning. Освен всичко останало тази тема не е подходяща за това. В сдружението работим на доброволен принцип, ДЗ са само част от работата ни, всеки може да подаде заявление за членство.

# 1 133
Дами,
извинете, че така нахлувам в темата, но спорим с една приятелка и се надявам да ми помогнете. Ако детето е прието в градината Х по първо желание  и му се анулират всички по-горни желания, дали има вариант да има отново 3т. за първо желание макар и с по-късна дата за друга градина или завинаги губи точките за първо желание?
Благодаря на включилите се   bouquet

# 1 134
  • Sofia
Чак пък тенденциозни... Чета от близо година по същия начин както повечето от вас. Понякога подробно всички страници наред, друг път прескачам 10-15 страници и минавам по диагонал с мишката. Точно както ти си направила и без да проследиш началото на разговора си извадила думите ми от контекста. Оттук на сетне, обаче ще броя - за сега 2 /двама/.

Ще ми е интересно да разбаре защо така лесно подценяваш себе си и детето си та даваш на други повече права? Защо толкова категорично се съгласяваш на това административно регламентирано неравенство.

.....Ние считаме тези истини за видни от само себе си, че всички хора са създадени равни, че те са дарени от своя Създател с някои неотчуждими права, че сред тези права са живот, свобода и стремеж към щастие.....тези думи са основата на големите достижения в политическата и гражданска култура.

Питам съвсем конкретно откога четеш тук. Точно защото лично аз съм обяснявала защо подкрепям този критерий. Също както други участвали в темата (помня, че имаше интензивна дискусия по въпроса). Естествено имаше хора на различно от моето мнение.
Затова смятам некоректно да се обобщава, че няма родители, подкрепящи този критерий, което ти си направила в поста си.

# 1 135
Аз ли бъркам или Фандъкова ясно каза по БТВ, че нови критерии няма да има?! Чудя се защо отново се карате за тях? Или  мислите, че има справедливи критерии?
Какъв е смисъла от последните страници, освен, че спускате парата? До къде смятате да се стигне .. до ключ на темата ... до персонални наказания ... не ви ли омръзна, защото на мен - да?! Това е дажа ву, трета поредна година.
Не ми отговаряйте! Считайте горното за забележка към всички страни в спора! Успокойте тона!
Хубава вечер!

# 1 136
Дами,
извинете, че така нахлувам в темата, но спорим с една приятелка и се надявам да ми помогнете. Ако детето е прието в градината Х по първо желание  и му се анулират всички по-горни желания, дали има вариант да има отново 3т. за първо желание макар и с по-късна дата за друга градина или завинаги губи точките за първо желание?
Благодаря на включилите се   bouquet

Мисля, че ако не запише детето където е прието и пренареди желанията си, пак ще получи 3 т. Сега като го прочетох ми звучи глупаво - няма логика, би трябвало да изгуби 3-те точки завинаги  newsm78 Някой по-запознат, помощ..  #Crazy

# 1 137
Извинявам се че така нахлувам в темата но имам една питанка Rolling Eyes
И ако въпросът ми не е за тук къде бих могла да го задам newsm78

Добър ден,
бих искала да попитам как мога да кандидатствам за детски ясли при положение че за набор няма родени 2009?

Дъщеря ми е родена на 01.11.2009. Знам че е рано но нали много се чака та исках да се запишем от сега в реда на чакащите но не ми е ясно как става това в сайта
Детски ясли и градини
Благодаря предварително за отделеното време Hug

# 1 138
  • София
Дами,
извинете, че така нахлувам в темата, но спорим с една приятелка и се надявам да ми помогнете. Ако детето е прието в градината Х по първо желание  и му се анулират всички по-горни желания, дали има вариант да има отново 3т. за първо желание макар и с по-късна дата за друга градина или завинаги губи точките за първо желание?
Благодаря на включилите се   bouquet
Ако го запишете, губи 3те точки. Може да кандидатства наново, но с 2т за подреждане.
Ако не го запишете, на следващо класиране отново си има 3т, но си губи реда на опашката, т.е. новият му номер за градина, на чиято опашка е било преди, ще е с по-късна дата.
Лично е проверено Peace

# 1 139
  • СОФИЯ
Кикимора, както казах ако те сърби си намери някой друг да те почеше. Най-лесно е да натиснеш някой друг да се бори за твоята кауза. Цитатите ти са - как да се изразя - абсолютно извадени от контекста и както сама виждаш не са свързани с конкретни критерии.

Като не ти харесва К4, пробвай по по-почтения начин. Събери съмишленици, регистрирай организация с желаната от теб цел - преборване на К4 и пусни заявление до СО че искате включване на представител в работната група или към консултативния съвет или където желаеш да се пробваш.

Тържествено обещавам че ако се появи още една родителска организация и пожелае да се включи с представител в работната група, ще настоявам това да стане.

п.п. подражавам идеите на kikimora1  и Little wingels  ( само за информация)

Много покъртително. Поредната случайно влязла гостенка. Може ли следващия път малко по грамотно?

Whistling да се включа пак - макар и неграмотна за теб ( не разбрах защо ) ти за мен си  "НАЙ - ГРАМОТНАТА ОТ ВСИЧКИ НИ ТУК ", но не ми отговори на нито един от въпросите ... неудобни ли са ти пиле шарено ???( информация си намерих от друго място- не си прави труда вече ) и.....
това ,че съм гост е мое право  - не съм случайно влязла  Naughty , а следя темата  от няколко дни , но ми прави впечатление грубия ти тон към други мами тук ... не е нужно да чешеш някои, но на чужд гръб и 100 тояги са малко  Wink
твоето дете е на ДГ нали ... и аз искам моето да е там , но не е - с какво твоето дете е по дете от моето - ПИТАМ АЗ ///???
относно К4 не е честен и никога не е бил ... много по хуманни професии има от една п....а леля в ясла примерно - аз съм лекар - спасявам човешки животи, но детето ми няма привилегията да е в ДГ - всички сме хора на този свят и имаме равни права - какво е това за едни може за други не ??? Ами ако и лекарите напуснат болниците да си гледат децата в къщи , че няма място за тях в ДГ кой ще ни лекува ??? ДА ! Съгласни сте с мен , макар и да отричате ... Вие поддръжници и облагодетелствани мами от К4  Hug
поне ни оставете да изказваме мнение в темата "С Т Р А С Т И " , ЗАЩОТО В МОМЕНТА това за мен и семейството ми е най - голямата страст .
п.п. Ели(Hrisa) сега грамотно ли написах поста си или Ти грамотната пак не ме разбра?

Аз лично не разбирам търпението на модераторите.

От друга страна ...

Аз ли бъркам или Фандъкова ясно каза по БТВ, че нови критерии няма да има?! Чудя се защо отново се карате за тях? Или  мислите, че има справедливи критерии?
Какъв е смисъла от последните страници, освен, че спускате парата? До къде смятате да се стигне .. до ключ на темата ... до персонални наказания ... не ви ли омръзна, защото на мен - да?! Това е дажа ву, трета поредна година.
Не ми отговаряйте! Считайте горното за забележка към всички страни в спора! Успокойте тона!
Хубава вечер!

Медиите не винаги са вярно отражение на реалността. И не може един човек, било то кмет и с фамилия напр. Софиянски, Борисов, Фандъкова да "казва ясно" определяйки.

Има ли начин и ако Да какъв е той, за да се сложи дори Елементарен Ред в тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт