СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 661
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Не разбрах - кога ще може да се кандидатства - след 20.01 или след м. Февруари? Питам, защото следващата седмица евентуално ще пътувам извън София и няма да имам достъп до интернет, ако ще се кандидатства следващата седмица, да си стоя в София.
И още нещо - и двамата с мъжа ми сме с адресна регистрация в Банишора, но от 2 г. живеем в ново жилище в Красно село и предпочитам да посоча градините там. Ако ни приемат, колко бързо ще мога да сменя адресна регистрация, някой има ли представа, и ще е проблем ли, ако се види, че адресната регистрация е сменена след приема в интернет, и да ни откажат записване в ДГ съответно?
Спокойно си пътувайте! М/у кандидатстване и първо класиране има доста време, а до тогава независимо дали сте кандидатствали първия или последния ден от отварянето на системата, ще ви присъдят на всички една и съща дата. Peace
Смяната на адресна регистрация при нас става веднага. Нямам идея дали ще е проблем ако я смените след класирането, не ви пречи да си направите временни регистрации преди класирането.

# 991
  • София
Ника, благодаря, а какво означава временна регистрация и как се прави? Съжалявам, ако оспамвам темата! Embarassed

# 992
  • София
Да не си сменята личните карти, а да Ви се издаде жълт лист за регистрация на даден адрес от общината.Това е временна регистрация.

# 993
# 994
  • София
Ако ни приемат, колко бързо ще мога да сменя адресна регистрация, някой има ли представа, и ще е проблем ли, ако се види, че адресната регистрация е сменена след приема в интернет, и да ни откажат записване в ДГ съответно?
Аз съм в сходно на твоето положение. Купих апартамента преди повече от две години, но постоянният ми адрес остана в друг град обаче. Ходих в Общината, там се попълват куп бумаги, заявления, молби... Накрая ти дават едни жълти листове. С тях сега ще си сменям личната карта, че всичко да е изрядно.
Мисля, че при евентуално записване данните се гледат към настоящ момент.
Нека и други се изкажат, че това е въпрос, който и мен ме вълнува. Моята нова лична карта ще е готова след месец примерно.
П.П. Виждам, че вече са ти отговорили.
Но да уточня, че в Общината, когато ми дадоха жълтите листове ми казаха - "сега отивате и правите нова лична карта". А аз си мислех, че мога да мина само с жълтите листя. Пък и нали от Март отново ще се подменят документите съобразно изискванията на ЕС - ще падне купон  Confused

# 995
  • София
Само да вметна, че ако не желаете на този етап да си сменяте личната карта - временната адресна регистрация бе приравнена към постоянния адрес за кандидатстването. Т.е. за системата и директорите няма значение дали настоящият адрес ви е в/у жълтата бланка или в личната карта, зачитат се и двете.  Peace
tonkabonka, ти като си попълвала въпросната жълта бланка, на нея нали има опции - можеш да попълниш например временно пребиваване на адреса за една година /или нещо от сорта беше, по памет/, а не да избираш постоянен адрес и от там автоматично да ти се налага да сменяш ЛК.

# 996
  • София
До месец може би няма да е започнала новата кампания, така че ще имаш време да си попълниш данните така както трябва да са на база на личната ти карта.Лошото при тези жълти листове, е че всеки (поне за квартала, в който живея) може да си изкара такъв и да получи 0,1т., за градината, в която този критерий има значение.

# 997
Аз не плащам данък сграда, понеже жилището е собственост на нашите и те искаха да го плащат, но от тази година ние си поемаме данъка. Т.е. моите родители и роднини плащат данъците си в София, и баба ми в това число.

Според мен ще се наложи вв времето да има местожителство, защото не е редно човек да живее на едно място, а по адресна регистрация да е на друго.
Факт е, че баща ми преди няколко години реши да подаде данъчна декларация, макар да не надхвърляше минимума за облагане, но пропуснал хонорар от 50 лв, примерно,  без да иска и знае, за което въпреки, че не дължи данък искаха да му наложат солена глоба. И е факт, че имам колежки, които взимат хонорари, но не ги деларират, но понеже тези данни заминават към различни краища на страната никой с години не ги търси защо аджеба не си подават декларации, и глоби за тях няма. Те са в София, но някъде по други градове отиват тези данни  и съответно им се губи дирята. А някои от тях вече имат и деца, и се редят за градините.
Но предполагам, е тази част от финансовите задължения на хората може да се регулира със задължителна адресна регистрация на територията на Столицата, а не с ограничение и подбор кой да живее тук и кой не, не е справедливо вярно е.

И трябва който е дошъл тук и иска да ползва територията на града  и облагите включително, да си извади и документи с адресна регистрация тук. Но да му го пише в ЛК.

# 998
  • София
До месец може би няма да е започнала новата кампания, така че ще имаш време да си попълниш данните така както трябва да са на база на личната ти карта.Лошото при тези жълти листове, е че всеки (поне за квартала, в който живея) може да си изкара такъв и да получи 0,1т., за градината, в която този критерий има значение.
Аз не останах с впечатление, че е толкова лесно. На мен изрично ми поискаха копие на нотариален акт на апартамента и дали се води на мое име. Какво става тогава, ако апартаментът е чужд...

И трябва който е дошъл тук и иска да ползва територията на града  и облагите включително, да си извади и документи с адресна регистрация тук. Но да му го пише в ЛК.
Никой май не спори относно адресната регистрация  Peace
Нека също така да се прави проверка дали са платени данъците.

# 999
  • София
Миналата година големи дебати имахме именно поради приравняването на временен и постоянен адрес и възможността на всеки да се възползва от това.

# 1 000
  • София
tonkabonka, ти като си попълвала въпросната жълта бланка, на нея нали има опции - можеш да попълниш например временно пребиваване на адреса за една година /или нещо от сорта беше, по памет/, а не да избираш постоянен адрес и от там автоматично да ти се налага да сменяш ЛК.
В различните общини установихме, че изискванията са различни - някъде много строги, другаде никакви.

# 1 001
  • София
Аз затова казах в квартала, в който живея(един от най-големите в София).На мен дори не ми поискаха договора за наем, въпреки че им го бутах да го видят.А няма как да се делят хората с временна и постояна регистрация, защото истината е , че много мои познати-софиянци, са с временно местожителство на адресите, на които живеят, за да не си сменят личните карти.

# 1 002
  • София
Добре де - друг въпрос ми изникна с тази адресна регистрация - аз имам жилище в Банишора, където ни е постоянния адрес по лична карта и на мен, и на мъжа ми. В същото време мъжа ми има жилище в Красно село, където живеем в последните 2 г., за където можем да си извадим жълта бланка - за временно пребиваване на този адрес. Това значи ли, че мога да кандидатствам за ДГ и в Банишора, и в Красно село, и ще имам ли допълнителна точка и за двата адреса?

# 1 003
  • София
Ами мисля, че водещ е адреса на майката.Поне само той се попълва в профила, защото няма как едно семейство да живее на две места.И се счита, че щом единия живее на посочения адрес и другия е там.

# 1 004
  • София
Olive, не няма да имаш допълнителна подточка и за двата адреса, или поне не в едно и също класиране.
Като си направиш профила нали пишеш някакъв адрес, от там вече въпросните 0,1 т. ти се начисляват автоматично ако градината е приела този доп. критерий. На следващото класиране ще трябва да си промениш адреса от профила и да кандидатстваш в другия квартал, където пак автоматично ще ти се зачете тази 0,1т.

Общи условия

Активация на акаунт