СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 70 954
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 155
  • гр.София
 ДаниБ, виж и този отговор на Мила-мама

Дами,
извинете, че така нахлувам в темата, но спорим с една приятелка и се надявам да ми помогнете. Ако детето е прието в градината Х по първо желание  и му се анулират всички по-горни желания, дали има вариант да има отново 3т. за първо желание макар и с по-късна дата за друга градина или завинаги губи точките за първо желание?
Благодаря на включилите се   bouquet
Ако го запишете, губи 3те точки. Може да кандидатства наново, но с 2т за подреждане.
Ако не го запишете, на следващо класиране отново си има 3т, но си губи реда на опашката, т.е. новият му номер за градина, на чиято опашка е било преди, ще е с по-късна дата.
Лично е проверено Peace

Клер, това класиране на 23.01  НЕ касае 2007 набор,които наесен ще са в 1-ва група. За 1-ва група от септември не е обявен прием още.
 Можеш единствено за 2-ра яслена група в някое ОДЗ да се наредиш за тази събота,за текущ прием.

tonkabonka, май си объркала градината и номера. Не може да се каже дали влизате. Не знаеш,колко свободни места ще обявят за 2-ра яслена група. И дали въобще ще обявят такива.Също и колко други нови деца с повече точки ще се наредят.

# 1 156
Астарта Много благодаря за отговора Hug

Имам и още една питанка

Аз и таткото на малката не сме женени но живеем заедно.
Той има дете на 5 г което посещава детска градина в младост. При положение че другото дете живее с майка си аз мога ли да я пиша като дете и да се възползвам за предимството в детското заведение което посещава? newsm78

# 1 157
  • София
blanc, благодаря за бързия отговор! Страхотна си! А можеш ли да ме кажеш кога точно се очаква да е класирането за есента?

# 1 158
  • София
tonkabonka, май си объркала градината и номера. Не може да се каже дали влизате. Не знаеш,колко свободни места ще обявят за 2-ра яслена група. И дали въобще ще обявят такива.Също и колко други нови деца с повече точки ще се наредят.
Да, объркала съм от толкова зор - 36 ОДЗ  Grinning
Добре, ние в момента сме чакащи за първа яслена група. Но за септември ставаме чакащи за втора ли? Ако е така, то всички надежди съвсем логично се изпаряват  Sad

# 1 159
Вярно, че има още време до кандидатстването за новата учебна година и тепърва ще подреждат желания. Вълнуваме ме следния проблем:
Набор 2009. Най-удобно ни е 8 ОДЗ в Красно Село. Обаче гледайки списъците на чакащите, винаги най-отгоре има няколко деца с 10 +. Шансът ми детето ми да събере дори 9 точки е минимален. Затова вече си мисля, да се простя с тази ми надежда и да не слагам това ОДЗ като първо желание и по този начин да си загубя 3те точки.
Мислете ли, че това ми решение е оправдано? Някой следи ли това ОДЗ?

# 1 160
Астарта Много благодаря за отговора Hug

Имам и още една питанка

Аз и таткото на малката не сме женени но живеем заедно.
Той има дете на 5 г което посещава детска градина в младост. При положение че другото дете живее с майка си аз мога ли да я пиша като дете и да се възползвам за предимството в детското заведение което посещава? newsm78
Незнам как точно става номера,но една приятелка има дъщеричка от мъжа си,който пък има 2 други деца от предишен брак(ученички са),но тя някак си изкара че и др 2 деца живеят с тях и стана многодетна майка с 3 деца и дъщеря и е приета с предимство в ОДЗ,така че има някакъв начин да се възползваш от точките,което дава полу братчето/сестричето на детето ти,но незнам какъв е начина за това Peace

# 1 161
Срамежливка, от еда страна това е дете на бащата, така си е. От друга страна се предполага, че има присъдени родителски права на майката /най-вероятно/, т.е. той няма отношение към взимането и воденето на детето, за което е логично да се дава предимство за второ дете. newsm78 А от морална гледна точка никак не е редно да ви се даде точка /да уточня, че нямам никакво отношение към градините в този район, да не си помислиш нещо лошо/

# 1 162
Kler никой не знае, трябва да следиш страницата на детските градини, но предполагам ще се чуе Simple Smile

N.M.W. ми аз доколкото разбрах от поста ти детето е 2009, тоест тепърва ще кандидатства  newsm78 Ще има съвсем различни опашки тогава.... опашките, които виждаш сега са от деца набор 2008, които другата година ще са 2-ра яслена група Simple Smile
А за ОДЗ-то не разбрах как така ще изгубиш 3-те точки... ти сама си нареждаш и пренареждаш градините колкото пъти искаш и според свободните места... губиш 3-те точки, когато запишеш детето в градината по първо желание (поне така разбрах от пишещите тук мами)...

Да тонкабонка... другата "учебна" година набор 2008 са 2-ра яслена група Simple Smile

# 1 163
Искам да кажа, че по мои наблюдения в 8 одз се влиза трудно. Трябват 10 точки. Затова си мисля за първо желания да поставя друго одз, с по-малък наплив (такова въобще има ли newsm78). Така трите точки за първо желание ще ми влязат повече в полза.

# 1 164
Искам да кажа, че по мои наблюдения в 8 одз се влиза трудно. Трябват 10 точки. Затова си мисля за първо желания да поставя друго одз, с по-малък наплив (такова въобще има ли newsm78). Така трите точки за първо желание ще ми влязат повече в полза.
Така е по-логично.По същия начин беше положението с кандидатсването на моя син за 1-ва гр. миналата година.Преместих първото желание  в друго ОДЗ където:1-во имаше повече свободни места и 2-ро по-малко деца с 10т.Ние бяхме приети  на 1-во класиране с 8.1 точки.
Успех Peace

# 1 165
  • София
Сега разбирам че класирането на 23.01 нама да е за набор 2007 аз мислех че ще е за приема от септември а за какво ще е тогава newsm78

# 1 166
Сега разбирам че класирането на 23.01 нама да е за набор 2007 аз мислех че ще е за приема от септември а за какво ще е тогава newsm78

За попълване на освободените места в съществуващите вече групи.

# 1 167
  • София

За попълване на освободените места в съществуващите вече групи.

Благодаря ти!То пък като има такива местааааа

# 1 168
Все пак излизат някакви Simple Smile С надежда 10-точковците да се свършат и накрая и нас да ни огрее  Mr. Green

# 1 169
Само да отговря на Jijy, защото влизайки като гост не разбрах дали е информирана за ситуацията и по-конкретно защо отговарям с определен тон на определени потребители.

Little wingels води персонална война с мен откакто изказах мнение че със свои действия или по-точно недовършването им е създала предпоставки за съсипване на едногодишни дебати със СО по отношение на процедурата за прием и по-точно нейната прозрачност и обективност. Тя пусна петиция (нейно право) непосредствено преди разглеждане на Правилата за прием в Комисиите към СОС. Въпреки неубедителната подкрепа на петицията, от СО я използваха за да пратят в боклука някои от важните решения на работната група, касаещи приема на децата през 2009 г. Това ми костваше близо две седмици допълнителни ангажименти, гарнирано с неприятни атаки от страна на ядосани общински съветници. За чакащите класиране родители, това се отрази в около двумесечно забавяне на процедурата.

В отговор на неприятните атаки на общински съветници обясних че има много родители и всеки има право да избере начина по който ще си изрази мнението. Което обаче Little wingels до ден днешен отказва да разбере и периодично иска обяснения. Не съм длъжна обаче да давам такива и то на човек, който не си довърши започната работа и прехвърли негативите от това на други хора.

Сега започва с нападките отново и за съжаление си давам сметка че каквито и обяснения и информация да получи, всичко си остава въпрос на лично отношение. Факт е че тя не прави разлика между работна група и Комисия към СОС, което е най-малкото което от началото на годината до сега можеше да осъзнае.

На Кикимора отговорих, но нямам вина че отговорът не и харесва. Факт е че съм особено чувствителна на всеки опит да ме вкарат в коловоза на нечии интереси и настоятелността по отношение на К4 я разбирам по този начин. За съжаление през последната година "получавах" и в темата и по-телефона нареждания от родители, които смятаха че еди какво си трябва да бъде променено и ми вменяваха задължение да го направя вместо тях. Никой не се и замисли колко време отнема един обществен ангажимент и факта че много често "нарежданията" биваха разнопосочни в зависимост кой какво го устройва. Родителите винаги имаха някакво оправдание за да не могат лично да се борят за това което ги вълнува. Най-често отговорът беше че имат малко дете и не могат да се ангажират. Всички сме с малки деца и ни е трудно, но поне се опитваме да правим нещо. За съжаление трябват доста повече усилия за постигане на каквото и да е, освен писане по форумите.

Това ми е последното включване в тази тема. Ще преценя как и къде да поствам информация, свързана с работната група и друга информация която по някакъв начин сме получили във връзка с ДГ. В момента обмислям да се оттегля от обществените ангажименти, свързани с ДГ и евентуално СНБМ ще вземе решение за друг представител на мое място.

Разбирам позицията ти, но на моя въпрос за становището на СНБМ относно критерия К4 не отговори. Единственият отговор беше от мама Сання, която каза, че нямате позиция по отделните критерии, а ти после допълни, че имало разнопосочни мнения. Все пак на сайта ви има съвсем различна информация.
Бъди здрава!

Общи условия

Активация на акаунт