СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 224
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 275
Ей ме жив пример, че не ми приеха детето там.  Mr. Green  Laughing

Ох, на чат го обърнахме вече (извинявам се), обаче не са го приели, защото не си почукала където трябва. Предвидливите баби ходеха още щом се роди внучето да почерпят и да заявят място Mr. Green

# 1 276
  • София
Е като знаеш за такива случаи и не ги съобщаваш как очакваш да се променят нещата?! Докато пишем по форумите или мрънкаме в кръчмата нищо няма да се промени.
Знам да, със сигурност. Но не помня имената на ОДЗ-тата и това е проблемът. С въпросната братовчедка не сме близки. Но нейната баба се е похвалила на баба ми в подробности за това как зет й отишъл с плика с пари при директорката. Аз не мога сега да звъня на бабата и да започвам с разпита. Не бързайте веднага да скачате  Peace Обаче преди 2 дни ме информираха от първа ръка, че се гласи даване на пари на директорка и този път няма да оставя нещата без последствия!

Кати, за каква хвалба ми говориш  ooooh! Вече обясних и няма да изпадам в ненужни подробности, още повече, че няма да какво да се оправдавам.
А постът ти е идоитски отвсякъде! Защо намесваш моето дете???????
Попитах къде мога да сигнализирам, а ти ми правиш квалификации и ме обиждаш. При следващ такъв пост от твоя страна към мен, ще известя модератор.

Ндам - права си, моя грешка, пропуснала съм частта, в която не знаеш кое градини посещават децата. В който случай - наистина - трудно можеш да направиш нещо.
Май бях прекалено афектирана от предния пост (не твой, сещаш се, с приятелката - която се е похвалила директно на потребителката, не на бабата и на другата баба и... дрън- дрън, това е като да чуеш нещо на опашката в магазина  Rolling Eyes.).
Демек - извинявай, не съм имала основание в твоя случай. Написала си си, че всъщност нямаш достатъчно информация за смислен сигнал.

# 1 277
  • София
Ника, в такъв случай трябва и децата ти да ходят там, защото това е практиката на директорката - да приема с предимство децата на нейните възпитаници Mr. Green. Чувала съм с ушите си реплика от нея: "Най-обичам в градината да постъпват децата на мойте възпитаници!". За съжаление тази реплика е подплатена с много доказателства Tired

Ами... нормално е да предизвиква умиление у жената, когато децата на деца, които е отглеждала и възпитавала идват отново при нея... и тн.н
Нередно е, ако прави нещо, хм... изкривяващо почтеността.

# 1 278
Кати, изобщо нямаше да я цитирам, ако не правеше нищо (поне в миналото, за момента не знам) и говореше само от умиление. Още съм афектирана от това, което преживях преди 3 години, затова ми е трън в очите.

# 1 279
  • София

Е, за преди 3 години едва ли можеш да направиш нещо... но ако сега "сгази лука" и имаш късмет да разбереш - действай!

# 1 280
И аз точно щях да кажа на Ника, че е пропуснала да каже, че е възпитаница Simple Smile
Трябваше да отидеш с... "Другарко/Лельо еди-коя-си, толкова съм щастлива, че пак ви виждам, такива хубави спомени имам от прекараното с вас и в тази градина време" Simple Smile

Но иначе директорката на гимназията, в която учих имаше много бивши възпитаници сред родителите... виждаше се колко е горда с тях и след това с децата им... А родителите бяха толкова респектирани от нея и наистина беше мило Simple Smile Но това е много извън темата Simple Smile

# 1 281
  • София
 Laughing Не съм се и опитвала. Кандидатствахме си според правилата и ни приеха. Да ви кажа преди това грам вяра нямах на системата.

# 1 282
Момичета,кой ви каза че точно днес ще отворят профилите за 2009 набор,както и опциите за ЦДГ за набор 2007?
Аз още преди бях писала какво са ми отговорили от ИСОДГ,но ще ви го пусна пак:

Опцията за добавяне на ЦДГ в кандидатурите ще бъде активна след 20.01.2010г. , когато ще дадем възможност за предварителни кандидатствания, тогава ще се активират и всички секции в профилите на деца, набор 2009. Кампанията за кандидатстване за следващата учебна година ще стартира след месец Февруари. Точна дата все още не можем да ви кажем, за актуална информация, следете секция „Новини” на сайта. 
Моето момиченце е родено на 18.01.2007 и на нас абсолютно същия отговор ни пратиха. Ника, ти ми даваш кураж и надежда. Аз си признавам, че нямам възможност да изчета всичко, но много ще съм благодарна за съвет за нещо Embarassed В ОДЗ-то, което сме посочили на първо място сме в момента на около 50-то място, има детска градина, за която имам по-добри впечатления и повече искам да сме там, но ако я сложа нея на първо ме е страх, че ще си загубим шансовете и за първата. Там по принцип бяхме 36 номер, смятайте колко бързо се предвижваме Sunglasses

# 1 283
  • София
Катюнгелче, засега никой няма идея дали като сте на опашката от миналата година, този ред ще се запази. Аз лично смятам, че няма да се запази, всичко ще се нулира и ще се даде равен шанс на целия набор. Просто е много рано да се каже къде какъв шанс имате, нека да открият кампанията и ще го мъдрим, тук сме - две деца са ми на главата за прием.  Laughing

А това под кой номер сте - няма никакво значение. По време на класиранията децата са наредени по азбучен ред в групата с еднакъв брой точки. Обявяват се Х свободни места, влизат децата с повече точки. Ако останат места се разиграват на лотария сред децата с еднакъв брой точки - генерира им се случайно число, колкото по-малко е числото - толкова по-добре. Това число се запазва за постоянно за тази градина.

Пак повтарям съвета си - кандидатствайте, като започне кампанията, във възможно най-много градини - удобни, неудобни, няма значение, че ще сте с малко точки и нямате шанс за класиране - важното е, че ще получите датата на първото класиране, което на по-късен етап се оказа много важно.  Peace

# 1 284
  • София
Катюнгелче, засега никой няма идея дали като сте на опашката от миналата година, този ред ще се запази. Аз лично смятам, че няма да се запази, всичко ще се нулира и ще се даде равен шанс на целия набор. Просто е много рано да се каже къде какъв шанс имате, нека да открият кампанията и ще го мъдрим, тук сме - две деца са ми на главата за прием.  Laughing

А това под кой номер сте - няма никакво значение. По време на класиранията децата са наредени по азбучен ред в групата с еднакъв брой точки. Обявяват се Х свободни места, влизат децата с повече точки. Ако останат места се разиграват на лотария сред децата с еднакъв брой точки - генерира им се случайно число, колкото по-малко е числото - толкова по-добре. Това число се запазва за постоянно за тази градина.

Пак повтарям съвета си - кандидатствайте, като започне кампанията, във възможно най-много градини - удобни, неудобни, няма значение, че ще сте с малко точки и нямате шанс за класиране - важното е, че ще получите датата на първото класиране, което на по-късен етап се оказа много важно.  Peace

Но не и в Бухово и Нови Искър! Понеже там приемат и с 2 т...

# 1 285
  • София
Кати, разчитах да го кажеш!  Joy

# 1 286
  • София

Ами то човек веднъж като "изгори" тръби за опасността наляво и надясно...  Laughing

# 1 287
  • София
Аз го написах! Ето какво ми отговориха от ИСОДГ:

Тъй като детето Ви е набор 2009, всички секции в профила му ще се появят след 20.01.2010
година, когато ще дадем възможност за предварителни кандидатствания. Свободните места се
определят от директорките на детските заведения.

Което ще рече, че  може и да е днес и да е утре. което ще рече, че никой нее наясно кога, къде, какво, как.
Моята щерка днес става на 10м и още не е пуната опцията  Tired

# 1 288
  • София

Моята щерка днес става на 10м и още не е пуната опцията  Tired
Не четете, пък после се сърдите, че никой не ви обяснява - това, че детето ти става на 4-5-10 месеца днес или утре няма никакво значение! Системата ще се отвори за целия набор 2009, независимо, че част от децата ще са на годинка, други на два месеца. Въпросните 10 месеца са важни да ги е навършило детето при постъпването в групата през септември.

# 1 289
  • София
Момичета, дъщеря ми навършва 3 години през март. Тя посещава 28 ОДЗ, в момента е в яслата. По сегашните правила при навършването на 3 годишна възраст би трябвало да напусне яслата. И къде ще отиде до сепември, може ли сега да кандидатствам да я прехвърлят от март първа група в градината, въобще какво да направим  newsm78 се чудя. И двамата с таткото работим и няма кой да я гледа.

Много ще съм благодарна на всички включили се!

Общи условия

Активация на акаунт