Отговори
# 210
Извинете ме, че влизам в конкретика, но запънах на една от задачите в теста по математика и това не ми дава мира. Задача 9:

Кое твърдение НЕВИНАГИ е вярно?

А) Ако диагоналите на ромб са равни, то той е квадрат.
Б) Всеки квадрат е ромб.
В) Ако диагоналиет на успоредник са ъглополовящи на ъглите му, то той е ромб.
Г) Четириъгълник, чиито диагонали са равни и перпендикулярни, е квадрат.

Според отговорите ученикът трябва да избере отговор Г), за да му се признае задачата за вярна, а аз не мога да си представя фигура, чиито диагонали хем са равни, хем перпендикулярни и да не е квадрат. Аз ли трябва да се напъна повече, или в тази задача има грешка? Моля обърнете внимание на думата НЕВИНАГИ в условието. Благодаря предварително.

Пробвай например с правилен трапец Wink 

# 211
Пробвай например с правилен трапец Wink  

Благодаря  bouquet

Диагоналите на квадрата, освен че са равни и перпендикулярни не се ли разполовяваха взаимно?

Точно в това ми беше грешката в мисленето, че без да се усетя предпоставях, че са разполовени.  Sad

# 212
  • у дома
Правилното определение е Успоредник(а не четириъгълник) на който диагоналите са равни и перпендикулярни е квадрат...
Не мога засега да отовря страницата с примерните тестове и затова не се произнасям,но петте допълнителни задачи според мен няма да се кой знае колко лесни и по всяка вероятонст ще доближават формата на изпита до преди тестовете...

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 20:38 от svetlaem

# 213
  • в света на илюзиите
Всичко вече се изясни за изпитите:))
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-12-23&article=307015

# 214
  • Абсурдистан
Дали пък случайно няма да отпадне годишната оценка по БЕЛ и Математика от балообразуването и да се замести с оценката от първата част от теста.
Ако стане така наистина ще е чудесно и ще премахне субективното оценяване на даскалите.

И друго ме интересува,
това че квесторите няма да са от училището е прекрасно, поздравления.
Но кой ще проверява работите - даскалиците от същото училище ли?

# 215
Дали пък случайно няма да отпадне годишната оценка по БЕЛ и Математика от балообразуването и да се замести с оценката от първата част от теста.
Ако стане така наистина ще е чудесно и ще премахне субективното оценяване на даскалите.

И друго ме интересува,
това че квесторите няма да са от училището е прекрасно, поздравления.
Но кой ще проверява работите - даскалиците от същото училище ли?

Абсолютно неразбиране издава въпросът Confused Как така оценките по БЕЛ и математика да се заменят с първи модул от изпита, че нали той влиза в общото балообразуване като носи 65 точки при това? Сега да го сложат още един път вместо оценките по БЕЛ и мат? няма как да стане това.... Naughty "Даскалиците" от същото училище няма да проверяват работите, при тая тяхна  "субективност" кой ще им позволи? Crossing Arms

# 216
  • Пловдив
До колкото знам /може и да бъркам/, но матурите на 12 клас се проверяват в София от екип учители от цялата страна. Ако направят така и с мини-матурите ще е чудесно  Peace Някой може ли да сподели ако има подобно инфо?
Аз все още не разбрах как ще са отделени двата модула. По-точно през колко време ще се провеждат? Час, два, половин ден? Никъде не е разяснено  newsm78

# 217
На 27 и 30 май ще се проведе първа част от модула. На 11 юни ще излязат резултатите.
И едва тогава ще започне записване за втората част от модула.
Поне така го разбрах  newsm78

Което ми говори, че:
Изпитът за ебитни гимназии включва
5 задачи по математика - 2-те за описване са голямата тежест
преразказ  с дидактическа задача.
Честито!

Поне няма да е изтрещял изпит с превъртяли деца.  Laughing

# 218
  • Русе
Не, грешиш
На 27.05 в 10 ч. започва първия модул - 60 мин.
Следват 15 мин. почивка и започва втория модул - 90 мин.
На 31.05 се повтаря същото.
На 11.06 излизат резултатите - следват 4 дни шампанско ИЛИ сълзи.
На 15.06 започва подаването на документите за ПРИЕМ в гимназия - т.е първо искам да вляза тук; второ (ако не стане първото) искам да вляза там и т.н.

# 219
  • Пловдив
Колди и аз така като теб го разбрах  Peace НО не разбрах колко ще е времето между двата модула. Ти от къде прочете, че ще е само 15 мин? Нали спрягаха преди време инфо, че  с 2 на първи модул  няма да де допуска до 2 модул? 15 мин.  не са ли малко  newsm78

# 220
  • Русе
Да, на мен също ми направи впечатление тази недомислица. А това за 15-те минути го четох някъде тук из форума преди доста време. Даже май се обсъждаше, че 15 мин са много малко, че едните деца ще излизат и ще предизвикат суматоха, така че другите няма да могат да си починат между двата модула.

# 221
Тази сутрин по тв7 имаше коментари за въпросните тестове
и специално по БЕЛ.Дано някой от министерството да е гледал

# 222
  • Русе
Тази сутрин по тв7 имаше коментари за въпросните тестове
и специално по БЕЛ.Дано някой от министерството да е гледал

Я раздуй.

# 223
бяха поканени две журналистки, на едната детето седмокласник.
Каза че при всички изпити които е пложила по български, се шашка като гледа
въобще материала за 7 клас. Коментираха някакво сложно подчинено подложно /ако не се лъжа/
изречение. И тя каза, че е добре господата в МОН вместо да решават кръстословици
по цял ден да решават по 1 тест на седмица. Коментираха и учебник по БЕЛ, но не разбрах на кое
издателство беше.
 За съжаление не можах да го изгледам до края, защото бързах за работа

# 224
Уффф, мацки, докарали сте го почти до истерия ...

Детето рече: Споко, местата са повече от кандидатите... ще вляза ...

и без това, в Плевен не са много възможностите за добро училище / при положение, че момата категорично отхвърля две от предложенията .../ аз съм решила  - каквото сабя покаже ..

Общи условия

Активация на акаунт