Отговори
# 660
При нас и госпожата от школата и госпожата от училище ни задължават да ходим на националните състезания.

# 661
Момичета, извинявам се за закъснението, не се справих много добре , но имам само телефон под ръка.
Пробен тест по БЕЛ на Веди от 24/01/2010:
http://deinam.snimka.bg/children/test.472638.17364700.big

# 662
  • вкъщи
Дали излязоха  текстовете по  БЕЛ   и    МАТЕМАТИКА  -да се упражним

# 663
Момичета, извинявам се за закъснението, не се справих много добре , но имам само телефон под ръка.
Пробен тест по БЕЛ на Веди от 24/01/2010:
http://deinam.snimka.bg/children/test.472638.17364700.big

Благодаря много, Deina!  bouquet ако сравня теста с дадения в МОН, този е доста по-труден. Не само в сравнение с предложения от министерството, но и оценяван сам по себе си, тестът не е лесен. Преди време една майка беше забелязала и споделила, че и при другия тип тест(с 50 въпроса) публикуваният беше по-лесен от това, което после се падаше. Явно и сега ще е така newsm78 Упражнение е нужно.... ooooh!

# 664
  • София
За тези национални състезания - не би следвало да са задължителни!
Ние не сме ходили миналата година, защото съвпадаха с курса във Веди или с пробни изпити.
Но до 3 кръг стигнаха децата от СМГ, до колкото знам - и от тези на първите 3 места  имаше такива, които предпочетоха да се явят И на изпита, за по-висока оценка

Сега погледнах,.. но имам 2-ри и 3-ти кръг от това нац.състезание - по математика, щях да го прикача, за да прецените сами, както и децата , но няма 1-вия кръг  Thinking

already stubborn , 95т ли е вече летвата за 2-ри кръг на Олимпадата?... Shocked  ooooh!

# 665
  • София
Lady-B ,
Като казах, че са качили прага на 95 точки имах предвид долната граница за минаването от първи на втори кръг. А това какъв трябва да е резултатът от втория, който да позволява превръщането на точките в оценка, валидна за НПМГ - нямам идея... Rolling Eyes
Колкото до миналогодишното  състезание по математика, мисля че назад Дидева беше давала линк. Ще се поразровя да го потърся..При нас двете състезания нямат задължителен характер.Учителите  просто са изготвили списък на желаещите да се явят. Peace
Deina,благодаря много за теста!  bouquetСега си влизам у дома и не съм го погледнала, но виждам, че в по-горен пост е определен като труден. 
unadaptable,аз бях тази, която след качването на примерните тестове от МОН изрази съмнение, че реалните изпити ще са с подобна сложност. Продължавам да мисля, че  пуснатите тестове преди всичко целяха онагледяването на формата и точкуването на задачите.... Wink

# 666
Lady-B ,
 Продължавам да мисля, че  пуснатите тестове преди всичко целяха онагледяването на формата и точкуването на задачите.... Wink
Както винаги мислиш правилно! Wink
Днес докато сърфирах из форума, гледах дъжда навън и си мислех за теб.
Чудех се дали дъждовното време и водата, която ще се излее по софийските улици ще окаже влияние на твоето настроение и евентуална смяна на аватара и подписа. Thinking
Например:Ските свалих...с плавници ги замених... Heart Eyes Hug

# 667
  • София

Днес докато сърфирах из форума, гледах дъжда навън и си мислех за теб.
Чудех се дали дъждовното време и водата, която ще се излее по софийските улици ще окаже влияние на твоето настроение и евентуална смяна на аватара и подписа. Thinking
Например:Ските свалих...с плавници ги замених... Heart Eyes Hug
hahaha Joy
Те моите крака  по принцип са големи и наподобяват на дължина плавници, така че  какво би ми попречило  да си сменя подписа. HugЧакай само да измисля римата!

PS Фран, готова съм с промяната на подписа! Mr. Green

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 23:14 от already stubborn

# 668
Deina , мерси за теста. Hug Нямам идея дали е труден, но довечера ще го дам на моя да го направи и ще споделя неговото мнение после.
Да ви се оплача, че вече втора седмица госпожата по математика в училище е болна и чак вчера се сетиха да й намерят заместничка Shocked И това се случва в седми клас, направо нямам думи #2gunfire Моят върви напред благодарение на частните уроци, но това ли е начинът да се образоваме в тази държава...
Днес имат само два часа, а после тържество с кукери. Страшно учене пада. Wink Затова аз съм се приготвила с двата теста от Веди и Регалия и ще уравновесявам  нещата. Laughing Иначе го чака тежък уикенд - събота има урок по мат и после е на РД. В неделя сутрин е на пробен в СМГ и след това на урок по БЕЛ и накрая завършваме при бабите, където ще искаме прошка, че е Сирни заговезни.
Забравих да ви споделеля - снощи моят младеж ходи на "Хъшове" в Народния театър. Направо е очарован. Каза буквално "Това е най-смешната и най-тъжната постановка, която съм гледал." Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 08:24 от paleto

# 669
  • Абсурдистан
Може ли някой да ми каже в английската гимназия,
математика и информатика като в обикновена гимназия ли са,
по-намалени ли са часовете, как са?

# 670
Ако става въпрос за 1АЕГ - влез в сайта на гимназията, има хорариум с часовете за целия гимназиален курс. Peace

# 671
  • София
Снощи на родителската среща госпожата по математика беше много притеснена. Каза, че заради изтеглените по-рано изпити тази  година не се сеща как ще успее да си довърши материала до край, да направи годишен преговор и че не са планирани почти никакви часове за упражнения и затвърждаване на взетия материал  #Cussing out Надявала се да тези в МОМН да се вразумят и да дадат нови дати през юни (имало такъв шанс, според нея)  ooooh! Направила е две групи за консултации след часовете - една за по-можещи и една за по-неможещи ученици. Опитва се жената да компенсира някак липсата на време.

Математическото състезание на 21 февруари ще е в училището им, ще се събират в 8,30 ч. и ще са разпределени по стаите по списък. Децата не са задължени да участват, но по-добрите са "поканени" от госпожата и са амбицирани.

Дейна, и аз ти благодаря за теста   bouquet Тази вечер ще му го дам, да видим как ще го оцени по степен на трудност.

# 672
already stubborn Joy Joy Joy
Извинявам се на всички за спама. Ние редовно спамехме в седмокласната ни тема, но тук съм като гост, за това ще се въздържам.  bouquet
Ще се опитам да компенсирам с някой друг пробен изпит по-нататък!
Успех на всички деца в неделя в СМГ Hug
Задачките очаквам да са неособено леки.

# 673
  • София
Момичета, през януари успях някак да "излъжа" хлапчо и го заведох на театър в Театър на българската армия. Гледахме "Ножица трепач" и за мое очудване, вместо да ми мрънка че му е скучно, че иска да си ходим, той се смя и забавлява истински  Simple Smile Каза, че не подозирал колко хубаво било да се ходи на театър  newsm10

Горещо препоръчвам тази постановка! Ако някой се интересува, мога да пусна датите на представленията през февруари  Hug

# 674
  • София
paleto,
Съчувствам ти, нашият маратон започна от днес. Сутринта е на училище, следобяд ще пише задачите и домашното по БЕЛ за курса, от 5 е на репетиция. Утре сутрин е на курс, следобяд има концерт-участие в кафето на Младежкия театър по случай Свети |Валентин, в неделя сутринта е на изпит в СМГ, а следобяд - на запис в едно студио.От цялата тази програма не ми стана ясно, кога точно ще си научи за понеделник newsm78 Ще видим..
Арим, не че съм наясно с нещата, ама при положение, че датите са упоменати изрично в наредба, едва ли ще бъдат променени. А и явно малко по-бавничко вървите с преподаването на материала в училище, тъй като по  програмата на Анубис например, която видях в сайта им, за първата седмица на май е поставена  класната работа, а през останалите две-три седмици са предвидени часове за преговор.Не че са много 10-ина часа, но по програма са толкова.Аз обаче имам съмнения, че нашата госпожа изпреварва нещата по програмата, тъй като успяваме успоредно да се движим в училище и в курса, понякога дори с урок-два училището изпреварва школата. То на това може да се гледа и като плюс, и като минус.Че материалът ще бъде взет изцяло  е ясно, но доколко при такава скорост ще бъде усвоен,  е съвсем друг въпрос. Crossing Arms
Бях се наточила и аз да й пускам теста на Веди по БЕЛ, ама засега не виждам промеждутък, в който да го направя. WinkЩе остане за малко по-нататък.
Фран, Hug
Стига , де.. Party  И малко спам ни е нужен, няма да лудваме от сега..Че ако го направим, как ще го караме през май... hahaha Joy Иначе по повод мнението ти ,че в СМГ задачите ще са всичко друго ,но не и леки, съм 100% съгласна. Вчера на тази тема разговарях с една майка на съученичка на тийнката. Тя се опитваше да ме убеди, че явяването на изпитите в СМГ на деца като нашите с неизявени математически способности, било грешка.. ThinkingНиските резултати щели само да ги подтиснат и да ги накарат да се съмняват в способността си да се справят на реалния изпит. Ама по нейната логика ,трябва да  гледаме като грешка и на   явяването на  доста лесничките изпити  като този на Веди, които  ще им вдигнат акциите далеч повече от необходимото. Crossing ArmsАпропо , Палето,  проверих теста на щерката и всичките отговори са й верни.А тъй като съвпадаха с тези на сина ти, значи и неговита също са без каквато и да е грешка.
Аз все продължавам да си мисля, че правилно или не,оправдано или не, през последните години задачите по изпитите са най-близки по сложност до даваните от СМГ. Така че независимо от резултатите ни -добри или слаби,  занапред, през оставащите 3-4 месеца ние ще сме им абонати на СМГ. Mr. Green Пък ако случайно  реалният изпит е по-лесен, още по-добре...ще имаме нужния тренинг!

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 11:20 от already stubborn

Общи условия

Активация на акаунт