цени на коронки

• 7 727
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
 Здравейте! Може ли да ми кажете средната цена на коронка.На мен за един зъб ми искат 130 лв.за пилене,160 за зъботехника и 30лв за временен зъб.Това е за металокерамика,а за циркониеви е 560 само коронката,без пилене и т.н.Тъй като става въпрос за 14 зъба(4 циркониеви и 10 металокерамика),сумата излиза около 6000лв само за горната челюст.Обадих се на друг стоматолог,същата услуга предлага за 2500лв.Много голяма ми се вижда разликата и затова пускам темата.Колко плащате за коронка на зъб?

# 1
Значи: Цена на металокерамична коронка (всичко, от прегледа до плащането) - 110 лв.

Цена на циркониева коронка (всичко, от прегледа до плащането) - 350 лв.

Ако искаш...

# 2
Цена за мост- 1 липсващ зъб и двата носещи отстрани - 150 лв. Само за една коронка трябва да е по-евтино.
Няма да те питам къде са ти казали цена 6500, защото ми е много познато. Предварително трябва да им дадеш и 1000лв., нещо като ...капаро(?) и като се изразходват, да пълниш пак касичката им?

# 3
  • София
Много ви благодаря за отговорите и за линка от АзСъмСи. Аз имам подобна оферта,която ме устройва,а притесненията ми бяха относно това дали евтиното излиза скъпо и дали винаги високата цена е равна на високо качество.

# 4
АзСъмСи - не е коректно! Работата на зъботехниците се предплаща и затова е капарото. Ако пациентът "изчезне", кой ще им плати?

А цената се договаря предварително, след прегледа.

# 5
PinkPanther, извинявай, ако съм те засегнала. Нямах впредвид конкретно депозит за материалите на зъботехника. Визирах стоматолози, при които, за да им станеш пациент, дори и за прегледи и лечение на кариеси, почистване на зъбен камък и други такива процедури, пак трябва предварително да им платиш минимум хиляда лева. Да го наречем стоматолози-банкери, само дето не плащат лихва. При същите тези стоматолози цените са в пъти по-високи от масово предлаганите от другите стоматолози за същите услуги.

# 6
Не съм се засегнал, не съм зъболекар.

А иначе мошеници има във всяка професия.

Общи условия

Активация на акаунт