СЕПТЕМВРИ `09 - тема 6

• 17 399
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
MammaT  да, на Константин викаме Коко

# 691
Да заралийка съм анита29!Но както виждам ти си и испански гражданин!Благодаря предварително на всички за топлото посрещане и за напред!  kiss

# 692
Да ви кажа да знайте от мойта свекърва поредната и простотия  Shocked Като съм се цедяла не било хубаво, бебето щяло да има пъпки после, като съм прескачала да давам от цица  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Че моите тогава и двете трябва да са супер пъпчиви....  hahaha

Горби, направо сме си една кръвна група - Мадона, Шаде.... ех... Супер, много с кефя!

За свекървите - аз съм казвала - добра е моята, живее на 180 м. и се виждаме горе-долу 1 месечно, понякога по-рядко. Е, има си кусури жената, но то кой няма? Не се знае след време аз каква ща стана... и тъща, и свекърва...

renibmw1984, добре дошла!

# 693
Здравейте мамчета
Честити месечинки на бебчетата на Dundito, shammi, Чифлигарова , vanina123 и Yana_mama  bouquet
Добре дошла renibmw1984!

По темите днес каквото съм запомнила:
За плакане и гушкане - ами гушкаме си се, но има един период когато на беба и се спи но нещо не може и си поревава, а ако я взема да я гушкам плаче дори повече. Много е смешна защото си скрива личицето в моята мишница и си плаче там на тъмно  Heart Eyes Не я оставям да се дере, но и не я взимам при първото измяукване  Blush
За бате и помагане - бате работи много. Няма работно време и за това, ако се налага може да си размести срещите и да остане с беба, но като цяло става рано и се прибира след 7. Е има периоди когато го помързява и си седи по много в къщи. Като се върнах в къщи с бебето от родилния седя 2-3 седмици повече у нас и накрая ме дразнеше защото не стига че не помага много ами и трябва все след него да ходя и да разтребвам! Хвърля боклука...това май е единственото му домакинско задължение. Къпе бебето почти сам, аз само отивам накрая, за да я дигна и да я изплакне. След работа, ако не говори по телефона (което е много рядко) се занимава с Катето, сменя памперси. Абе по-скоро е на принципа да даде пари на някой да помага - било то чистачка или бавачка. И като видях, че ще е така си имаме жена, която идва да чисти веднъж седмично, поне за по-сериозното чистене някой да ми помага.
За свеки - добре че не ми се наложи да идва да ми помага  Sick За останалото ще замълча. защото можеше да е доста по-зле.
А пък да ви кажа ние днес си получихме коледния подарък от Sima-max: http://septemvri2009.snimka.bg/holidays/koledni-podar-ci.449861.16353184 Ние също сме изпратили подаръка вече така, че Ния да очаква  Mr. Green
Днес сложих част от украсата http://septemvri2009.snimka.bg/holidays/v-ochakvane-na-koleda.452184.16353215 но все още нямаме елха и се задоволих само с това за сега.
Утре ще ходиме до Асеновград и Пловдив и ще се върнем в неделя и съм много щастлива. В Асеновград бате ще работи, а нас с Катето ще ни водят на шопинг в Пловдив newsm44 newsm68
Само да ви покажа какъв висш пилотаж изпълни вчера Катюшлин като успя да си завре по един пръст от всяка ръка в устата http://septemvri2009.snimka.bg/baby/katerina-na-kriskata.418158.16353262
Dundito  Joy Joy Joy
MammaT що го пускаш толкова да ходи, а  Joy hahaha Joy
От полови час не мога да публикувам защото все нови отговори има  ooooh!

# 694
  • Испания и Стара Загора
Да заралийка съм анита29!Но както виждам ти си и испански гражданин!Благодаря предварително на всички за топлото посрещане и за напред!  kiss
А аз временно съм в Испанско,иначе съм си заралийка. Wink

# 695
Da spodelq za lepenkite i nie bqhme s lepenki vseki den q smenqhme.Natiskahme pap4eto navatre i slagame lepenka stabilno za da ima efekt

# 696
  • София
Здравейте мацки...
много сте изписали бре... Grinning
Честити месечинки...аз уж се старя всяка сутрин да честитя...ама днеска съм пропуснала и то на важни моми и момци да честитя  bouquet
Днеска пийнах и аз кафенце с приятелка/нали съм без кака, само с бебе/ наклюкахме се Sunglasses, после на разходка, малко подаръчета понакупих, врътнах едни сърмички с кисело зеле и сега ми се яде сладко, ама ще седя пред компа и няма да си мисля за сладко Sunglasses
Днеска много добре оформена музикално темичката...само Милко ми идва в повечко Mr. Green
За свекитата - акъл не е е опитвала да ми дава...в интерес на истината и тя е захранила бате късно и е кърмила до 6 месеца. Но пък моето кърмене до 2 години вече й дойде в повече, не го разбираше и това си е...не съм се опитвала и да обяснявам...но имаше намеци, че вече е голяма и т.н. Относно подаръците...в общи линии досега са давали пари...сега само на именния ден на Кати реши, че ще поради въпросното интерактивно куче...аз й казах, че няма смисъл от такава покупка...но тя се запъна....за да не е моето...Кати не харесва особено плюшени играчки...но както и да е...с кучето си е играла само  2 дена. Свекъра е доста по-разбран...на него му стана ясно, че Кати няма да играе с това куче/аз предложих друг подарък/ но тя като се заинати...куче ще и това е...ей това не й го разбирам...Дано да не ме предизвиква аз да се заинатявам Sunglasses
dundito 2 ем е смешно, ем е жалко....
anita29 бе добре си е момата...не й се притеснявай...всяко бебе си е различно...неможе всичките да се 7 кг. Дори и да изтеглиш захранването по съвет на педи/ти нали към 4,5 м си решила/, не е гаранция, че ще започне да качва повече...така че...Моя приятелка тъпчеше малкия с каша за да качи някое и друго грамче...еми младежа си върви висок и слаб...а хич малко не яде...
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.  #Crazy
хаха Криската...Катето е страшна хахаха...скоро и крачета ще пъхат в устата си...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 17:34 от EmiR

# 697
Е моето бабе да вземе да ми пребере количката.Къде съм щяла да ходя студено било чак на пролет да съм искарала малката.Моля се на Бог да ми даде сили да не я убия.Единствена тя успява да ми къса нервите!

# 698
 renibmw1984, безразличието е голяма работа, много действа.  Peace

# 699
Е моето бабе да вземе да ми пребере количката.Къде съм щяла да ходя студено било чак на пролет да съм искарала малката.Моля се на Бог да ми даде сили да не я убия.Единствена тя успява да ми къса нервите!
  Shocked Shocked
renibmw1984, безразличието е голяма работа, много действа.  Peace
И аз това щях да напиша Peace

# 700
Завиждам ви,при нас е толкова стдено,че е двам прострях от студ,камоли да си помисля за излизане.Мисля,че май 3 градуса беше днес!

# 701
  • София; Дружбето
Joy Ми тъй де, стига сме миткали насам натам

# 702
renibmw1984 , количката, направо я продай (що си се харчила)... Какви разходки, какви щуротии говориш? То детето, като си проходи, само ще излиза ... Количка купила! ooooh! Добре дошла, иначе.  Hug

Кери, не се връзвай бе момиче. Нали не ти е в къщата. Гледай си кефа и си бутай готината количка пък обяснения "защо, кой, кога, за какво" ще даваш на който заслужава! Simple Smile

Момичета, тъъъъъъъъъжна съм! Пламен днес ще спи в майкини, защото мъжа ми е в командировка и ми идва нанагорно с двете хлапета. Само за тази вечер е, а аз такъв рев му дръпнах все едно във френски легион го изпращам! Cry Кога ще се науча да се деля от детето си бе хора? Три години така и не мога да го преживея... Моля ви се, кажете ми една добра дума, че пак ми е ревливо. Едва се сдържам да не се раззвъня по телефона .... Sad

# 703
На нас ни бяха казали че сме с пъпна херния. За 2 седмици я оправихме.
Прибирам пъпчето ( демек събирам кожата отстрани де ) и лепя отгоре с лепенката ( то не е и лепенка точно де ).
Не му се е появявало зачервяване много, съвсем лекичко но като го намажа с кремче при смяна на лепенката и за половин един час изчезваше.
За мамите които питаха ако искат после ще снимам лепката и как '' прибирам пъпчето ''.
Сега вече му е ок на дребен.
Връщам се да дочета пак.

Добре дошла и от мен на новата мама ( и аз имам слабост към Ст. Загора - там съм родена )   bouquet...

wish сега те видях нормално е да ти е криво. И аз на моменти като се усетя че изперквам го командировам при баба му да седи през деня, ама то понякога няма как. Трудничко е с две особено като е в такава възраст баткото да иска да щурее, да му обръщаш и на него внимание.
Айде усмихни се, ще се разнообрази и Пламен малко и на теб ще ти е по спокойно само с бебо пък утре като си дойде ще се гушкате.
Прегръщам те и не тъжи  Hug...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 18:15 от *clara*

# 704
  • София
wish  Hug
Рецепта за делене...спри Пламен от градина, гледай сама двете деца по цял ден - миминум 2 месеца/щом ти идва нанагорно с двете деца, може и по-малко време да отнеме/ и като дойде време Пламен да иде при баба...ще видиш, че ще си доста по спокойна - от опит, защото ще разбереш, че и ти имаш нужда от глътка въздух, а и здетето ще се разнообрази при баба Peace
Стегни се бре..пък и ако ще ти е по-спокойно звънни...аз на ден звъня по 10 пъти...а и бъди сигурна, че при баба ще му хареса...моята  мома от вчера дори няма време да гвори с мен...защото баба и дядо я занивам с доста по-интересни неща от мама  Confused

Общи условия

Активация на акаунт