Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 722
  • 417
  •   1
Отговори
# 345
Аз ги открих сама - тк. многото АГ-та, при които ходих, все ми казваха , че нищо ми няма, така е трябвало да стане и пр. Ама аз нали съм си мнителен скорпион, казвам си без причина не може да е.
Рових, четох, тогава случайно попаднах на статии, в които пишеше за ДНК изследвания за тези болести, и как вредели на плода и водели до сп. аборт, и реших "насляпо" си пуснах 5-6 показателя, тези 2 излязоха + . Лекувахме ги дълго, месеци наред, пак поради лекарската недостат. компетентност. А иначе като попаднахме на добър специалист и правилен Аб, за 10 дни гадинките - бяха аут.
М/у другото по време на историята с гадинките никакви оплаквания и признаци за съществуването им съм нямала, освен ерозия/раничка/ на шийката. При това при гарантирана моралност. Confused

# 346
При мен няма нито раничка, нито нищо. Влагалищен секрет - чудесен. Но, на цитонамазката излезе възпаление.
При теб, Сурела, цитото как ти излизаше? На мен ми пише ПАП 2 - атипични клетки, поради възпаление. Доки каза, че няма нищо страшно и не се касае изобщо за нещо лошо, просто трябва да отида след цикъла сега и да видим какви са гадовете. Иначе съм си пуснала още миналата седмица, преди да ми излезе цитото ДНК тест за хламидия, мико и уреаплазма.

# 347

Възножно е да са някакви други гадинки, нали има анаеробни и пр.
А аз тогава направо ДНК си правих.

# 348

Възножно е да са някакви други гадинки, нали има анаеробни и пр.
А аз тогава направо ДНК си правих.

Ще ги ловим, няма начин  Wink Благодаря ти!   bouquet

# 349
Аз имам един аборт(преди 12 дни,в 9с.)Миналата година по мое желание,преди да започнем опитите се изследвах за микоплазма,уреаплазма,хламидия,трихомони,кандида и анаеробни бактерии чрез ДНК-тест.Всичко беше отрицателно,с изключение на второто-лекувахме се,успяхме с втория курс антибиотик.Дълги години страдам от цистит и когато уреаплазмата излезе,реших,че тя е причината за него.След като се излекувахме от нея,не ми се беше появявал.В месеца,в който забременях отново се появи-пих антибиотици,като незнаех,че вече съм бременна.Въпроса ми е,трябва ли да се изследвам отново за уреаплазма?Възможно ли е ведъж излекувана и от двама ни,да се появи отново?

# 350
Здравейте, и аз имам аборт / раждане в 27  г.с. преди година и половина . Понеже не знам дали са имунулогични ,  генетични или там не знам си какви изследванията ще пиша , че едното беше за човешки папилома вирус / ако не бъркам буквите / - беше отрицателно , а другото хламидии - беше положително и пихме с мъжа ми доксициклин и при повторното изследване бяха изчезнали гадините. Сега док иска да правим тромбофилия в Геника , но те не работят с касата и е скъпо изследване . Къде в Пловдив или Стара Загора мога да си го направя и  да не се съмнявам в резултата ? И още нещо да ви попитам - според вас  дали трябва и някакви други изследвания да си правя преди да пробваме още веднъж за бебе , защото половината от нещата които чета във форума не съм ги чувала и не ми е ясно какво да правя , дали да правя и други изследвания и какви? Не искам да преживея същото.

# 351
Здравейте, и аз имам аборт / раждане в 27  г.с. преди година и половина . Понеже не знам дали са имунулогични ,  генетични или там не знам си какви изследванията ще пиша , че едното беше за човешки папилома вирус / ако не бъркам буквите / - беше отрицателно , а другото хламидии - беше положително и пихме с мъжа ми доксициклин и при повторното изследване бяха изчезнали гадините. Сега док иска да правим тромбофилия в Геника , но те не работят с касата и е скъпо изследване . Къде в Пловдив или Стара Загора мога да си го направя и  да не се съмнявам в резултата ? И още нещо да ви попитам - според вас  дали трябва и някакви други изследвания да си правя преди да пробваме още веднъж за бебе , защото половината от нещата които чета във форума не съм ги чувала и не ми е ясно какво да правя , дали да правя и други изследвания и какви? Не искам да преживея същото.

Здравей! Съжалявам за случилото се!  Hug
Изследванията за тромбофилия се правят само в София. Единият вариант е в Геника, другия е при проф. Кременски. На двете места цените са много близки, просто в Геника излизат малко по-бързо изследванията, а цената им е незначително по-висока. Аз съм от Варна и тук ми взеха кръв и я изпратиха в Геника за това и за други изследвания. Тромбофилията ми я изследваха по 4 признака - 200 лв. Излседването не се поема от здравна кса.
Добре си направила изследване за хламидии, но бих те посъветвала да пуснеш и цитамегаловирус, уреаплазма и микоплазма, токсоплазмоза, листериоза.
Лично за мен, без да съм медицинско лице, причината за аборта ти е била точно хламидията. Точно тя е причина за късни аборти, според думите на няколкото лекари, с които се срещах. При мен абортите бяха единия в 5, другия в 10 седмица и ми беше обяснено, че тези "бацилчета" могат да причинят късни аборти, понеже увреждат плода.
Надявам се да съм ти била полезна.  Hug

# 352
zuzi_79, в Геника и при проф. Кременски са за генетично придобита тромбофилия? А ако там всичко е наред и пише, че няма риск от тромбофилия, назначават ли се и за придобита тромбофилия в имунолигична лаборатория в Александровска болница?

# 353
На мен не са ми правени други изследвания за тромбофилии, освен тези. Тромбофилията се изследва по няколко показателя. Според мен и според доки това е достатъчно, като се има предвид, че бях на много обстойна консултация с генетик преди да ми бъдат назначени тези изследвания. за да се чувстваш спокойна, препоръчвам ти да не си самоназначаваш изследвания, а да се консултираш с генетик и имунолог. Иначе има риск да пропуснеш важни детайли, както и да платиш излишни пари за излишни изследвания, а паричките не са малко, както знаем.

# 354
zuzi 79 благодаря ти. Сега видях че уреаплазми и микоплазми съм си правила на 07,07,2010 г и са отрицателни . Има ли нужда пак да си пущам същото изследване ? Надявам се нищо да не се е променило от тогава baby_neutralава а за хламидии да пущам ли след като резултата беше отрицателен след като пих доксициклина?

# 355
 Имам 2  аботра един в 9  сед. и един в 17 сед (5 мес.)а и съм точно с  тази диагноза . Ходих  в  геника след 2рия аборт и нищо не ми откриха . После ходих в плевен и ми намериха генетична мутация 4G 4G.  (тромбофилия)    за изследванията  там аз  дадох 340 лв ., но пак зависи какво ще ти назначи

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 21:11 от pisanka_87

# 356
Лола, най-добре се консултирай с доки. Той ще ти каже най-добре. Може би няма да е зле да пуснеш пак, но нека док да прецени.

Писанка, как така в Геника не са ти открили нищо, а после ти е излязла тромбофилия? По кой показател ти е мутацията? Какво точно си изследвала в Плевен? не може само тромбофилиите да са 340 лв.

Има темичка, която се казва Кюретаж и забременяване след това. Може да пишете там...всички сме с подобни проблеми там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599842.660

# 357
 не само тромбофиля. Цял пакет за  антифосфолипидни тела генетични мутации   NK  клетки  TAT MAT TSH,  всичко от където се тръгва на първо време да се търси проблем.  Моята тромбофилия е   4G 4G. имам и предписано лечение

# 358
На мен не са ми правени други изследвания за тромбофилии, освен тези. Тромбофилията се изследва по няколко показателя. Според мен и според доки това е достатъчно, като се има предвид, че бях на много обстойна консултация с генетик преди да ми бъдат назначени тези изследвания. за да се чувстваш спокойна, препоръчвам ти да не си самоназначаваш изследвания, а да се консултираш с генетик и имунолог. Иначе има риск да пропуснеш важни детайли, както и да платиш излишни пари за излишни изследвания, а паричките не са малко, както знаем.

Peace На мен в началото ми назначиха само генетични за тромбофилията и не съм разсаждавала (даже не знаех) че има и за придобита. Преди седмици, като ходих на ФМ док каза, че  щом е направено (за гинетична) трябва и за придобита, за да е ясна картинката. И това ми прозвуча  логично. Допълнително ще се консултирам и със следящия док и ако каже ги правя. Въпроса е, че ми омръзна да слагам инжекции фраксимарин всяка вечер, и ако няма придобита, поне мога да ги разредя... Но пък док беше казал, че каквито и изследвания да се направят, никога не може да се обхванат всички тромбофилии... затова било безмислено.

newsm78 доста объркано, поне за мен. Като си изясня съвсем ситуацията кои за тромбофилия са задължителни при 2 мисед, ще споделя.

# 359
Няма задължителни, всичко е просто по желание. Дори и без лечение (фраксипарин или други инжекции от рода на хепарина) има 65% шанс за успешна бременност.  Peace
Според мен, ако другите показатели са ОК, няма смисъл да се търси под вола теле и да се прави изследване за придобити тромбофилии. Ако бяха наложителни при други добри показатели, то тогава нямаше да ни ги спестят, като се има предвид какви са цените на тези изследвания. Не се напрягайте излишно. Има купища генетични и имунологични изследвания, които " е добре да се направят", както казват лекарите. Друг е въпросът дали наистина имат толкова голямо значение. Казвала съм и пак ще го кажа: има много светила в медицината, киото изобщо не признават тези изследвания и не ги вземат под внимание.

Общи условия

Активация на акаунт