Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забременяване след мисед аборт

• 628
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
Преживях задържан аборт в 11 г.с. преди 40 дни.
Физически се чувствам перфектно още след аборта, психически не исках да повярвам първите няколко дни, но вече съм на себе си и вчера ми дойде цикъла.
Чувствам празнина в себе си и ми се иска възможно по-скоро да забременея отново.
Толкова много различни мнения има по въпроса кога е ок да се забременее след аборт, че не знам кой да слушам.
Няколко АГ ми казаха, че може след първия цикъл, моя ми каза след 3-6 месеца да действам.
Обмислям сега като ми свърши цикъла да действаме и каквото стане в крайна сметка.

# 1
Съжалявам за това, през което си минала и разбирам нетърпението ти. Уви, щом лекарите са на различни мнения, надявам се не очакваш един куп форумки да ти дадат еднозначен отговор кога е редно/възможно Simple Smile
Първо пусни всяко изследване, което може да ти каже дали в момента си готова, защото ти може да се чувстваш така, но хормоните и другите фактори да са на друго мнение Simple Smile Както и за евентуални причини за случилото се (щом са минали 40 дни предполагам са пуснати, де)

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 22:44 от Inferiya

# 2
Съжалявам за случилото се! Flowers Hibiscus
Установи ли се причината за загубата?
Това за мен е основният въпрос, на който трябва да си отговорите, за да решите кога да започнете отново опити.

# 3
Била съм във Вашата ситуация и Ви разбирам напълно. Боли, чудиш се защо точно на теб! Мислиш, мислиш, мислиш...

Моят гинеколог също беше казал да мине 1 цикъл и можем да започваме с опитите. Но аз не исках! Физически бях добре, но психически не бях готова. Изчакахме няколко месеца преди да започнем опити. Мина около година преди да забременея отново. Този път бременността ми беше успешна. Малчо е вече на 1г.2м.

Както са те посъветвали е добре да си намериш читав гинеколог и да ти обясни какви може да са причините и да ти пусне нужните изследвания. Аз не правих такива, защото моят лекар каза, че не вижда да не мога да износя още веднъж след като вече имам едно живо и здраво дете!

Желая ти първо спокойствие! Потъгувай, поплачи и когато се чувстваш готова започнете опити! Стискам палци за една безпроблемна бременност и на финал- здраво бебе!

# 4
Съжалявам за загубата! Аз също те разбирам много добре, тъй като за жалост го преживях. Точно както и ти, исках да забременея възможно най-скоро и смятах, че това ще ми помогне да го превъзмогна. Така и стана!
Но е изключително важно да си направиш изследвания, така че да минимизираш възможността да се случи отново. Така и ти самата ще си по-спокойна.
Ние започнахме опити и забременях още след първия цикъл, но бях минала преглед и куп изследвания.
Желая ти успех и скорошна бременност с пухкав финал!

# 5
Аз преживях същото през февруари. Казаха ми, че могат да се започнат опитите след поне 6 месеца.

# 6
Здравейте 🙂
Ами случи се понеже пих антибиотик точно в периода на забременяване, съответно не знаех, че съм бременна, иначе нямаше да пия.
Според мен и доктора това е основната причина, но няма смисъл да дълбаем в раната. Живота продължава и съм готова да си имам бебче. Но не смятам, че има проблем още след първия месец да се действа и не мисля да губим време.
Благодаря на всички за коментарите. 😊

# 7
Съжалявам за загубата !
На нас ни казаха да изчакаме 3 цикъла .

# 8
имах 2006 вакумен аборт.медицински причини..декември, никой нищо не ми каза, следващия месец се оказах бременна...но лигавицата ми не беше се възстановила добре,тънка..кървене и се наложи прогестеронови препарати...родих 4 кг бебе....сега е на 14 г . Слушай докторите, всеки с различно мнение, ако не не се чустваш готова психически изчакай.
Желая ти късмет и скоро да се похвалиш!

Общи условия

Активация на акаунт