Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 660
  • 417
  •   1
Отговори
# 60
Е те не са ли едно до друго?? Александровска" е на "Г. Софийски" 1 - там ме пратиха на последния етаж за имунологичните изследвания за антитела, а "Иван Рилски" е при втората арка, съвсем до Александровска - там е имунологичната лаборатория, откъдето трябва да направя изследването за НК клетките. Съвсем се обърках вече! Представям си какво лутане ще падне.

# 61
Александровска е доста широко понятие, то е цял комплекс. Освен лабораторията на последния етаж (където не съм ходила) има и една малка къщичка долу в двора, веднага след бариерата откъм бул. Пенчо Славейков, точно след Св. Екатерина (кардиологията), аз там си пусках изследванията - и НК клетки, и антифосфолипидни антитела.
Св. Иван Рилски не знам къде е.
Успех, момичета!

# 62
caritas, благодаря ти, отивам направо в "къщичката"  Simple Smile

# 63
Имунологията и НК клетките са в една 5 етажна мисля сграда, след арката подминавате поликлиниката и веднага сградата. Там на последния етаж се правят и там се взимат резултати, съответно консултация.
Аз говорих с д-р Викентиева, много симпатична и еродирана лекарка, доста знае и обяснява.
Успех Hug

# 64
При моя втори мисед взеха материал от плода и друга тъкан от абортитаната и я изследваха генетично (самия плод, не мен или мъжа ми) и се оказа, че бебе си е било с генетично заболяване Тризомия 19 и Господ не е допуснал да се роди. Правихме после генетична съвместимост, спермограми, аз се изследвах за какво ли не ... Сега имам две, ама дотогава ...
Успех следващия път и след като забременееш, Защото от третия път винаги става, си направи амниоцентеза, за всеки случай Peace

# 65
Имунологията и НК клетките са в една 5 етажна мисля сграда, след арката подминавате поликлиниката и веднага сградата. Там на последния етаж се правят и там се взимат резултати, съответно консултация.
Аз говорих с д-р Викентиева, много симпатична и еродирана лекарка, доста знае и обяснява.
Успех Hug

mama Bobo, тази лекарка там в имунологичната лаборатория ли е? Защото и аз там съм пуснала изследвания и ще трябва да ходя да си ги взема, но когато си занесох епруветката (и на мен в МД ми взеха кръв и сама си я занесох) лаборантката ми обясни, че "консултацията се заплаща допълнително", което ми се видя безумно при положение, че си плащаш изследванията  newsm78  (в МД си правят консултация след изследванията безплатно). Та затова питам....  Hug

# 66
Zagorka,
по принцип не би трябвало разчитането на резултата да се заплаща!
Аз бях по фонд Доверие и нямам иде за кое се плаща и за кое не.
Звънни по телефона и попитай за всеки случай, но мисля че не се заплаща.
Кога ти излизат резултатите?

# 67
Zagorka,
по принцип не би трябвало разчитането на резултата да се заплаща!
Аз бях по фонд Доверие и нямам иде за кое се плаща и за кое не.
Звънни по телефона и попитай за всеки случай, но мисля че не се заплаща.
Кога ти излизат резултатите?

Взех си всичко преди 2-3 дни - направо ми писна да чакам - генетичните ми казаха за 1 месец (календарен) ще станат, пуснах ги на 4 Януари - 2 месеца и половина чаках, имам някакви гени за тромбофилия и Кременски, уж ми направи консултация, на която общо взето нищо особено не ми каза, а ме изпрати при някаква доцентка от 10-ти етаж (МД) да ми назначи лечение (аспирин и хепарин най-вероятно). Там ме посрещна "любезно" въпросната дама и като разбра, че съм от София ми каза да си запиша час при секреатрката и, което се оказа в МЦ Фемина - а там естествено стана ясно, че трябва да чакам 1 месец за свободен час - направо ми се плаче вместо 1 месец чаках почти 3, а сега още един  #Cussing out

Някой да ми препоръча специалист да ми назначи лечение без да чакам 1 месец?  Praynig

# 68
zagorka, ако не съм разбрала правилно ме поправи. Но защо трябва лечение на тромбофилията? аз също съм с тромбофилия, но ми казаха докторите че само при положителен тест за бременност се назначава терапия....фраксипарин + аспирин протект.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Вече съвсем се обърках от толкова изследвания.....имам чуството че всеки доктор казва различно Sad

# 69
Ами всъщност на мен още не са ми назначили лечение, така че незнам какво точно ще ми кажат. Но моя гинеколог например, още преди да ми излязат изследванията каза, че няма особено голям смисъл да си правя изследвания, и без друго щяли да ми кажат да пия аспирин и ме посъветва 1 месец преди опити за забременяване да пияпо 1 таблетка и после като забременея да продължавам, но ще дойда на преглед ако съм бременна и ще се уточним как и с колко да продължавам аспирина. Аз, естествено не посмях да пия каквото и да било без изследвания и сега като се видя с някой специалист, ще отида пак при моя гинеколог да видя и той какво ще каже. Отделно посещавам хомеопат от доста време (не че имам някакви особени болести или нещо такова), та ще отида и там и накрая ще видя какво ще каже всеки и така...

# 70
  • София
На въпроса-Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт -Никакви.
Сама си назначих след третия аборт:
Имунологични- в Надежда-ок са
Тромбофилия-в Геника-ок, само неусвояване на фолиева 35%
Мукоплазма,уреаплазма,хламидия- в Геника-ок са
Кариотип на мен и мъжа ми-в Надежда-ок са
Токсоплазмоза,Рубеола,Цитомегаловирус,Кръвна захар-в Цибалаб-ок са
Полови хормони; Прогестерон;DHEA-S-Цибалаб-ок са
Хормони на щитовидната +; ТАТ и МАТ, -Цибалаб: Хашимото
Разширена спермограма по Крюгер- Надежда-ок
Цитонамазка -1 група

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 11:43 от magnet_for_happiness

# 71
  • София
Аз съм с 3 (ранни) аборта, свързах се с доц.Конова и по нейн съвет, освен всички други изследвания, които са вече известни на повечето момичета с проблеми, направихме спермограма с ДНК фрагментация. Оказа се, че имаме малки отклония, мъжът ми пи някои добавки и сега съм бременна в 16 седмица. Разбира се не съветвам всички да се хвърлят в това изследване (то е доста скъпо), но е добре да попитате за него лекуващия ви лекар (смисъл има само при ранни аборти). Иначе от другите изследвания при мен излезе лек проблем с усвояването на фолиевата киселина (пих известно време по настояване на проф.Кременски 3*3 табл., сега съм на 0.4 мг.дневно) и НК -клетки съвсем малко над горната граница.
Zagorka, и аз имах честта да се срещна с въпросната "любезна" дама по настояване на проф. Кременски, но така и не си записах час при нея.

# 72
Zagorka, и аз имах честта да се срещна с въпросната "любезна" дама по настояване на проф. Кременски, но така и не си записах час при нея.

А ти с кой се срещна тогава да ти назначи какво да пиеш? И аз се опитах да се свържа с доц. Конова, писах и имейл, не ми отговаря  newsm78 Ти как се свърза с нея?

# 73
  • София

А ти с кой се срещна тогава да ти назначи какво да пиеш? И аз се опитах да се свържа с доц. Конова, писах и имейл, не ми отговаря  newsm78 Ти как се свърза с нея?
А така! За въпросната Конова-писах й през м.декември 2009г, ако разчитах на нея досега нямаше да знам какво ми е и щях още да си чакам.Вече не я чака нея- доц.Конова, вместо клиниката в Плевен , в София лекарите и лабораториите намазаха Mr. Green

# 74
  • София

А ти с кой се срещна тогава да ти назначи какво да пиеш? И аз се опитах да се свържа с доц. Конова, писах и имейл, не ми отговаря  newsm78 Ти как се свърза с нея?
Ами направо да кажа стъпките, които предприех: при личен лекар обясних за абортите, той ми назначи един куп общи изследвания, вкл. 5 те хормона, аз си самоназначих Ft3+FT4+TSH, TSH рецепторни антитела, ТАТ и МАТ и  си записах час при д-р Катя Тодорова за ендокринолгична консултация. Там не излезе проблем, но тя ни пусна (на мен и на мъжа ми) няколко изследвания, които са широко известни в този форум между момичетата с аборти: за вродена тромбофилия, имунологични, антифосфолипиден синдром, които изпратихме в Плевенска лаборатория в КИРМ, след като излязоха резултатите си записхаме на рецепцията час при доц. Конова за консултация. Аз също имах трудности да се свързам с нея по и-мейл, може би е доста заета, така че най-добре за консултация с нея да се обръщате към администрацията на клиниката. Доста по-късно в клинаката на д-р Владимиров пуснахме спермограмата с ДНК фрагментация (докато уговоря мъжа ми...) и тъй като след консултацията в Плевен вече имах ID  като пациент изпратих в Плевен резултатите, доц.Конова  ги препрати на техен специалист, който по и-мейла ни назначи терапия.

Общи условия

Активация на акаунт