Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания трябва да се направят след повторен аборт?
Какви изследвания се препоръчват при проблеми с бременността?
Какво показва изследването за инсулинова резистентност и каква е връзката му с качеството на яйцеклетките?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания трябва да се направят след повторен аборт?
След повторен аборт е важно да се извършат изследвания за тромбофилия, хормони на щитовидната жлеза, генетични изследвания, имунни изследвания, TSH, FT4, FT3, Anti-TPO антитела , Anti-TG антитела , антифосфолипидни антитела и NK клетки и антинуклеарни антитела. Тези тестове могат да помогнат за идентифициране на причините за спонтанните аборти и насочване към подходящо лечение.
-
Какви изследвания се препоръчват при проблеми с бременността?
-
Какво показва изследването за инсулинова резистентност и каква е връзката му с качеството на яйцеклетките?
Изследването за инсулинова резистентност измерва увреждането на ДНК в спермата и се изчислява като ДНК фрагментационен индекс (DFI) и високо ДНК оцветяване (HDS). При наличие на това състояние качеството на яйцеклетките се влошава. Това изследване е полезно при необясним безплодие, слабо ембрионалн качество след IVF, недостатъчност на имплантация след IVF, повтарящи се химически или оккултни загуби на плода или повтарящи се ранни спонтанни аборти.
-
Какви тестове се препоръчват при синдром на ЛУФ?
-
Какви са причините за спонтанните аборти и какви тестове се препоръчват след това?
Благодаря ти!

ава а за хламидии да пущам ли след като резултата беше отрицателен след като пих доксициклина?
На мен в началото ми назначиха само генетични за тромбофилията и не съм разсаждавала (даже не знаех) че има и за придобита. Преди седмици, като ходих на ФМ док каза, че щом е направено (за гинетична) трябва и за придобита, за да е ясна картинката. И това ми прозвуча логично. Допълнително ще се консултирам и със следящия док и ако каже ги правя. Въпроса е, че ми омръзна да слагам инжекции фраксимарин всяка вечер, и ако няма придобита, поне мога да ги разредя... Но пък док беше казал, че каквито и изследвания да се направят, никога не може да се обхванат всички тромбофилии... затова било безмислено.
доста объркано, поне за мен. Като си изясня съвсем ситуацията кои за тромбофилия са задължителни при 2 мисед, ще споделя.