Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 79 460
  • 417
  •   1
Отговори
# 375
С една дума не можем никога да сме сигурни , че сме отстранили всички вероятности да имаме пак неуспешна бременност и винаги ще има "ами ако...."

Peace И аз това си повтарям, стискам си палци, и колкото и банално да звучи, си налагам да мисля положително. Доста изследвания съм направила за около 2 години заради 2 мисед и все изкача нещо дето е пропуснато, но вече не се шашкам толкова, невъзможно е всичко.

Иначе, напълно съгласна съм за "светилата"... колко пари и време отидоха на вятъра да ходя от светило на светило... И друг път съм писала, но да и кажа пак, според мен като се случат 2 мисед направо в клиника по стерелитет. Най-малкото имат система, по която основните рискове си ги изследват и поне знаеш, че най-честите проблеми са ти изследвали... на 90%, да не сме максималисти...  Hug

# 376
Оооо да , за времето и парите можем доста да поговорим, че хич не са малко , но досега се борихме, та сега ли ще се откажем? Ами страха ? Страх това да не се повтори , страха да не би да се случи най- лошото и с нас ? За него хапче има ли ? Как да го преборим ?

# 377
  • Най-сетне у дома
Кариотипизираха ни до припадък (независимо, че и двамата имаме деца от предишни бракове), направиха ни всички възможно най-екзотични изследвания, то не беше имунология, то не бяха проходимости, яйчников резерв и каквото се сети човек. Само ТАТ и МАТ пропуснаха... след тамън 3 миседа, мамка  #Cussing out Познайте откъде изскочи заекът - точно от там.
Да не се пропускат щитовидните антитела и хормони е адски важно. Всяка трета жена има някакъв бъг на щитовидната жлеза, близко е до акъла, ама ...  #Cussing out
А какви са ти стойностите на ТАТ и МАТ и как се борят докторите с тях. При мен едниният е 131 а другият 452 - и казаха че не това е причината за миседа , а всичко останало - имунология, цитамегаловирус, токсоплазмоза, хламидии, уреаплазма  и т.н. изглежда в норма

Не знам какво е положението при теб в момента, но влизам да кажа. При мен единственото отклонение в щитовидните неща е ТАТ - 450, всичко друго си е в нормата. И на мен Владимиров ми обясняваше как това било нормално и не знам си какво си, не било това причината и направихме 1000 ненужни изследвания.

Днес обаче ходих в Университетската клиника по АРТ тук (Брюксел). Пое ни една много симпатична лекарка, прегледа всички изследвания и ни обясни, че ТАТ 450 е индикация, че щитовидната жлеза прави доста сериозен срив, особено при съпътстващите симптоми при мен. Самата й структура е ОК засега, обаче не функционира както трябва. Обясни още, че този ТАТ сериозно може да навреди на качеството на яйцеклетките, да измести овулацията по недобър за репродуктивния процес начин и т.н. Планът е такъв - правим още няколко изследвания (освен цялата папка, която тя призна и не поиска да повторим изследванията, нещо немислимо за триумвирата Стаменов - Владимиров - Щерев) и преминаваме към стимулирана инсеминация. При настъпване на бременност няма да спирам щитовидните хормони, които пия (Еутирокс 50), а ще продържа да ги вземам, плюс допълнителни някакви превантивни мерки, които тя ще назначи, щом бременността, дай Боже, е факт.

Дано съм ти била полезна. Всяко отклонение въф функцията на щитовидната жлеза може да доведе до сакатлъци, радвам се, че не се доверих на едно мнение, а продържих да дълбая в тази посока.

# 378
 и на мен  TAT   ми е 4 .00 на горната граница и ходих  на ендокринолог. тя ми каза че като TSH ми е в норма не е  страшно. следя го  пред 6 мес.       ТАТ  можело да се завиши и от някое леко възпаление , кашлица или   дори от бяло течение.

# 379
  • Най-сетне у дома
и на мен  TAT   ми е 4 .00 на горната граница и ходих  на ендокринолог. тя ми каза че като TSH ми е в норма не е  страшно. следя го  пред 6 мес.       ТАТ  можело да се завиши и от някое леко възпаление , кашлица или   дори от бяло течение.

Хм, как така ТАТ 4? ТSH ако ти е 4, което е наистина горна граница, не е особено обещаваща прогноза за бременност. В момента се приема, че за успешно износена бременност ти трябва ТСХ от 1 до 2 максимум. И аз бях с ТСХ 4 преди да започна лечение, когато падна на 1.7, слава Богу. А от такива "няма страшно" направих 3 миседа... И не съм само аз. След малко ще добавя линка към една тема, която пуснах преди време. Там една дама разказва как след неуспехи, идентичните проблеми с щитовидната жлеза, от които "нямало страшно", просто е спряла да слуша какво и говорят. И се е доверила на другата школа, която твърди, че много даже има страшно. Предприела е съответната терапия и сега си има дете, да й е живо и здраво!

# 380
  • София
По принцип МАТ би могъл евентуално да доведе до проблем по време на бременност,не ТАТ.

Имаме цяла тема на хашимотките-заповядайте ако искате. А това,че щитовидната е важна спор няма,но не се шашкайте излишно,за всичко си има начин,аз съм жив пример за това-как щитовидната ми бе последния проблем по време на бременността ми-успешната,даже не го и брояха за проблем-не съм спирала разбира се да си пия хормона,както и да следя ТСХ и ФТ4 на 30 дни,също съм с 3 поредни аборта,но не бе причина хашимото.

# 381
  • Най-сетне у дома
По принцип МАТ би могъл евентуално да доведе до проблем по време на бременност,не ТАТ.

Имаме цяла тема на хашимотките-заповядайте ако искате. А това,че щитовидната е важна спор няма,но не се шашкайте излишно,за всичко си има начин,аз съм жив пример за това-как щитовидната ми бе последния проблем по време на бременността ми-успешната,даже не го и брояха за проблем-не съм спирала разбира се да си пия хормона,както и да следя ТСХ и ФТ4 на 30 дни,също съм с 3 поредни аборта,но не бе причина хашимото.

Така, де, вземаш си хормона и си на  Simple Smile
Проблемът беше, че аз не вземах нищо, просто, защото не знаех какво е положението... Много се учудих, когато тукашната ми репродуктивна докторка ме предупреди да не спирам Еутирокс при настъпила бременност. Но има резон. Втурвам се към хашимотската тема за кураж и обмяна на опит  Hug Благодаря!

# 382
http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm
(изследванията не се заплащат когато се провеждат по клинична пътека/и)

# 383
хормонални

# 384
Здравейте на 24години съм имам 1дете,преди 2години забременях отново но се разболях  от гнойна ангина с 41гр т-ра следствие на това така и сърдечна дейност не се появи,преди тази ми бременност ми правиха изследвания на тат и мат и ехография за гуша но всичко беше наред!Знам че тук сте все майки преживяли този ад, след година и половина опити и ходене по лекари най-накрая забременях Hug Тревогите ми обаче идват от това че седмица след положителния тест гърдите вече не ме болят така какво от овулацията до теста и съм ужасно притеснена! CryИмаше ли го това при вас като симптом за миссед!В 6седмица съм предстой ми преглед другата седмица,извинявам се за дългия пост!
Хубав ден на всички!

# 385
  • Пловдив
Бейби, аз също имам мисед - тогава много ме боляха гърдите до последно... Сега отново съм бременна и този път почти нямах болки в гърдите. Много късно около 8 седмица взеха да ме понаболяват и бързо отмина това неразположение. Така, че не се шашкай и знай, че всяка бременност е индивидуална и не е задължително да те болят дълго и много гърдите  Peace Стискам палчета тази ти бременност да е успешна и с щастлив финал  Praynig

# 386
baby 2012- не може да се даде еднозначен отговор на твоето питане. Има тема за ранни симптоми на бременноаст в която жените описват ,какво усещат няколко дни преди теста . разнообразието от симптоми е много гллямо .
Има жени които въобще нищо не са усещали ,абцолютно никакви болки или гадене или каквото и да е друго. Има такива които са усетили началото на Бр още дори преди да им е закъснял. Има такива които споделят че при подобен симптом ,Бр е прекъсната спонтанно и такива със същите симптоми като твоите при които Бр се е запазила.
Съжалявам че не ти дадох очаквания отговор ,но няма как.Отиди в проблемно забременяване и там има тема за симптомите на ранна Бр.  Все пак не е нормално гърдите да те болят 9 месеца ,може би първоначалното уголемяване и високите нив а на прогестерона в началото предизвикват тези болки ,които във времето се регулират и тези симптоми леко отзвучават и организма започва по регулярно да се нагажда към новото си състояние .

Успех,всичко ще бъде наред.

# 387
Бладодаря ви страшно много!!!Дано всичко найстина да е наред
 Hug

# 388
baby 2012. Всичко ще бъде наред. Най-общо щом си имала една нормална Бр и втората ще я изкараш.
Успешна Бр и по-малко теревоги.

# 389
Здравейте вчера получих кафеникаво зацапване което ни "изкара акъла",естествено тези неща стават в събота вечер а аз съм от малък град къдете няма частна клиника но добрече в съседния има!Е бебенцето ние е на 7 седмици и си има сърчице което бие!!!Благодаря на всички за куража!

Общи условия

Активация на акаунт