Има ли фенове на фентъзито

• 23 584
  • 448
  •   1
Отговори
# 360
  • tardis
Много благодаря   bouquet

# 361
Здравейте!Искам да ви попитам за-''Пътеводител на галактическия стопаджия''.Ако някой я е чел  може ли да ми каже дали си заслужава да я започвам.
Взех си я преди няколко дена,но все още не мога да се наканя да я започна.Нещо много извънземна ми се струва newsm78,а не съм чела нещо подобно досега.

# 362
Не знам какво да ти кажа, сред познатите ми има само два варианта - или са и луди фенове, или я намират за тотална глупост, няма средно положение.
Предвид първата група - опитай, никога не знаеш дали няма да се окаже точно твоята книга Simple Smile

# 363
  • София
Аз съм от втората група, нещо не ме кефи и едвам я дочетох Peace

# 364
  • Русе
  Пътеводителя ми е една от любимте книги. Има и филм.

# 365
Аз я чета от миналото лято още,в началото ми беше много забавна,но после започна да ми се струва като тотални глупости и едва ще я дочета,имам още 300 страници и се подканям да я довърша вече месеци наред.. Tired

# 366
  • Пазарджик/Лондон
На мен "Пътеводителя" ми хареса Wink.

# 367
Пътеводителят е номер 1 в жанра си.

# 368
''Пътеводител на галактическия стопаджия'' Това не е фентъзи. Това е фантастика.
А колкото до фентъзито - "Сага за войната на разлома" на Р.Фийст наистина си заслужава.

# 369
  • София
Знаем, но обсъждаме и фантастиката. Като първа тема е това, понатам ще има промяна на заглавието  Wink

# 370
Ооо, щом може да си говорим за фантастика - нареждам се първа в списъка.

Бързо споделете коя е първото фантастично произведение - роман, новела, разказ и т.н., което сте прочели и ви е зарибило. Броят се всички жанрове фантастика - sci-fi, фентъзи, хорър... Аз малко по-късно ще си кажа.

# 371
  • София
Аз не знам дали съм казвала и преди, но първото фентъзи, което прочетох беше Мечът на истината. От тогава се запалих и почнах да купувам - след това четох Повелителите на руните, почнах Колелото и така. А за чистата фантастика съм чела някои от мъничките книжки - мисля, че бяха Библиотека Галактика, но като имена не мога да кажа сега - сещам се са обсъждания тук Пътеводител само

# 372
''Пътеводител на галактическия стопаджия'' Това не е фентъзи. Това е фантастика.
А колкото до фентъзито - "Сага за войната на разлома" на Р.Фийст наистина си заслужава.
Сагата наистина е хубава и за студенокръвните след това -също,но преди ''Сага за войната на разлома ''мисля,че има и за войнара на хаоса-която не съм чела,но някой ден...и до нея ще стигна...

# 373
Аз израснах с Библиотека Галактика. Почти цялата ми е минала през ръцете. Минах от детската класика и книгите за индианци на фантастика. Мисля, че едно от първите неща, които прочетох беше Чоки и Денят на трифидите. И вече бях зарибена. И до ден днешен чета основно фантастика . Харесвам фентъзито, но тези безкрайни саги ме оттегчават на моменти. Писане на килограм ми се струва. Хванали са един сюжет, харесва се, купува се, дай сега да напишем 10-12 книги...Някак ми прилича повече на бизнес, което ме отблъсква. И не , че няма качества, просто...такова усещане имам. С Мечът на истината стигнах до 6 книга и се насилвам да чета, което рядко ми се случва. Предпочитам качествена книга един или два броя, с интересено измислен край и без безкрайна бизнес-идея зад замисъла .

# 374
  • София, Младост 2
Вкъщи имахме много от книжките на Галактика, плюс още разни фантастики, купувани от вуйчо ми. На мен едно от любимите ми беше (и си остава) Какавидите Grinning

И една друга, на български автор, на която не се сещам нито името, нито автора - започва с разказ за една къртица, която събира радиоактивна руда в мина и се оказва, че всъщност това е генно-модифициран човек, част от група изследователи от Земята, които проучват една планета с много напреднала в това отношение технология, която им позволява да модифицират хората както си искат - ковачите да има супер силни 6 броя ръце, миньорите да са като къртици и т.н. Същевременно социалният строй е като при Оруел и практически това как ще изглеждаш и безкрайните модификации на тялото се определят от това какво наказание ще получиш за разни простъпки. Много интересна книжка.

Имах и една детска, която ми беше любима и съм я купила на моите деца - Нуми и Ники Grinning

От фентъзито първата ми беше Мечът на истината - купих си я точно преди да тръгнем за първото ни море с мъжа ми (още гаджета тогава Laughing) и той досега разказва, че по-скучно море никога не е изкарвал, тъй като аз бях постоянно забола нос в книгата hahaha Добре, че чета бързо и за 2 дни я приключих Blush

Иначе преди това още невръстна в гимназията прочетох Властелина - но той си е явление само по себе си, въобще не мога да го причисля към безкрайните фентъзита, така че не го броя към жанра.

А за Пътеводителя - от феновете съм Peace Супер безсмислени книжки, но безобразно смешни - приличат на Пратчет в това отношение, макар че като стил и история е много различна.

Общи условия

Активация на акаунт