Има ли фенове на фентъзито

• 23 584
  • 448
  •   1
Отговори
# 375
Първото фентъзи, което ме "зариби" бяха Хрониките на Амбър, после Землемория, после Мечът на Шанара.

Първата ми сериозна фантастика бяха Стоманените пещери, оттам нататък поглъщам настървено всичко от Азимов, което ми попадне.

Иначе започнах да чета тези жанрове много малка, може би на 11-12 години. То си ми е по наследство, имаш и книгите, и времето, после е ясно  Grinning

# 376
  • София
Аз израснах с Библиотека Галактика. Почти цялата ми е минала през ръцете. Минах от детската класика и книгите за индианци на фантастика. Мисля, че едно от първите неща, които прочетох беше Чоки и Денят на трифидите. И вече бях зарибена. И до ден днешен чета основно фантастика . Харесвам фентъзито, но тези безкрайни саги ме оттегчават на моменти. Писане на килограм ми се струва. Хванали са един сюжет, харесва се, купува се, дай сега да напишем 10-12 книги...Някак ми прилича повече на бизнес, което ме отблъсква. И не , че няма качества, просто...такова усещане имам. С Мечът на истината стигнах до 6 книга и се насилвам да чета, което рядко ми се случва. Предпочитам качествена книга един или два броя, с интересено измислен край и без безкрайна бизнес-идея зад замисъла .

Взе ми го от устата/клавиатурата  Grinning
Пазя си цялата поредица Галактика, надявам се някой ден да имам време и да си ги прочета пак  Tired
Умирам от яд, че не успях да запаля дъщеря си по фантастиката  ooooh!

# 377
Умирам от яд, че не успях да запаля дъщеря си по фантастиката  ooooh!

има време и за детето, не е престаряла, за да се тревожиш  Wink

# 378
  • Sofia
Библиотека "Галактика" ми навява много романтични спомени от детството - и до ден днешен си препрочитам голяма част от книжките.
А и обичам като минавам през пл. Славейков от антикварите да си купувам по някоя, която ми липсва...
Иначе от фантастиката обожавам братя Стругацки - имам почти всичко тяхно.
Обожавам Пикник край пътя.
А понеже наскоро препрочетох Обитаемият остров, сега ми се върти в главата да кръстя бебето си на главния герой - Максим (за ужас на мъжа ми) Mr. Green

# 379
  • tardis
Първото фентъзи, което ме "зариби" бяха Хрониките на Амбър, после Землемория...

Нещо такова, но преди Хрониките и Землемория беше Властелинът (толкова трудна да се купи навремето, ако се сещате за опашките през 80-те в книжарниците и бързо изчерпващите се тиражи на всякакви приключенски и фантастични книги...). След това Колелото на времето и Мечът на истината...

Между другото Стивън Кинг има доста сполучливи фентъзи романи. Много ми хареса "Талисманът".

иначе и аз така - с Галактика Simple Smile

# 380
  • В полите на Пирин планина
Честно казано харесвам всякаква фантастика. И аз на млади години съм чела от "Галактика" и харесвам все още Айзък Азимов и романите с роботи  Grinning

"Властелинът на пръстените" прочетох сравнително скоро.

"Хрониките на Амбър" са ми любими, също и "Мечът на истината".

"Стопаджията"  newsm78 - е не можах да го харесам ...

Сега чета "Песен за огън и лед". Не ми върви бързо, но не ми се оставя.

# 381
офф: търся да купя "Песен за огън и лед" - т. 1 и т. 4 - може и да не са нови

# 382
  • В полите на Пирин планина

Аз я чета на компютъра ...

# 383
Аз си ги купих от Мобилис.бг, даде ми добра отстъпка (около 10 лева за първите 3 тома, реално с доставката далаверата е около 7 лева)  Peace

# 384
  • София

Четвъртата я има по книжарниците.
Например тук - http://www.booktrading.bg/index.php?c=1&s=&product=1019010

# 385
  • UK
Книгите Междузвездни войни влизат ли в жанра? Много харесвам трилогията на Тимъти Зан, която следва хронологично след Епизод 6 - тази за Траун. Един от най добрите "лоши", които съм срещала в книга, може би и най добрият. Трябвало е да я заснемат нея, както е бил първоначалния план, вместо 1 до 3...

# 386
За Песента:

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5806
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5804

Доставката им е безплатна, един мил чичко ти ги носи на следващия ден.

# 387
Сетих се за една много добра книга, по-скоро към фантастиката се числи. Сантяго на Майк Резник. Много е добра. Чете се на един дъх, хубава история. Нещо не намирам линк за нея. Ще потърся по-усърдно и ако нещо изскочи ще го дам.

Не знаех , че Тимъти Зан е писал продълженията на Междузвездни войни. Ще прегледам за какво става въпрос Simple Smile

# 388
  • UK
Мда, и доста други неща по темата - неговите са най добрите, по мое мнение. Продължението е писано по сценария за 4, 5 и 6 част на МВ - Последната Заповед, Тъмната Сила и Наследникът на Империята, а след това има и продължения на продължението и тн все на Тимъти Зан, има и други преведени на български книги по Междузвездни Войни, но никоя не е добра като тези на Зан - има някакъв Майкъл Кюб Макдауъл, който мисля че беше доста зле, пак трилогия, един Изходящ Полет пак на Зан, пак след Траун, също така и Епизод 1-6 в книжна форма, тях също ги има в издание на Галактика, но тук имам само Епизод 4. И "В търсене на оцелелите", не мога да видя на кого е, защото не пише, а самите книги са почти циментирани на рафта, събрала съм ги до последния милиметър растояние. Всичко е издание на Труд.

# 389
  • София
Потвърждавам за поредицата на Тимъти Зан, много е добра  Peace
На Макдауъл прочетох с триста зора една, не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт