Октомври 2006

• 74 344
  • 588
  •   1
Отговори
# 345
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,УСМИВКИ И КЪСМЕТ...!!! luvbed txtloves preggo

# 346
Хера , като начало казвахме на Васил , че мама ще МУ роди бебе , на което той да бъде батко , защото вече е порастнал . давахме му примери с негови приятели , които вече са батковци и каки и му казвах ,че сега и той КАТО ТЯХ ще бъде глемия в къщи , ....   бебето много го обича и няма търпение да порастне и да излезе от коремчето на мама , за да види батко си . изобщо наблягане по всякакъв начин на думата БАТКО и значението й.
това преди раждането . после има много  фактори ..

преди да заспи Васил ,с едната си ръка  гушкам Емил да суче   , с другата разгръщам книжка и чета на Васил . изобщо  , приоритетно обръщах внимание на баткото .
според мен като сте двамата с адаша, просто трябва да жонглирате - ако вечер е свикнал баща му повече да се занимава с него - ти поемаш в тоя момент бебето или пък обратно . аз лично смятам , че даже да се нарушава режима на бебето - напр. час за къпане или дори хранене , по-важно е в началото баткото да не усети драстична промяна в собственото си ежедневие .
и бебто нетрябва да е причина за нищо което не би харесало на брат му .
давам пример с моя грешка .
Васил искаше да се качим на трамвая - аз му казах ,че не е удобно заради количката , а той " тогава следващия път да излезем без Емил"
трябваше да измисля друго оправдание . примерно , че е пишело че трамвая е за гараж или каквото и да е , но по никакъв начин свързано с брат му.
почти не съм бъркала повече.

абсолютно недопустимо сравняването между двамата .
пример "я виж брат ти как си изяде всичко"...."колко е тих"......"удари се но не плаче ", пък ти..... и т.н. особено бабите трябва добре да бъдат инструктирани по въпроса . тая система със съревнованието май е стара българска традиция . по мое мнение - много вредна .

още преди раждането му кзвах колко добре е ,че ще има брат , защото всички играчки които ще получава бебето ,ще са и негови - т.е. двойна доза играчки .
по-големия да се наиграе с бебшката играчка , пък когато реши и се насити  я дава на бебето . може да вмъкнеш колко то е доволно ,че батко му си е поиграл с хубавата играчка . поне до годинката няма да може да те уличи в лъжа Laughing!

сигурно звучи елементарно , но при нас дава добри резултати .

люби - буби ,  това имах предвид - инхалации и вентолин . ижекциите урбазон са другото , което в домашни условия неможе . специалистите и слушането също са добра причина за болничен престой .
по мои наблюдения  доста деца  карат бронхиолити , Слава Богу , по-рядко пневмонии .
и да търсиш причини и да не - все тая . важното е да се излекуват .
като купувахме инхалатора за Васил си мислех че са пари на вятъра , но немога да изброя колко пъти вече влиза в употреба.
съжалявам ,че и ти си преживяла подобен ужас с падене на Наско !
Господ да пази децата ни , когато ние неможем Praynig!

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 20:33 от oska

# 347
Здравейте!
Ние от четвъртък сме с Т...Оня гадния вирус с вис. Т и дето бил на етапи...първо Т, после кашлица и тем подобни... Sad Лепнахме го от градината, четири деца за един ден с Т...а в поликлиниката какво беше... ooooh! не ми се говори... Много да се пазите! Пресни сокчета, разходки, сън и никакви диети!!!  Naughty Така пишеше в "24 часа"...
Тъкмо загладим косъма и ....пфу! Tired
Хайде бъдете здрави!
Херка, да се пазиш!!! Hug

# 348
ОХ И НИЕ СМЕ с такива симптоми от този гаден вирус,то зима като зима ли е .... newsm78  РОЗИ ще Цъфнат вече след кокичета,минзухари и кукоряк.....искаме СНЯЯЯГ......
СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ НАС.... Hug

# 349
Васил вдигно Т. в понеделник вечер. според електронния термометър не повече от 38.3 . едно денонощие . сега даже и да има е мн. ниска . не съм си правила труда да меря . обаче мики ме сащиса с тези симптоми на етапи . дано няма и още .
 лечението - изопринозин , тантум верде и сироп за гърло (не ми е налесно да прочета ). сложих общо 5-6 свещички ефералган . все още успявам по този начин .

"вчера приключенствах по магазини и улици и съм се простудил навън " - това обясни Васил на дядо си по телефона . ей , много плямпа това дете  Laughing ! незнам откъде тези интереси , никой в къщи няма такъв уклон -  Laughing дай му книги или филми за динозаври , мумии или история ...
ща не ща , покрай него знам за Пангея и как се разцепила после на Лавразия и Гондвана .още се опъвам да не науча имената на различните видове динозаври .
знае даже кои животни живеят на северния полюс и кои  на южния .
една госпожа от детската разправяла на татко му как й обяснявал ,че омагьосаните скарабеи изяждат хората отвътре(от филма "мумията"- лоша идея на баща му) , та тая госпожа попитала "защо да не се вълнува и забавлява с мечо Пух например? е, и аз това питам Laughing?

като цяло лесно се отглежда , особено сега като неможем да излизаме навън . рисува много и дълго , а и доста интересни рисунки се получават .
днес реди играчки - от гумените животни които има и им устройва пиршество , строи им къщи и т.н.
намира си занимания - мн. съм доволна.
в момента , обаче , като опитвам да ги държа в отделни стаи с брат му , признавам , че често си помагам и му пускам от неговите дискове .

eva_v , абсолютно си права - зимата трябва да си е зима  , а пролетта - пролет .
Човечеството е много изобретателно в опитите си да унищожи Земята.

# 350
  • Стара Загора
Ами изтормозихме природата и сега ще си издаяним последствията. То няма вече сезони бе Twisted Evil баси....аз чакам зимата...то пролет вече иде Twisted Evil
Да оздравявате Hug Heart Eyes

# 351
Говорете за себе си...  Confused Тук освен студа има и мъгла .  Rolling Eyes

# 352
  • Стара Загора
Говорете за себе си...  Confused Тук освен студа има и мъгла .  Rolling Eyes
При нас е почти по цял ден мъглата Twisted Evil Вече се чудя дали не живея в Лондон /де късмет де Mr. Green/

# 353
# 354
Хера , пак към теб.
една съфорумка сподели и друга идея за избягване на ревността  .
била вече изпробвана - внушаваш на голямото ,че има привилегията  то да е отговорно ,да се грижи и пази малкото . т.е. всеки който дойде на гости , иска разрешение да види бебето . дава подаръците на баткото - тойда ги одобри и предаде на малкото  и т.н.
и това включих в действие .
много хора се подсмихват , когато Васко каже "моето бебе" , но така съм го научила . лека полека , с обяснения и разговори започвам да му представям нещата по-реално.

Васил както изкара ден с температура , после ден без , така вчера вечерта и късно през нощта пак вдигна около 38 , а тази сутрин отново е с нормална Т.вече има и разстойство .

няма да се изказвам за Заарата , защото съм пристрастна , обаче Херка само суперлативи чувам за Старозагорските бани и то от доста претенциозни хора  Wink.

# 355
  • Стара Загора
Осе мерси за съветите Hug аз от сега му говоря, че той ще е по-големия, ще трябва да пази и да се грижи за бебето...той УЖ обещава Mr. Green Иначе СТ-З бани е вече супер местенце...има два големи СПА-хотела...ние сме по-скромни...само двуетажна къща имаме там Mr. Green но въздуха и атмосферата е в пъти по-добра от града. Лятото в големите жеги се спи съвсем нормално там и за това бягаме там - нашите си живеят в тяхната къщата там вече 3 години. Имаме и двор...та Слави има къде да беснее.

# 356
само сопделям разни идеи . това което съм научила покрай децата е ,че най-често нищо не зависи от моите планове  и трябва да действам според конкретната ситуация в настоящия момент .
ще видим как ще се развият нещата и при нас - .децата порастват и се променят.

в неделя грипът ме повали с пълна сила . за щастие още следобед успях да се понавдигна от леглото . тресна ме синузит , кашлям раздиращо - изобщо класика .
по-лошото е ,че от днес и Емил е болен . започна с кашлица , после и температура . дано не се стигне до свиркащи гърди , но вече започнах да се настройвам и за това .

пазете се , доколкото е възможно !

# 357
Привет и от мен. Hug
То май си пишем тука едни и същи.. Mr. Green
Оска дано не се стигне до лошото и бързичко да се оправяте. Peace Praynig
Ние също бяхме болни и по-скоро баткото и таткото.Ние с мъника се разминахме само с хрема.Калоян не беше толкова и зле но мъж ми но донесе някакво повръщане с температура и се тръшна след него и Калоян.И без туй ни са кът килцата та сега направо се стопи...Ама се оправи де.Ужас тая зима само това и мразя многото вируси..
Иначе сме добре като цяло малката расте и лудее.Опитва се вече да докопа много неща и е много сладка.
Айде толккоз събуди се...Ще бягам

# 358
Здравейте, момичета!
Не бях влизала отдавна и ми стана много драго да ви видя! Simple Smile
Херка, дръж се! Малко остана! Simple Smile
Оска, супер снимки! Васето много прилича на теб, а Емо е на баща си. И двамата са много хубави! Simple Smile
Мира, хайде да видим малката сладурка! Simple Smile
Иначе нас ни посече Свинския грип. Първо се зарази Али, после баща ми, майка ми, мъжа ми, брат ми и после и аз май, но при мен беше много леко... което пък ме усъмни, че може и друго да съм изкарала. Само Маги устиска да не легне болна, което ме насочи към мисълта, че тя сигурно го е изкарала миналата зима, когато стигнахме до болница с пневмония. Нооо, слава Богу вече всички сме здрави и от понеделник планувам да пускам децата по ясли и градини, а аз да се върна на работа пак.
А що се отнася до спането в отделни стаи с мъжа ми... срам не срам трябва да призная, че още не можем да се съберем в една стая. Или ако се случи, то не е по-често от 5-6 пъти в месеца. Сега сме в периода, в който мъж ми се шири сам на спалнята, а аз се гъча ту при едното дете, ту при другото. Те се будят и ме търсят и аз по бебефона като ги чуя, тичам при тях и лягам при размрънкалото се. После се местя при другото и т.н. Напоследък направо си и заспивам при тях...
Целувки, пак ще пиша! Simple Smile

# 359
Я да сложа някоя снимка че не съм качвала наистина отдавна: ooooh! Mr. Green

http://mirasm.snimka.bg/baby/ivayila.497369.22284416

Общи условия

Активация на акаунт