Октомври 2006

• 74 300
  • 588
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мира, аз слагам 1 ч.л. прашец в чайче (не много топло) и го пие наведнъж. Но може да пробвам и твоята схема. ААА, иначе и ние имахме 4 бр. кариеси, остават ни 3. Нищо не давам, даже и не знам какво се дава ....? Иначе за ОК 1 мога да ти препоръчам зъболекар - до детската градина, ние там ходим и сме доволни.
Херка, много сте забележителни с ДБС (тя да не се крие, а да пише) Wink Дай Боже всекиму, само се моля всичко да е наред.
А котешкия нокът като Имунобор или Саменто го даваш?

# 466
Дидитачу айде честито мила и ти пожелавам еднаа лека бременност до края плюс едно много сладко момиченце...Simple Smile)))Мерси за предложението аз го водя при една много мила зъболекарка в Красно село.Много си я харесва.

# 467
  • Стара Загора
Диди Саменто давам.

# 468
Ей ме на! Simple Smile Не се крия, не ми се пише просто...тази година ни беше доста емоционална...

Като цяло сме добре. Емка няма кариеси, но има едно клатещо се зъбче с което е много горда Heart Eyes въпреки, че й е трудно да си отгризва ябълка примерно.

Хубав ден от мен

# 469
Здравейте всички мами! Надявам се, че не е късно да се запиша във вашата хубава темичка Simple Smile. Аз си имам едно пораснало октомврийче. Казва се Яни и понеже пак очакваме бебе силно се надяваме да стане горд батко на една беборана   Simple Smile. Сега много се тревожа баткото да не се почувства пренебрегнат или да ревнува когато се появи бебето. Ще имам ли достатъчно време за него? Много ме е страх понеже в момента сме изцяло отдадени един на друг и той е много привързан. Кажете как е при вас?

# 470
Здравейте момичета Hug Честита Нова Година на всички,с пожелания за много успешна година,изпълнена с много положителни емоции Grinning

# 471
здравейте !  за мнаго години !

Диди , честито ! много се радвам за теб !

maggitta   , аз доста писах по темата преди  .повтарям се , но другите да не четат  Wink - опитай да му внушиш ,че бебето е "негово" - ще го научи на много неща , винаги ще има с кого да играе , дай пример с познати семейства с 2 деца - сега и вас ще е като у тях - много ще се забавляват ...... дори ако щеш - дай му да избере нещо - кошарката , играчките , тапетите ... , нещо от това което ще купите за бебето .
когато близките ви носят подаръци /и за него разбира се винаги трябва да има по нещичко / , да ги дават на него , за да ги "одобри " и той да ги поднесе после .
обяснението ,че сега ще има двойно повече играчки , защото играчките на двамата ще бъдат общи , също може да свърши работа .

и ако е възможно , когато му забранявате нещо , нека не е заради бебето .
не се сещам за пример , но нещо такова .... " затвори , защото става течение и на мама й е студено " а не " защото бебето ще се простуди" и т.н.

но не всичко е в наша власт . всички човеци сме различни и няма общовалидни правила .

при нас сега започва да става по-сложно .
Васил е много ощетен . само ще спомена ,че може да рисува , лепи или изрязва много рядко , а страшно обича . невъзможно е да е толкова внимателен , че нещо от материалите да не попадне у брат му . игрите с малки части също рядко се изкарват и т.н.

доста време се задържа у дома покрай празниците и друга причина / сега не ми се пише за това / , от 2 дни е на градина и нещата не вървят гладко .
сега това ми е основна грижа . общо взето се опитвам да му дам модел на поведение - ще е по-точно да кажа , че му подавам правилните реплики за някои ситуации .
дано успея , че е много тъжен .

# 472
 oska много ти благодаря за изчерпателния отговор. Със сигурност ще ми бъдат полезни съветите ти, но има нещо което ме тревожи най-силно. Значи при нас нещата стоят така: ние живеем със свекърва. Стаите вкъщи са ни 3 - една спалня, една кухня (сравнително голяма е и я ползваме за всекидневна) и стаята на свекито. Сега поради новината за появата на новия член мъжът ми каза на майка си, че нейната стая се превръща в детска. Тя ще спи при баткото като се роди бебчето, защото в спалнята няма място и за кошара и за легло. Това всъщност ме тревожи - баткото да не каже защо бебето е при вас а аз не мога или нещо от сорта. Ще му е мъчно със сигурност.

# 473
според мен , задължително го преместете преди раждането и опитайте да го оправдаете по друг начин . примерно ,че от догодина вече е ученик / предучилищна , но все-пак би могло да мине / , че има нужда от собствено пространство . не намесвайте бебето като причина за промяната .
ако му организирате там кът с неща които много е желал , но досега не е получавал ..... бюро , книжки , бои , дори плакати или друго свързано с любимия му герой - Бен Тен , бакуган .......

хрумва ми , ако се разбират с бабата - може той да я пази , защото й е самотно или страшно вечер ....

но , пак казвам , свършете това сега , преди раждането . иначе наистина ще е стресиращо ,с идването на   новото човече , да го местите в др. стая .

# 474
Да определено и аз мислех за това - сега на пролет ще купуваме детското обзавеждане и веднага ще го преместим. Ще видим какво ще стане Simple Smile. Аз още от сега го подготвям, че като се постопли ще му направим стаята и че ще бъде по-самостоятелен. За сега го приема добре, но да видим. Благодаря още веднъж за отделеното внимание.

# 475
  • София
Оо, голямо движение в темата Wink
Мигита, добре че повдигаш въпроса. И мен ме тревожат подобни мисли.
И съветите на Оска ще са от полза.
Оска, много съм се затъжила, да знаеш Hug!

# 476
цитирам мой приятел "действай смело ! каквото и да направиш няма начин да не сбъркаш "
на мен ми действа мн. успокояващо . така де , не всичко зависи от нас и няма защо чак толкова да мислим и да се обвиняваме ако сбъркаме .
това по повод размислите ми за избор на училище , но може и да послужи на майчетата , които чакат второ дете . ще се справяте в движение  , пък дано уцелите верния подход Laughing!

Васил вчера ми призна ,че се сбили с едно момче от детската и бил наказан за това .
после ми показа белези по краката си от боя .
казах на баща му , да ги покаже сутринта на учителката .
предполагам ,че другите родители вдигат голяма врява , ако се случи с техните деца нещо подобно . само ние сме тези ,дето си казваме - момчета са , случват се такива работи ....
не съм си променила мнението , но поне да се знае , защото се е случвало , да ми се оправдават , че е бил наказан , защото "ето вижте -одраскал е еди кой си ",а при Васил има по-сериозни поражения .

didita4u , погледни си пощата  Hug!
изпращам телефона си на лични . ако пропусна някой , който желае да има мои координати , да пише .

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 15:28 от oska

# 477
ето ви снимки от празниците на цялото семейство .
качвах бързо , после опитах да ги завъртя , не успях през редакцията , та ще има да си въртите главите  Mr. Green като гледате !

http://oska.snimka.bg/family/koleda-2011.649588

# 478
Мацки да ви почерпя че одъртях с още една година:)) Laughing

Виртуално но от сърце!! Hug
Оска големи сладури са твоите юнаци.Да ги нацелуваш пу-пу.. Hug  bouquet
Хери как сте?
Наш Калоян от снощи е с темп. и то хубава 39гр.Не ще да спада с нищо и направо съм в потрес.Моля се и Ива да не го лепне това чудо че тогава ще изпаднем пак във филм..Уф тия болести тъкмо малко ни бяха позабравили и мислех да се поразминем ама не.. Close

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 15:09 от mira sm

# 479
  • Стара Загора
Осеее добре, че си ти да поддържаш темата, че тя чисто си умря Mr. Green
Миреее честито ти помъдряване с още една година Heart Eyes Да си жива и здрава, много обичана и да се сбъднат мечтите ти  Heart Eyes
При нас положението хич не е розово и вече вия като куче Crazy Слави миналата година...разбирайте 2011 се спука от бронхити...като сметнах...само 4 месеца не е пил АБ...и все хрипове в гърдите...на няколко пъти бяхме на прага на двустранната пневмония Tired Декември месец ходихме на изследвания за бронхиална астма защото педи ни прати...е нямаме /което разбира се е добре/ Но сега семейния съвет реши да го спрем от градина и да го гледам в нас. Както казва педи - по добре с двамата и здрави отколкото Слави в нас и болен. Незнам какво да направя...слабото място са му дробовете. На другите не им пречат сополите обаче на нас - да. А в градината ги водят...всички знаете как. Сега април месец ще го водим на Сандански...е то ние целия катун ще ходим де - кой да ми гледа Борис?!? затова комплект....направо си записвам и продецури да му правим в санаториума. Та сега съм с двамата и ми е весело Mr. Green Искам подаръка ми за моя РД да е санаториум защото ще ми трябва Mr. Green Сега записвам Слави на предучилищна в едно училище от септември поне да се занимава с нещо. До тогава - в нас.
Иначе...ето ми талибанте...и трите броя Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт