Октомври 2006

• 74 309
  • 588
  •   1
Отговори
# 180
Честити бебчета на Мира и КикиНики!!! Много съм щастлива от новините!

Колело - кара миналата година, но тази не сме открили още сезона.
На градина ходи, сутрин също трудно става, но съм се заредила с едни малки бонбонки и като й сложа един в ръчичката и веднага отваря очички и се усмихва.  Twisted Evil След това нямаме проблеми.
Преди месец и половина с Маги стигнахме до болница. Вирус с усложнения до пневмония. Но всичко е добре, когато свършва добре. Simple Smile
А Румена и Алина като поседи повече клекнала или седнала и се оплаква, че я болят колената. И аз се чудя, дали е нормално, та ще съм ти благодарна, ако споделиш мнението на ортопеда.
Страхотни снимки на Слави и на сестричката на Калоян видях!  Heart Eyes

# 181
  • Стара Загора
Са съжалявам да прочета за вас....но както казваш ти...всичко е добре когато свършва добре Hug
Ето доцент Георгиев отново в акция

# 182
  • Някъде в Европа...
Здравейте, мили момичета! Забравихме се, вината е изцяло моя  Embarassed

Честити рожби4ки на Мира и на Кики. Само да ви радват малките мишоци!
Толкова ми е радостно, като чета за втори бебчета и леко мъчно за мен самата и за Ради, но това е една друга тема....вече съм го преболедувала това..

за градината - Ради ходи с удоволствие,нямаме и проблем със ставането. Той много държи аз да го водя и често се налага да го оставям между 6.30 и 7ч. Но чуе ли сутрин, че ако не стане аз тръгвам и веднага скача  Simple Smile. Условията не са добри в градината, мирише на мухал, обзавеждането е старо, 35 деца са в група...но нямам друг избор, много ми е удобна тази градина, в квартала е...От госпожите съм доволна, аз нямам лични впечатления, но Ради си ги обича много, а това е най-важното.
за слушането - като цяло слуша. Най-голям пб ми е навън, изобщо не понася да общува с други деца посредством вещите си, Опитат ли се да пипната нещо негово, ги чака щипане, опитва се да удря,  плюе  Embarassed (дядо му има заслугата за това), вика им, че са лоши и да се махат. Карам се, пляскам го, но ефект няма... И ние след градинта до стъмване сме по люлките, изобщо не се прибираме вкъщи...
кг и см; хранене - малко над 14 кг сме и около 100-105 см. Тази пролет се поиздърпа на височина, но си е все така слабичък. добре че яде на градината, защото вкъщи вечер рядко хапва. Ако помните аз отдавна съм се отказала да му се моля да яде.
Колело - и ние взехме 16 цола гуми и колкото е дребен се справя учудващо добре. Тойй по-малко колело не е карал, имахме 12 цола, но не искаше да го кара...С новото е много доволен, леко го е страх да кара бързо, от което аз съм страшно доволна  Simple Smile
фимоза- главичката му се показва напълно и някъде около половин см и от ствола надолуг

Нищо ново около нас. Аз ходя на работа, той на градина,. Март месец ходихме пак до Германия при баща му. Ради много се впечатлява там от всичко. Дели нещата на Германия и България. Нямах никави пб с пътуванията. Той вече е така свикнал, даже в самолета ми викаше - "мамо, нали знаеш, като светне лампата и трябва да сложим коланите" Simple Smile.

Сега и двамата сме вкъщи, той е болен. Вече трети ден ми поддържа 38,5-39,5. Пие от вчера Суммамед. Забравила съм какво е да съм вкъщи дълго с него....ау  Embarassed, направо не мога да го издържам на моменти, то мрънкане, мрънкане...Иначе е все още така органически свързан с мен, вече съм загубила вяра, че някога това ще се промени. Спим заедно, заспива само ако ме е гушнал, като се събуди и ме няма- плаче Не се заиграва сам, аз трябва да участвам в игрите му..и честно това ме побърква - все едно си имам малко бебе вкъщи, което обаче си държи на своето  Twisted Evil. Малкото вечери, когато излизам го лъжем , че отивам на работа, иначе няма мърдане...Никой не ме обичал, само той и аз никого не съм обичала- само него (това са негови приказки) Tired, направо не знам да плача ли, да се смея ли.... Неговият свят съм аз, никой друг не му трябва...(родителите ми заминават тази събота на почивка и той днес сутринта ми вика - мамо, да отиват, да си останем самички, само двамата...така ми е най-хубаво  Confused)
Та такива работи около нас...

На всички много целувки и поздрави от нас..

P.C AAA i nie da si pokajem koleloto  Laughing  http://airradi.snimka.bg/baby/radi-prolet-2010g.502489.18795689

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 20:56 от AIR

# 183
  • Стара Загора
Аааа не ви виждаме колелотоооо Mr. Green Опитах се да оправя картинката обаче ми дава грешен адрес

# 184
честита сестричка Ивайла  на Калоянчо и братче Габриел на Белла !
здраве , здраве и пак здраве за всички дечица , същото и за майките им + яки нерви и повечко непукизъм Laughing!

еспешъли за дбс : честито за новото жилище !  бъдете все така задружно и хармонично семейство вече в собствен дом  Heart Eyes!

мен ме знаете ,така беше и след като родих Васил - първите месеци неуспявам да огрея навсякъде . то хем от хубаво , хем от нетолкова хубаво . първото заради децата , второто заради останалите в дома - сещайте се Wink Crazy.

пък имам време за писане , заради добрината на един комшия , дето ми услужи с няква джаджа на глобул та имам нет в болницата , и като не съм у дома да блъскам по 100 задачи - имам и време да дращя из форума .
чета колко боледуват дечицата , които са на ДГ  , аз обаче мисля ,че Вася добре се справя . за изминалата зима 2 пъти имаше кашлица със "свиркане" - 2 пъти у дома на инхалации с вентолин, температура не е вдигал ни веднъж пу ,пу ! но  имаше няколко хреми , заради които сама го спирах от ДГ  , за  3-5 дни . кой беше писал за Виброцил newsm78 , аз ефект от капки за нос засега не съм видяла , а сме капали много , само антибиотичните действат безотказно - тобрекс и едни др. /забравих им името/.
мики м , ме светна на номера със запушването на едната ноздра и издухването на носа - горе-долу понаучихме диването . иначе що физ. р-р е изпил .... , но вече не ръгам в носа , че се обърква кога да шмърка , кога да издухва .

на 7-ми ни приеха с Емил в детска пулмология , свиркането се чуваше и с просто ухо . изписаха ни миналия четвъртък , в събота чух едно прокашляне и изтръпнах .... и така приеха ни отново в сряда . една ужасна нощ - урбазон , инхалации на 4 часа и кислород  - на сутринта се беше влошил - беж в интензивното . тъкмо от там сега ви пиша.
все още съм "на тръни ".

отново отварям въпроса за хремите !!! чудя се що за доктори са това?!?!?! тая хрема Емко я влачи повече от 20 дни ....  изприщих се да им обръщам внимание ... да съм промивала с физ. р-р .
за седмица Емил е "изпил" повече от половин банка - нулев ефект , ако не броим това , че започва страшно хърхорене , гъргорене и давене , което продължава даже с часове  !
купихме бейби-вак - помпата към прахосмукачка - не било добре да се използва - направо ми забраниха всъщност . а нямате идея колко "материал" успявам да изсмуча с нея !!!

темата обаче е за октомрийчетата ни , затова се отчитам за Васил . много , ама мноооого ми е драго ,че не единствения маймун , още повече , че и момичета диви като него имало /зеле Wink/!
бен тен и бакуганите са минало/засега/ , от 2 месеца отново фаворит е спайдърмен . има случаи когато не водя битки , даже и опити неправя - обилча си костюма върху дрехите , слага маската и тъй си миткаме по Софийските улици . научил се е да се бие - преди се оставяше и само пищеше . кажете ми сега как да реагирам ?! ни да го насърчавам ,ни пък да го оставя все да е бития  Thinking.    
играчките си дава , понякога е необходимо да го убеждавам " той ти е приятелче , даваш я само назаем , виж ти как вземаш играчки от др. деца ....." и т.н. не е стиснат , но пък ако някой дърпа от него и опитва насила - отбранява си собствеността тихо и решително .
ревност и досега не проявява към брат си , макар понякога да ми се струва ,че го наблюдава с нетолкова любвеобилен поглед .
най-странното - помните писах ,че 2 седмици не беше питал за мен , докато раждах . сега пак се събра доста време да сме разделени /неискам да го водят на свиждане в болницата да не се зарази и той/ , пак ни дума за мен или брат му . даже вчера още щом подал глава от ДГ казал на баща си " моля те , нали ще ме заведеш у баба , а не у дома !" . вярно ,там го глезят 5 човека и правят всичките ми опити да го възпитам на пух и прах .... но все-пак тази история започва да ми изглежда твърде ненормална !

още исках да пиша - ще е в отделен пост . такава съм си - много  словоизлиятелна  Mr. Green!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 12:20 от oska

# 185
  • Стара Загора
Честит имен ден на Ели  bouquet
Осееее ти се появи бе жена Hug Покажи някоя снимка да видим децата, че им забравихме лицата Crossing Arms Съжалявам да чуя, че сте били с Емил в болницата...но важното е да се стабилизирате Hug
На нас Бен Тен, зайчето Бъни, Том и Джери са ни любимците.

# 186
  • Някъде в Европа...
Уххх, с вирусна пневмония сме  Cry (пак). От утре почваме инжекции, дано нямам сериозни проблеми с поставянето им...

# 187
  • Стара Загора
Уххх, с вирусна пневмония сме  Cry (пак). От утре почваме инжекции, дано нямам сериозни проблеми с поставянето им...
Бързо да се оправя малчо Hug Heart Eyes На теб сили Heart Eyes

# 188
Честит имен ден Ели много щастие и хубави мигове ви желая..  bouquet
АИР мила бързо оздравяваме миличка.. PeaceМного е сладък Ради.. Peace Hug
Херич ама много сте готини и вие бре...голям мъж е вече Слави.  bouquet
Оска направо мила ти се чудя как се справяш.Браво майка герой си ти за мен.. Hug  bouquetДа са ти живи и здрави юнаците.
Са съжалява за това че сте били и вие в болница ноо важното е че всичко е зад гърба ви вече.Успех Hug
Аз днес искам да почерпя понеже малката навърши своята първа месечинка..[/size]

# 189
  • Стара Загора
Честита ви месечинка Мира Hug Heart Eyes
Готин, готин Слави ама както казва баща му - колкото е хубав толкова е и проклет Mr. Green Ей на сега...ще отиваме на детски РД..обърнал е къщата с главата на долу...всичките играчки и инвентар в къщата са на пода...отказва да ги прибира...обръзнало му било да подрежда Twisted Evil а да пръска не Crossing Arms Crazy Постоянно ми се оправдава...той милия никога не е виновен...обаче не на мен тези Mr. Green

# 190
mira sm, честита месечинка на малката госпожица! baloni
Много съжалявам да прочета за толкова болни дечица.........но и ние сме в тези редици. Напоследък много ни се събра....От един месец Габи има проблеми с коремчето. Няма разстройство, няма понвръщане, само я боли...докторите казаха възпаление на червата вследствие на вирус...Но това е от един месец! Слава Богу вече е по-добре! Praynig  Но сега пък се разболя - вис. Т - до 39,8, кашля лошо, док. чува хрипове. На Zinnat сме. 10 дни...направо ще й се разкаже играта и на коремчето и като цяло от тоя АБ, но няма начин... Cry
Дано се оправят бързо всички болни дечица, а на здравите - още здраве и много игри! Hug

# 191
Аир-че , пак ? тази година е карал още една ли ?
Са , най-често вирусите до там водят . поне Маги е по-големичка !
Мики м , ето защо се загубихте вие ! на Емил давам също зинат – 125/5 каквото и да значи , но никой не е споменавал прием 10 дни – множко ми се виждат .

Когато предписаха на Емко зинат , разпитахме де що познати докторя имаме – общо взето вс. Смятат ,че за белодробна инфекция е най-добър .
На който са изписали – да пие . друг път ще разправям , че сега не смея , но от много саманадеяност е възможно сама да съм докорала Ем пак до болница .

Чудно ми е и ако имате желание споделете как лекувате пневмониите или бронхиолитите /бронхитите / незнам на тази възраст вече как ги водят !

Първото , което са предписвали на моите деца е вентолин – справяла съм се само с него поне 3-4 пъти в къщи . АБ веднъж на Васил – за интерстециална пневмония с температура  и сега веднъж на Емил – при повторната инфекция , без температура ,но със силно „свиркане”.

При прием в болница – ветнолин – то е ясно
Урбазон- метилпреднизолон /едно и също е / венозно от 2инжекции до …. Да видим колко пъти ще му се съберат на Емко , според силата на спазъма  .

В болницата обикновено стартират с инхалации с вентолин на 4 часа , когато ги разредят на 6 –  е преди изписване , после в епикризата препоръчват удома примерно 2 дни по 2 инх. На ден .

При силен спазъм мерят с апарат сатурацията – кислорода в кръвта . при 95-96 – няма проблем . Емилски го сложиха на кислород при сатурация 89-90 . то всъщност и пулса се мери но не си направих труда да запомня колко беше .

Туй-то !
Пак да си кажа –стигне ли се до свиркащи гърди  аз вяра на разните му там капки за нос и сиропи против кашлица нямам .
Стандартните вит С и калциев глюконат може и да помогнат , но няма как само с тях да се лекува дете със спазъм .

Пропуснах – ако се лекува в къщи – често , често слушане на гърдите – по мое мнение – вс. Ден най-добре .

# 192
  • Някъде в Европа...
оска, тази година не, но предните 2 -да. Това му е 3 пневмония...

На първата му биха Амикацин, на втората - Терцеф, сега пак сме на инжекции Терцеф. Много били болезнени, бият се мускулно в крачето... В болница не сме влизали. В4ера искаха да ни приемат, днес докторът , който му постави инжекцията, и той настоя, но аз отказвам категорично. НИто вече имаме темп, започна да поисква да се храни (днес сме на 2 от големите пони4ки и половин краставица, но все е нещо), смятам, че влезем ли в болница ще върнем назад, отделно където ще му повлияе зле и на психиката. А се касае и за болницата в В. Търново, все пак Twisted Evil

# 193
АIR,  какво искаш да кажеш с това :
А се касае и за болницата в В. Търново, все пак Twisted Evil
Мисля, че където и да си в болница е кофти....Макар че има места , където не изглежда отчайващо поне от към обстановка...но ако трябва да избираш между компетентност  и добри специалисти и между добри условия май няма много какво да мислиш...
 Като гледам вие какво ядете, май трябва да съм по отстъпчива с Габи, поне докато е болничка и да й давам каквото иска newsm78. Аз все настоявам да яде супи, плодове, да пие чай /вече едвам го гледа Sick/
 oska, 125/5 означава 125 mgr на 5 ml. ние вече сме на 250/5... но дозата ни е 4ml. На нас не са ни казвали за болница, док  каза, че чува хрипове...и 10 дни АБ!?! Преди време като имахме проблеми с ушенцата /отити/ също пихме 10 дни АБ. oska, писала съм ти на лични, че да не дотягам с нашето боледуване.

Момичета, я кажете как изкарвате празничните дни? Искаме снимки... Heart Eyes че поне така да ги усетим, като сме само вкъщи....
Приятен ден!

# 194
Херич ! ЧРД , какво ,какво да ти пожелая  newsm78, като гледам най-важните неща си ги имаш , ами ще взема да пожелая на Слави братче и сестриче , даже му ги пожелавам заедно да са   Laughing, да отметне наведнъж майка му тази задача !
Изобщо не се съмнявам , че купона ще е шумен ,угоителен и напоителен ! да получиш най-страхотните подаръци и да се поФалиш после тук!

Общи условия

Активация на акаунт