Октомври 2006

• 74 304
  • 588
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде в Европа...
АIR,  какво искаш да кажеш с това :
А се касае и за болницата в В. Търново, все пак Twisted Evil
Мисля, че където и да си в болница е кофти....Макар че има места , където не изглежда отчайващо поне от към обстановка...но ако трябва да избираш между компетентност  и добри специалисти и между добри условия май няма много какво да мислиш...
 Като гледам вие какво ядете, май трябва да съм по отстъпчива с Габи, поне докато е болничка и да й давам каквото иска newsm78. Аз все настоявам да яде супи, плодове, да пие чай /вече едвам го гледа Sick/

Ooo, Miki,  въобще не говорех за битовите условия, а за компететността на докторите...Не знам вси4ко е субективно за отделния доктор, но общото ми впечатление, след преместването ни от Пловдив във В. Т., е, че тук са с доста по-закостеняло мислене и прилагат доста по-стари методи...Това имах впредвид - че едва ли ще се положат добри и адекватни грижи в болницата...
Относно яденето - много отдавна съм спряла да настоявам Ради да яде определени неща..Той винаги е ял по-малко и за мен важното беше и е просто да му влезе нещо в коремчето. Добре че ходи на градина, та там да яде готвено. Ако искаш ми вярвай в събота и неделя я караме само на пица, поничка и някой крем, рибни хапки и кюфтета (това са нещата , в който съм почти сигурна, че ако му предложа, няма да откаже)... Сега съм се видяла в чудо какво ще го правя тези дни, докато е болен...Просто не ще да яде и това е... Оставяла съм го гладен умишлено, да видя после ако му предложа супа ще хапне ли, е, не хапва. А болен ли е, наистина не го закачам...общо взето гледам да пийва вода и толкова... След като видях, че в Гърция изкара 20 дни само на сок (наистина беше така) и не умря  Twisted Evil, значи нищо не може да му стане на моето дете ако не яде... Simple Smile (това в кръга на шегата)
За протокола- днес е приел това: сутринта половин чаша айран, на обед - 1 чаша мляко с ориз и малко сок, следобед половин малък шоколад и  1 ч.мляко с ориз(като нея я давах на люлките, за да е залисан с нещо Embarassed), после малко ябълка, вечерта 2/3 парче пица и понеже имахме гости - луканка 5-6 парчета, малко кашкавал и около половин варено яйце (добре че бяха гостите, да си дръпне нещо от масата) и 2-3 чаши сок. Ааа и шам фъстък яде. Оооо, днес определено съм доволна  Twisted Evil

Херка, още поне три пъти по толкова години да можеш да празнуваш щуро рождения си ден, заобиколена от любимите си хора и верните си приятели! Наздраве!

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 23:30 от AIR

# 196

(това са нещата , в който съм почти сигурна, че ако му предложа, няма да откаже)...

Хе хе , добре казано ! и при Васил е така в повечето случаи !
Преди като го тъпчех , той някак си сдъвкваше и складираше в стомаха , ли в гърлото ли , но устата му уж празна а аз продължавам да давам , докато в един момент ….започваше едно пънене и давене , ужано – колко пъти съм си мислила ,че ще се задуши и повръщаше всичко .
Изработих др. метод – давам , и повтарям –дъвчи , дъвчи , после го карам да отвори уста и чак като видя ,че е преглътнал , подавам следващата хапка .
Е , пак ме надхитри -складира в бузите като хамстер, когато и да го накарам да отвори уста – все е пълна , съответно аз немога да подам следващата лъжица !

Василовите "почти" - кюфте , яйце , балканка /луканка/ , сладкарска сметана - флакон , сух хляб - не намазан , без нищо отгоре - иначе не ще ,скумрия на скара , сладолед .

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 14:33 от oska

# 197
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХЕРА НА ПАТЕРИЦИ.. Hug
Честит и 24-ти май мамчета желая на всички да са живи и здрави  Hug  bouquet
АИР-че като говорим за злояди...да взема да се включа и аз с моито чирозче Mr. Green.Ама то тва нашто е отдавна така че аз съм се прежалила и вече хич не си го слагам на сърцето квот изяде това е...Някой път ядем повече но понякога сме и ние така като вас. ooooh!Няма да си казвам колко кила е понеже ме е срам. Whistling
Но важното е че не ми е боледувал много и като че ли почна да си изгражда някаква имунна защита, щото за сега сме сополиви само и няква кашлица Praynigдано ми е все такъв де..
Абе момичета къде наистина се загубихте всички.Е аз ся съм си вкъщи и давам акъл...пък като работех ела ме виж не се сещам за форума. Mr. Green

# 198
Тююх оттървала съм намалението мода да пие и да черпи приятелите, а във форума да си правим каквото ни душа иска  Mr. Green
Херка, много здраве и сбъднати метчи   bouquet Heart Eyes

Като сте отворили дума за яденето, моето дете не е от най-ящните, но за сметка на това подбира храната. Оставила съм го да яде каквото иска, защото обикновено подбира качествената храна някак си инстинкта му е още жив.
Вечер си търси салатка или таратор, добре че се хванахме за зелено, че зимата в чудо се виждах каква салата да му давам ooooh!
Плодове яде, не мога да се оплача..
Има си и някои типично детски залитания - бонбони фуре, бисквити, вафла (благодарение на съседката консумира 1 път в месеца)..
Естествено се поднася и по вкуса на другарчетата в ДГ. В петък имало кисело мляко с банан, у нас яде и ушите му пращят, обаче елате да видите децата като не яли, той ял малко и се отказал. Вечерта докладва "Имаше вкусна закуска, обаче и аз не ядох"

Е явно шия от туршия и салатка не става, тъкмо окръглихме 15 кг  bowuu, за здравето не мога да се оплача. Лекуваме се с хомеопатия октомври 2009, и сметнах, че ми излиза по-евтино и по-нетравмиращо за детето. Знае спира да яде и пие, когато ще даваме лекарства, чинно ги приема и после пак пита преди да яде или пие дали е "минало лекарството"  Mr. Green

# 199
да бе Мира , глей ся новообебилите се какъв лаф ще му дръпнем . щото безработни , не за друго .. hahaha
а как се изразява ревността на Калоянчик ?

поисках си безжичен интернет за ЧРД-то . казаха ми "утре"....... явно ще чакам Годо да ми го донесе . така че като спра да пиша често , да знаете - на добре е - здрав е Емко и сме си у дома .

току що се обаждам по телефона и питам Васил „искаш ли да ме видиш” а той : „искам , но сега излизам с баба , дядо и татко да играя навън , така-че да предположим ,че съм зает !”

изобщо за да говори с мен , наоколо суфлират цялата му  таткова рода „ питай , питай как е брат ти „
това се сети да попита :„мамо пораснал ли е Емо?”   Беше много разочарован като му казах , че още е бебе .
малко ми е мъчно ,че така лесно се приспособява и не му липсвам .
и аз като  AIR си мислех ,че синът ми ще е по-привързан към мен .

AIR , чудя се доколко сме отговорни какви са! май си имат закодирани характери още преди да се родят .

коте , верно - няма какво да се оплакваш ! Васил подбира основно вредни храни . и той е около 15кг.

намислила съм да ви питам нещо за хомеопатията , ама айде друг път !

# 200
  • Стара Загора
Благодаря много за пожелания...и все пак оживях след купона снощи Mr. Green
За яденето - яде всичко..не е претенциозен. Но преди ядене като се набуха със сок полудявам. Има днив които нищо не яде..ако ще...чорапите не му падат от слаботия като виждате Crossing Arms Общо взето яде когато си иска и колкото иска. Яде доста плодове...което разбира се ме радва много.
Аз нещо ония ден се правех на жена...ходих цял ден по къс ръкав - умрях от студ и сега резултата е хрема и гърло Twisted Evil

П.П много се радвам че темата се пораздвижи Heart Eyes

# 201
  • Варна
Хайде пък сега , ще се делим на новообебили се и старо такива  Mr. Green Аз пък откак почнах работа и съответно мога да си седя спокойно час-два пред компа и следя редовно темичката .
Митко яде общо взето всичко . Плодове яде , за това няма проблем , освен като забравя да предложа . С брат си много обичат череши и ягоди . Иначе обича пържолки като баща си , въпреки че напоследък не виждам ентусиазма , с който преди ги омиташе . Да не казвам голяма дума , но сега се храни много добре , не водим по 2часови преговори над чинията . Може би и градината си оказва влияние . То там с тия порции милото остава съвсем гладно и вечер си наваксва .

# 202
Здравейте, съжалявам, че толкова много деце са болни. Надявам се вече да им минава и да тичат навън (е които вече могат на собствен ход. Другите просто да ги разхождат).

Гледам че обсъждате яденето. Да се включа и аз. Борислав никога не е бил злояд - има на кого да прилича в плюскането , а  и нямам никакви нерви да моля з аядене. Яде общо взето каквото си поиска - като каже риба (разбирай консерва) си я изяжда цялата, иначе готвена може и да откаже. Яде много кисело мляко - чак на моменти се притеснявам къде го събира - способен е да изяде една кофичка навеждъж. Лекарката беше казала, че е много за порция, но не виждам как да му го взема. Иначе има периоди, когато не яде. Така и не разбрах кога настъпват - никаква цикличност не виждам в тях. Като цяло яде плодове. Сутрин преди градина пие сок от портокал, като го вземам нося банан или ябълка. В общия случай си ги изяжда. Обича череши, уж и ягоди. От 2-3 дена ходи синьо-виолетов по лицето и до лактите от череши. Яденето им е грозна гледка, но щом му се услажда, да се маже.  Мерките му са около 100 см и 16,5 кг.

Са, водих го на ортопед. Разгледа го човека, нещо огъва по краката и каза, че му няма нищо. Явно е от схващане като поседи неподвижен и сгънат по-дълго. Най-често плаче на гърнето като се заседи. То наистна е ниско, а той не се сеща да стане, че гледа филмче. Каза че свода на стъпалото се оформял докъм 14-15 тодишна възраст. И обувките трябва да се със стабилна пета и огъващо се ходило - да са удобни.

Започнах да го водя на плуване - по веднъж в седмицата . Миналата година установих, че напълно си е загубил инстинкта да плува и сега дано го понаучат. Подозирам, че дезинфектантите в басейна много добре му повлияват хремата - чудесните ясленски сополи намаляха осезаемо.

И накрая да питам - има ли и други дето още спят с памперс като моя? Тежък сън, тежък - рядко успява да се събуди, за да пишка.

Лек ден на всички и да сте здрави.

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 12:20 от Румена

# 203
  • Някъде в Европа...
И накрая да питам - има ли и други дето още спят с памперс като моя? Тежък сън, тежък - рядко успява да се събуди, за да пишка.

Руми, ние отдавна -отдавна сме без памперс, но не затова пиша, а да ти кажа, че РАди никога не е ставал да пиша през нощта, никога...Не сме имали и нощни напикавания без памперс...просто като го махнах (беше на 1,9г) на сутинта като се събуди беше сух и така си продължи...някак си разбра, че не трябва да пишка вечер...не знам как стана...Но предполагам, че сега ще ти е много трудно, защото тогава бяхме малки още и не беше свикнал...знам ли..
Успех, най-искрено ти го желая!  Peace

# 204
  • Откъм Варната

И Митака не се буди да пикае, но ако го вдигна посред нощ и се изпикава и пак си заспива, но сам да стане не знам дали скоро ще се случи, ако не се събудя да го изпикая си се напикава и си продължава да си спи спокойно Sad

# 205
Пак аз.. Mr. Green
А Любопитка хич не сме се деляли нии.. Mr. Green Hug
Оска за Калоян какво да кажа..В началото все при бебето висеше иска да го гушка да го целува и такива глезения.После като видя че всикчи му се кефят и го милват,целуват повече от колкото него и почна да се присламчва и той.. Mr. Green.Но това е нищо най-лошото е че започна да се лигави повече и да не иска да изпълнява.АМА СТАНА ИСТИНСКО БЕБЕ НА МОМЕНТи #Cussing outНаправо ми иде ...Карам му се и че постоянно крещи точно в моментите, в които го приспивам бебока и айде пак наново.Знам че не постъпвам правилно към него и сега се стремя да се поправя.Абе цирк.Ноо в общи линии ми е добър батко. Peace Hug
Руми малкия и той си казва като му се пишка нощно време.Става и си върши работата.Успех и от мен.Мисля че ще отмине смного бързо.  bouquet
Опс отивам че ревна малката.. #Crazy

# 206
Привет на всички,че нещо не съм се отчитала EmbarassedТака ме е завъртяла въртележката,че ако има и сибирски нощи ще да е добре Grinning ,особенно от как почнах пак работа /нали бях съкратена /,то пък късмет ли е пак ме върнаха на старата ми работа.....
Ние пак сме болни-с ангина ,писна от болести зиме и пролет,че и лято ще да хванем.....,но този път загуби и апетит милата ми ,иаче си е яшна и не се отказва от нищо,особенно детската градина така и е урадисала Wink,хапва си ,спи си и най- важното слуша и много и се играе,докато зимата искаше да я вземам първа сега все да е по късно и пак съм ходила рано..

Румена защо не слагаш памперс пелина/чаршафче/,може да осети че няма какво да му топли на дупето Wink
хайде лек ден ,че да взема малко да почета ,че имам тест днес....
  love001  Nature Sunny ден

# 207
Руми, сега като се стопли го мятъш големия мъжага по гащи да спи. Аз ставах поняколко пъти на нощ да го проверявам дали е напикан. Имаше период направо си знаех в 2 часа посред нощ с дрехите за преобличане.
После изведнъж спря. Сега ако е прекалил с водата става към 4-ри вдига баща си  Mr. Green да пикаят и пак си ляга.
Последно се напика преди 2-3 седмици, че пресуши 2 кг диня за една вечер и се напишка в 1:30, явно тогава още съня му е дълбок и не се усеща.

Аз да се пофаля - детето е на гости при бабите. Вчера заявил на свеки - "Бабо, аз при теб много ще стоя, защото съм ваканция" smile3560 както мама го е учила
По цял ден ходи на двора при майка ми, отказал ядене, 48 часа лунувал на ягоди, череши и краставици..Обаче вчера като отишъл при свекърва ми и казал "Бабо, аз казах на баба Геви, че не съм гладен, обаче сега май нещо съм гладен"
Да му се радват, а аз да се порадвам на баща му , той на мен и двамата да се отдадем на културен живот.. Снощи ходихме на кино, на 3 -ти на концерт ще ходим живот и здраве newsm53

# 208
Ехххх, Коте, благородно ти завиждам............. Mr. Green На мен, не че няма кой да ми помага, ама още не съм оставяла Габи дори за през нощта при нашите... Thinking
Хайде радвайте се на ергенския живот и събирайте сили за после.... Mr. Green Hug

# 209
  • Стара Загора
Коте къде е тази твоята свеки бе....поема ли още едно? Mr. Green

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 20:21 от Хера

Общи условия

Активация на акаунт