Октомври 2006

• 74 337
  • 588
  •   1
Отговори
# 390
Да се включа и аз,че Мира засегна актуална тема за нас.
Моя го водих на логопед,че не може добре да говори-бърка словореда и ред други неща,но иначе не му млъкват устата.
Когато го водих на логопеда той ми каза,че на тази възраст трябва да може да преразказва и да рисува къща(това бяха нещата ,който ние не можем да правим и за това ги запомних Crazy),но пък напр. може да брои до 100 без проблем и азбуката я знае от 3,5г.Другото което каза,че  държанието му е на по-малко дете и да го водя на психолог.
Той верно обича да се глези много и да се гушка ама не можем да спрем с мъжа ми да не го мачкаме вече Heart Eyes
Та сега съм записала час за известен(за това часа ни е за 3 май Tired) детски психолог и ще видя какво ще кажат.
Сега когато започна да ходи по-честно на градина започна да преразказва и рисува къщи Grinning
Преразказите са му много смешни  и показва с ръце когато не може да каже нещо.
И се чудя дали въобще да го водя.

ПП.Сега като си прочетох поста все едно детето е малоумно(ужас).Просто не говори добре и мен това ме мъчи отдавна.

# 391
  • Стара Загора
Слави не търпи приказки...но филмчето може да го разкаже - горе-долу де...Той пък е много емоционален и често мисълта му препуска преди говора и тогава започна да жестикулира Mr. Green
И не млъква...не млъква бе хора...като мелница е ooooh! КАтостане сутрин..та докато легне вечел и с баща му вече ни пушат главите.

# 392
И Михаил разказва на поразия, обаче мисълта тече по-бързо от думите ( чак да се чудиш ква е тая бърза мисъл, щото устата не млъква)  и започва да запецва на моменти. Сега го уча първо да си състави изречението на ум и после да го изрече, но успеха е 0-лев.

За спането в отделно легло предполагам, че ще спи, но спалнята ни е малка и няма място и за легло, а и той кошарата я отказа още на 2 год. Имаше период спеше сам в детската, сега е накакъв страх.
Иначе за да е равноправно всичко той изтъква следния режим - Мамо, ти ще спиш един ден с мен,  един ден с тати и един ден сама да видиш, че не е хубаво  Mr. Green

# 393
Таси не мисля че трябва толкова да се паникъосваш.И нашия бърка често родовете(тя, той) и понякога изречението му е някакво такова объркано но вече спрях и аз да се притеснявам понеже му трябва още време за да си свърже по-добре мисълта.Иначе и на мен това ми е болна тема и все сме мислели какво можем да подобрим.А той си ходи на логопед и сега понеже не произнася добре някои звъци.И мисля че това даже е наложащо отколкото да ме е срам PeaceАз започнах да разказвам 1 приказка няколко поредни дни и после забелязвам голям напредък в него когато се опитва да ми я пресъздаде.Просто трябва търпение и много работа.Вадя и някой задачки от един сайт и така постоянно гледам да се занимаваме с нещо.Няма да казвам как го мързи нооо мен това не ме грее много. Mr. GreenМи това и аз си казах болката. ooooh! Heart Eyes

# 394
Логопеда отказа да работи с него,защото той изобщо не и обръща внимание,а камоли нещо да го учи и занимава.
Чесно казано при него напредъка му когато ходи на градина,но ей го на сега пак е в нас от седмица и половина.
Спокойна съм,но като гледам другите как говорят... Rolling Eyes

Спеше си на леглото,но откакто му махнах решетката и започна да идва при нас. Close

# 395
  • Стара Загора
А моето постянно бърка - днес, вчера, утре, снощи и т.н Сякаш се бърка във времето. На логопед мислех да го водя...една приятелка е такава и познава Слави. АЗ защото се бях шашнала, че казва като мен френско Р. Тя каза, че е още рано.
Да брои може но до 20...товаму е капацитета...азбуката незнае...абе Таси не се притеснявай Heart Eyes

# 396
Има няма година не съм писала....  Mr. Green
Йоанна също прави среднощни набези при нас... Тя спи в нейната си стая, но като стане 3-4 часа през нощта иде и ляга на канапето, че и одеалце си иска... Страх я било от кошмарите... По случая купихме воден пистолет, с който ги убива и капан за сънища...
С говоренето, ако произвеждаше електричество като говори, нямаше да плащаме по 250 лв за ток.  Laughing
Влиза си в някакви нейни филми, говори на някакви въображаеми приятели, кара им се... Въобще - интересно е при нас...
За рисуването - еми... не е художник детето...  Simple Smile

# 397
tasi, наистина в ДГ изглаждат много от нещата. Ние имаме открити дни, когато можеш да влезеш по всяко време. Едно от нещата във втора група е - госпожата чете приказка и след това задава въпроси по съдържанието и децата трябва да отговарят с цели изречения.
Може да пробваш това, по-лесно е отколкото да ти разкаже цяла приказка или филмче. Аз обикновено се правя, че не знам кой- кой е и какво прави и Михаил ми разказва неусетно. За да му водя мисълта (пък и за да я схвана  Mr. Green) задавам допълнителни въпроси

В нашата група има момиченце, което ходи на логопед. Мнението на логопеда дори е, че е рано трябва да имат навършени 5- 5,5 г за да се работи. За някои думи и Мишо върти букви или срички, но не е болка за умиране, то колко възрастни има пишат пОРтокол   bouquet

А за рисуването - основно занимание, сега ми е извадил душата за пчеличка как се рисува.
Пластелини и лепене също много обича. Още като учиха фигурите се беше вманиачил какво може да се прави с тях и взех едни шаблони на Хемус с основни фигури. Показах само веднъж как от квадрат и триъгълник става къща и след това рисуваше къщи безброй.

# 398
  • Стара Загора

С говоренето, ако произвеждаше електричество като говори, нямаше да плащаме по 250 лв за ток.  Laughing
АЗ и на комшиите кях да продавам ток Mr. Green
Слави най много се занимава с оцветяване и строители. Понякога и той като Йо си говори сам и кара количките и бръмчи там....доста живописно Crazy

# 399
http://www.youtube.com/watch?v=BKwSUduGbtc&feature=youtu.be
Момичета нека всеки ,който има възможност помогне !Няма време!

# 400
http://www.youtube.com/watch?v=BKwSUduGbtc&feature=youtu.be
Момичета нека всеки ,който има възможност помогне !Няма време!
Разбира се че ще пратя sms- това е най-малкото, което може да се направи.Дано се оправи малката душичка.!!! Praynig Praynig Praynig

# 401
  • Стара Загора
И аз пратих смс  Hug

# 402
ще изпратя смс , но ще гледам когато преценя , че мога да го понеса .

да сте живи всички !!!
все се притеснявам ,че Васил е някаква нова порода , пък те и другите дяца били като него .
същата работа - мели , мели , че и бързо , едвам отграничавам отделните думи .
и е за логопед , но не съм се разбързала още.
Хера , и той е с френско "р".
също и за психолог - има моменти в които немога да се справя с него . сигурна съм ,че има чалъм само някой да ми подскаже . така де , психолога повече е нужен на мен .

не споделя . случват се някакви неща , които очевидно много го притесняват , но не намирам начин да изкопча достоверна информация от него .

облича се мнооооого бавно , и аз като Мира подканям по сто пъти , така се и храни .

рисува много особени рисунки . може да видите някои от тях във ФБ http://www.facebook.com/photo.php?fbid=182228978479921&set=a … .100000784603838#!/photo.php?fbid=114304381977258&set=a.100160306724999.306.100001930891035&type=1&theater, но ще кача и тук.
до януари оцветяваше прилежно и в контурите , сега драска безобразно .

манията по колите отшумя още когато беше на 2 и половина . после бакугани , бен тен , сега е  Спайдърмен и динозаври . аман от тия гадини . знае ги всички по породи и може да разкаже историята на земята (мноооого пъти Close) .
чудя се как да му пробутам Франклин (иска ми се да живея в света на Франкин - много ми е любим ) , обаче - не . гледа приоритетно научно-популярни филми , иска да му чета такива книги .....а хич не обичам .

ако има други ,които проявяват интерес - гледа едни дискове на ВВС , продават се почти навсякъде . напр. "маймуна " , "човешката машина" и т.н  .повечето са дублирани .

Хера , сърбяха ме ръчичкита да пиша , че ще си дойда в Ст Загора за празниците . знам  си аз че с деца трудно се правят планове .
Емил направи пневмония . днес ни изписаха . пътуването се отлага.
исках да те видя с големия корем . но Ж и З , като дойда ще ми покажеш бретчето на Слави (който е невероятен хубавец Peace).

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 19:53 от oska

# 403
всеки път Васи ми показва някакви неразгадаеми драсканици , но знам ,че винаги има разумно обяснение и го очаквам с голям интерес .
на рисунките , естествено записвам кое какво е , иначе ще забравя и пак няма да мога да реша ребуса.
също така винаги има цяла история и никоя чертичка не е случайна.
качвам някои неща , ще ги описвам в движение .
http://oskaaa.snimka.bg/children/vasil-risuva.586749

# 404
леле,много са странни рисунките наистина Laughing
''капитан се хванал здраво''Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт