Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 489
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
И Ема не иска залъгалки. Играе си с тях и ги дъвче, но не ги засмуква. Заспиваме или на гърда или сама в кошарата, но по-често още докато суче.
Искам да попитам някоя от вас дава ли чайчета и какви са подходящи за тази възраст.

# 346
Нем,мерси за кафето Hug
За профилактиката съм с две ръце и още толкова крака, но тук става въпрос според мен за нещо съвсем друго Crazy

А, пак заповядай, Сиске. Само ти ме разбра де. Което не ме учудва, що ли?!
Не става дума за профилактиката като цяло. Водя си децата редовно,
интересувам се не само от мерки и теглилки. Треперя на всеки сопол.

Но темата е за хемоглобина. Много я "обичам" тая тема. Една от любимите ми е.  Mr. Green

Усърдно търся с лупа отговора на въпроса "Що се гледат референтните стойности
за възрастни с долна граница 120, а не за бебета?"....Уф.  Wink Повтарям се, знам.

zaiobaio не го приемам лично, споко. Опитвам се да провокирам.  Wink

От листовката на Малтофера: ароматизатор, метилхидроксибензоат, пропилхидроксибензоат, етанол, сорбитол, захароза,  Sick

# 347
Бях решила да напиша точно какво мисля по обсъжданите теми, но май е по-добре да си замълча.Не виждам смисъл така или иначе, само ще си хабя мастилото Mr. Green
Но няма да си замълча по темата пусната от Росита за 6 годишното кърмаче!Мисля да пиша там с пожелание да продължат в същия дух до абитюренския бал на девойката!Виждала съм много майки, изкукали на някаква тема, ама тая просто изби рибата! Crazy

# 348
  • София
Първо благодаря за честитките за придобивката!  Simple Smile
После по актуалните теми. Аз (някак типично за мен) съм съгласна горе-долу с всички  Crazy Хем ми се ще да съм непукист като Кати, а да не ме тресе в тежка форма "националната хипохондрия" (Тилиата hahaha), хем не става и все гледам и аз стойности, търся инфо и заливам педиатърката с въпроси, които ́и се виждат странни... Ще ми се наистина лекарите да не оказват психически натиск върху майките, а от друга страна, ако ми кажат "споко, няма нищо", се чудя дали е така...
И като чета, май нищо не съм казала.  Crazy
А по темата за 6-годишното кърмаче... И на мен ми се струва, че малко далеч са отишли нещата, но аз преди мислех за нормално да се кърми до около годинка, а в последно време и като чета разни материали, съм вдигнала летвата на около 2...  Simple Smile Та, дай Боже да зависи от мен, знам ли след време докога ще ми се вижда редна тази дейност...  Wink
Бобито, разбирам те за треската, и аз съм с нея  Simple Smile Днес съвсем го ударих през просото и му дадох оризова каша, с малко кърма. Изненадвашо я глътна, макар и с отегчена физиономия тип "Омръзнахте ми вече, ама айде, нали съм възпитан".
И нашият юнак в последно време се буди доста често нощем, че и трудно заспива... Чудя се и аз дали са зъби...
За отлепената плацента - и аз бях така, само че в 6-7г.с., когато още няма плацента де. Дуфастон и Но-шпа и повече лежане и готово!

# 349
Здравейте майчета.Да се запиша и аз да ви следя,че нещо в последно време много му изтървам края.Сега се връщам да чета за да съм в час.По-късно пак ще се включа.
При нас днес се сипе страшно хубав сняг.Вали кротичко и си трупа.Ето една от снимките на Ради при среща с първия сняг.
Лека и спокойна вечер.

# 350
  • София/Варна
Стели, малкият ти е одрал кожата Simple Smile

# 351
Има доста и от тати,но да са живи  и здрави. Simple Smile Благодаря.

# 352
  • София
Голям хубавец този Ради Grinning
За кърменето - аз съм заобиколена изцяло от кърмещи майки. Една единствена обясняваше, че било извратено да се кърми едва ли не над 6 месеца, пък съм убедена, че тя самата ще кърми поне до годинка. До каква възраст е нормално - не знам. Всеки сам си знае. Моите приятелки имат кърмачета на по годинка и го смятам за нормално. Дори им се възхищавам, като знам на мен самата какви усилия ми струва да продължавам да кърмя. Може би наистина времето минава неусетно, но чак 6 г.  Shocked

# 353
6 години да кърмиш - ама то станало вече жена бе  Mr. Green Ноу комент  Laughing
 Относно темата за хемоглобина, профилактиките и гледането на децата в БГ - ще кажа само че мисля като Зайо, Тилианка, Мира и Роси, друго няма да пиша, щото вече няма смисъл, може да се дъвче това сто години и пак няма да се разберем  Grinning
А иначе и Катерина тази нощ много и се играе, ама те май се наговарят тези деца  Crazy
Ради е голям сладур в снега  Heart Eyes
При нас стяг вали все още, ама не ставаше за разходка, много ама много студ, и гадно, дано утре да мога да запозная и Кати с него де.
Иначе каката вече е написала писмо на Дядо Коледа - ще получи детска количка за бебе, компютър, и естествено (както всяка година откакто може да си иска ) Микрофон. Аз все още не съм решила от мен какво да бъде, но и това ще стане, а за Кати стол за кола и много играчки.
Оф ,ставам, мъжа вече му писна от пищящи бебета и каки  Mr. Green - друг път ще дописвам  Hug

# 354
Добър вечер.
С риск да ме обявите за маниачката на форума, параноичка или к'во там беше - кралица на кралиците на мелодрамите, да споделя, днес водих малкия в Пирогов, защото се оказа единственото място, където има ехограф + съответен педиатър наоколо, които да са от полза в неведението ми относно бъбречетата му. Слава богу, леко завишените левкоцити се оказаха лабораторна констатация, а на ехографа се видяха идеални (пу,пу,пу) вътрешни органи. Даже леко ме смъмриха, че едва ли не за нищо се безпокоя - и насмалко да ме върнат, ама аз застанах непоклатимо като рак на бързей, и заявих, че оттук не мърдам, и да не ме връщат.  Praynig  Параноя или не, толкова дечица пропуснах с тоя мой никакъв късмет Sad, на това, което все пак успях да родя, аз дължа всичко на света и още толкова.
Хипохондрията на никого не пречи, ако се замислим за чалгата, контрольорите и скарлатината ... Simple Smile

# 355
  • Велико Търново
Хипохондрията на никого не пречи, ако се замислим за чалгата, контрольорите и скарлатината ... Simple Smile

Тук си в голяма заблуда Grinning

Радвам се,че на Иван всичко му е наред Grinning

# 356
Е-не знам, на мен поне 3-те наистина ми пречат, а първото се опитвам да не забелязвам Simple Smile

# 357
  • Велико Търново
Е-не знам, на мен поне 3-те наистина ми пречат, а първото се опитвам да не забелязвам Simple Smile

Баща ми е хипохондрик и всеки ден е с нова болест-рак на главата,стомаха,дебелото черво,простата,полипи в носа,тумор в главата за тези се сещам на прима виста.Освен,че побърква моето семейство,побърква това на свекърва ми и на личната му лекарка/семейни приятели са ни/та скарлатината,контрольорите и чалгата ми се виждам като ангели небесни.Против модерния фолк пък нямам нищо против Crazy

# 358

Еее, как само ги подреди  Mr. Green

KayRenn, мерси за съветите Елда съм взела от обикновен диетичен щанд, ще пробвам с нея. Цвекло май само на пазара има, затова ще се почудя още.
Педиатърката всъщност не ме е хокала, само не пропусна да отбележи, че късното захранваме е причина за проблема и препоръча месо и жълтък.  Тя по принцип май се презастрахова, след ваксините ми казваше да давам панадол превантивно, аз не давах.
То аз не че го смятам за проблем тоя хемоглобин, щото Сами не е чак толкоз гигантоиден - 9 кила, 73 см. Даже е илигантен  Mr. Green Откак откри обръщането по корем не се спира, онзи ден даже се изплющя от спалнята.

Vaiza, много ценен пост, от него разбрах, че и да е обогатена кашата желязото няма да се усвои и се успокоих  Mr. Green

Айде стига и аз с това желязо че се не трае вече. Момичета, толерантност трябва, мир, любов и добра храна Stop

Stela, много е готин Ради в снега. И колко голям изглежда  Simple Smile

# 359
  • София/Варна

Тук си в голяма заблуда Grinning

Мдам, и аз съм с майка хипохондричка (като бонус е фармацевт). Тя обаче прехвърляше хипохондрията си връз нас със сестра ми. Само да кихнехме и ни се поднасяше шепа хапчета, като бонус и един-два сиропа за кашлица. Колко антибиотика е тествала върху нас просто не ми се мисли.

Мийка, видя ли, че нямаше причина да се тревожиш толкова много Simple Smile.

tiliata, за да се усвои желязото, храните трябва да се съчетават с такива, съдържащи фолиева киселина и витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт