Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 489
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Цитат
Мдам, и аз съм с майка хипохондричка (като бонус е фармацевт). Тя обаче прехвърляше хипохондрията си връз нас със сестра ми. Само да кихнехме и ни се поднасяше шепа хапчета, като бонус и един-два сиропа за кашлица. Колко антибиотика е тествала върху нас просто не ми се мисли.

JoyТо това май е общо правило за всички фармацевти.Тук и лято! ще се изкаже Wink
Не съм срещала досега фармацевт ,който и за кихане да не даде АБ,при това шорокоспектърен,така за всеки случай Joy
Не схванах нищо за хемоглобина,четох малко на вентилатор CrazyЗнам,само,че малкият Евгени е със стойности 117,направо супер.Ние от 7-ми декември не сме спали(това е съвсем сериозно).Нямам желание за нищо.Малкият много го мъчат зъбите(на горната челюст венеца му много силно е подпухнал,от долу същата история).Спи все в ръцете ни,борим се с Т,не иска да се храни,защото много го болят венците.
За кратко овладяхме положението,ама само за кратко.Няма ли да избиват тези зъби,че докато избият ще вляза в психиатрията.
Разгледах пак снимките от коледното ви събиране.Страхотни сте.Вече визуално познавам почти всички ви.

Някой има ли новини за diana_0880?Постоянно си мисля за нея и за Таня.

# 361
  • София
Ох, Мадам Стасита, съчувствам ви! Дано по-бързо излизат тия зъби! Ние и тази вечер малка лудница - хем му се спи на Ваньо, хем не ще, реве и рита, оф...  Crazy А на Евгени какво стана с онзи обрив?
По въпроса за фармацевтите и хипохондрията малко ще ви оборя  Mr. Green  - аз например съм в обратната крайност, хич не обичам лекарства, все чета листовки и състави и се мръщя на разните му оцветители и т.н. Та съвсем се затруднявам, иначе лесно -  "Болен съм от еди-какво си, съответно ще пийна ето такова хапче!"  Laughing
Да питам за кашите - чета на нашата Милупа Оризова безмлечна, че като се приготвя с вода, трябвало да се добави и рапично масло. Вие добавяте ли такива работи, наложително ли е или е за вкус?

# 362
  • София
За обрива,чакам да се оправи малко,че е кисел,и сополив и ще го водим.
В момента,както обичам да казвам"Не е за пред хора Mr. Green"

# 363
И кво е това "ние тук" и  "вие там" - много ме съмнява че само в България търчим за най-дребното нещо по лекари и специалисти. Katilias , ти от колко години не живееш в България? Честно казано много се дразня от мнения започващи с "Вие там в България ..." последвано от колко сме бедни били , как аджаба не сме накупили подаръци в тая криза и т.н. Аз си падам и малко изкривен патриот и защитавам всичко що е българско и родно. Аз мога да се възмущавам от нещо нашо си , но някой друг ако критикува - защитавам.
Мама Мира, аз не знам как е в другите държави, пиша за Тасмания (защото и тук от щат до щат си има разлика) но тук такива рутинни изследвания не съществуват. Моят пост по-скоро беше в тази насока - не се шашкайте бе, тук нищо не се прави, каквито и да са ви резултатите - ще ви кажат, яжте месо, оризова каша и т.н, какво друго могат да направят? До специалист мога да имам достъп, само ако нещо наистина не е наред, за всичко друго се срещам с GPто. А и за специалист, ако реша просто ей така да отида, ще ми трябват около може би половин година, за да се добера до него. И да искам да пускам изследвания, кръв и урина, като нямам документ и направление от доктор, просто няма как да стане. Пък докторът дава направления, само ако детето е болно  (щото така и така ни преглежда сестрата). Ако си чела по-внимателно, ще се сетиш за един пост, където съм писала какво за мен е България. Както и да е, не се сещам да съм казвала, че сте бедни в България (още повече, гледайки цените на бебешките неща и разните подаръци, които мамите показаха за децата си за Коледа, далеч съм от тази мисъл). Живея в Австралия от 5 години, достатъчно, за да не съм забравила, как са нещата в България.
Дикси, за ехография на тазобедрени стави да кажа - ми на прегледа, сестрата всеки път го слага в една специална позиция, и му пипа краката и таза, предполагам, че ако нещо не му е наред, тогава ще се изпрати на преглед, но това е единственото, което правят в тази насока.
Но... много наблягат на формата на главата, ето, тук нито една мама не е казала нищо по въпроса, както и няма притеснения, докато тук май това е основното нещо за притеснение. Дали главата има хубава форма, едното от бебенцата, което ходи с нас на плуване, даже носи нещо като каска-шлем, за да се оправи формата на главата му. Нещо такова представлява

ЗайоБайо, на мен за паниката така ми изглежда, така го написах. А за бременността съм писала - установяване на бременност - с тест (такъв с пишкане). Изследване на кръвта (по-скоро се прави, заради кръвната група). Среща с лекар - около 12 г.с, когато се прави и първият екограф (за синдрома на Даун, заедно с кръвно изследване май БХС му се казва, но той се прави от друг специалист, като праща резултатите на лекаря, който ти проследява бременността). След това - всеки месец по веднъж - отивам на лекар, говорим си как се чувствам, мерят ме колко кг. съм наддала, слушат сърцето на бебето с едно такова мъничко нещо, дето ти го слагат на корема, не знам как се казва и това е. Около 20 г.с - 2ри екограф - фетална морфология, тогава ти казват и пола (ако искаш, щото много хора тук не искат да знаят). Около 24 г.с се прави тест за гестационен диабет. От 7мия месец започнах да ходя по 2 пъти в месеца при моя лекар, а в 9тия - всяка седмица. От 7мия месец, всеки път като ходех, давах урина, но просто топваха една лентичка в нея и толкова (предполагам, нещата са били в нормите, и затова не са ме изследвали повече). Нямала съм 1 вагинален преглед, или нещо подобно. Все се бъзиках, че моя доктор ще ми види п**та, като взема да раждам, както и се случи. Аз Ви четях и по време на бременността, просто и затова не се включих, защото нямаше какво да сравняваме. Но с децата... Все си мисля, че не може да е толкова различно де.
И хайде, кажете, колко от страховете ви, дето имахте през бременността, се оказаха истина?
И повечето от вас си признават, че не слушат педиатрите си по отношение на захранването, защото били стари виждания, глупости - сокчета и т.н. Обаче за изследванията - това е друга работа.
Аз съм си избрала как да си гледам детето - по лесния начин, както виждам, че има и други мами, които карат така,  Сиска, KayRenn, Немирница Hug
А за 6 годишното кърмаче... ми и аз не знам какво да кажа, нищо, че кърмя Алекс, някакси не си го представям това нещо. Мацката е бременна пак де  Laughing Още 6 години, горкият и мъж.

# 364
  • Пловдив
katilias , не искам да се оправдавам , но ако прочетеш целият ми пост , ще прочетеш , че съм писала, че това за беднотията и т.н. , не съм визирала теб. Специално се върнах да го прочета отново( защото като го писах не го четох , иначе със сигурност нямаше да го пусна  Embarassed ). С моя пост пък исках да кажа , че никой тук не се шашка ей така от нищото и че не мисля , че нашите деца са гледани по чак толкова сложен начин - ела и виж децата в "махалата" - голи и боси , но здрави  Joy Тук всеки споделя нещо - било за хранене , било за хемоглобин , било нещо друго. За мен е нормално да има притеснения - става въпрос за децата ни все пак . А ти специално , влизаш и след всяко наше "въх" има "е , кво толкова сте се шашнали ..., давайте по-спокойно". Това са си мои притеснения и проблемчета , вярно може и да са неоснователни или преувеличени , но споделям , не за да бъда критикувана.
За проследяването на бременността , там където живееш - ами нищо по-различно от тук , където ние живеем. Само дето ние ,за наше и на бъдещите татковци удоволствие , си плащаме за поне още 5-6 ехографа и виждаме по-често човечето.Ако и това е усложняване ...
Не искам да спорим повече по темата и аз бях до тук  Hug

По принцип уж съм за дългото кърмене , но 6 години ми се струват прекалено. Аз за себе си съм решила да кърмя не повече от 2год и дано наистина успея да го направя.

Сега ще тичам , че ме търсят за първото нощно кърмене - ето едно от нещата , за които не смятам да слушам педиатъра  Peace
Лека нощ и спинкащи дечица ви желая  Hug

# 365
Честит първи сняг и от нас, бързо се наваля но да видим Simple Smile

# 366
За шестгодишното кърмаче - колкото странно ми звучи факта да кърмя 6 годишно дете (имам син на 6 години), толкова ми е странно и това да кърмя бебето си два месеца или да не го кърмя без основателна причина  Peace
Цели и срокове в кърменето не съм си поставяла, това е естествен процес.

# 367
За шестгодишното кърмаче - колкото странно ми звучи факта да кърмя 6 годишно дете (имам син на 6 години), толкова ми е странно и това да кърмя бебето си два месеца или да не го кърмя без основателна причина  Peace
Цели и срокове в кърменето не съм си поставяла, това е естествен процес.
  202uu

# 368
  • гр.Стара Загора
толкова ми е странно и това да кърмя бебето си два месеца или да не го кърмя без основателна причина  Peace
Предполагам визираш мен с кърменето 2 месеца но повярвай ми не съм спряла защото така съм искала но не мисля да се изяснявам защо и как  PeaceПричина съм имала и мисля че е била основателна !

# 369
Роси, разбирам те мила, и аз се засягам от такива думи, нищо че знам че не са предназначени за мен. С триста зора отиках до петия месец, но накрая и капка не остана. Сега гърдите ми са кожи празни, без нищо  Mr. Green, от цедене през два часа, само и само да има за мъника и все пак смятам, че съм направила всичко което е по силите ми. Знам че и при теб е така, най-важното е майката и бебето да са спокойни, другото се решава лесно  Hug

# 370
Здравейте, МАЙски майчета!
Гледам пак големи спорове, крайни позици, обидени. Аз не че нямам мнение, но не ми се ще да се забърквам. Разбрала съм, че истината има много лица. Зависи откъде и как ще погледнеш. Като цар Соломон, при когото отишли трима от поданиците му - спорели за нещо. Соломон изслушал да речем ищеца - и му казал ПРАВ си, изслушал ответника и на него казал - ПРАВ си, накрая се намесил свидетеля и му казал - Царю, ама ти и на двамата каза че са прави, а Соломон помислил малко и отговорил - И ТИ СИ ПРАВ. Ясно е че всеки е прав за себе си, нито сме първата, нито ще сме последната тема, в която се спори по тези въпроси, очевидно е че няма и да си променим мисленето с два, три , пет поста.

За пет дена имаме второ зъбче, а долу на линка може да ни видите, не зъбчетата де Simple Smile

Хубав ден и само приятни емоции ви желая!

http://www.youtube.com/watch?v=3JOwTjoTNHI

# 371
Мале, мале... аз влизам весела, засмяна, с червени бузки и бяла премяна (това с бузките не от виното вчера, зЪклевам се Laughing) Та влизам да ви честитя първия сняг и да споделя разни приятни празнични нещица, а то... тука голяма жега станало, бе.
Подкрепям поста на Невинна, съгласна съм и с много от момичетата изказали се по-рано. Ще си замълча и няма да изказвам мнение, пък. Тъкмо се уталожват нещата. Mr. Green
Е, добре, де само едно маааалко абзацче... Laughing Сори, явно не съм толкова мъдра.
Не мисля, че гледаме децата си в страх  и че тук преобладават истерясалите хипохондрички. По скоро забелязвам превес на информирани критички (което е комплимент Wink).
Струва ми се в рамките на нормалното в темата да има малко по-притеснени мами и такива, които приемат всичко около детето си, спокойно и лежерно. Не ми е толко` симпатично да се поставяме в една рамка или аре по-образно... в една кутия с надпис и печат (Мейд ин факинг Бг).
 Моите наблюдения сочат, че сме все по-информирани и все по-спокойно отсяваме кое е правилно, кое не. Разбрахме се, че всички сме за профилактиката и че не става въпрос за това, нали?
Е, ами ако става въпрос, че сме прекалено притеснени и гледаме децата си в страх - ми, не съм съгласна. От личен опит мога да кажа, че за мен отглеждането на Рада, въпреки всички други проблеми е най-спокойният и Зен период от живота ми. Порастнах, сякаш изведнъж станах жена - сигурна в себе си и малко по-премерена в действията и думите си.
Вече поставяме под въпрос мнението на лекарите, което е добре. До известна степен, някои от тях наистина са усвоили добре изкуството да манипулират млади майчета. Което не е никак трудно впрочем.  Wink
Други пък са готини, ненатрапващи се и не са престанали да четат след дипломирането си ,преди 38 години. Laughing
За мен знанието е нещо полезно и в никакъв случай излишно. То ме прави по-скоро спокойна да избирам, да преценявам, ако трябва да не се съглася с някой капацитет... без да се втилясвам или втелясвам (така и не разбрах кое е правилното, но все пак това е жаргонна думичка) за определено изследване, резултат или кръвна картина.

Исках да ви се похваля, че мойта мама се прибра от Лондон с една торба подаръци. Влюбих се, ви казвам особено в дрешките за Рада. Толкова уникално красиви неща правят вече за малки бебелини.
Спаси ме тая жена, да ви кажа. Аз нямах възможност за големи и скъпи подаръци. Толкова са сладки, че ще ги наснимам и ще ви ги покажа, ама някой друг пост.

А сега да ви постна едно клипче, за което Минолтичка ми прати сайта по-миналата вечер. Вчера три часа се занимавах и се смях. Направих клипчета на де що приятели и роднини имах снимани в компа. Направите си и вие - нЕма такъв смЕх!
http://elfyourself.jibjab.com/view/E2XIBz7qNNi57Z3J

# 372
Дени, страхотен пост. Поздравления  Hug
Радвам се, че майчето ти е при вас за празниците и честито на Рада за красивите подаръци. Давай сега и ние да им се накефим  Laughing Колкото до тези джуджета, да ви кажа при нас какво стана. Майка ми направила клипче със снимките на двете мацки, ама то си вземало само лицата на децата, без коси и такива подробности. Пуска ни го майка ми този клип на мен и  мъжо и познайте - не можем да познаем кое дете кое е  #2gunfire Те толкоз еднакви без косите и с тези дрешки на джуджетата, че не ги разпознахме в началото  hahaha
Отивам да се опитам да дремна с дребосъка, че както не съм се наспала от снощи, направо не мога вече да гледам Hug

# 373
Ама и обидени ли има??? Аз все си мислех, че тук поне можем да поспорим, даже и за спорта и без да се обиждаме от различното мнение на другите...  Извинете много, ако някой се е засегнал от мои думи!!!
Аз поне не се чувствам обидена или засегната, при все, че според някои съм идиот, който си трови децата със страаашния Малтофер. Чудо голямо! Да си мисли кой каквото ще. Няма да се обяснявам на никого за нищо, не мисля, че е нужно. Чета много и далеч не само по форумите, дори не само по нета. Затова и за много неща имам по-особено мнение, което тук няма да бъде разбрано, а нямам сили да се обяснявам.
Хайде ПИЙС, мама. Любов и топла храна му е майката!  Hug

P.S. И аз вложих нечовешки усилия в кърменето, но не ми се получи - имах за едно бебе в продължение на 6 месеца и тогава просто си промених приоритетите.  Peace Така че напълно ви разбирам.

# 374
 Rolling Eyes
Ей, това, жените никога не съм можела да ви разбера.

Общи условия

Активация на акаунт