Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 487
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
KAY REN, ще взема днес да опитам! Благодаря за съвета.
Смехорана, лоша работа, дано по бързо минат през този период и да нямаме толкоз изнервящи безсънни нощи.  Praynig
Минолтичка,нашето зъборастящо човече тъй като ни е много проблемно с Т,го лекуваме чрез хомеопатия.
Ако искаш си вземи капсулите на Боарон  Хамомила 15(бях я писала и по-нагоре).
Разтваряш 5 капс. в малко вода(около 2-3 мл)  и със спринцовката от Нурофена даваш през устата Wink
Евгени,когато държеше 39С и най-много плачеше,че го болят венците,му давахме през  30 мин.
После на ден по 4-5 серии давахме.При нас имаше ефект.

# 541
  • вече Пловдив
Здравейте и от нас! Бебка заспа и аз се възползвам от кратката пауза  Grinning
И Бела е в отбора на неспящите и мрънкащи бебета заради зъбките  Confused. От началото на месеца е просто кошмар - почти всяка нощ не се спи заради пустите зъби. Минахме през хрема, повръщане, разстройство, лека температура... Педиатърката изписа същите хомеопатични хамомила 15 3х5 хапченца във вода, но при Бела ефектът е за максимум час или 2. Купих и гелчето дентинокс, помагаше няколко дни/нощи и като че ли и от него няма резултат  Crazy Сега ще купя и хапченцата, за които КайРен писа, дано те помогнат най-накрая. КайРен, по колко хапченца колко пъти се дават?
Бела не е излизала от петък и вече съвсем ме побърква с мрънкане, а като гледам мъглата навън, и днес ще пропуснем...

И на мен ми се правят коледни сладки, макар че не съм от най-сръчните в кухнята   chef Да видим дали бебка е съгласна  Mr. Green

# 542
  • София
Ваня,толкова е ефекта час-два.Но за мен беше Божи дар,защото никога няма да забравя поредицата от безсънни нощи от 7 декември,как лежеше отпуснат на ръцете  ми.Не спря да плаче и мрънка без прекъсване цяло денонощие.И накрая пресипна,и нямаше глас.И в момента още му се възстановява гласът,много е смешен,като е пресипнал Laughingгласът му де,все едно е дон Корлеоне Joy

# 543
Добро утро въпреки,че то станало горе долу обед,ама мойто тамагочи реши днес да стане в 6-30ч. да изпрати батко си на уч-ще. Crossing ArmsЩе и връча една раница и айде с него Joy И пак сме мъка с тва мляко... ooooh!От снощи както яде преди да заспи е цокнала 30гр. само и заспа и все още спи.Чай и вода пие,но като види млякото като я сбръчка таз уста край.Пробвах я с кисело цокна и плюе...А пюретата ги яде,че и ушите й плющят.Зайо вие докаде стигнахте с млякото и папкат ли го маймунките???????????Че я мъчат зъбите добре,ама и не излизат пущините... #2gunfireА за кашите ядем само на Слънчо-други неще.Първо стоплям водичката и на око слагав лъжичка по лъжичка,бъркам и никога не ми е ставала на бучки. PeaceВчера й направих бисквитената ама тя много готина,че чак и баткото си направи. LaughingЕто наспа се-отивам да видим кво ще ядем....А малко нови снимки във подписа ми във албума.

# 544
  • Русе
За разведряване на обстановката - любимата ми реклама на памперси:
http://www.youtube.com/watch?v=fVaH_bVcW0Q

# 545
Стаси, благодаря, днес ще превзема аптеката ... все нещо трябва да успокои малкото. Иначе просто на котките долу до контейнера не им мърда.  Joy Оставям го и беж  да ме няма  hahaha

# 546
  • Sofia
Нещо объркахме режима и Любчо взе да дазписав един час по-късно от установеното от мен Mr. Green Аз обаче го мъча да спи, той не ще, почва рев, и накрая трябва да го гушкам. За пръв път се наложи да го приспивам на ръце. Така не е спал от 1-2-месечен ooooh!

Да питам нещо Айла и KayRenn бебчо както знаете  не е по сукането. През последните три месеца обаче заради зъби взе да суче по 2-3 пъти нощем. През деня ако се сетя да му дам също, но н за наяждане де. От 10 дни обаче не само не ще да яде по много- както от биберон, така и с лъжица, ами категорично отказва гърда- и нощем и денем. Само вода пие с удоволствие. Пробвах да му бутам насила гърда и резултатът е две ухапвания.  #CrazyСЕга изобщо не смея да предлагам. Това което всъщност ме притеснява, че мисля да спирам да се цедя. И се надявах поне малко да може да посуче сам след това, дори да е по малко. Обаче той като не ще? Има ли шанс да е временно нежеланието?

И още нещо- има ли още бебета, които не могат да седят стабилно? Любчо седи, но малко и се пльосва, без изобщо да прави усилие да се задържи.

# 547
Ех четох ли четох и си виках няма да пиша, ама не издържах. Simple Smile

Минолтичка - и ние сме така от 3 дена и избеснявам! Днес ми идеше да го хвърля през вратата на комшиите и да се наспя. Нпараво ми писна през полочин час да крещи...Дано пустите зъби по-бързо изникнат и не е така постоянно.
Деси - за тези хомеопатични - мерси за инфото - ще пробвам и аз, че ми е много тегаво като ходя на работа и не спя. Sad

Та искам да кажа аз нещо за разликата в следенето на бременност и бебета в различните държави. НЯМА РАЗЛИКА
Има разлика с притесненията и информацията, която получават или си набавят майките.
Кати е писала как протича наблюденията при бременност - сравнете - абсолютно същото е като тук в БГ. Единствената разлика от нас и Австраллиййско или Германско или АМериканско е, че там ако идеш с кървене в 6-та седмица те пращат по дяволите - тогава не се считаш за бременна! За плод се грижат, като стане плод - след 12-13 седмица...Разбира се, не навсякъде е така, но в повечето случаи това важи.
По отношение на бебетата - пак е същото. Имам приятели с деца и в Австралия, Нова Зеландия, Америка, Венецуела и навсякъде по Европа - разлика във ваксините ИМА. Другото е същото. Просто като идат на ДК майките не питат, ако не им кажат не знаят колко кг е бебето или колко е високо или колко е хемоглобина...щом лекаря не им е казал, че има проблем, на тях не им пука за всяка една подробност, което може и да е по-добре. Ние българите само се шашкаме излишно, но за съжаление това ни е в кръвта и няма спасение. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Та недейте да спорите мили май=чета. В крайна сметка разлики в гледането има и у нашата страна - зависи от лекаря. А и в крайна сметка - ВСЯКА МАЙКА си знае най-добре за своето бебе! На какво да го подлага, с какво да го храни,  какви изследвания и т.н.. Важното е, че го има този форум и всички ние сме тук да споделяме какво правим ние, да крадем идеи Simple Smile Simple Smile Simple Smile  - да даваме съвети и да получаваме. Simple Smile

# 548
Добро утро! Само набързо, че изчезваме.
Дианка, ние се отказахме от млякото в чист вид. Не искат. Измъчих ги няколко седмици да настоявам, а те да ми заспиват гладни. И сутрин пак да не ядат. Затова сме на 5-кратно хранене с лъжичка, като всичко съдържа мляко. Само в пюренцето с рибата (вече 2 пъти давах) не съм слагала да не стане инфекция. Иначе кисели, грис, плодово пюре, зеленчуково, зеленуково-месно, каша, кус-кус, попара - всичко с АМ.
За читателската фаза да се доуточня, че не съм излизала от нея, ама за първи път от маса време насам чета книжки различни от такива за бременност, бебета, захранване и други подобни. И ми е мнооого гот!  
Лек и усмихнат ден!

P.S. Пропуснах да кажа, че кисело мляко още не съм давала. Мисля да изчакам още. Но като го дам се надявам да повъзвърнем интереса към млякото.

# 549
Desive78, моят Митко също не стои стабилно, не лази, не стои на краченца, но с времето всичко ще си дойде на място.
Да си кажа честно малко ми олекна като видях, че има и други, които все още не стоят, защото едната баба направо ми е взела акъла с това стоене на дупе и на крачета. Едва ли не хоп и трябва да ходи вече.
Всяко дете е различно - при едни по - рано се случват нещата, при други по - късно.
Аз честно казано се бях притеснила в един момент, че не ги умее тези неща, но се опитвам да се успокоявам - та нали профилактично на ортопед ги водим.
Щом като човекът каза, че всичко е наред, надявам се да е така и просто малко по -  късно да се научи.
Лек ден на всички и честито на всички, които имат повод.

# 550
Привет от мен  Hug
По дискутираните теми няма да се включа, защото забравих какви са  Crazy, а пък и не ми се пише много-много. Само да споделя и аз нашата скромна коледна украса, за съжаление не боравя добре с апарата и снимките на къщата не са много хубави, но мъжо обеща да я снима тая вечер  Wink http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/photo.php?pid=2978524&id=550760237
Отчета от вчерашната консултация е +600гр и +3см, равносметката е 8070гр. и 68см. Сложиха ни третата хепатитна ваксина, изследванията са ни добри, хемоглобина е 107, но док каза, че е добре и ще наваксаме с меснита пюрета.
Хайде изчезвам да се приведа в приличен вид и излизам, днес съм в "градска" и ще харча пари  Mr. Green
Хубав ден, макар и мъглив, пълен само с послушни бебоци  Heart Eyes

# 551
Влизам да се оплача и гледам, не съм първата. Цяла нощ мрънкане, рев, колики!!!!. Успях да го кротна към 1,30 и после през половин час. Много газове има, боли го корема и обвиних един грах, дето ядох. Имам въпросче: колко време след кофти храна, продължава да има отражение в кърмата?

Мадленка, завидЕх ти  Mr. Green!

# 552
  • софия
desive и Ицко не седи най-стабилно.Трудничко пази
равновесие,но се опитва човекът.
Мадленка,как ти завиждам(благородно разбира се).Искам и аз като
тебе.

Ей,тая гадна мъгла нчма ли да се вдигне и да изведа диваненцето на разходка! newsm78
Оличка,къде си мила?Нещо и тебе те хвана липсата.

# 553
Разконспирирах Мушинка  Mr. Green
Честит рожден ден Катинка, пожелавам ти безгранични щастие, здраве и любов!

# 554
само да кажа че Дентокинд който препоръча Кай рен е вълшебен.Давам във сокчето или във водата и няма писъци нито рев бая време.С дентинокс слес 30 секунди започва второ действие от викове.ИЗчезвам че  егладен после може да се включа

Общи условия

Активация на акаунт