Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 489
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро!
Не знам при вас как е времето, но от Плевен да ви честитя хубавия сняг  Nature Snowman
Най-после, така се радвам. Почти колкото Митко, който от сутринта не може място да си намери от вълнение - да слагал ръкавиците, да вадим шейната.... Joy

Надявам се зимата да не е сварила общините неподготвени, защото днес пак ще пътуваме до Априлци и не ми се иска да бера страх  Praynig

Хемоглобин над 100 за кърмачета е ОК, мисля аз.

Понеже не сме ходили на консултация от септември и урина не сме изследвали  Confused май другата седмица ще се взема в ръце и ще направим малко изследвания, че безотговорно някакси ми се струва вече.

# 316
Аз пак на контра, ама ще ми простите.... Embarassed
Немирница, то май и аз трябва да го пиша при всеки мой пост. Много ме учудвате с тези референтни стойности, урини и белтъци, както и със разни медицински съвети. Ми тук никой не прави изследвания на бебетата, никой не предписва никакви добавки и глупости. Аз като не му знам хемоглобина на Алекс, какво ще правим? Въй... уморих детето, дали да не пратя малко кръв за изследване в България? Извинете, ма много ми е смешно, чудя се обаче, дали лежерния ми подход идва от лекарите тук, или просто съм някакъв непукист. Не може ли по-спокойно да се гледат тези деца бе, хора?
Дикси, сняг, ех, как се замечтах... Другият път мъжа ми иска да си дойдем в България зимата(аз пък не искам, щото така и така ще изпусна кратното лято тук).
Ходих днес на работа, Алекс и баща му са си прекарали добре, дойдоха да ме вземат, ядохме череши в парка, еееех, животът е хубав.
Сега правя коледни картички, че да ги изпращам на баби и дядовци.
Сиске, къде си?

# 317
  • Велико Търново
Немирница, то май и аз трябва да го пиша при всеки мой пост. Сиске, къде си?

Тук съм и аз в клуба на контрите Crazy
Ще ходим да снимаме момичетата за календари,а след това да пазаруваме подаръци от благотворителния базар на "Работилницата за надежди" Hug

# 318
  • София
Добро утро на всички HugЕто чайче в зимния ден
Лиленце! Ама много хубаво това телефонче! Айде само хубави разговори ти пожелавам!
Катилиас, и аз не съм привърженик на излишни прегледи, но се подчинявам в някаква степен на тукашните правила. Тук лекарите имат подход да те заплашват с евентуални проблеми при детето...и така те натискат и въздействат психически да правиш каквото ти кажат. Не искам да влизам в детайли за всичко, което мога да кажа ЗА и ПРОТИВ....всеки си има свое мнение.
Дикси, честит ви сняг.
Коледната украса още не съм започнала да слагам....и ще поправя тази работа.....но при нас заради котето внимавам къде разполагам красотите, защото са притегателна сила за игра и съответно ще бъде опустошена. Joy
Божко продължава да прави фонтани след млякото и това безкрайно ме изморява.
Днес мобилизацията вече е в ход.....пране, готвене, излизане с бебчо, седмичен пазар и т.н.
Поне открих нова домашна помошница.....дано потръгне с нея....от другата седмица.
Хубав ден много бебешки усмивки!

# 319
  • София
Късметче, все ще те питам - тортата за Дани ти ли я прави? Страхотно изглежда!

# 320
  • Русе
Добро утро!

Мигла, благодаря за закуската! Hug Успех с помощницата! Дано Божко спре с фонтаните, и да спреш да се тревожиш

Лято, Честита придобивка - със здраве да си я ползваш!

Честит ни първи сняг и в Русе!

И моят синковец беше много щастлив като видя, че вали.

Тъкмо ми пасва на настроението днес - ще правим коледни курабийки  Grinning. Вчера се заредих с подходящи формички и продукти и след малко запрятаме ръкави с баткото. Благодаря на Дикси за линка с рецептите, ще спретнем меденки - дано се получат.

Хемоглобинът на Йоли беше 103 и докторът беше доволен. Изобщо не сме коментирали да й давам нещо. Синът ми от 2-я месец беше на Малтофер, ама при него беше 83. Аз също съм с нисък - явно са фамилно обременени милите  Crazy.

Вчера взех едно пуешко пюре, ама още се чудя дали да започваме с месото newsm78..., ще видим. Карам го доста бавничко засега.

Усмихнат ден на всички!

# 321
Честит първи сняг и от нас!  Grinning При нас доста си вали и каката вече е щастлива че ще Дядо Коледа скоро ще дойде, щом има и сняг  Mr. Green Май е време да украся в къщи  newsm78, то детето дава зор от миналата седмица, ама още не ми дошла музата. Утре почваме  Crazy
Хемоглобина на Кати беше 122 и съм супер доволна, ако беше нисък сигурно щях да дам нещо  Peace
Бягам, че ще имаме гости и трябва да се чисти  ooooh!
Приятен ден  Hug

# 322
Добро утро и от нас!
Мигле благодаря за чайчето, веднага отивам да си направя!
Дикси и във Варна вали сняг и е коледна приказка  Grinning Използвам случая да честитя на Варненки първия сняг!
Катилиас, и аз не съм привърженик на излишни прегледи, но се подчинявам в някаква степен на тукашните правила. Тук лекарите имат подход да те заплашват с евентуални проблеми при детето...и така те натискат и въздействат психически да правиш каквото ти кажат.
Да така е - особенно на по-притеснителните майки могат да изкарат акъла от притеснение. Аз винаги съм се старала да не се тревожа толкова, но въпреки това доста пъти съм си пила хапчета напразно. Щото педиатъра на детето е мойта лична лекарка. Започнах да отсявам "полезните" от "вредните" съвети и се надявам всичко с Тошенцето да е добре. Защото ако той е болничък може и да се поддам на паника и да не мисля трезво  Mr. Green
Лято страхотен телефон, чак ми се прииска и на мен такъв коледен подарък  Wink
Момичета да ви споделя притесненията си. Нали сестра ми е бременна и вчера е прокървила. Отиде на лекар и са й казали, че има малко отлепяне на плацентата. Изписали са й но-шпа и още нещо, ама го забравих  Blush Вие имали ли сте такова нещо?  newsm78 Залепя ли се пак? И колко време трябва да лежи?

# 323
Бобито, да споделя от личен опит с кървене и през двете си бременности, особено тази с Калин. Пиех Но-Шпа и Утрогестан. Лежах месец и отгоре. Бяха ми казали "Ставане само до тоалетна". Сраснах се с леглото и лаптопа направо. Понякога обаче ходех да си вечерям с Емо в кухнята  Simple Smile Олепването се "залепи" след два месеца и вече нямах спирка, че и преместване в новото жилище изнесох на гърба си.
Успокой сестра ти, но да си лежи, да си пие хаповете и да не се тревожи  Hug

# 324
  • София/Варна
Момичета да ви споделя притесненията си. Нали сестра ми е бременна и вчера е прокървила. Отиде на лекар и са й казали, че има малко отлепяне на плацентата. Изписали са й но-шпа и още нещо, ама го забравих  Blush Вие имали ли сте такова нещо?  newsm78 Залепя ли се пак? И колко време трябва да лежи?
Другото е дуфастон или препарт със сходен състав. Аз бях с баткото така. Полежах си у дома 10 дни, като ставах само до тоалетната. Нещата се закрепиха, но до края на бременността внимавах да не се натоварвам много физически.

# 325
Да, Дуфастона и Утрогестана са сходни.
С баткото и аз като Кайрен лежах по-малко, но с Калин отлепването беше сравнително голямо и си полежах доста.

# 326
Категорично не съм съгласна, че тук децата се гледат в паника!  Naughty Но и не намирам за нормално като се роди едно дете повече изобщо да не се наблюдава. Държавата е преценила, че е необходима някаква профилактика, значи е в интерес и на родители, и на деца. Ама то майната й на нашата държава - тя е объркана, ок.
В тази връзка, знаете ли, че ОГРОМНАТА част от раковите заболявания, завършващи с фатален край, се дължат именно на лошата профилактика. На неходенето на доктор поне веднъж в годината. Същото е и с децата. Какво толкова лошо в това, че им се следи кръвна картина например???  И че ако детето има анемия му се дава хранителна добавка? Другия вариант е да го оставим да си е анемично, да му отслабва на воля имунитета, пък като се разболее (да не дава господ) ще го мислим... Shocked  Категорично съм ЗА профилактиката! Предпочитам сега да дам Малтофер, отколкото после антибиотик! Освен това, Кати, наясно ли си в каква среда живеем например ние в София? Чувала ли си, че нашият град е един от най-замърсените в Европа? Че тук и чист въздух е трудно да намериш, даже и в парковете?!!! Да, децата са много по-предразположени, отколкото сме били ние като деца и отколкото са децата, живеещи извън София например. Да, затова ще ги изследвам и НЯМА да давам лекарства, а добавки, за да им подсилвам имунитета, КОГАТО има нужда. А пък аз ще си ги взимам и без нужда и ще продължавам тъпо и упорито да боледувам леко веднъж на няколко години!!! Ха сега, заклеймете ме...  Twisted Evil

# 327
Зайо, защо да те заклеймявам? Подкрепям напълно всичко, което си написала  Hug
И на мен ми е малко странно, меко казано, да не направиш поне една елементарна кръвна картина на детето си, или ехография на тазобедрени стави например...Кати и това сигурно ще ти се види смешно, правят ли при вас такъв скрининг?

Някъде в близост до нас, но не в нашата кооперация има новородено бебенце. Прихващаме си бейбифоните. Много реве, ама мноооого.....горката му майка  Crazy И си личи по плача, че е новородено  Laughing

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 10:43 от Дикси

# 328
  • СТАНДАРТНО.
Късметче, все ще те питам - тортата за Дани ти ли я прави? Страхотно изглежда!
Не, Мигле, купена е. Не ме бива в тортите  Mr. Green

# 329
Много ме учудвате с тези референтни стойности, урини и белтъци, както и със разни медицински съвети. Ми тук никой не прави изследвания на бебетата, никой не предписва никакви добавки и глупости.

Katilias, кой какво каже, ти все учудена бре джанъм. Не разбра ли че у нашенско е наобратното на вашенско... Лято-зима, ляво-дясно, попара-..не знам кво  Mr. Green
Хубаво е сигурно значи да си непукист и на някои им се получава навсякъде и по всяко време, на повечето обаче не. Ето аз например на теория съм спокойна майка с нагласата "колкото по-естествено, толкова по-добре". На практика обаче педиатърката ми казва, че хемоглобин 116 е нисък за толкоз едро бебе. Щото късно съм захранила, трябвало от 4-ти месец. И аз се тревожа някак си, щото все пак е специалист. За таткото да не говорим, един месец ми дудна всеки ден "кога ще го захранваш".
Така че не ни се чуди, приеми че национално ни тресе хипохондрията.

В тази връзка да питам аз: по повод ниския ! хемоглобин педиатърката каза да редувам -един ден месо, един жълтък. Да ама аз не ща щото той и без това почти не яде, само се плюнчи и според мен е рано за тях.
Затова мисля да му давам оризова каша, обогатена с желязо. Взех една на Милупа, безмлечна, ама пише само, че имало витамин Б, желязо нъц. Проверих тук и там ама не намирам железни оризови безмлечни каши. Някой да знае има такова чудо?
Благодарско предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт