Коледа е тука, с Май-ско бебче няма скука!

• 19 489
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Katilias, кой какво каже, ти все учудена бре джанъм. Не разбра ли че у нашенско е наобратното на вашенско... Лято-зима, ляво-дясно, попара-..не знам кво  Mr. Green
Хубаво е сигурно значи да си непукист и на някои им се получава навсякъде и по всяко време, на повечето обаче не. Ето аз например на теория съм спокойна майка с нагласата "колкото по-естествено, толкова по-добре". На практика обаче педиатърката ми казва, че хемоглобин 116 е нисък за толкоз едро бебе. Щото късно съм захранила, трябвало от 4-ти месец. И аз се тревожа някак си, щото все пак е специалист. За таткото да не говорим, един месец ми дудна всеки ден "кога ще го захранваш".
Така че не ни се чуди, приеми че национално ни тресе хипохондрията.
Тилиата, радвам се, че се разписа, време ти беше  Mr. Green. Подкрепям те напълно!
А относно кашите, наистина на безмлечните не виждам в съдържанието да пише, че съдържат желязо, поне на безмлечната оризова на Хип, която имам. Можеш да проверяваш по съдържание кашите ето тук: http://www.papa-bebe.com/, но пък и там пише, че безмлечната на Милупа е обогатена с желязо  newsm78р каквото всъщност не съдържа. Не, че като кашата е обогатена с желязо то пък ще се усвои...Хъм и аз не знам какво да те посъветвам. Много ти помогнах  Mr. Green.

# 331
Привет и от нас. В Пловдив също вали сняг, но мокър и изобщо няма да натрупа.
Относно хемоглобина и нашия беше 113 и лекарката каза, че е идеален. Тогава още бяхме само на кърма. Аз също съм на мнение, че трябва да се правят периодични прегледи и изследвания. Мисля, че така е правилно, защото колкото и да имаш опит /или пък не/ или да си непокис /или пък паника/ е добре специалист да си каже мнението. Добре е да се има доверие на лекаря и да не се поставя всичко под съмнение.

# 332
За профилактиката съм! Преди 2 теми бях писала за тоя хемоглобин, ехе....ако някой помни?!  Party

zaiobaio, баш в паника се гледат децата тук. Още от бременноста - с твърденията, че е болест!

tiliata, както си си преценила така постъпи! Въобще не е нисък хемоглобина.
По-добре да хапва детето "натурално" желязо, отколкото химия от лекарства.

Слава богу, доФтор Стаситин ей затова много го уважавам - защото не ме психира със стойности и не ми бута лекарства за щяло и нещяло. Щом той е преценил, че 100 си е добре за баткото, ей го живо-здраво и беснееееееееееееее лудетината  Mr. Green
Защо педитата шашкат с нисък хемоглобин като дават референтни ст-сти границите за възрастни, а не за бебета-кърмачета? На този въпрос 4 г. все още нямам отговор?! Aila е дала линк табличката   bouquet

Сиске, едно кафенце за теб специално

Лек ден на всички,
Нем

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 12:44 от немирница

# 333
За
П.С. Като се появи второто...ще се чудите що толкова сте се психирали за първото!
Ей, и аз бях така с баткото...ама сега ми е смешно  Heart Eyes

Оф, аз пък първото го гледах ей така, без много да се замислям, ама сега съм станала една параноична, та даже сега съм по притеснена за много от нещата, дето си мислех, че няма да ги мисля  Peace

Зайо, напълно те подкрепям за това което си написала  Hug, профилактиката му е майката и докторите, квит и да са, са по знаещи от нас.  Peace Та затова почнах и сокчета да давам на моита мишка, въпреки че много от вас са против  Wink

# 334
  • Пловдив
Здравейте от снежен Пловдив - едно такова ситничко  си вали - едва ли ще натрупа заради дъжда през нощта. По план-график днес щяхме да ходим за ботушки да си вземам , сега ще си ходя боса.
Тилиата , подкрепям думите ти. Аз нямам претенции за много спокойна майка , но аз и преди да стана такава си бях така. Ходя си на всяка консултация ; вълнувам се колко тежи и колко е станал висок - дрехите че били омалели не ми стига ; хемоглобина му е 116 - исках да знам колко е за информация и за потвърждение , че по-късното захранване не е причина да е нисък. Искам да знам колко е намаляла фунтанелата , колко му е пораснала главичката и гърдичките. На всяка баня заголваме по малко пишльонката и т.н. И след месец-два ще му давам попара и кус-кус . И отгоре на всичко това изобщо не смятам , че си гледаме децата неспокойно или изнервено , или както иска да го нарече Katilias. Аз почти не помня нейн пост , който да не почне с учудване , изненада и т.н. И кво е това "ние тук" и  "вие там" - много ме съмнява че само в България търчим за най-дребното нещо по лекари и специалисти. Katilias , ти от колко години не живееш в България? Честно казано много се дразня от мнения започващи с "Вие там в България ..." последвано от колко сме бедни били , как аджаба не сме накупили подаръци в тая криза и т.н. Аз си падам и малко изкривен патриот и защитавам всичко що е българско и родно. Аз мога да се възмущавам от нещо нашо си , но някой друг ако критикува - защитавам. Все едно да ми дойде някой на гости и да ми критикува килима примерно. Тук вече не визирам Katilias , а говоря по принцип.
А за това , че при второто ще сме по-спокойни - а , дано , ама не вярвам.

Тилиата , аз ползвам оризова безмлечна каша на Нестле. Видях на опаковката , че има желязо - погледни наистина в Папа-та за нея какво пише - млечни каши не съм вземала.

Аз имам една молбичка пък. Преди доста време някой - не помня коя - беше пуснала едно линкче за онези надписи , които се поставят на колите , дето пречат да минаваш с количката по тротоара. Е как се дразня от такива идиоти - аз да газя в калта с количката , може , но да си паркира джипа там за да не се накали , не може. Бихте ли пуснали отново да принтирам и да слагам по чистачките - не че ще променя нещо , но ще съм пробвала поне.

Хубав ден желая на всички.
Зарко вчера навърши 7 месеца. По този повод честитя месечинките на всички бебоци , които съм пропуснала тия дни.

# 335
Дикси, КайРен благодаря за бързия отговор  newsm51 ще предам вашите съвети! Иначе Дуфастон са й изписали.

Мен друга треска ме тресе  Mr. Green днес дадох първата лъжичка картоф на Тошето  smile3521 Беше меко казано погнусен  Laughing едни физиономии прави  Joy с позиви за връщане. Милото ми момченце  Heart Eyes ще свикне!

# 336
Не мога да повярвам, че във Варна вали такъв пухкав сняг, голама веселба е у нас newsm44 Хайде на пързалката!
Моята Диди сигурно си е поставила за цел да стане 10 кг до края на годината, щото вчера като ходихме при нашата докторка за противохепатитната ваксина мерките и теглилките бяха - 9620 гр и 71,5 см. Все си мисля, че нямам кърма, а то какви резултати newsm78
Да питам има ли други бебета, които не ползват залъгалка като Диди и заспиват само на гърда? Оставяли ли сте ги някой друг да ги преспи и как се е получило? Знам, че Мира на Ани е така, но не съм сигурна дали тя ползва залъгалка. Болен въпрос ми е този, защото ми предстоят доста нощни сбирки (професионален празник, коледно парти, среща със съучениците ми от езикова гимназия и годишнина от сватбата) в рамките на две седмици. Ще са ми от голяма полза всякакви предложения Hug
Да си кажа само, че аз с второто детенце съм по-спокойна, но и Диди е много по-спокойна от батко си Grinning
Боби, успех в захранването newsm10

# 337
  • гр.Стара Загора
Добър ден от снежно-бяла Стара Загора  wavey
Аз също съм от мамите които всичко свързано с Евелин ме вълнува пък било и то едното кихане  Peace
Подкрепям постовете на зайобайо,tiliata ,мама Мира.
Не мисля че като се притеснявам на всяка ваксина дали ще плаче или боли съм изнервена или прочие.Спирам до тук  Peace
Лято честит ти подарък със здраве да си го ползваш и само хубави новини да получаваш  Hug
А сега да ви се оплача от Евелин бебелин-Снощи  не ни остави да спим  newsm09,незнам баща й днес как ще работи милия.Заспа в 20ч. след баня и мляко и в 22ч. като каза че се е наспала това е,то не бяха игри,песнички пяхме носихме се и едва в 01ч заспа сложих я в кошарата и решихме и ние да спим но уви тя си изтърва биберона и като писна  smile3514 аз й го дам уж засмуче и пак го изтърве и пак рев и накрая я взех при нас на спалнята поспа 3-4 часа и реши че е готова отново за игра бърка ни в очите ,ушите,косата бърбори накрая пищеше от радост и аз станах и я махнах от спалнята поне Боби да поспи и така до 8ч наяде се и заспа чак до 12 нищо че в 11ч трябваше да яде  ooooh!Сега гледам като дрогирана а имам да върша куп домакинска работа  #2gunfire

# 338
В малката пауза между чистенето и излизането реших да погледна тук и гледам спор се разгорял  Mr. Green. Всъщност, те затова са и форумите - различни хора си изказват мнението, пък всеки да решава както намери за добре.
Но не ме кефи, когато ми се обяснява в прав текст, че съм идиот, щото не правя еди как си и не мисля като еди кой си. Все си мисля, че имам глава на раменете си и мога да взимам решения самостоятелно. Като се уеднаквим съвсем ще замязаме на секта... айде нема нужда.  Peace

Нем, определено няма да се съглася с теб за обобщението как се гледат деца в България. И не знам какво те кара така уверено го твърдиш... (не го приемай лично, плийз)  Peace Радвам се, че твоят док те кара да се чувстваш спокойна - той очевидно е професионалист, а добрите такива каквито и съвети да дават, го правят по начин, предразполагащ пациента. Аз мога да кажа същото за избраната от нас док. Нищо, че сме ходили по веднъж на ортопед и на изследвания. Аз пък бих се притеснила, ако не ни изпрати и тя очевидно го е усетила това...
Освен това, съм на мнение, че подходът във всеки отделен случай трябва да е съответно индивидуален. Ето педиатърката на Тилиата е преценила, че бебето е едричко и съответният хемоглобин не е желателен. Не сме специалисти (за разлика от нея), та да я укоряваме за мнението й. Нашата док, когато все пак препоръча малтофера, също имаше някакви аргументи, които аз приех, защото нямам чак такова самочувствие за себе си, та да се мисля за по-спец от нея.

И още нещо - моля се никога никоя от вас да не разбира какво е да си изтървал момента, дори и да се случи на близък човек (момичетата, на които подобно нещо им е идвало до главата ме разбират...)!!! Да не се налага да проумеете от опит защо е важна редовната консултация със специалист и защо е толкова необходимо да има адекватни профилактика и скрининг. В България няма такива по отношение на възрастните хора, дано поне за децата да се създаде. Защото иначе ще продължим да водим по всякакви видове заболеваемост - тенденция, която трайно се оформи през последните 20тина години на неспирни хаотични реформи...

Между другото, тук се замислих, че ако Кати се беше присъединила към нас по време на бременеенето, направо би се ошашавила от ежемесечните (а за такива като мен и по-чести) прегледи, консултации, че и фетални морфологии и прочее... В тази връзка, питам от интерес наистина - как се проследява бременност в Австралия?

Извинете за дългия пост. Изчезвам така или иначе. И аз като Дендри няма да пиша цяла седмица (освен кратки бележчици може би) заради прекаляването днес.   Peace  Hug

# 339
Честит първи сняг и от мен
Хемоглобина при бебо е 103 и педито каза че е нормално не е много нисък за тази възраст, но януари месец отново ще ни пусне изследвания
Точно на 7 мес. малкия е 8,250 кг и 69 см
Залъгалки не обича но си играе с тях, приспивам го вечер на гърда иначе не ще, как ли не съм пробвала. През деня заспива в ръцете на баща си докато го люля, а аз като го взема веднага си иска гърдата.

# 340
  • Велико Търново
Нем,мерси за кафето Hug
Аз има какво да напиша,обаче съм тУлерантна и никви попари,зехтини,червени конци,сокове и пюрета от рано не могат ме провокират Mr. Green

еli_su дай Боже на всяко бебе такъв хемоглобин.

За профилактиката съм с две ръце и още толкова крака,но тук става въпрос според мен за нещо съвсем друго Crazy

# 341
Ей, не само в Пловдив, Плевен, Свищов и Варна вали сняг и в Софето е същото, поне при мен  Mr. Green
Зайо на пълно съм съгласна с теб, профилактика му е майката  Peace
Бобито, не се притеснявай за сестра си, аз прокървих в 9-та седмица имаше отлепяне на плацентата, като в последствие се залепи отново на мястото си. Пих Геритамин и Дуфастон по схема до края на 3-ти месец. Не съм лежела, но много се пазих и резултатът е на лице  Heart Eyes. Вярвам, че при сестра ти всичко ще е ОК  Hug, само трябва много да се пази.
Моята мамуна днес е решила да ме изкара извън нерви, буди се 100пъти през нощта, в 5ч. се беше наспала и готова за игра, поле започна да мрънка, спа 30мин и пак мрън-мрън, и така до сега, междувременно спа още два пъти и за сега си играе. Май и нас ни почнаха зъбешките проблеми  ooooh!
Хайде хубав снежен ден от нас  Nature Snowman

# 342
  • гр.Стара Загора
Момичета видяхте ли тази тема     http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452885.0
Знам че тук има много заклети кърмачики и риск да засегна някой ще споделя моето мнение - Това за мен е безумие  smile3506 Не мога да си представя да кърмя до такава възраст при все че това дете яде луканки и пържоли да дъвче и мен  Crazy Лично мнение  Peace
Аз имах желание да кърмя като си бях поставила за цел да е така до навършване на 6 месеца но не успях ,едва 2 месеца се справих и се възхищавам на много от вас които се справят без проблем и го приемам за нормално макс. до годинка но не и повече.
Хайде давайте сега  blahblah

# 343
Честита месечинка на наще астрални близнаци.Жанета,ксандър марина аглая,дани,димиър,преслав
Заплача и ние вчера и онзи денн бяхме така то не давах биба,чесалки,а да неговориме че яденето го буутахме и само като седнеше в мама ядеше и по цял ден гуш и нищо не можех да свърша от мойта си рабоота от него но каай.Забелязах че момчетата са по големи лигльовци от момиетата.С каката не разбрах що е брееност до 7 месец,що са колики и зъби.А с дришьото на мама няма такъв филм и на пазара разбират за нас.АМа друг начин няма ще изникнат тези зъби.
ЗАйо и  другите който са се ядосали за някакъв пост не се ядосвайте.Хората са различни,имат различни виждания за живота и различно си гледат децата.Иначе ако всички сме еднакви ще е без интересно.Този форум е за споделяне и когато можеме да помогнеме.Този форум ми отгледа голямото дете и създадох доста прятелства,надяввам се и сега да стане така.
Да ви се похваля днес за мини празника си Додо получи от мен и кака едно космонавче с което прилича на  джудже на дядо коледа,ако му сложиме брада на Добри и една взглавница за корем ще заприлича на дядо коледа.Каката иска Добри облечен  като дядо коледа да й дава подаръците.А сщо и днес опитахме попара,даже и мамма си напраи но подобна и аз си ядох мойта докато каката пожела и нахрани Добри.
Изчезвам докато спи поне чинийте да си измия

# 344
  • София/Варна
Аз има какво да напиша,обаче съм тУлерантна и никви попари,зехтини,червени конци,сокове и пюрета от рано не могат ме провокират Mr. Green
...
За профилактиката съм с две ръце и още толкова крака,но тук става въпрос според мен за нещо съвсем друго Crazy
И а като теб, Сиска, да не остана по-назад Simple Smile.
Аз не видях някой да е казал нещо срещу профилактиката. По скоро е притеснителна тенденцията лекарите в България да манипулират майките от позицията на авторитета, който имат. Защото аз не мога да нарека по никакъв друг начин написаното от tiliata, освен манипулация.
На практика обаче педиатърката ми казва, че хемоглобин 116 е нисък за толкоз едро бебе. Щото късно съм захранила, трябвало от 4-ти месец. И аз се тревожа някак си, щото все пак е специалист.
Не намирам за нормално поведение на лекар вместо да ти даде решение за конкретно появил се проблем, да те хока.

tiliata, опитай да дадеш на Сами зеленчуци, богати на желязо. Опитвай да добавиш цвекло и спанак, може да си направиш сама каша от елда, която също е богато съдържание на желязо. Как може сама да си направиш каша: Елда (или гречка) се продава в ХИТ (има я и на био щанда, има я и при зърнените). Измиваш я добре, разстилаш я в тавичка и сушиш във фурната на около 100 градуса. След като се изсуши добре се смила в кухненски робот, блендер или кафемелачка. Може да се съхранява в кутия или буркан, които се затварят плътно. Кашата се вари в гореща вода, а на финала може да и се добавят разни плодови пюрета за овкусяване.

Общи условия

Активация на акаунт