Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 355
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 165
Тука съм. Снощи нищо не стана. Ходих до Солгар за Панкреатин - 50 х 750 мг(4х) - 25 лв. По скъпо е от NOW, ама като сте го изкупили...

Днес се рових в сайта на митниците. За ензими (ТАРИК - 350790 ) няма никакви ограничения за внос. Ако ви кажат друго - бъзикат ви.

След обед трябва да потърся информация за инхалатори. Ако някой знае нещо...

eli_c - търся баланс в постингите между позитивна и негативна нагласа. При тебе не го намирам. Да, това ме дразни. Напомня ми д-р Спирулинова, която описваше образно добива на рибано масло от изгнили черва... А аз съм върл привърженик на позитивното мислене.

Solar Wind - конкретният вид е без значение. Важно е да са повече видове и по много.

de_desto - за Солар не знам, но аз от втория ден вече нищо специално не чувствам. Все едно смуча "Тик-так".

А за разширени вени наистина пише, че има добър ефект.  

# 166
Ох, аз засега се спирам на Бромелаин и Папаин. С този Крон нещо ме е страх да пробвам и Панкреатин.  Thinking
Сега остава и да си ги купя. За съжаление изтървах приятел, който се върна от Америка тези дни, иначе щеше да ми ги купи и донесе.  Sad По Нова година ще съм в Гърция и ще се опитам там да ги намеря, ако ли не ще си ги взема от Now foods. 

Пинки, ти ги пиеш от доста време, нали? Дай малко актуализирана информация как се чувстваш към днешна дата?

# 167
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинко, къде прочете за какво има и няма ограничения?

Снощи и половинчо е бил на един купон... било в мазе в Студенски град. Нищо, че телефона му беше изключен, цветно разправя как е нанасял щети на компанията с половин литър Джони  hahaha

# 168
Смърфиетка - изборът е твой. Каквото си харесаш, това пий.

Аз лично пия от всичко на пазара по много. Описал съм го.

Някакви нови силни усещания, няма. Силният ефект е през първата седмица. След зъбния камък и Папаина - нищо забележително. Само дето дишам все по-добре и скоростта ми по стълбите нагоре нараства. Като че ли ми спадна пулса, щото си беше висок - от 85 до към 78.

Аз и не очаквам повече нещо сензацонно. Но и нямам какво да лекувам. Но се чувствам все така много добре, дори несравнимо с преди две седмици. При хора в зряла възраст ефектът е гарантиран.

veihaivei   Ето тук:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?ProdLin … =12&Year=2009

и щракаш върху последните позиции. Там ще се оправиш.

А иначе аз бях на водка. И на друго място.

# 169
Пантера ето тук има разни инхалатори - моят е С28 - http://www.kbs-omron.com/inhal_pr.htm?TID=1&MID=83&ART=1 … mp;SID=1&LG=2 . Не съм правила инхалация с ензимите, защото не знам какво ще стане ако попадне ензима в белия дроб. От белодробната ми казаха, че с инхалация, ако не е стерилно всичко, мога да си внеса някоя и друга бактерия, която да направи поразии в дроба.

# 170
Хубаво, ама много скъпи, бе... Не е предвидено в бюджета.

А стерилни ензими - няма. Стерилизират ли се - умират.

По същия начин ензими приемат болните от муковисцидоза - за втечняване на натрупани секрети в белия дроб.

А всички ние по цял ден вдишваме, каквото другите изкашлят...

Значи ти остават само гаргарите.

# 171
М да гаргари, но аз докато се наканя и гърлото взе че ми мина.  Grinning Пантера малко в страни от темата - чувал ли си или имаш ли наблюдения за лечение с уреда запер - http://zaper.artcom.bg/ Пише, че определени ел. честоти убиват вирусите и бактериите  Thinking

# 172
Първо: Инхалирането на  протеолитчни ензими отпада категорично! Предизвиква раздразнение в дроба. При вдишвоне на дим (пожар) препоръчват гаргара (не повече) с папаин и бромелаин.

За уреда - вижда ми се бошлаф. 30 кХц - бая големи трябва да са тез бактерии. А с 9 V между двете ръце...съжалявам, но нищо не може да стане. Що не опитат да стерилизират чаша вода по този начин и да я видят през микроскопа...

# 173
  • София
иначе нямам сериозно заболяване, освен, че ми пада косата (мажа се с прогестерол-ампули)

Bobka, откъде си намерила ампулите прогестерон?
На мен по аптеките ми обясняват, че вече не се провеждат.  Rolling Eyes

# 174
  • София
Пинки, срещал ли си някъде из чуждестранните сайтове, че папаинът не може да се взима зедно със съдоразширяващи лекарства, защото по българските пише така:"Подозира се, че при преминаване в кръвта ензимите я "разреждат", като разграждат плуващите в нея спомагателни и противовъзпалителни и съсирващи протеини. По тази причина много лекари и фармаколози не препоръчват комбинирането на ензимите със съдоразширяващи лекарства. "
Разбрахме вече, че трябва да се внимава с гастритите и язвите...но дали може да се взима заедно слекарства за високо кръвно ?  newsm78

# 175
Bobka,

Още в началото Пинко беше писал, че не е препоръчително да се вземат със съдоразширяващи лекарства - например Плавикс. Някъде в самото начало е инфото.

"Противопоказания: - ако пиете Plаvix ( препарат за разреждане на кръвта - скъп).
Аз бих предложил да го спрете, да прочистите фибрина и ако се налага - да продължите.

# 176
Bobka - има известна неточност. Плавиксът и американските Варфарин и Кумадин (тука ги няма, но се цитрат в сайтовете) , а и в известна степен Аспирин, не са съдоразщиряващи.  Те разреждат кръвта, правят я по-течна. Така тя по-трудно се съсирва и не образува тромби.
Но тези лекарства се дават на възрастни хора, именно защото "кръвта им се е сгъстила" и има опасност от тромби.

Ако човек проведе курс на лечение с ензими, натрупаният по съдовете фибрин се разтваря. Той е превърнал кръвта в желе и тя много трудно тече и стига до крайниците и мозъка. След лечението кръвта се нормализира за известно време и тече нормално. Причината за това отлагане на фибрин е именно недостига на ензими в зряла възраст.

Ако човек има някаква причина за кървене - язва, кръв от носа, месечен цикъл, това създава предпоставка при съчетаване на ензими + Плавикс + кървяща язва(например) за кръвоизлив. Затова едно от трите следва да се махне. Гастритът не е в списъка.

Съдоразщиряващите препарати - най-често калциеви антагонисти (Дилтиазем и др) отпускат съдовете, позволяват на сгъстената кръв да тече по-лесно и така намаляват кръвното налягане. Те нямат нищо общо с кървенето.

Тъй като ензимите прочистват кръвта от фибрин, прочистват съдовете от отлагания, фиксрани с фибрин  и прочистват бъбреците от натрупан фибрин, те смъкват кръвното налягане. Може лекарствата, които пиете да станат излишни или дозата им - висока. Затова кръвното трябва да се мери.

В "МЕТРО" има апаратчета за кръвно от 25 да 200 лв. Макар и евтино, във всяка къща трябва да има апаратче.

Ензимите "лекуват" някои от причините за високо кръвно по най-естествен начин - като премахват причините, свързани с възрастта.

При мене кръвното спадна (след 2 седмици) с 12-15 мм и пулсът с над 10 пункта. Пулсът спада също като на помпа, на която и намаляваме оборотите за да намалиме налягането. Това организмът го прави сам.

В заключение: спрете Плавикса за два-три дни и минете на ензими за около месец. Дали след това ще трябва да го пиете, ще покаже кръвната картина - т.н. "протромбиново време".

Ако пиете лекарства за кръвно -  мерете си кръвното и ако трябва ги намалете.

Ако пиете бета блокери (за пулса) - не ги спирайте рязко никога, а ги намалете плавно.

И си мерете кръвното!

А ензимите са най-доброто средство зо кръвно, което съм срещал. Те просто ви подмладяват.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 11:05 от PinkPanther

# 177
И едно уточнение:

На стр. 5 изтълкувах едно изказване на didora като съмнение към истинността на това което пиша и споделям и аз реаграх доста рязко (ставаше въпрос именно за кръвното)

Сега, когато го препрочитам, разбирам, че едва ли става въпрос за недоверие, а по-скоро за учудване.

Затова поднасям извиненията си за непремерената реакция.

# 178
  • София
Пинки, благодаря за отговора...моите въпроси са малко объркани, защото питам за различнит членове от моето семейство  Simple Smile

Баща ми(фен на лекарите)- страда от високо кръвно, стеснени артерии, аритмия , язва (може и да е калцирана, но преди 5 г. имаше кръвоизлив) и сега пие Плавикс (скоро ще го спира), хапчета за кръвно и за аритмия...него почти съм го отписала за ензимите-страх ме е да рискувам.
Майка ми -с високо кръвно, ревматизъм, здрав стомах-пие хапчета за кръвно и аспирин, рибено масло ....с нея мисля да пробвам ензимите
Съпруг- високо кръвно-(не му давам да взима хапчета за него) пие рибено масло,вит. Д, смятам да включа и чесън на прах и разбира се ензимите...Това е.

Да се оплача, че не намирам в кварталните аптеки и около работата Папая, но продължавам (мога да си го поръчам, но ще мине бая време докато дойде)...и ако не сте чели Папая дъвчщи таблетки са идеални за свеж дъх! Peace

# 179
  • На точното място
Моля, Пинки, да направи едно обобщение по темата - кой ензим за какво и по колко, че темата вече пораства и ми става трудно да търся нещо , което съм забравила. Аз обещавам систематизираната инфармация да си я сейфам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт