Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 327
  • 1 133
  •   2
Отговори
# 150
Галче - на година и половина - не смея! Въпреки, че ензимите са далеч по безвредни от Панадол, например. Съжалявам...

eli_c - децата нямат нужда от дигестивни ензими, не от протеолитични. И примера с муковисцидозата не е коректен - там храносмилането е тотално нарушено. Да, там лекарите ползват ензими и ги знаят, но не всеки лекар се занимава с това заболяване.

Текс - съгласен съм с д-р kameloth по отношение на язвата и панкреатита. Хубаво е в ензимите да няма Betain - увеличева киселинността. Що се касае до дисковата херния - тя е силно показана за лечение с протеолитични ензими. Но лечението ще е дълго - няколко месеца. Ще трябва да се комбинира с добавяне на глюкозамин, хондроитин и MSM на по късен етап (след 2 месеца).
(В момента сме се захванали да лекуваме с ензими нещо по-страшно - спинална стеноза. Ще ви държа в течение.)

Смърфиетка - пред мен на бюрото има статия, която твърди, че бромелаина се отразява добре при язва на стомаха.
А статията, която посочваш е типичен пример за  "админстративно" мислене - не питат помага ли, а дали е доказано. (доказателство е двойносляпо, плацебоконтролирано... за 1 милион долара)

samuel в българския превод на Серрапаптазата има грешка- пише, че 3 капсули са 20 000 U. Това не е вярно- 3 капсули са 60 000 U. Справка - под етикета. Или в сайта.

Съвет от мен - вземи си и Бромелаин и Папаин.

Bobka - ако нямаш конкретно заболяване (извинявай, не помня) е много по-добре да пиеш примерно 3 седмици едновременно от всичко, отколкото да ги точиш три месеца едно по едно. Ефективността ще е много по-висока.

(кафе)

# 151
Pantera следя темата, но явно съм пропуснала  Embarassed Таблетките Папаин за какво са? Стават ли за болно гърло. Всъщност това ме интересува- кои от тези ензими действат на болящо гърло ( само Серрапептаза ли) ?

# 152
Голямо дете - изненада ме приятно. Сега е им звънна.

Ninia - Папаинът влиза в комбинацията от ензими. Освен това перфектно почиства устата от патогенни микроорганизми. Почиства и зъбен камък, както казах. Ако се прави гаргара, ще лекува  гърлото. Но само до където стига. Серрапептазата - също.

Ако се намери някаква помпичка , като при астматиците - ще прониква и по-надолу. Работим по въпроса - както за трахеята, така и за носа.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 15:38 от PinkPanther

# 153
  • Тука, под липите стари...
Вярно, че и GNC имат Папая ензим - дъвчащи и то. Ето   http://www.framar.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%8F-%D0%B5%D0%BD … D0%B3%D0%BD%D1%86

# 154
За носа лесна работа - разтваря се таблетката във вода и се капят капки. Само трябва да знаем в колко вода, по колко капки, на какви интервали.... А може ли таблетката да се разтвори във физиологичен разтвор или дестилирана вода и да се прави инхалация с компресорен инхалатор? .... Оф какви ли не идеи ми идват- от два месеца съм все болна..... И сега съм малко като удавник за сламка с тези ензими  Laughing

# 155
Ninia - ако имаш инхалатор, нямаш проблеми! Може и с чешмяна вода ензимите имат силно бактерицидно действие. Но не бива да се загряват!
Значи: вземи си Папаин за смукане и изсмучи една-две таблетки. Ще ти почисти устата и зъбите. Ще изчисти мъртвите клетки от лигавицата и езика. Ще почне да ти щипе леко на езика, но след  пет минути ще ти мине. Това е.  Ето го доказателството, че атакува само мъртви клетки.
Забъркай си разтвор от напр. една табл. Папаин и една Серрапептаза в 100 мл. вода. С инхалатора вдишай една порция. След 15-20 мин ще знаеш много ли е, малко ли е. Но бъди сигурна - здрава тъкан няма да се засегне.

Няма как - ти си опитното зайче. Аз нямам инхалатор...

Но първо - устата, за да знаеш какво да очакваш.

Момичета, отивам на служебен купон. Може да забърша нещо. Не ме гледайте, че се правя на недостъпен - нищо чуждо не ми е чуждо... Стискайте ми палци.

Хм, това май е от ензимите...

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 16:18 от PinkPanther

# 156
  • Plovdiv->Toronto
Всичко което съм написала е извадено от сайтовете прегледани за ден-два, не съм го измислила аз за да те дразня Simple Smile, просто има противоречиви мнения и то не на лекари, а и на холистични сайтове продаващи ензими.
Аз ако знам кое как да стане, няма да съм тук.
Но след като всяко съмнение смяташ за негативно и предпочиташ само въпроси от рода на Какво? и Къде го дават? няма проблем  Peace.

# 157
  • На точното място
 smile3529Голямо  четене падна.
Пинки -отново интересна тема. малко множко ми дойде да я изчета наведнъж /със сигурност трябва да я препрочета/. Ще очаквам отзиви от хората  със ставни проблеми и дископатия. Майка ми е доста зле, и ако някой от пишещите се изкаже положително за лечението в тази посока ще пробваме и това. Освен това има разширени вени, и ако съм разбрала правилно и там ще има добър ефект.

# 158
ОК. За Серрапептаза разбрах, че се продава в Лечител. Ами този папаин, за който ти Пантера говориш, от къде се взима и как точно се казва продукта? И как така ще забърсваш колежки на купона, нали си чувал поговорката.......

# 159
Ninia - От NOW foods - Papain. Имало и на GNC.  Останалите -утре.

# 160
  • София
Пинки, това много ме зарадва със зъбния камък, тъкмо планирах да ходя да ми го махат, защото много ме дразни , а  ми е най омразната процедура при зъболекара....ако наистина го маха ( ще пробвам и ще докладвам) това ще ми спести дори минимум 40лв ...ехейй много се ентусиазирах, чак хукнах в квараталната аптека , но нямали Папая-дъвчащи....иначе нямам сериозно заболяване, освен, че ми пада косата (мажа се с прогестерол-ампули) и имам нещо като колит ( не съм се изследвала) пролетно време ме мъчат някакви колики ...а , и холестеролът ми е на горната граница въпреки, че не ям много мазни неща  Rolling Eyes... Иначе относно ензимите се интересувами и за родителите ми...като казах на майка ми, че ще трябва да пие и ензими -лошо и стана, вика-Чакай да изпия рибеното масло, ехинацеята, вит. Ц и комб. витамини  и т.н, че много ми стана.... Laughing

# 161
.като казах на майка ми, че ще трябва да пие и ензими -лошо и стана, вика-Чакай да изпия рибеното масло, ехинацеята, вит. Ц и комб. витамини  и т.н, че много ми стана.... Laughing

Joy И при мен е така, майка ми приема в момента рибено масло и сусамов тахан, ограничила е олиото. Сега искам да й взема ензими, но не мога още да усвоя цялата информация за тях, че наистина ще станат много хапове за пиене  ooooh! .

# 162
  • В сънния Люлин, прибулен...
Момичета, отивам на служебен купон. Може да забърша нещо. Не ме гледайте, че се правя на недостъпен - нищо чуждо не ми е чуждо... Стискайте ми палци.

Големият брат вижда всичко  Joy Joy Joy

# 163
  • Варна
Аз взимам папаин от този вид.

# 164
  • На точното място
Солар, от колко време го пиеш? Какво подобрение усещаш в стомаха си и устата?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт