Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 322
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 135
  • Plovdiv->Toronto
http://www.health-science-spirit.com/lipase.html

Много интересна информация за липазата. А и за протеазата. Излиза, че протеолитичните ензими може и да не се усвоят добре ако да на таблетка или капсула, най-добре е да се смесват с храната 30 мин преди ядене, но не повече, защото замирисва на вече изядена,  Laughing, ох това е малко екстремно, кой ще го пробва пръв. Може би аз, ще пиша.
Възможно е всички да сме с недостатъчност на липаза, защото вече я няма в млякото и маслото, разрушава се при пастьоризацията, издържа само до 40-45 градуса. Ако панкреаса ни произвежда 10-15 % под необходимото, липсата е налице.  С това обясняват скока на сърдечно-съдови заболявания у нас, традиционните мляко, сирене и масло но без липаза вече, плюс здравото поркане - увреждащо панкреаса - воала  Peace!
Липазата е водноразтворима, за отслабване най добре е да се приема със сок или вода на гладно, защтото ина че трипсина разгражда част от нея в тънките черва. Ако няма храна - няма трипсин - юпииии  Party ...

Усовяването на рибеното масло зависи от липазата. Ако е недостатъчна - омегите заминават надолу  Peace. Освен това пише, че е добре да се смесва рибеното масло с храна, за да не стои на капка, водноразтворимата липаза не може да проникне в средата ма капката !

Липазата ще работи и върху артериалните плаки, нали са най-вече лепкав холестерол, ефекта ще е кумулативен с протеолитичните ензими ... Проблема е, че тези плаки понякога са със много сложна форма, ако поради разтварянето се откъсне парче или тромбче от каротидната и тръгне нагоре инсулта ще е в кърпа вързан. Нищо на този свят не е просто и ясно. За човек с доказани плаки мисля че е доста опасно да започва такива терапии. И да си спира плавикса  Peace ...

Друго нещо, от липазата зависи пропускливостта на клетката, ако няма липаза тялото не ползва мазнини от резерва защото няма как да ги обработи, направо писка за още захар  Laughing ... Липазата освобождава мазнините и отпадъците от клетката ... Протеолитичните ензими разграждат отпадъците .... Значи трябва да ги вземаме едно след друго, и то на гладно  newsm78 ... През колко време се пита във задачата ...
Липазата е най-добре вечер преди лягане или между храненията. Кога протеазата  newsm78 ?

Интересни неща, отивам да чета още. Не мога да намеря липаза на прах на народни цени  Confused ...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 20:02 от eli_c

# 136
Днес ми се обадиха от NOW, че Панкреатинът е свършил........., не очаквали такова търсене.Щели да доставят след месец.

# 137
  • Тука, под липите стари...
eli_c , пишеш, че "протеолитичните ензими разграждат отпадъците .... Значи трябва да ги вземаме едно след друго, и то на гладно  newsm78 ... През колко време се пита във задачата ..."
Ако това е така, значи комбинираните формули не са удачен вариант. Аз се бях насочила към Plant Enzymes на NOW Foods. На няколко места срещнах, че растителните ензими се усвояват по-добре.
Ето например:
"Ензимите на животинска основа действат само при наличие на оптималното рН и действителните условия в стомашно-чревния тракт не отговорят на нужните им тесни оптимални условия. В масовия случай те не са така ефективни както растителните. Пепсинът, се взема от труповете на свине и действа само ако киселинността в стомаха е 3 рН. Панкреатинът, се взема от трупове на крави, действа най-добре в неутрална или леко алкална 7,8-8,3рН. Тези условия не винаги са налице.
Затова пък растителните ензими:
· действат винаги и пълноценно в широките рН граници на стомашно-чревния тракт.
· Запазват активността си в стомаха през първите 30-60 мин на храненето.
· Когато киселинността в долната част на стомаха намалее, те временно забавят активността си, но тя се възвръща когато храната премине в алкалната среда на дванадесетопръстника и те отново се активират.
· Растителните ензими имат мек вкус и могат да се поръсват върху храната или да се разтварят във вода, или на капсули.
· Животинските имат остър мириз и вкус, и не могат да бъдат поръсени върху храната.......... "

Дали наистина е така?

# 138

http://www.gnc.com/family/index.jsp?categoryId=2109035&cp=3593189

Ето линк с още марки ензими. Обърках се отвсякъде какво да избера. Но пък GNC ги има в аптечната мрежа  newsm78

# 139
Извинявам се, но прочетох само до 5-та страница Blush. Дъщеря ми е с двустранна пневмония на 1г и 5 мес е. Уместно ли е да се дават тези протеини и в каква дозировка?
Благодаря Hug

# 140
  • Plovdiv->Toronto
Не мисля че е удачно! Първо, тя е в остра форма в момента, по-добре обърнете внимание на лечението. Децата нямат нужда от ензими.
В линка който съм дала има данни за опити за лечение на цистик фиброза с ензими, но таблетките/капсулите при деца има опасност да се залепят за стената на червото и да го наранят разтваряйки се!
При деца под 6, даже може би 12 год. да не правим опити без консултация с лекар !

# 141
Здравейте. Фен и послеовател съм на Пинко и на темата му за мастните киселини. Прочетох и настоящата, защото съм с дискова херния. Дали е удачно обаче да вземам ензимите, при положение, че имам случайно открита преди години язва на дванадесетопръстника, иначе несъздаваща ми проблеми. Също преди години ми откриха и хроничен панкреатит, обявен в последствие за излекуван. До каква степен тези минали (?), или непроявяващи се към момента болети могат да бъдат обострени от протеолитичните ензими?

# 142
  • SA
Текс , мисля , че протеолитичните ензими едва ли ще ти навредят както за язвата, така и за хроничния панкреатит. По отношение на язвата - повишената секреция на солна киселина може да има отношение, но никьде не сьм срещала за негативно влияние на пепсина, или трипсина например. А пьк при заболявания на панкреаса най- често има намалена секреция на панкреатичните ензими и една такава добавка може да е само от полза.

# 143
Това е статия за Папаина на български език. Всъщияг сайт има и още инфо за ензимите, бромелаин и т.н

http://www.bb-team.org/articles/1684/

В тази статия пише, че приемането на хидролитичните ензими от хора с язва или гастрит не е препоръчително. Но нека всеки да прочете и реши сам за себе си.

# 144
  • Plovdiv->Toronto
Самуел, не знам какво да ти кажа за животинските ензими, даже не знаех че се продават  Laughing, сега се просветлявам и аз но днес нямах много време да чета. Аз знаех за разтителни, микробни и някакви култури от червейчета  Laughing, сега и от умряли крави и прасета - тези ще ги избегна  Simple Smile!
За вида суплемент и аз се чудя още, много ме объркват потентностите, оше се мъча да ги оправя  newsm78.
Бленд с липаза аз не бих си взела, нали искаме протеолитичните да си вършат чистаческата работа, а липазата ще неутрализира част от тях  Peace ...

# 145

Благодаря, момичета. Май за по-сигурно трябва да се посъветвам с гастроентеролог. newsm78

# 146
  • Тука, под липите стари...
Докато измъдря, какво точно и как да взимам си купих Боди флекс супер от "Лечител". Съдържа Serrazimes® І (Серазим І протеаза). Интересно е, че на самата опаковка пише да се приема час преди или два час след  хранене, т.е. по начина, по който препоръчва и Пинки. Започнах да го вземам вчера, ще пиша ако имам някаква промяна в усещанията. Може би ще си взема и Мезим форте (панкреатин) докато заредят Панкреатин в NOW.

# 147
  • София
Имам въпросче, дали мога сега да взимам Сераптетаза (за прочистване) след около 1м-2м примерно  да го спра и да почна Панкреантина за 1-2м и след това Бромлин и т.н....задължително е ли е да се пият заедно за по-голям ефект?

# 148
Сега се освободих... Работа.

В събота с приятел (лекар) ходихме да пазаруваме ензими за него. В магазина на NOW се оказа, че панкреатина свършил. "Много го купуват тия дни" каза продавачът. "Жени, ли?" попитах. "Да!" с учудване ми отговори момчето.

С докторът се спогледахме и се усмихнахме...

Купихме каквото има: Бромелаин, "Супер ензими", Папаин... (Серрапептазата - от другия магазин) Нова стока - в средата на януари. Ще трябва да се доставя...

И тук - следващата новост: Папаин, таблетки за смучене (180 табл., 18 лв) се оказаха интересни. Изсмуках две таблетки и о, изненада! Зъбите ми се оказаха идеално почистени от зъбен камък и даже от кафявите налепи от вътрешната страна на резците!

(ценна информация особено за жителите на Бургас)

Бих искал да попитам дамите от "Маркетинг и логистика" newsm78 - намерихте ли най-изгодното място за доставка?

А сега - въпросите...

*Dory* - единствено означава, че действа... Как? newsm78

eli_c - не знам как да ти отговарям, твоите коментари са винаги негативни. Не искам да бъда груб, но е изнервящо. Много хора задават въпрос, но общо взето са "как да стане", а твоите коментари по принцип са - как да не стане. Ако нещо те интересува и го знам, ще ти кажа, но не ми се спори. Нито ми се обяснява, че нямам сестра...

Нямам нищо против глутатиона, даже го изучавам внимателно, но като ми посочиш начин, как да заобиколим черния дроб, ще съм ти благодарен.Има такъв начин, който лекарите не знаят.
Давам ти шанс да покажеш позитивно мислене...

Ензимите разграничават своя от чужда тъкан и жива от мъртва, като се свържат в кръвта с албумина... Alpha2-macroglobulin , описан по- горе. Така поне пише и аз му вярвам. Вярвам, защото пия по двадесетита хапа дневно и до сега на ми се е повредило нищо. А заедно с мен - двама лекари.

Извинявай, това не е сода каустик! И отново пишеш нещо невярно "Две седмици след операция ензими не се пият", а те премахват отока, възпалението и способстват за бързо зарастване на раната...

И за какво да говоря с лекар, като те не са чували за протеолитично приложение на ензимите?
Онзи ден дискутирах с кардиолог може ли да се пие Плавикс при язва. Каза: Зависи от кървенето. Комбинира се с протонови помпи и др. Това е положението.

Разсъжденията ти за липазата бих ги приел, ако я имаше в наличност. А в млякото и маслото не може да има липаза, защото ще почне да разгражда мазнините още в кравата. По същия начин не може да има там и протеази.

Ти намери липаза на пазара, а аз ти обещавам да намеря начин за приемането и.

Атеростлеротчнте плаки се разграждат от протеази, а не от липази, защото са изградени от липопротеини. Ако не ти харесваат протеазите, пий сок от нар - също отмива атеросклеротични плаки, благодарение на т.н. пуникалгини в нара. Сигурно имат ензимно действие. Това го прилагаме тук от 4 години (с кардиолога). Резултатът се мери с Доплер именно на каротис (най-удобно е.). Тази информация дойде пак от мене - от интернет.

Наистина, ще бъда много доволен, ако веднъж предложиш нещо как са стане, а не как да не стане...
(Направихе един списък с твои негативни отзиви в темите по които пиша. Пропуснала си темата за LDN, там има много място за съмнение)

samuel - да не бъркаме дигестивни и протеолитични ензими. При протеолтчни ензими  говорим само за лизиране на протеини. В този случай различните протеази трябва да се приемат заедно и в големи дози (говорят за 200 000-300 000 HUT), за да лизират пептидната верига на различни места. Вярно е, че растителнте ензми работят в по широки граници на рН
(Папаин - 3.0 - 10.5), но животинските са по-ефикасни (особено хемотрипсин), защото това им е предназначението.
Изразът "взима се от трупове на свине и крави" е некоректен. Съдава усещането, че се вземат от екарисажа. А те се вземат от там, от където и пържолите - от кланицата. Нали не си го представяш, че може да се вземат от живи животни. А и първите противозачатъчни, които помня - Овариа сиката - бяха от трупове на животни...(в края на 50-те)

Голямо дете - съжалявам ,но ензимте на GNC ги няма в България. Освен описаните до  сега, ензими внася само Solgar.

Ще продължим...

# 149
Е, Папаин има на GNC, поне в нашата аптека. 7-8 лв. беше. За другите.....не знам. Но щом в една аптека има, значи има и в други.

Общи условия

Активация на акаунт