Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 307
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 120
Киселото рН на стомаха може да ги разруши. Но щом ние ще ги пием на гладно не би трябвало да има проблем.

# 121
Гладни, не гладни - pH-то на стомаха си е винаги кисело. Стойностите варират, но все си е кисело. Затова е най-добре, ензимите да имат стомашно-устойчива обвивка. Тогава те се усвояват от тънките черва, което е най-добре.   Wink

# 122
  • Тука, под липите стари...
Смърфиетка, благодаря ти за включването. Не бях много сигурна, дори ме беше срам да попитам  Embarassed

# 123
Мили дами, малко ще почета. Нали се учим в движение...

Вижте тук какво намерих:

Heavy Metals and Oral Fungal Protease

Heavy metals, such as lead (Pb) and mercury (Hg), exert their poisoning effect by binding to ionizable or sulfhydryl groups of proteins, including vital enzymes. Once they bind to an essential functional protein, such as an enzyme, they denature and/or inhibit it. This interaction of heavy metals to proteins can lead to degenerating diseases, nerve damage or even death.

Clinical observations have noted that upon high intake of oral protease, heavy metal concentrations have been significantly decreased in the blood. Binding of protease to Alpha2-macroglobulin leads to activated complex with altered binding affinities and an increased rate of clearance from the blood by the liver. It is possible that the activated (Alpha2- macroglobulin protease complex also has a high affinity for heavy metals, leading to their removal from the body.

С думи прости - високи дози протеази успешно прочистват кръвта от тежки метали!

Добра новина, от тук:

http://www.enzymeessentials.com/HTML/proteases.html

Който може, да чете.

# 124
  • София
Гладни, не гладни - pH-то на стомаха си е винаги кисело. Стойностите варират, но все си е кисело. Затова е най-добре, ензимите да имат стомашно-устойчива обвивка. Тогава те се усвояват от тънките черва, което е най-добре.   Wink
Точно така!
За това трябва да се търсят такива с ентeрична обвивка, защото стомашаната киселина унищожава 50 процента от ензимите и тогава високите ни дози отиват на вятъра...Ще проверя как седят нещата при NOW Foods

# 125
Bobka, много ще съм ти благодарна. Hug Решила съм ще си поръчвам от NOW Foods двата вида, които препоръча Пинки, но ми се ще първо да разбера какви са им капсулите.

# 126
Това, което разбрах е, че таблектите трябва да са enteric coated т.е стомашно устойчиви. Търсих този надпис върху продуктите на Now foods, но не го виждам, поне не е на снимката в сайта им.
Ще е добре Пинки да се включи тук с тази информация, нали той ги пие?
Освен това, въпросът с потенцията (съдържанието на активната съставка) на ензимите не ми е напълно ясен. Всяка фирма използва различни мерни единици и не знам каква е препоръчителната (оптимална) доза на ден при различните производители. Ако някой може да даде повече информация за това, ще съм много благодарна.   bouquet

# 127
Да попитам за Креон-а,той е 10 000 езиници,в Турция опаковките са по 100 тб за под 20 евро?Излиза доста по-изгодно от мезим-а и от креон-а,продаван тук?Върши ли работа?

# 128
  • София
Bobka, много ще съм ти благодарна. Hug Решила съм ще си поръчвам от NOW Foods двата вида, които препоръча Пинки, но ми се ще първо да разбера какви са им капсулите.
samuel и аз не откривам в описанието на NOW FOODS за  Серапептазата да са "enteric coated"  и според мен това е един голям минус........

# 129
Така, връщам се. Наду ми се главата от четене.

Новости... Много!

1.Навсякъде пише - прилагайте максимални (конски!) дози за добър ефект. Говорят за порядъка на 200 000-300 000 единици.(HUT), Който може, да ги смята...

2.Бромелаинът се отразява много добре на косата.

3.Бромелаинът не се дезактивира при ниско  рН. Папаинът- също.

Панкреатинът и серрапептазата са в желатинови капсули. При ниско рН желатинът не се разтваря, само в алкална среда. Пробвайте с празна капсула от серрапептаза (след лечение на болно гърло).

Очевидно ще трябва да включим и папаин в кашата, той поне е евтин.

Смърфиетка  - по-назад в темата има една таблица за преобразуване, от която става ясно, ме нищо не можеш да сметнеш.

шоколадче - Креонът е слаб. Не помня колко беше протеазата. Само тя е от значение. В Панкреатина (100 капсули - 30 лв) е 50 000 USP.

Някой пие ли нещо? Гледам, че сте задълбали в теорията. То лошо нѣма...

За серрапептазата четете на адрес:

http://www.hankintatukku.fi

Не знаете финландски!?!

Никога не съм допускал...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 16:35 от PinkPanther

# 130
  • София
Ми ние още се мотаме с избора  Simple Smile хем да е на сметка, хем да е най-доброто...абе женска му работа.. Wink
Ето малко книжки, на който му се чете http://www.books.bg/search/?qstr=%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B8

# 131
Аз от днес пия ензимите Mr. Green При мен, обаче, ефекта е обратен от този при Пинки Rolling Eyes  Rolling EyesТ.е. - урината се обезцвети Crazy Защо ли така...

# 132
  • Plovdiv->Toronto

Clinical observations have noted that upon high intake of oral protease, heavy metal concentrations have been significantly decreased in the blood. Binding of protease to Alpha2-macroglobulin leads to activated complex with altered binding affinities and an increased rate of clearance from the blood by the liver. It is possible that the activated (Alpha2- macroglobulin protease complex also has a high affinity for heavy metals, leading to their removal from the body.[/i]

Това е много интересно  Thinking ...
Възможно ли е да е толкова просто  newsm78 ?

Извеждането на тежките метали става чрез GSH - глутатион, пептид, произвеждан от тялото, мощен антиоксидант, съставен от прости аминокиселини - глутамин, цистеин, глицин. При подозрение за прекалена оксидация на организма  се мери съотношението GSH-GSSG - глутатион и неговия дисулфид. Ако чрез ензимите е възможно да се разрушат и освободят съсипаните от радикали необходими аминокиселини, това е направо велико.

Аз бях измислила друго, заредила съм се със сашета АСС сироп - ацетилцистеин, прекурсор на глутатиона  Mr. Green. Също ще свърши работа, а и предпазва черния дроб при големи дози панадол ( деца с 40 градуса температура  Scream, дано не ми се случва повече ... )

Пинки  Peace,
не влизам много често, но преди няколко дена си ми се извинил че са ми погрешни разсъжденията  Laughing, много мило, нямаше нужда. И че ензимите атакуват само мъртви какво беше там, клетки ?
Това е много добре, но имай наум все пак че може и да не е съвсем така. Тук бромелаин и папаин се продават на прах, в торбички като тендерайзър за месо - правиш марина и месото бухва и става крехко  Mr. Green. Едно време са инжектирали животните преди да ги колят, живи  Shocked, но сега се смята за нехуманно и не се прилага.
Ако те ужили медуза, като първа помощ се препоръчва паста от бромелайн и вода, намазва се ужиленото, разгражда белтъка на отровата. Но, ако до 2-3 минути не го измиеш, започва да разгражда и теб  Simple Smile ...
Та, попаднал в стомаха от капсула, която примерно има наглостта да се разпадне още там вместо в червата, какво ще е действието върху гастрит или язва, м ? Няма ли да е подобно  Simple Smile?
Да допуснем че попаднали на правилното място ензимите правят това, за което сме ги изпили  Grinning. Но с попаднали другаде, трябва да се внимава  Peace.
Две седмици преди и след операция, преди и след зъболекар ензими не се пият. Увеличава се риска то кървене. При пептични язви не се пият. Който взема плавикс, АСЕ-инхибитори, антибиотици, да говори с лекар първо!
http://altmedicine.about.com/cs/herbsvitaminsa1/a/Bromelain.htm

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 18:37 от eli_c

# 133
*Dory*, какво точно вземаш?

# 134
Панкреатин и Бромелаин на NOW.

Общи условия

Активация на акаунт