Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 293 156
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 285
Bobka - да, за Варфарин, Кумадин Хепарин и Плавикс си права, мисля, че го дискутирахме. Но що се касае за Ибупрофен, Напроксен, а и всички други НСПВС, като Фелоран, Волтарен, Диклак и т.н. няма забрана. Но просто няма смисъл. Тяхното предназначени е да блокират циклооксигеназата в основата на възпалителната каскада, а ензимите вършат тази работа много по-добре. А, и аспиринът е в тази група. По-точно и в двете.

# 286
Става ми тъжно като гледам пълната невъзприемчивост от страна на хората във форума, които биха могли да облекчат в най-голяма степен положението си от използването на протеолитичните ензими... Това са страдащите от:

--ревматоиден артрит
--анкилозиращ спонделит
--дискова херния
--ювенилен ревматоиден артрит
--жени с множество вътрешни сраствания вследствие на раждане със секцио

и редица други, тъпчещи отчаяно около каноните на официалната медцина.

Както се казва - На сила можеш да вземеш, не можеш да дадеш.

Съжалявам...

# 287
Запърви път влизам във форума, но ви чета отдавна. Искам да споделя,че днес попаднах на български продукт "Папаин" - 200 мг. х 60 капсули - 6.24 лв  на "Гален-Фарма" ООД, тел. 034/44 45 31, 03515/ 20 25:  20 26. Обещаха да ми пратят с куриер.
Какво ще кажете за отношението цена-количество?

# 288
Запърви път влизам във форума, но ви чета отдавна. Искам да споделя,че днес попаднах на български продукт "Папаин" - 200 мг. х 60 капсули - 6.24 лв  на "Гален-Фарма" ООД, тел. 034/44 45 31, 03515/ 20 25:  20 26. Обещаха да ми пратят с куриер.
Какво ще кажете за отношението цена-количество?
Moят папаин е 18 лв за 180 таблетки от по около 200мг, така че долу горе май е същото като цена.

# 289
Ако става въпрос за Papaya Enzymes- NOW, около 200 мг е количеството в две дражета.Така че дано съм на далавера с ензимите на Гален-фарма и дано качеството да е добро. Другият недостатък е че капсулите са за пиене и ефекта за зъбите няма да го има, но ще пробвам и ще пиша.

# 290
  • София
Става ми тъжно като гледам пълната невъзприемчивост от страна на хората във форума, които биха могли да облекчат в най-голяма степен положението си от използването на протеолитичните ензими...

и редица други, тъпчещи отчаяно около каноните на официалната медцина.

Както се казва - На сила можеш да вземеш, не можеш да дадеш.

Съжалявам...
Пинки, недей се натъжава , нали ние сме тук...отдавна съм се отказала да агитирам и разаснявам какво може да доведе безразборно изписани различни лекарства със знайни и  незнайни странични ефекти...повечето хора не са готови да разчупят мисленето си ...

# 291
  • Пловдив
Пинки, ти не гледай, че сега сме по-ниски от тревата. Всичко е много хубаво, ама след тези безкрайни празници всички пари свършиха. Аз чакам да взема следващата заплата и тогава ще си купя ензими, та да видим какво ще стане. Още се двоумя и как да постъпя с хомеопатичката, ама май времето и изтича, за 1 година особен ефект не видях, та затова се оглеждам за алтернативи.

Между другото, може ли да споделиш ти как започна ензимите - всички заедно или постепенно? Аз си мисля да почна първо само един вид, да карам да речем 1 седмица и ако всичко е наред, да включа втори и т.н. Откъде да зная как ще ми подействат. Щитовидната жлеза е много фина работа и и влияе какво ли не. Имала съм разнообразни кризи - наречени лечебни - всеки път като започвам някакво алтернативно лечение. С едни други хранителни добавки първо го изпитах, после с една диета, а напоследък - хомеопатични кризи. Тъй че съм се уморила от "лечебни" кризи, които в някои случаи изглеждат като че ли ще мра! А ти изпита ли в началото някакво влошаване, докато организма се адаптира? Ти , всъщност, не лекуваш нещо специално, нали? Ама който има някакво страдание, ще премине през някакво първоначално влошаване. Аз се смятам за абонирана за лечебните кризи и май само кризи преживявам напоследък, а подобрението все го чакам...

Тук е мястото да попитам veihaivei, ако е наоколо - тя как се справя. Нали също има щитовиден проблем. Пие ли ензими или не е опитала?

И накрая да поздравя всички с името Йордан, Йорданка, Данчо, Дана, Божана и т.н. вариации! Да са живи и здрави!

# 292
Благодаря на всички за подкрепата и за обаятелното ви присъствие, което ме вдъхновява в най-висока степен. Нашата работа е да пишем, а който има очи - да чете.

По същество: Хубаво е, че има някаква алтернатива при набавянето на ензимите. Но още в началото на темата, когато се опитвах да намеря база за сравнение между отделните ензими, стигнах до отчайващото заключение, че това е causa perduta. Отделните ензими, дори от един и същи тип се сравняват само ако активността им е дадена в еднакви единици. А такъв случай не съм срещал.

Папая ензимте на NOW foods, които се наложиха като база за сравнение (защото ги има) едва ли са най-добрите, но имат една подробна таблица на състава. Ето я:

http://www.nowfoods.com/Products/ProductsByCategory/Category/M00 … gestive%20Support

Е, и тя е написана доста витиевато и трябва да се внимава, но поне за специалист (не за мене) е досто информативна.

Фирмата и продуктът за който съобщава dibigal е  една приятна изненада, но не ни дава данни за сравнение. Може продуктът да е качествен, но за това ще съдим на първо време от впечатленията на dibigal.

pepvaneva - за парите, и аз съм на същия хал. Просветление се очертава след месец, ако не ме застигне неприятност, свързана с годините ми. В момента с един приятел уреждаме доставка от чужбина, но ще видим какво ще излезе.

Как ги пия ензимите... На 4 декември почнах с панкреатин и бромелаин, три дни по-късно си намерих от финландската серрапептаза. После си купих и папая ензими и ги включих. След Коледа панкреатинът свърши и си купих от Solgar - по-скъп и по-мощен. После смених серрапептазата с Protein Digest и всичко това смятам да го пия още десетина дни. За по-нататък, ще видим.
Както ви казах в началото - учим се в движение. Ако разполагах със сегашната инфрмация, щях да почна всичко наведнъж. Или да ги включвам едно по едно през ден. Но за едно съм категоричен - ниските дози са слабо ефективни.

Една допълнителна, важна информация - пийте ензимите с повече вода! Жена ми си глътнала хапчетата без вода и се събудила със силни болки в корема. Пила два бускулизина (слава Богу, с вода) и и минало. Снощи половин час и обяснявах, че е от водата.

И да припомня - кисело мляко! Все едно сте на антибиотик.

Малко теория за щитовидната жлеза. Ензимите корегират редица проблеми на щитовидната жлеза. Автоимунния тироидит - като автоимунно заболяване, студени възли - като фиброзни образувания и топли възли (да пази Господ!) като неопластични образувания, съчетано със стандартната терапия. При прояви на хипотириодизъм  се очаква увелчаване на секрецията на жлезата, но поради масовото недолекуване на хипотириодизма (пиене на 50-100 мкг Л-тироксин), не очаквам изненади. Да внимават тези, които пият по 200 мкг и нагоре.

За влиянието между хормони и ензими. Предупреждавам, че ензимите влияят много по-силно на нивото на хормоните, отколкото обратно. Ензимите се оказват преди всичко.

И накрая, нещо куриозно. (беше ми неудобно да призная) По Нова година, на гости, бях изпохапан от бълхи. При мен това обикновено означава едни плюски колкото 50 стотинки и нагоре и то поне за 2 седмици. От комари е същото. Сега - нищо. Едни точици, като главичка на топлийка и това е. Никаква алергична реакция!

Кой питаше за алергии? Пийте ензими и после си поиграйте с кучето на съседа...

И от мен поздрави на Йордановците!

# 293
Хайде и аз да докладвам за ензимите. Пих 10 дена Бромелайн и Панкреатин. По принцип нямам някакви конкретни проблеми, но имам два пъти секцио и затова реших да ги пия. По принцип имам и една тежест в бюста (така го усещам) и все си напипвам някакви болезнени при натиск "топченца" - на прегледите отговорът е един и същ - "Еми, едър бюст - ще ти тежи...гърдата не е хомогенна, а със зърнеста структура"...да, ама не Crossing ArmsСлед 3-я, 4-я ден от почването на ензимите, тази тежест изчезна (а не ми се е намалил бюста Joy) и нямам никакви чак толкова "зърнести" структури, и болка няма Crazy Което ме прави мнооого щастлива, но не смеех да се поФаля Mr. Green Единствено МЦ ми закъсня с 13 дни (което ме докара до паническо разстройство, но това е една друга тема Blush), но не знам дали има общо.

Та, в общи линии, аз съм доволна. Аааа, и мама агитирах да ги пие Mr. Green

Пинки, за теб  bouquet

# 294
  • Пловдив
Благодаря за отговора, Пинки. Да разбирам, че не си имал лечебна криза. Ако е само пиенето на много вода, няма проблем. След като и Дори се похвали, мисля, че всяка една жена би могла да се пробва с ензимите. Та кой не е имал фиброзни образования в гърдите - мастопатия. То като че ли е нормално. Ама това с МЦ е обезпокоително. Да разбереш каква е причината! Аз миналата година загубих МЦ за 3 месеца след като правих диета "Зоната". Уж много здравословна, ама като почнах да се храня нормално и МЦ ми се възстанови. Дори да не би и при теб да е от диета?

# 295
*Dory* - много се радвам за тебе! Това, което ти пишеш е много по-убедително от всички аргументи, които вадя на масата. Браво!

По принцип, след две деца е нормално струкурата на гърдата да е променена. Очевидно става въпрос за типичните фиброзни образувания, които е много по-добре да ги няма. А и ти ще си много по-спокойна.(фиброзни, фиброзни, ама...)

Снощи четох един материал, в който препоръчваха като срок на лечение за премахване на фиброзни образувания в гърдите един период от 6 седмици. Разбира,се това зависи от дозите, затова считам срока за ориентировъчен. Но ти, след като си видяла ефекта от ензимите, ще трябва да те вържат за да ги спреш...

Споменаваш дво пъти секцио... Нямаш ли проблеми с някакви вътрешни сраствания вследствие на операциите? По-добре е да нямаш, но ако имаш - те също се чистят с ензими.

За месечния цикъл нямам обяснение. Никъде не съм срещал подобна информация. Не искам да се правя на гинеколог, но да се радваме че се е разминало. Впочем, страшно е само ако мъжът ти е отсъствал през целия месец... Embarassed

За майка ти - отлична идея! Колкото по-възрастен е пациента, толкова по-ефектни са резултатите.

Желая ти успех!

pepvaneva - тук сте доста жени, предимно във фертилна възраст. Споделете информация за редовността на цикъла, та поне да не се притеснявате излишно.

А аз не съм имал никаква криза. Конкретните ми впечатленя, по дати, са описани в темата. Който му е интересно...

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 12:55 от PinkPanther

# 296
Пинки, казваш ензимите да се пият с много вода, а ако е само Папая която се дъвчи - водата по принцип да е много през деня, или веднага след изсмукването на таблетките да се пие.
И за киселото мляко да питам - а може ли да се замени с някакъв пробиотик?

# 297
mama Tin   - става въпрос за хаповете, които се пият цели и буквално се залепват за стената на стомаха. Като казвам "много вода" - 200 мл стигат.

А за пробиотика - нямам нищо против. Стига да съдържа нещо повече от киселото мляко.

За всеки случай - я пробвай да подквасиш мляко със съдържанието на една капсула от пробиотика.  Ако е свестен - трябва да стане.

# 298
Дори да не би и при теб да е от диета?

Не, аз никога не съм пазила диети. Аз не съм се изказала точно и се редактирам - то на 13-я ден от закъснението си ми дойде, така че мисля, че всичко е ок Wink

Впочем, страшно е само ако мъжът ти е отсъствал през целия месец... Embarassed

hahaha JoyСлава на Бога - тук си беше bowuu

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 13:34 от *Dory*

# 299
Пинки благодаря за идеята, ще пробвам с пробиотик - моя е с 6 бактерии, дано да ми се подкваси , че иначе ....

Общи условия

Активация на акаунт