Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 579
  • 1 133
  •   2
Отговори
# 315
Иска ми се постепенно да преминем към втората част на темата - дигестивните (храносмилателни) ензими. Ензимите, които се приемат с храната, за по-добро храносмилане и усвояване на протеини, мазнини и въглехидрати.
Приемаме, че сте се излекували от острите проблеми чрез приемане на протеолитични ензими на гладно и сега продължаваме с малка, поддържаща доза храносмилателни ензими.(с храната).
Ще подготвя серия от материали за ползите от приемането на храносмилателни ензими с храната.

# 316
  • Тука, под липите стари...
По въпроса за киселото мляко и живите бакетрии: Може да ме сметнете за луда, но аз от години подквасвам киселото мляко вкъщи сама. За подкваса опитах различни млека, но най- хубаво става с Верея 4.5% (дано не се приеме за реклама). Подквасването има някой тънкости, но като цяло става бързо и лесно и си заслужава в случаите когато в семейството се консумира повечко кисело мляко.

# 317
Забелязах, че в дните когато смуча папаин ме боли леко корема. Сега от няколко дни съм го спряла и намам този проблем. Решила съм да го взимам само когато почувства, че съм преяла  Mr. Green

# 318
Подквасването има някой тънкости, но като цяло става бързо и лесно и си заслужава в случаите когато в семейството се консумира повечко кисело мляко.

samuel , няма да откажа и подробностите  Grinning Имам намерение и аз да заквасвам.

# 319
Мили дами, дължа ви едно разяснение. Защото чувствам, че приемате с известни резерви моите твърдения и може би оставате с впечатление, че преувеличавам...

Проблемът е другаде. Аз не преувеличавам това което ви пиша, но:

--аз пия от 3 години по 4 капсули рибено масло, дневно
--аз пия от 2.5 години Вигантол, без да спирам рибеното масло
--аз пия от 6 месеца по 4.5 мг LDN дневно, без да спирам рибеното масло и вит. Д
--аз пия от 1 месец ензими, без да спирам рибеното масло, вит.Д и LDNа
--от 3 години в нашата къща олио не се внася.

(много "аз" станаха)

Та това е положението. Ако вие не получавате същите резултати, причината се крие в гореизложеното. Но аз по-прецизен няма как да стана.

Впрочем, същият протокол го спазват няколко души около мене с цел да живеят с орлите... Joy

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 13:38 от PinkPanther

# 320
  • София
Почнах да давам ензимите на мъжа ми, лекуваме високото кръвно...сутрин, обед и вечер по 1т.Бромлаин,1т. Панкреатин и1т. Серапептаза, взима ги на гладно с много вода...следиме кръвното, мисля да ги взема 30дни (на 44г е).Казах му да се следи как се чувстава.

Пинки, чел ли си нещо за Натокиназата, нищо не споменаваш за този ензим...умишлено ли?

# 321
Bobka - първо, много се радвам, че има хора дето четат...

Второ - ензими като натокиназа (от соя), урокиназа (от урина), стрептокиназа и др. се използват строго целенасочено предимно при пресни инфаркти и инсулти, за разтваряне на пресни тромби чрез директно впръскване в запушения кръвоносен съд. Някои ги има и като хранителни добавки.
Като цяло, тези ензими са много агресивни и не се наемам да ги препоръчвам за обща употреба. Тук има хора, проявяващи непоносимост към най-прости ензими, представям си какво би станало с една натокиназа, например.

И най-накрая, натокиназата се оказва доста по-скъпа.

Но ако някой е склонен да експериментира с нея, ще ми бъде интересно.

# 322
  • София
Засега пробваме с протеолитичните ензими  Simple Smile , според резултатите ще видим по-нататък...
С една приятелка, която живее в Щатите говорихме за ензимите и тя ми каза, че е пила Папаин, последните 2 месеца от бременността, много и помагал срещу киселините . Тя също ми каза, че е чела че в Ню Йорк имало един лекар, който успешно лекувал
рак на Панкреасе с ензими и то 15 години! Ето и линк, който се интересува http://www.dr-gonzalez.com/clinical_pearls.htm

# 323
Записвам се да ви чета, при условие, че съм с 5 операции от гадни фиброаденоми до сега (за справка-на 25 г. съм). Следях темата за рибеното масло, приемам го от 1 месец, нямам оплаквания, ще опитам с ензимите, та да видим какъв ще е ефекта.

# 324
Тази вечер /то вече е сутрин/ изчетох цялата тема и ме интересува някои поръчали си ензими от чуждите сайтове и от къде е най изгодно? Или остава варианта от Now foods, но си мисля, че ако се поръча отвън на Now food, пак ще е по-добре като цена?

# 325
Bobka - Д-р Гонзалес е известно име сред специалистите, работещи с ензимни препарати и аз следя с внимание неговите съобщения.

Апропо: Папаин през бременността - Попадах на материал, където се твърдеше, че по време на бременността могат да се приемат системни протеолитични ензими, но само от растителен произход. А това са папаин и бромелаин. А серрапептазата не се наемам да я класифицирам. Каква би била ефективността от една такава "минитерапия" не смея да прогнозирам, но поне става ясно какво може и какво не може. Ще го потърся...

А, ето го:

19. Can pregnant women take enzymes?

Yes, if they are taking plant enzymes. Animal enzymes should not be taken by pregnant women. Plant enzymes make a great deal of sense since the baby is the recipient of the nutrients that are transported.

Това е оттук:

http://www.enzymes.com/enzyme_q_&_a.html#19.%20Can%20pregnan … 20take%20enzymes?

За дамите с проблеми с фиброаденоми - тази тема коментира като цяло приложението на системни протеолитични ензими в различни области на медицината. Обратната резорбция на фиброзни образувания, от фиброаденоми до кисти и ендометриози е едно от първите приложения, сочени във всички статии. Ние не сме се спирали специално на това по обясними причини. Аз очаквам дамите, пиещи вече ензими да споделят своите лични впечатления, както в тази, така и в други области.

Така че четете между редовете, питайте и споделяйте личния си опит. Аз ще имам грижата да ви уведомявам за всички новости, които ми направят впечатление. Но в специализирани теми от форума, като тази за фиброаденомите, повече няма да се бъркам.

jumil - аз също искам да знам пазаруващите в интернет какви успехи са постигнали с ензимите, но тази дискусия нещо заглъхна. Щи си радвам, ако се подхване отново.

zila1 - пожелавам ти да си останеш с пет операции за цял живот. Освен с фиброаденомите, ензимите ще ти помогнат и за белезите от старите операции. Разбирам какво означава това за едно момиче на 25 години и дай Боже да бъдем полезни.
Но за белезите ще трябва да се пият значтелно по-дълго време.

# 326
  • София
Тази вечер /то вече е сутрин/ изчетох цялата тема и ме интересува някои поръчали си ензими от чуждите сайтове и от къде е най изгодно? Или остава варианта от Now foods, но си мисля, че ако се поръча отвън на Now food, пак ще е по-добре като цена?

Аз си поръчах от vitaminlife.com , където според мен е най-евтино, но трябва да внимавате да не ви излезе пратката на 2 кг, за да не отиде на митницата...
Например поръчах 8 бурканчета ензими като средно например този буркан http://www.healthstore.bg/NOW-Foods/%D0%95%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0% … %D0%BA%D0%B8.html

ми излезе 18лв.
Ако някой си е поръчал от някъде по-евтино нека сподели  Simple Smile

# 327
  • София
PinkPanther, извини ме за въпроса, но какво е мнението ти за тази комбинацияhttp://www.nowfoods.bg/Ензими/Super-Enzymes-90-таблетки.html?keyword=%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B8%D0%BD
?
 И още един въпрос какво рибено масло пиеш? Давам на синът ми от обикновеното рибено масло - българското - 2Х3 гранулки, колко време може да продължава приема му и може ли да се пие рибено масло от бременни?

# 328
Bobka - не знам защо си поръчала малки бурканчета. Има големи, май по 270 табл., по на сметка са.

buni - тези ензими мисля да ги пия като храносмилателни след завършването на курса. Слабички са, а съдържат и излишни нища, освен протеазите.

Рибеното масло за което пишеш е много малко. Тази доза е като за коте. В зависимост от възрастта на детето му вземи или течно или големи капсули. За да има полза. И да го пие без прекъсване.

Рибено масло трябва да се пие задължително от бременни!

Прочети началото на старата тема "Наситени, ненаситени..." за да разбереш защо е важно.

# 329
  • София
Bobka - не знам защо си поръчала малки бурканчета. Има големи, май по 270 табл., по на сметка са.
....
Да, Пинки наистина поръчах малки бурканчета, но тогава бързах и не поръчвах само за себе си и ме беше страх да не натежат много...
Днес направих поръчка за това :http://www.vitaminlife.com/product-exec/product_id/14376
и пак малки Ананас , но ми се струват по-силни :http://www.vitaminlife.com/product-exec/product_id/48334

Вчера четох за Серапептазата нещо по-различно...че за стеснени артерии лечението с този ензим подължава минимум 6 месеца  Shocked  . Дали пък не трябва по принцип по-дълго да се вземат?!

Ето от тук ми е информацията: http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1303959

Специално за стеснените артерии много се интересувам, защото баща ми страда от тази болест...артериите на караката са му стеснени и като ходи 100м и го заболяват....лошото при него е, че е с язва и няма май да мога да приложа лечение със Серапептаза. Sad

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 12:33 от Bobka

Общи условия

Активация на акаунт