Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 293 252
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 615
hot pepper - дамата, на която писах е с мноого болести с един първоизточник - имунната система. Затова и предложих едномесечен заслен курс - до тогава ще се види ефекта върху кръвното и ТСХ. После ще продължи.

За големите дози в англ. сайтове съм скептичен. Индивидуална доза се определя чрез увеличаване на приема до леко разтройство и връщане крачка назад. С тези хапове по 60-80 000 няма как да стане. А иначе правилото за комбиниране на няколко ензима си е в сила.

Резорбцията в червата не е проблем. Проблемът е с нарезорбираното! Дразни дебелото черво.

Голямо дете и Bobka - бъркате два лимита. Над 15 Е се плаща ДДС, независимо кой го праща. Над 45 Е от частни лица и над 150 Е от фирми се плаща и мито!

Харесвте ми така, продължавайте да ровите...

# 616
  • Пловдив
hot pepper - дамата, на която писах е с мноого болести с един първоизточник - имунната система. Затова и предложих едномесечен заслен курс - до тогава ще се види ефекта върху кръвното и ТСХ. После ще продължи.

Виж, за ТСХ първо аз ще съобщя, ако , дай боже, има нещо хубаво. Но ми се струва рано след 1 месец да има съществени резултати. Пък и аз не знам дали да очаквам нещо, тъй като още не съм сериозна със снабдяването с ензими. Разчитам само на Бодифлекса, дано и той не изчезне от "Лечител". За сега може да се каже, че само опипвам почвата.

Приятен ден на всички!

# 617
hot pepper - не е рано, ами дозата е ниска. И за да не сме зависими от този или онзи доставчик, аз пак препоръчвам - извадете си по една ВИЗА карта и пазарувайте с 30-40 % по-евтино, с необятен избор.

Аз също съм закъснял с това, но знам, че ако не днес, след 6 месеца ще бъда принуден да го направя.

Един месец с дози от порядъка на 200 000 HUT, ще ни посочат ясно перспективите.

# 618
запис да следя

# 619
Запис да следя!

# 620
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинко, ето този бромелаин имам https://www.vitaminlife.com/product-exec/product_id/25586
Чакам и други ензими, ама дали да не го почвам него и как и по колко??? Само ми е ясно, че трябва да е далече от яденето.

# 621
В следната статия  http://www.nutritionalwellness.com/archives/2006/jul/07_proteolytic.php
 за минимална дневна доза ензими, съпътстваща някакво лечение е:
At the minimum, a daily dose should contain:

200,000 HUT of fungal protease, designed to function in a wide pH range;
250 FU nattokinase;
10,000 U of the Aspergillus-derived enzyme (if opting for serrapeptase, look for a minimum of 30,000 IU, enteric coated);
formula enhancements including ingredients such as papain, bromelain, rutin and ginger.

т.е. бромелайна е допълнение към протеазата и натокиназата.

# 622
veihaivei - този бромелаин е слабичък (0,5 х 1000 GDU) - значи х 2 капсули. Изчакай да се съберат всички ензими и тогава почвай.

maggie - това не съм го чел, но го спазваме.

2."Aspergillus-derived enzyme" -  също е  " fungal protease". Тогава?

Ние говорим за ~250 000 HUT, в това число 3 х 40 000 HUT  серрапептаза  + 3 х 2 000  FU наттокназа плюс останалите екстри...

# 623
Конкретно в тази статия разграничават серапептазата  и дават неин по-надежден заместител (Seasprose), който е Aspergillus-derived enzyme от протеазата (fungal, vegetarian-based).

Пинк Пантер, ти набави ли си наттокиназа? Мисля да помоля моя приятелка да ми я изпрати от Англия, понеже в БГ не открих.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 18:16 от maggie

# 624
  • Пловдив
Предполагам, че Seasprose  е същото или подобно на Serrazimes, като и двете са алтернативи на Серапептазата. Само Serrazimes е американска разработка, патентован от National Enzyme Company - http://www.nationalenzyme.com/pdf-downloads/products-bg-ts/serrazimes-bg.pdf.
Мисля, че който от трите да изберем, е все едно. Всеки си хвали продукта и казва, че неговия има предимства пред оригиналната Серапептаза.

# 625
  • Тука, под липите стари...
Момичета, моля ви, помагайте. Свършва ми Бромелаина, а още няма внос. Няма да има преди началото на март.  Не искам да спирам курса с ензимите, защото се чувствам много добре (вкл. и неврологичните болки, заради които ги започнах, намаляха значително).  Остава ми само Бодифлекса-а и Папая ензим. С какво мога да заменя Бромелаина, мислите ли че това донякъде поне ще свърши работа   http://nowfoods.bg/%D0%95%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B8/Plant-En … %D0%BB%D0%B8.html
Виждам, че Бромелаина тук е много малко количество, но какво да правя? Все още не съм се научила да пазарувам от чужди сайтове, а алтернатива на българския пазар май няма. 

# 626
  • Пловдив
Поне Бодифлекса няма опасност да свърши. Днес ходих да си купувам, има колкото искаш.
Аз съм само на Бодифлекс и Папая, но определено се чувствам по-добре. Повече енергия имам. Днес колко чистих, не е за разправяне. Напоследък бях все уморена, заспала и т.н., като изпаднала в летаргия.
Другите защо не споделят резултати? Има ли?

# 627
Чакам всеки момент да ми дойде поръчката и започвам и аз!

Какво съдържаше Бодифлекс-а?

# 628
Какво съдържаше Бодифлекс-а?
Серазим - вид серапептаза.

# 629
Значи прави сте, точно така. Оригиналната серрепептаза от копринени буби се замества с такава от гъбите  Аспергилус, произвеждана в САЩ под различни имена. И всеки си хвали неговата.

Не се връзвайте - практически еднакви са.

Наттокиназата я чакам...

samuel - ензимите могат да се спират и почват по всяко време.

Все пак, колкото и да ти е неприятно, ще ти препоръчам да си извадиш есна карта ВИЗА от най-близката банка. Ако не сега, след година ще ти се наложи. В противен случай тук ще те будалкат разни доставчици.

Общи условия

Активация на акаунт