Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 292 408
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 840
ми той мъжа на лютата е кат'мойта жена Sadвари ги печи ги не става newsm78

# 841
Въпросче към Пинки:

На кой ензим трябва да наблегна при алергичен ринит,в момента се обостри...,а ми писна от усложнението:ежемес.синузит ....
С хомеопатията е мн.трудно,че доста неща трябва да отбягвам, за да ми действа... а отровите като ЗИРТЕК,КЛАРИТИН,КСИЗАЛ са нож с 2 остриета...
За гърлобола днес отивам за папая ензимите...,в понеделник ще докладвам за действието им....,че нещо клеевата тинкура не ми действа вече... Crossing Arms Thinking

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 11:39 от GIULIA

# 842
Здравейте, нека и аз докладвам: продължавам с ензимите, понеже съм малко завеяна, понякога пропускам часа за пиене, т.е. случва се да пия само 2 пъти на ден Confused. Не искам да степенувам, но най-сериозното постижение до този момент е, че напълно изчезна свиреното в гърдите и кашлицата, направо ми се иска да си направя снимка и да видя дали пък петната не са изчезнали /от бронхопневмониите/. За сега ще се въздържа, но почти не кашлям и дишам свободно. От един грип от пролетта на 2009 г. носът ми остана запушен, предписаха ми кортекостероид, който не изпозвах /но и не можех да дишам/ - сега оценявам, че дишам с носа на 60 %! И също така почти нямам болки и скованост на пръстите на ръцете, имам лек оток само на дясната ръка, нямам никакви болки в останалите стави. За сега не забелязвам  промяна при псориазиса, но и това очаквам да се случи. Може да пропускам нещо, но пак ще пиша.
Благодаря на всички и на Пантерата!!!
А, само да попитам, защо не спада отока или каквото е на очите ми/клепачите ми са като на азиатка - подути и натежали....?

# 843
Здравейте, нека и аз докладвам: продължавам с ензимите, понеже съм малко завеяна, понякога пропускам часа за пиене, т.е. случва се да пия само 2 пъти на ден Confused. Не искам да степенувам, но най-сериозното постижение до този момент е, че напълно изчезна свиреното в гърдите и кашлицата, направо ми се иска да си направя снимка и да видя дали пък петната не са изчезнали /от бронхопневмониите/. За сега ще се въздържа, но почти не кашлям и дишам свободно. От един грип от пролетта на 2009 г. носът ми остана запушен, предписаха ми кортекостероид, който не изпозвах /но и не можех да дишам/ - сега оценявам, че дишам с носа на 60 %! И също така почти нямам болки и скованост на пръстите на ръцете, имам лек оток само на дясната ръка, нямам никакви болки в останалите стави. За сега не забелязвам  промяна при псориазиса, но и това очаквам да се случи. Може да пропускам нещо, но пак ще пиша.
Благодаря на всички и на Пантерата!!!
А, само да попитам, защо не спада отока или каквото е на очите ми/клепачите ми са като на азиатка - подути и натежали....?
[/b]

Това най-вероятно е алергия, с която съм и аз сега....Ако се притесняваш дали не е от ензимите,аз още не съм ги почнала,днес ще ми ги донесат... Naughty Peace Praynig

# 844
GIULIA - Тъй като не си ги почнала, отговорът е ясен - всичките заедно действат най-добре. Ако нямаш бърз ефект, първо увеличи серрапептазата.

Една пояснение - протеините, които искаме да накълцаме наситно са съставени от аминокиселини. Те са 20 на брой. От тях се образуват протеини точно както от 30 букви - думи. Но думи с повече от 20 букви май няма, при протеините не е така. Е, и тука има "правопис", правила за пренасяне и т.н. И за да накъсаме веригата по-наситно използваме повече различни ензими.

morgentau - първо, какво стана с гаденето? Това може да има пряка връзка с отока около очите.

За другите неща оставам с впечатлението, че ти е малка дозата. 60 % са малко. Пробвай да пиеш серрапептаза разтворена в сок.

За псориазса - задължително и GLA.(масло от пореч) Като при всички проблеми с изява по кожата.

И още веднъж - щом пропускаш прием, организирай си нещата на два приема вместо три. Важна е дозата за 24 часа.

# 845
Пак аз - нямам гадене и не повръщам повече, възможно е причината да е била в мюслито, не знам, може отново да пробвам да хапна мюсли и така ще разбера къде е била причината. Всъщност рядко пропускам прием, само понякога на обяд забравям... А отокът на клепачите е доста неприятен, много ми тежат и се чувствам уморена от това. В бързината пропуснах да поръчам масло от пореч, но ще го направя още в понеделник, ще поръчам отново ензимите и масло от пореч. Забравих да спомена също така, че депресията, в която бях през цялата зима, сякаш ме напуска, дано не се заблуждавам. Извинявам се, но не разбирам какво означават тези 60 %, това, че понякога пропускам прием ли? Всъщност, прием на 2 пъти ми се вижда по-удачен в моя случай, не знаех, че може и така. Сърдечно ти благодаря, Pink Panter и хубави почивни дни!!!

# 846
Така, тогата спри за един ден бромелаина и виж ще се отрази ли на клепачите. Можеш и да спреш всичките за един ден, за да си наясно въобще от ензимите ви е.

60 % - това са твоите 60 % дишане през носа. Очаквам по-добър резултат.

Приятна събота и неделя на всички!

# 847
# 848
desi_sunshine и samuel -как върви при вас с ензимите?Някакви подобрения?
Аз от днес си увеличих серрапептазата на 4 т. дн,утре 5 т.дн и така до радстройство и после ще върна крачка назад ,защото ме заболя много кръста и реших ,че дозата ми е малко.Пинки беше казал да увеличаваме серрапептазата до резултат.
Искам да ми мине този кръст уффф......
Забелязах ,че ми е много суха кожата на ръцете и кожата на главата ми се лющи все едно имам пърхут(а от както се помня никога не съм имала  Rolling Eyes.)Бързо ми се омазнява косата ,което говори за мазна кожа , а сега се лющя като гущер Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 23:33 от feyaa

# 849
Записвам темата за следене. Не ми се рови в интернет, бих се радвал ако имате готов отговор за бромелаина. Колко ананас трябва да се изяде за да  набавим дневната доза бромелаин?. Ако е извън физическия капацитет за човешки прием ( както 50 яйца за витамин д3 на ден ) да почвам да търся по аптеките.?

# 850
lampionov - не е извън физческите, а извън финансовите възможности. Без да претендирам за прецизност - един среден ананас дневно или 3 капсули. Избирай!
А иначе бромелаина се добива от стеблото на растението.

# 851
Здравейте, налага се да поясня, че от миналата пролет /след тежък грип/ ми се запуши носа и ми се поду първо дясното око, след това и лявото и така до ден днешен.  Сега носът ми е почти отпушен, но отокът от очите не спада, а аз очаквам и това да се случи. С една дума, причината за отока не е в ензимите /затова се извинявам, че не обяснявам добре, аз нали си знам.../
Pink Panter, извини ме за тези пропуски, от поста ти разбирам, че трябва да увелича дозата на ензимите, добре, ще го направя, добре ли е например да увелича двойно последния прием вечер 1 час преди храна?

# 852
morgentau подуването на очите може да е сигнал за проблем с бъбреците.

# 853
Здравейте, налага се да поясня, че от миналата пролет /след тежък грип/ ми се запуши носа и ми се поду първо дясното око, след това и лявото и така до ден днешен.  Сега носът ми е почти отпушен, но отокът от очите не спада, а аз очаквам и това да се случи. С една дума, причината за отока не е в ензимите /затова се извинявам, че не обяснявам добре, аз нали си знам.../
Pink Panter, извини ме за тези пропуски, от поста ти разбирам, че трябва да увелича дозата на ензимите, добре, ще го направя, добре ли е например да увелича двойно последния прием вечер 1 час преди храна?

Това прилича на усложнение от нелекуван /СКРИТ/ СИНУЗИТ.... newsm78

Обърни си внимание, защото не е шега работа да пренебрегваме ЗДРАВЕТО.....! Peace

# 854
morgentau - съдейки от постинга ти от Сряда, 10 Март 2010, пиеш бромелаин панкреатин и папая. Тово е малко, затова и ефектът е слаб и напредваш бавно. Помисли сериозно за доставане на пълния пакет.

Ако имаш синузит, без серрапептаза няма да мине. Направи един тест - както седиш на диван, например, наведи са да погледнеш под него. Ако имаш синузит, ще почувстваш тежест  около очите. (не е много прецизно)

Другата причина, за която споменава Ninia е напълно възможна, но изисква изследвания.
Все пак ензимите се отразяват благоприятно на бъбрецита (напр. при пиелонефрит) и при една нормална доза ензими би трябвало да се повлияе отока.

Можеш да увеличиш дозата на наличните ензими, но повтарям, помисли за набавяне на пълния пакет. Защоно в статиите се говори зо терапевтична доза в рамките на 200 000-300 000 HUT дневно.

В момента аз очаквам и партида  Protein Digest, от iHerb, разбира се. Искам да го включа към традиционната доза за да видя как се отразява такава една супердоза. За да се доближим до заветните 300 000 единици дневно.

Общи условия

Активация на акаунт