Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 575
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 1 005
PINK PANTHER, по-подробното проучване показа следното:

POMEGRANATE Overview Information
Pomegranate is a tree. Various parts of the tree and fruit are used to make medicine.
Pomegranate is used for many conditions, but so far, there isn’t enough scientific evidence to rate pomegranate as effective for any of them. We do know, though, that pomegranate does not seem to be effective for reducing the symptoms of chronic obstructive lung disease (COPD) or improving breathing in people with this condition.

Ние наистина знаеме, все пак, че нара не изглежда да е ефективен за намаляване симптомите на ХОББ или подобряване дишането на хора с това заболяване.

Serrapeptase
Are there any side effects?
Serrapeptase has been used for almost 30 years and no serious side effects have been known.  There was one case of a man having a lung infection which was attributed to the use of Serrapeptase, but this has been widely questioned and among the many thousands of users over those 30 years, this has been the only reported case.
Neither does Serrapeptase have any known interaction with prescribed drugs, other than to make their use unnecessary.

Имаше един случай на мъж  получил белодробна инфекция, която беше приписана на използването на серапептазата, но този случай беше широко оспорван и сред многото хиляди ползватели за над 30 г. това беше единствения докладван случай.

Bromelain
Side Effects and Safety Concerns
Some of the more common side effects of bromelain include indigestion, nausea and diarrhea. Other side effects may include vomiting, increased heart rate, drowsiness and abnormal uterine bleeding or heavy menstruation.
Bromelain has resulted in allergic reactions and asthma symptoms, including breathing problems, tightness in the throat, skin hives, rash or itchy skin. People with allergies to pineapples should avoid bromelain. Allergic reactions may also occur in people with allergies to latex, carrot, celery, fennel, rye, wheat, papain, bee venom or grass, birch or cypress pollens.

Бромелайна дава алергични реакции и асматични симптоми, включващи дихателни проблеми, стегнатост в гърлото, кожни обриви или сърбежи.

Поради тези данни аз реших че мога да започна само със серапептазата. Но BodyFlex на Лечител
е голяма доза. Ето японски данни за клинично изследване с 29 пациенти.

2.) Effect of the proteolytic enzyme serrapeptase in patients with chronic airway
disease.
Nakamura S, Hashimoto Y, Mikami M, Yamanaka E, Soma T, Hino M, Azuma
A, Kudoh S.
Department of Respiratory Medicine, Tokyo Metropolitan Hiroo General Hospital,
Japan. hb16104@alto.ocn.ne.jp
OBJECTIVES: The proteolytic enzyme serrapeptase (SER) is widely used in clinical
practice in Japan. We investigated the effect of SER on sputum properties and symptoms
in patients with chronic airway diseases. METHODS: This study was an open-labelled
trial with a non-treatment control group. Patients were randomly assigned to oral
treatment with (n = 15) and without (n = 14) SER 30 mg/day for 4 weeks. Patients
collected sputum samples for about 4 h in the morning on the day the trial began and 4
weeks later. We measured the amount of sputum by weighing. Part of each sputum

30мг. на ден серапептаза, а финландската са 200мг. в 1 капсула. Можеби греша нещо? Не знам!

# 1 006
Абе в тия пепеляци дали ще ни дойдат поръчките  newsm78 ? Само летите не летят...

# 1 007
  • Пловдив

30мг. на ден серапептаза, а финландската са 200мг. в 1 капсула. Можеби греша нещо? Не знам!

И аз си мислех, че е най-добре само серапептазата да пробваш, ама тези милиграми... То не мг са важни, а единиците, които се съдържат в хапчето. Във финландската са 20 000 единици и това хич не е много. С по-малко пък няма да има никакъв ефект. Срещала съм в чуждите сайтове и серапептаза с активност 10 000 единици, но на мен ми се струва твърде малко. Трябва да се изясни тези мг на каква активност отговарят.

Да ви се похваля. Аз съм с Хашимото и хипофункция на щит.жлеза. Основния показател, който си следя, е ТСХ. През последната година той бавно, но неумолимо се покачваше. През януари беше 4,33 при горна граница 4,2. Мислех си, че дозата на Еутирокса ми е малка и ако ида на ендокринолог, веднага ще ми я увеличи. Затова все отлагах. Живеех с мисълта, че ТСх ми се е качило още, затова и качвах кг напоследък - обикновено така става при ТСХ над 3. Днес се изследвах и - невероятно, но факт - ТСХ ми е спаднало почти с единица - 3,40 е!!! Толкова съм радостна, че цял ден сякаш летя. Сигурно е благодарение на ензимите, макар че не пия големи дози и спирам ту един, ту друг. Ще пиша за това и в темата за Хашимото, който иска да вярва. Резултатите са налице - след като цяла година ТСХ само ми се качва, сега само за 2-3 месеца ми е спаднал с 1 единица, това е невероятен успех. Продължавам с ензимната терапия по мое усмотрение и ще видим как ще се развият нещата.

# 1 008
  • В сънния Люлин, прибулен...
Чушчице... много съм щастлива от това, което прочетох от теб  Heart Eyes
Само така!  Praynig Praynig Praynig

# 1 009
Браво, Пиперке!
Само хубави новини да се чуват!

# 1 010
Чушик -много добри новини Mr. Green.Дано се регулират нещата мила и да се оправиш!
Искренно ти го желая! Praynig
Радостни новини ! Hug
Заслугата е и на Пинки smile3530

# 1 011
  • София
Браво,  hot pepper !Радвам се да чуя такива новини  Grinning още повече, че и на мен ми е целта с пиенето на ензимите да подобря функциите на шитовидната жлеза....досега се запасявах с ензими и не бях почнала, защото мислех първо да си измеря стойностите на ТСХ и след известно време на пиене на ензими да си го проверя пак, но сега по неволя ги почнах( настинах-цистит) и също много съм доволна , почти се оправих -без антибиотици  Simple Smile
Само ти се чудя защо реши да споделиш в темата за Хашимото в този формум , а не в в темата за Алтернативното лечение на Хашимото - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.0
Тука мисля, че по-ще оценят победата...

Голямо дете, със сигурност ще имаме забавяне на поръчката..нали пристигат от Германия и там май има проблеми с въздушния транспорт  Thinking

# 1 012
Здравейте,
Ще се опитам да бъда кратка, ако меже някой да ми помогне със съвет  Simple Smile
Аз съм с автоимунно заболяване - миастения гравис - слабост на мускулите. На терапевтично лечение съм с Преднизолон и Калимин.
Отделно имам 3 операции фиброаденоми, в момента имам още един, не възнамерявам  да го махам за сега. Бях на гинеколог и той има съмнение за киста ендометриозна, но не е сигурен в това.
Аз мисля, че има някакъв хормонален дисбаланс.
Приемам редовно Милгама, Пробиотеци, Рибено масло, Вит Ц и си взех ензими на Now Foods - Plant Enzimes - реших да ги започна. Вече 2ри ден ги пия, но се влошавам, не съм добре - слабостта ми прогресира, което не мога да контролирам и ме е страх да не се влоша, така че да не мога да ям, ходя..... и май ще ги спра за момента. Преди 4 месеца по същия начин почнах да взимам Wobenzimes и слез 3ти ден се разболях от тежък бронхит - дали е от тях незнам - все пак беше грипен сезон.
Изследвала съм - естрадиол, LH,FSH,Prolactine, T3,T4, TSH те са в норма, но Testosteron, DHEA  са доста намалени.Прогестерон ще изследвам след 5 дни.Което ми говори, че може би този дисбаланс може да се повлияе от прогестеронов крем.
Аз съм на 28год забравих да спомена  Simple Smile
Моля Ви за съвет какво да правя - искам да се подобря и да забременея - правим опити от 1-2 месеца.
Благодаря Ви
 Peace

# 1 013
  • Пловдив
Само ти се чудя защо реши да споделиш в темата за Хашимото в този формум , а не в в темата за Алтернативното лечение на Хашимото - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.0
Тука мисля, че по-ще оценят победата...

Тук си права, но темата за Хашимото я четат повече хора. Пък темата за алтернативното е тръгнала малко по в друга посока - йога, хомеопатия, бахови есенции.

# 1 014
hot pepper, моля те да споделиш индивидуалната си терапия  bouquet Защото и аз ще очаквам такива резултати (когато ми дойде поръчката) newsm78

# 1 015
old man - случаите на странични ефекти от прилагането на серрапептаза и бромелаин (с изключение не гаденето в началото) са изключително редки. Смятам, че прилагането в твоя случай (с нужното внимание и предпазлвост) е напълно оправдано.

В събота обсъждах твоя случай с добре информиран лекар. Оказа се, че случаите на емфизем по генетични причини, макар и рядко срещани са известни. Случва се и при деца!

Извод: При кашлица и белодробни проблеми при деца да се дава само серрапептаза!!! Друго е рисковано( говорим за ензими).

За серапептазата - финландската е слаба - 20 000 HUT. Аз пия Dr. Best - 40 000 HUT, а от месец и Protein Digest - 45 000 HUT, по три пъти на ден. Приеми това като горна граница.

Сокът от нар освен силния антиканцерогенен ефект, има отлично въздействие върху простатата, а също така отмива атеросклеротчни плаки, което винаги е добре.

Ще ти дам линкове по-късно.

hot pepper - отлична новина! Поздравления! Продължавай в същия дух.

Стойности на ТСХ над 2.1 показват латентен хипотиреодизъм, а над 3.2 реален.  Сега би било добре сама бавно да си увеличиш Л-тироксина, до ниво да се чувстваш добре.

destin - мисля, че прогестерона е добро решение. Бих ти препорэчал и по 25 мг DHEA сутрин, който има анаболен ефект (от интернет или спортните магазини). За ензимите ще се мисли след това.

Докато не се изясни зе кистата забременяването изглежда проблематично. А и прогестерона ще пречи допълнително.

А, включи и витамин Д - Вигантол, по 4 капки дневно (за кистата). 

# 1 016
Код за 5$ отстъпка - TEY831 Mr. Green

# 1 017
Здравей PinkPanter,
значи за сега да оставя ли ензимите?Като, че ли имам симптоми към разболяване - нещо не ми действат май добре  Rolling Eyes
А доколкото знам когато взимаш Prednisolone не трябва DHEA да се взима, аз отдавна съм го намислила, но като прочетох това и се отказах.
А кистата още не е ясно каква е!
Да взимам ли прогестеронов крем за регулиране?Ако ще пречи на забременяването да не го взимам ?
Благодаря за вниманието !
 Simple Smile

# 1 018
destin - всичко едновременно няма де стане. Изясни въпроса с кистата.

Ако ще я лекуваш - прогестерон.
Ако ще забременяваш - не!

Преднизолонът (получва се от холестерол) е прекурсор на всички хормони. И естрогени, и андрогени. На тебе ти липсва DHEA, не хормони въобще. Затова - пий DHEA -25 мг. (не пречи на зачеването!)

Ензимите - хубаво е да ги пиеш, но ако не ти понасят... Ще трябва ти да прецениш.

а, за мускулната слабост ти препоръчвам високи дози  коензим Q10. Над 100мг, с храната + сок от грейпфрут. Добре е и с черен пипер.

# 1 019
  • Пловдив
hot pepper, моля те да споделиш индивидуалната си терапия  bouquet Защото и аз ще очаквам такива резултати (когато ми дойде поръчката) newsm78
Моята индивидуална терапия може да не ти се стори подходяща за теб, но все пак. Може и да се повтарям, но да разкажа. В началото си взех само Папаин и си смучех от него 3 пъти на ден - къде по 1, къде по 2. После включих и Серазим( Бодифлекс супер) - първо по 1, после по 2 , 3 пъти на ден. Така изпих 2 опаковки. После включих и Бромелаин и Панкреатин - 3 по 1  на ден от всяко+ Серазим (20 000 ед) - 3 по 2 на ден. Абе, схемата ми е много объркана, понякога пия само 2 пъти на ден всичките ензими, понякога изключвам един или друг. Сега съм спряла Бромелаина и Папаина. Общо взето най-редовно пия Серапептазата и то по 40 000 ед. на прием+ Панкреатина. Решила съм, че те ми действат най-добре. От Папаина след няколко дни започва да ме боли езика, затова почивам малко и пак го почвам.
Пия и рибено масло вече 3 месеца - 3 пъти по 1000 мг. А също и по 30 мг на ден Q-10.
Това е моята невероятна терапия. Не зная как да ви я препоръчам, вие сами ще си определите кое как ви действа.
Пинко може би би казал, че са ми малко ензимите, ама така правя аз - спестявам ги , да ми стигнат за по-дълго време newsm62.
А Л-тироксина упорито не искам да го увеличавам. Иска ми се да постигна намаляване на ТСХ по друг начин, ако е възможно. И сега се чувствам общо взето добре, ама може и по-добре. Само да не ми беше толкова сънливо... Определено ензимите ми повишиха тонуса, особено в началото усетих голям прилив на енергия, сега, обаче вече не ми е така енергично, сигурно привиква организма.

Общи условия

Активация на акаунт