Разминаване в показателите на екографа

• 2 627
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте на всички бъдещи мамета.Моят термин е 31.01.2010.
Миналият месец на 9.11.2009 бяхме на консултация,аз си мислех че съм 28 седмица,доки ми казва че съм 29,както и предния път имаше разминавне в термина спрямо размера на главичката и размера на бедрената кост,главичката дава по малка седмица,крачето по голяма,доки казва няма проблем,нормално е.На 6.12.2009ртоест почти месец длед този преглед отвима при друг лекар с др екограф като си мисля че съм края на 32 седмица,там ми казват че бебка е към 31 седмица,1700 кг пак ми казват че няма проблем ,че вс е ок,че екографа не може съвсем точна да даде,исках да ви питам при вас имало ли е подобни разминавания глава-краче,и колко е нормално да е плода като тежест в 32 седмица. Simple Smile

# 1
Здравей mar4elamp и при мен е така и доки каза, че е нормално да има разлика 7-10 дена. Не се притеснявай излишно.  bouquet

# 2
  • София
И аз знам, че не е проблем. Провят се догадки за възрастта на бебока на база определени размери на части от телцето му, така че няма начин да няма разминаване. Знаеш, колко са различни организмите на хората.

# 3
колко е нормално да е плода като тежест в 32 седмица. Simple Smile

Погледни този календар http://www.ladypill.com/calendar.php. Там пише всичко за размерите на бебчо.

# 4
Абсолютно нормално е да има +/- 14 дена разлика, някъде дори се споменава, че след 30 г.с. тези отклонения може и да са по-големи.
Според мен почти няма бременна при която размерите винаги да са отговаряли на г.с. в която е. Ехографа е апарат, ама все пак мери човек и на милиметър да мръдне ръката му, се появява разлика от дни, че и седмици.

# 5
При мен бебка беше с 1 седмм напред в 6 мес,после в 9 беше с 2 седмици напред.Казаха ми да о4аквам едро бебе..... и едра се роди Mr. Green.Споко,а и ехографите понякога бъркат.

# 6
Нормално е да дава разлика, особено пък на различни ехографи и при различни лекари. Не се притеснявай, всички мерки са ориентировъчни, щом са казали, че всичко друго е наред.

# 7
При мен още в самото начало, когато установиха бременноста, ми казаха , че съм забременяла по-късно и детето ще върви с 2 седмици назад, заради по-късното оплождане.Бяха толкова убедени( бях 9 седмица, а абебето отговаряше на 7 седмица) че даже искаха да ме запишат, че 2 седмици по-късно ми е дошло за последно и така да ми "оправели"термина.Аз категорично отказах и сега след 5 месец нататък всички твърдят , че бебето си отговаря абсолютно на термина.Или в началото са бъркали с тези 2 семници или сега не го мерят правилно.Така,че въобще не им се връзваите.

# 8
Нормално е. Не се притеснявай. Потърси във форума, наскоро имаше още такива теми.
И при мен имаше разминаване - все вървях със седмица, две назад (това беше заради по-късното оплождане). До последно ми казваха, че бебка ще се роди около 3 кг., а тя излезе 2650.

# 9
Последният път ехографа показа 2 седмици +, нормално е, от много неща зависи. За мен това не са съществени разминавания  Grinning.

# 10
Плюс ,минус 2седмици са напълно нормални.Ехографите дават само ориентировъчни мерки.Много рядко са точни Wink
Леко раждане! Hug

# 11
И при двете ми деца имаше разминаване, напълно възможно и нормално е. При теб разминаването е от 1 седмица, така ли? Нищо не е. Не се тревожи, щом няма никакви проблеми и бебо си расте, всичко ще бъде наред. Леко раждане!

# 12
  • София
Много е важно и този дето гледа ефографа да знае какво прави. С предната бременност ме пратиха в 34г.с. в патологията на Шейново, заради голям плод малко над 4800гр. Изредиха се 3 специалиста и решиха, че тоя дето ме праща не си разбира от работата и че детето е не повече от 3600. Само след няма и седмица ми се наложи спешно секцио и извадиха юнака ми 5,180кг. Та разликите могат да са от няколко грама до килограми. Не го мисли щом ти и бебето сте наред.

# 13
Мен когато ме приеха в болницата една седмица преди термина ( госпожицата беше седалищно до последно)  на техният ехограф излизаше че термина ми е 14 март.Според наблюдаващия ми АГ беше 8-ми март.В деня на операцията пак на прегред с ехографа им излизаше термин 12 март.Всичко е според зависи къде докторът е сложил маркера.А и определянето на размерите и седмиците с ехограф не е много точно  Peace

# 14
Нормално е да има разминаване от +/-3 седмици в по-късна бременност.
При голямата ми щерка разминаването беше от килограм и две г.с.

П.П. Не мога да се въздържа- е Хограф, не е Кограф. Грешката ти я има и в заглавието и в поста.

Общи условия

Активация на акаунт