Харуки Мураками

• 42 553
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
филмът е хубав, но се надявам никой повече да не филмира книга на Мураками.

Всъщност, не само тази книга на Мураками е филмирана.
Аз пък винаги се надявам някой да продължава да се опитва, дори понякога не е сполучливо или да не допада на всички.
А кои други книги са филмирани? Момичета, ако някоя от вас не го харесва и иска да се раздели със Спутник моя любов, съм готова да я купя, че само нея не мога да открия!

# 166
Здравейте!

За човек, който нищо не е чел от автора, какво бихте препоръчали за начало?
Може и да сте обсъждали, но нещо времето ми е кът...

Хубав ден на всички и хубави часове в четене!

Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 13:51 от ayas

# 167
Здравейте!

Казвам ти три от 5-те му книги, които най- много ми харесаха(за сега): "Хроника на птицата с пружина", "Кафка на плажа" и "Страната на чудесата за непокисти и краят на света"....аз лично трудно бих казала коя ми е харесала най- много, понеже съм ги чела в переод от 2 години тия трите, но пък другите две, които съм чела също много, много ми харесаха и дори и от тях да бях започнала пак щях да се впечатля много, а те са::"Норвежка гора" и "На юг от границата, на запад от слънцето" Wink

# 168
Здравейте!

Всъщност накрая се оказа,че всеки препоръчва своята първа прочетена книга на Мураками.
 Grinning
Може да започнеш с по-лиричните му книги - "Норвежка гора" и "Спутник,моя любов".

Ханна Hug
Мерси за линка.

Някой беше питал за "Спутник,моя любов"  - има я в читанката.

# 169
Спутника я четох от читанка, но искам да си я имам, така че чакам предложения, пък и за запознаване с Мураками май тя е най- подходяща!

# 170
 Star, аз сравнително скоро купих "Спутник, моя любов" от книжарницата на Буктрейдинг в Скай сити.

# 171
Спутника я четох от читанка, но искам да си я имам, така че чакам предложения, пък и за запознаване с Мураками май тя е най- подходяща!
в сайта на Колибри има отстъпка 20 %
Това е единствената книга на Мураками, която нямам ....а иначе една от тия, които съм цитирала, сред най-любимите ми я четох последна

# 172
Star, аз сравнително скоро купих "Спутник, моя любов" от книжарницата на Буктрейдинг в Скай сити.
За съжаление не съм от София, по нашите книжарници я няма, ще си я поръчан от сайта на Колибри, пък може някой който я има, да иска да се отърве от нея Laughing

# 173
За съжаление не съм от София, по нашите книжарници я няма, ще си я поръчан от сайта на Колибри, пък може някой който я има, да иска да се отърве от нея Laughing
честно казано тук сме само големи фенове на Харуки и много се съмнявам някои да иска да се оттърве от негова книга Wink Grinning

# 174

честно казано тук сме само големи фенове на Харуки и много се съмнявам някои да иска да се оттърве от негова книга Wink Grinning
[/quote]
А, има има, включиха се в началото и такива, които не можаха много да го разберат Laughing

# 175
# 176
Вчера започнах тази newsm44

# 177
Толкова много и такива хубави думи за някой автор накуп не бях чувала, много ми стана интересно с какво ви е спечелил така Харуки Мураками, следващата ми книга сигурно ще е негова  Simple Smile. Звучи вълнуващо, никога не съм помисляла да посягам към книга от японски автор, но след това представяне със сигурност ще си взема негова книга.

# 178
 Lady sexy, ако искаш първо си изтегли от читанката Спутник моя любов и почни с нея, може и да ти хареса, пък може и да не е твоя автор, аз  така направих Peace
Вчера започнах тази newsm44
И аз съм на нея!

# 179
На български все още излизат (тромаво и с опосредствен превод през английски, няма преводачи от оригинал) книги на Мураками от 80-те.
Това http://en.wikipedia.org/wiki/1Q84 е последният му роман, който дълго време се превежда на английски, публикацията му предстои в края на годината. За български превод е много рано да се говори, а и има голям хаос в чисто хронологичното му представяне у нас.

... Самоцитирам се, защото имах щастието да прочета Първата книга от 1Q84  Peace
Препоръчвам силно. Дано я видим в български превод скоро (не знаех, че в Япония в деня на издаването си е била веднага изчерпана, Втори том бил разпродаден в 3,5 млн. тираж - друга книга не го е достигала в страната, а Трети - в рамките на няколко дни).

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:19 от Tsugumi

Общи условия

Активация на акаунт