Харуки Мураками

• 42 549
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
филмът е хубав, но се надявам никой повече да не филмира книга на Мураками.

Всъщност, не само тази книга на Мураками е филмирана.
Аз пък винаги се надявам някой да продължава да се опитва, дори понякога не е сполучливо или да не допада на всички.

# 151
Мураками ми стана толкова любим, че след негова книга трудно ми се чете нещо друго, просто живея в книгите му , а героите му все едно са ми приятели, и искам всичките му книги да филмират Laughing

# 152
Мураками ми стана толкова любим, че след негова книга трудно ми се чете нещо друго,
smile3521 smile3521 newsm10 Абсолютно подкрепям. Аз пък така му се кефя, че когато имам него ва книга, и си я пазя като за десерт, чета разни и когато се поотегча вадя неговата и докато я чета направо умирам от кеффффф. сега имам две нови от празниците ми тоя месец- "Преследване на дива овца" и "Танцувай, танцувай, танцувай" и съм си дала една-две книги до тях, ама нямам никакво търпение. Обаче много  ме е яд, че след като ги прочета тия двете ще ми соане само една, която нямам и не съм чела...

# 153
Също е много хубаво да се препрочита - откриват се нови и нови моменти на които преди не си обръщал внимание.

Чесно казано ако някой ме попита  за любим автор казвам без да се замисля Мураками.
В книгите му има толкова емоции,чувства,носят спокоиствие и уют,музика и картини ....

# 154
  • Пловдив
Чесно казано ако някой ме попита  за любим автор казвам без да се замисля Мураками.
Аз също Simple Smile Но много внимавам и не го препоръчвам на всеки.
Имам и съм чела съм всичко, което е излизало на български, в реда, в който ги издадоха Колибри.
Обичам "Норвежка гора", понеже бе първата ми среща с автора и оттам се започна всичко Simple Smile

# 155
Да се похваля.
Вчера си взех

Чела съм я,но я нямах.

Дано "Колибри" издадат още негови неща.

# 156
  • Пловдив
Преди време, запленена от Мураками бях намерила някакъв форум или сайт .., руски май беше на фенове на Мураками. Бяха качили по ред музиката, която звучи в книгите му Simple Smile
Трябва да потърся пак.
А на първо време да гледам филма Simple Smile

# 157
Да се похваля.
Вчера си взех

Чела съм я,но я нямах.

Дано "Колибри" издадат още негови неща.
И аз на това разчитам, че скоро ще издадат нещо ново. Тая май е най- новата му издадена у нас и май скоро я издадоха, не си спомянм какво пише на нея, но ми се струва, че скоро се появи.

# 158

На сайта на Хеликон са излезли негови книги на руски, ето :
http://www.helikon.bg/search/?qstr=%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B … D0%B0%D0%BC%D0%B8
А вчера гледах и филма Норвежка гора, определено, не е като да четеш книгата, но филма си заслужава!

# 159

На сайта на Хеликон са излезли негови книги на руски, ето :
http://www.helikon.bg/search/?qstr=%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B … D0%B0%D0%BC%D0%B8
А вчера гледах и филма Норвежка гора, определено, не е като да четеш книгата, но филма си заслужава!
еее аз неискам да ми е на руски книгата Rolling Eyes

# 160
Преди време, запленена от Мураками бях намерила някакъв форум или сайт .., руски май беше на фенове на Мураками. Бяха качили по ред музиката, която звучи в книгите му Simple Smile
Трябва да потърся пак.
Ако го намериш ще ти бъда много благодарна.

# 161
  • Пловдив
Трябва да потърся пак.
Ако го намериш ще ти бъда много благодарна.
Дали не беше това - http://murakami.ru/sounds.html

# 162
На български все още излизат (тромаво и с опосредствен превод през английски, няма преводачи от оригинал) книги на Мураками от 80-те.
Това http://en.wikipedia.org/wiki/1Q84 е последният му роман, който дълго време се превежда на английски, публикацията му предстои в края на годината. За български превод е много рано да се говори, а и има голям хаос в чисто хронологичното му представяне у нас.

# 163
И аз най-после изгледах филма " Норвежката гора", а бе..очаквах повече.

# 164
На български все още излизат (тромаво и с опосредствен превод през английски, няма преводачи от оригинал) книги на Мураками от 80-те.
Това http://en.wikipedia.org/wiki/1Q84 е последният му роман, който дълго време се превежда на английски, публикацията му предстои в края на годината. За български превод е много рано да се говори, а и има голям хаос в чисто хронологичното му представяне у нас.

да, наистина има хаос в превода на романите/книгите му , според хронологията, забелязах че първата му книга не е преведена, а има и някакви разказа, които аз очаквам също с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт