Харуки Мураками

• 42 527
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Изчетох всичко негово и за мен най-потресаващ е точно тои епизод. Пробвай с по-лиричните му книги.  Peace

# 136
 Имало и по-лошо от драните котки в "Кафка на плажа". Аз мислех с нея да приключа с този автор, но вие сте толкова сладкодумни в тази тема, че под ваше влияние го започвам отново със "Спутник , моя любов".
Изчетох всичко негово и за мен най-потресаващ е точно тои епизод. Пробвай с по-лиричните му книги.  Peace
А кои са по-лиричните му книги?

# 137
  • Sofia
За мен най-впечатляващи бяха "Танцувай..." и "Овцата...", но мисля, че това е така, защото ми бяха първите. А "най-лирични" според мен са "Спутник..." и "Нормежка гора".
"Страната на чудесата", "Кафка" и "Пружината" са си направо шокиращи за мен, но на по-експанзивните дами ще им харесат.

# 138
 Благодаря,  значи добре съм си избрала Спутника. То е благодарение на тази тема, както писах. Да видя докъде ще стигна с  Мураками. "Кафка на плажа" точно ме шокира, на моменти направо ме отврати. А и аз намерих "най-подходящото" място да я чета - бях си я взела за плажно четиво.

# 139
  • Sofia
"На юг от границата, на запад от слънцето " е също много лирична и нежна Peace

# 140
Аз имам 5 негови книги и съм чела 4 от тях.... за празници си ги купувам, последно по Коледа имаше намаление в сайта на Колибри и ми излязоха по-ефтино. Това е моят нов любим автор, моята най- нова страст. Много ми се иска скоро да преведат и някоя др. книга,четох веднъж за първата му книга, която май не е преведена още Wink

# 141
# 142
Звездичка, много благодаря!  bouquet

# 143
филмът е хубав, но се надявам никой повече да не филмира книга на Мураками.

# 144

Joy дори не искам и да гледам филм по Мураками, чак не мога да си го представя,че е възможно да бъде филмиран?? newsm78

# 145
# 146

Joy дори не искам и да гледам филм по Мураками, чак не мога да си го представя,че е възможно да бъде филмиран?? newsm78

Хаха, права си! Wink

# 147
Да ви се похваля- мъжът ми ми е купил за днешния празники за един имен ден след два дни две книги на Харуки:"Преследване на дива овца" и "Танцувай, танцувай, танцувай", много съм доволна и щастлива. Освен ,че вече имам за известно време напред книги, имам няколко Харукита- като има предвид, че още чета"Страната на чудесата....", а и ми остава само една книга(от преведените му на бг) да си набавя и ще имам цялата му колекция. newsm44
Ха, честит ви празник сега!!!  bouquet

# 148
Много ми хареса тая книга!!!!!!!!

# 149

Хаха, права си! Wink

Аз скоро открих този опит за филмиране на разказа On seeing the 100% perfect girl one beautiful April m orning :

A girl, she is 100% (1983), short film by Naoto Yamakawa .

Първо бях прочела разказа, чак след това попаднах на филмчето в youtube. Не знам как бих го възприела, ако беше обратното, но в тази последователност филмчето ми хареса! Особено ми допадат графичните елементи.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:10 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт